- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz
#51177472 #28363 üzenetére
VoodooHDA-t nem tudom, de az AppleHDA-t be lehet állítani
[link]ha Clovert használsz, akkor most már nagyon könnyedén be lehet állítani
csak le kell futtatni az audio_cloverALC-120.command-ot, válaszolni a kérdéseire és egyébként mindent megcsinál
neked szerintem 1-es audio ID kell(persze a VoodooHDA-t először pucold le)
-
törölt tag
válasz
#51177472 #28264 üzenetére
Annó Mavericks alatt használtam utoljára, de most Sierra alatt feltelepítettem a VoodooHDA 2.8.8-at, amivel jó lett a hang. Viszont a System Preferences alatt nincs VoodooHDA ahogy akkor, hogy leljebb tudjam venni a sistergést. A VoodooHdaSettingsLoader amit feltelepített sem tölt be semmit, ha megnyitom.
Valaki találkozott már ilyennel? -
MaryJane
csendes tag
válasz
#51177472 #26242 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam tegnapig. Mert a Clover nekem is nagyon idegen volt, de hála a Smileynak sikerült felhegeszteni vele az El Capitant.
Smiley: Nagyon szépen köszönöm a tegnapi oktatást. Az önzetlen segítséged és az útmutatás nélkül, nem sikerült volna. Hiába nézegettem a Guide és tutorialok tömkelegét, nem jutottam előrébb. Köszönhetően, pl. az Apple által jelzett "volume-volumes" bakinak, és az én baf...ágomnak.
Még egy kérdésem lenne, a Cloverrel és a Config.plist-tel kapcsolatban. Nem nagyon tudom átírni a config.plist fájlt, (elbarmolni meg nem akartam, mert totál belaktam éjszaka a gépet) így a bootolás még mindig nem az igazi. Még mindig a Clover menü az, amivel találkozom indításkor. De ezen kívűl meglepően gyors a bootolás, jó pár másodperccel fürgébb, mint az előző Yosemite tákolmányom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
#51177472 #25185 üzenetére
Arra nem gondoltál hogy azért esik le az órajel mert dual-ba megy? Nekem a kisgépembe 2x512mb DDR2-es 533-as ram van. Ha egyenként megy akkor 533MHz-ezt ír a rendszer, Aida, stb. De ha a kettő együtt dual channel-be akkor meg 333MHz-n mennek. Mivel én úgy tudom hogy ha valami dual-ba megy megfeleződik az érték.
Pl a nagygépembe 4x2GB DDR3 van. 1333MHz-s modul az összes és ugyan azok. De a ramok darabja csak 666MHz-n mennek. Egybemérve 1333MHz-n mennek de a modulokat tekintve megfeleződik az érték itt is. Révén az 666MHz a reális érték az 1333MHz meg a hamis. Ha dual-ba mennek.
-
Pety99
csendes tag
válasz
#51177472 #25100 üzenetére
Automatikus indítás beállítása:
Rendszerbeállítások - VoodooHDA - Imput gain teljesen le (sistergés megszüntetése)
Launchpad — Rgyéb — VoodooHdaSettingsLoared rákattintani egyszer (ezzel menti a beállítást)
Vissza a rendszerbeállításokba majd Felhasználók és Csoportok azon belül pedig az Indítóelemek választása.
+ (alkalmazás hozzáadása) , megkeresni a VoodooHdaSettingsLoader-t hozzáadni és bepipálni.
Voilá. -
Pety99
csendes tag
válasz
#51177472 #24993 üzenetére
Letöltöd a VoodooHDA2.8.6 pkg-t. Feltelepíted majd újraindítás . Clover-ben be kell írni a : kext-dev-mode=1 argumentumot. A rendszerbeállításokban kiválasztod a VoodooHDA-t majd az 1 Digital.. lehetőségnél kiválasztod az Apple.... HDEF@1B végű sort. Sistergés kikapcsolása , nullára kell állítani az Input Gain-t .
-
LógaGéza
veterán
válasz
#51177472 #22831 üzenetére
iMessagehez kell egy System Board ID inject hogy menjen.
Chimera-t vagy Chameleont használsz? Igazából mindegy itt az utolsó Chameleon Installer, letöltöd, elinditod, elfogadsz mindent, kiválasztod hova telepitse, alul Customize - Chameleon Bootloader alatt Don't install the Bootloader, Modules alatt pedig FileNVRAM-ot bepipálod. Semmi másnak nem kell kijelölve lennie. Install, restart.
-
LógaGéza
veterán
válasz
#51177472 #22818 üzenetére
ALC888-as hangkártyád van - MultiBeastben Drivers - Realtek ALCxxx - Without DSDT - ALC888 Legacy. Ha ezzel nem jönne össze, akkor próbáld az ALC888 Currentet.
tatomi92
Telepités se indul el? Miket próbáltál? Niresh amúgy elég rossz kernelt választott a telepitőjéhez...
-
GazVezír
tag
válasz
#51177472 #21860 üzenetére
Az UniBeast közvetlenül a Store-ból letöltött telepítővel dolgozik, nem elégszik meg egy mezei dmg-vel. Szerintem a próbálkozók nagy többsége ezen csúszik el először és leginkább.
A myHack kezdőoldalán az alapvető követelmények közötti felsorolás szerint elég az utóbbi is, hogy sikeres telepítő készülhessen.
-
J00hnny
aktív tag
-
Plasticbomb
addikt
válasz
#51177472 #19662 üzenetére
osx86.net-en a letöltések között az audio részlegben keress rá az alc888-ra. ott találsz módosított kexteket, nézd meg, melyik a legfrissebb, számodra megfelelő, és rakd fel. Alaplapodtól és az OSX verziókra gondolok ez alatt.
Az oldalra be kell regelni, egy nap max 15 vagy 25 letöltésed lehet az oldalról. -
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19659 üzenetére
De olyan általánosságokat kérdezgetsz, amire nem lehet érdemben válaszolni. Most is harapófogóval húztuk ki, hogy se multibeast se semmi.
Ezek között keress olyan configot, vagy ahhoz a lehető legközelebb lévőt mint a tied és az ott leírtaknak megfelelően járj el: [link]Szükséged lesz:
- Az unibeast-el elkészített pendrive-ra.
- A legfrissebb Multibeast telepítőre (A neked szükséges beállítás listával. Nem mindegy mint pipálgatsz.).
- Az alaplapodnak megfelelő (a bios verziónak is stimmelnie kell) DSDT-re (ezt az asztalon kell elhelyezned és átnevezni DSDT.aml-re).
- A legújabb Chimera-ra, ha iMessage-et is szeretnél macera nélkül.Ha ezek fent vannak, akkor gond nélkül kell működnie a legtöbb esetben.
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19656 üzenetére
Pontosan mi került fel? Ugye az megvan, hogy az alkatrészeknek megfelelően kell kiválogatni a kexteket, az smbiost, megadni neki a DSDT-t ha szükség van rá stb stb. Ez egy egyszerű kernel panic, amennyire látom már az smbios-cpu-nál hasal.
Az én meglátásom az, hogy nagyon nem néztél utána ennek a folyamatnak. A legegyszerűbb eljárás az unibeast-multibeast páros. A forumon és a wikin is kiválóan van dokumentálva minden az egyes alkatrészeknek megfelelően. Szánj rá időt, olvass utána és indulj tiszta lappal.
-
Xero
nagyúr
válasz
#51177472 #19646 üzenetére
Mondjuk nem ártana tudni, hogy pontosan mit és hogyan raktál föl. Az is sokat segítene, ha verbose mode-ban indulnál és nem annyit kapnánk, hogy nem bootol. A boot loader (ahol kiválaszhatod mi induljon) mikor és hova lett feltelepítve? Mi került föl? Chameleon, Chimera, Clover?
Szóval a lényegi információkat még mindig elhallgatod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest