-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tudtok progit amivel a Windows 10 ISO képet pendrive-ra tudom tenni telepítő formában?
-
törölt tag
"audio_cloverALC-110.command nem nyúl bele az S/L/E-be"
Simán belenyúl mivel mind a kettőhöz a gyári/natív HDA.kext kell, de legjobban itt tudod le ellenőrizni.
System Information/ExtensionsHa nincs a bináris fájlba szerkesztve, akkor Apple-t kellene kiírnia, de a bináris fájlt mindenféleképpen szerkeszteni kell. (szerintem ide teszi be a devID-t)
cloverALC-110: a config.plist fájlt egészíti ki (update után sajnos nem tudom, hogy ujra kell-e csinálni, mert még nem próbáltam)
RealtekALC-110: az EFI partición ha megnézed a 10.11-es mappába tesz egy realtekalc.kextet -
törölt tag
Gondolom úgy működik mint a realtekALC-110.command, csak itt a Clover info.plistjéhez hozzáadja ezt is. (azt hiszem így nevezik: PATCH-ON-FLY)
A command eleve patcheli az AppleHDA bin fájlt és a kernel cache azért kell, hogy engedélyezze a "nem aláírt" kextek betöltését. (pl. ha chamelonnal indítom a rendszert és nem állítom be a -f boot kapcsolót, akkor nem tölti be) Ez lefut realtekALC-110 és a cloverALC-110.command esetében is.
-
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #26620 üzenetére
Játékra vagy a Win-t választod vagy semmit.
Nekem a Borderlands: Pre-Sequel játék volt úgy, hogy win alatt maxon tudtam játszani(GTX460) Mac alatt meg a GTX460 "HD2000"-es szinten szaggatott 800x600-as felbontásban és az összes drivert feltettem. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Attesz #26528 üzenetére
ez kellene hozzá: [Player 12 Free]
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #26394 üzenetére
Mount EFI/Check Partition/Mount EFI Partition
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #26330 üzenetére
A fakeSMC mehet a 10.11-es mappába viszont a többi az S/L/E mappába tedd.
Ebben van a .kext driver a többi csak forráskód és a gyári AppleHDA.kextet törölni kell.
A Lan résznél ezeket vedd figyelembe:
Check your BIOS settings. You might want to disable Network Boot and the UEFI Network Stack as these can interfere with the driver.
Double check that you have removed any AppleIntelE1000e.kext from your system because it could prevent the driver from working properly.
Delete the following files:
/Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
/Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
Verify your bootloader configuration, in particular the kernel flags. Avoid using npci=0x2000 or npci=0x3000 -
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #26323 üzenetére
Amikor formázod a vinyót, akkor GUID Partition Table van megadva?
Az Options-nál találod.
-
törölt tag
Pontosan mi nem jó?
A kernel az Install ESD.dmg-n belül az Essentials.pkg-ben van. De ezt csak akkor kell használni ha régi fajta telepítőt csinálsz manuálisan.
Clover telepítésénél legyen bepipálva ez is - OsxAptioFixDrv-64.efi. Nálam ekkor ment tovább a telepítő előtte csak ++++ jel volt.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25309 üzenetére
Chameleon Wizard vagy Clover Configurator.
(de ne keverd a kettőt, ha Chameleon-t használsz chamaleon wizard ha clover-t, akkor Clover Configurator)
Ez a két alkalmazás a legkönnyebb az ilyen beállításokhoz.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25175 üzenetére
Szerintem a Clovert hagyd, elég lesz oda a Chameleon is.
Itt van mindig friss: [Insanely]
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25173 üzenetére
Ha ennyire ragaszkodsz a Terminalhoz, akkor elvileg ez jó hozzá.
sudo rm -rf /System/Library/Extensions/XY.kext
mv /users/(USERNAME)/Desktop/XY.kext /System/Library/Extensions
chmod -R 755 /System/Library/XY.kext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/XY.kext
diskutil repairpermissions /
kextcache -system-prelinked-kernel
kextcache -system-caches
touch /System/Library/Extensions/
rebootVagy van még a KextUtility is.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #24898 üzenetére
Vagy ha pendrive-ra akarod tenni, akkor ezzel a progival is megoldható.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #24898 üzenetére
A clover csak egy boot CD, nem kell hozzá Mac rendszer csak egy nero vagy akármi amivel az iso-t kiírod.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #24895 üzenetére
-
törölt tag
válasz
bartimre88 #24476 üzenetére
Szia!
Át kell konvertálni .iso formátumba PowerISO segítségével és utána kiírni lemezre.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Clickbait #23135 üzenetére
behozod a terminal-t és minden sor után enter.
sudo -s
kéri a jelszót, írd be
sudo kextcache -system-prelinked-kernel
sudo kextcache -system-caches
sudo rebootvan egy másik megoldás is, itt is ugyanazt kell mint fentebb.
sudo -s
sudo touch /System/Library/Extensions/
sudo reboot -
törölt tag
válasz
Clickbait #23109 üzenetére
Egy próbát megér, a régi gépemhez is ALC-888 kellett.
Készíts másolatot a VoodooHDA.kext és AppleHDA.kextről, majd töröld le, utána bemásolod az AppleHDA meg a HDAEnabler.kextet, Kext Utility-vel (vagy amit szoktál használni) újraépíted a rendszer cache-t, restart -v -f bootkapcsolóval és teszteld le, hogy milyen.
)Mondjuk VoodooHDA-nál már nem biztos, hogy ott lesz az AplleHDA. úgy tudom azt törölni kell ha használod.)
-
törölt tag
-v -f boot kapcsolóval próbálkozz és ha akkor is megáll azt fényképezd le és csatold ide.
-
törölt tag
válasz
Santantica #22707 üzenetére
-
törölt tag
vedd fel videóra és visszajátszásnál állítsd meg, vagy videoszerkesztővel ha simával nem megy.
-
törölt tag
válasz
tDr1v3r #21297 üzenetére
"Mavericks alatt natívan megy amúgy a HD7-es széria, most is azzal használom a saját 7770-em."
Szia!
10.9 alatt kell a progi vagy anélkül is megy, vagy csak a 7000Controller kextnél kell ügyködni valamit?
10.8-nál nem tudtam bejelentkezni mert vakon nem tudom megcsinálni az első indításkor való beállításokat. Integrált videokártya meg nincs sajnos.
-
törölt tag
Valaki próbált már hd 7770-es videokártyát működésre bírni 10.8 alatt?
Ha igen, akkor valami tutorialt tudtok küldeni hozzá!
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Santantica #21276 üzenetére
Szia!
Pontosan nem tudom milyen vinyóról van szó és milyen a boot sectora, de itt van egy kis leírás ami biztos segíteni fog!
A legelső hozászolást próbáld meg!
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #20880 üzenetére
Normális ember módjára veszel egy Sata hdd vagy ssd meghajtót, utána felteszel egy 10.6.3-as Retail-t varázs CD segítségével felfrissíted 10.6.8-ra, Appstore-ból megveszed a kívánt rendszer-t és egy 8gb usb-re felpakolod a telepítőt!
Utána nem kell azzal szórakoznod, hogy kéne egy kext mert tölti be a rendszert.
-
törölt tag
válasz
koháry #20797 üzenetére
BIOS-ban be van kapcsolva az AHCI funkció?
Add hozzá az org.chameleon.boot.plist-hez ezt:
<string>USBBusFix</string>
<key>Yes</key>"Lehet multibeast nélkül kéne a legújjabb chameleont meg kötelező dolgokat felraknom, csak nem igazán vagyok képben, hogy mit hogyan kell csinálni."
Ha az usb-vel bootolsz be és bent vagy a rendszerben akkor csak annyi a dolgod, hogy 2x rákatt az pkg-ra (chameleon + fakesmc) és csak nyomod a tovább gombot tehát egy egyszerű telepítés unibeast-et nem használtam még de gondolom ott is volt ilyen.
Először Chaleleon utána fakesmc mert ha végez a telepítő, akkor újraindítja a gépet.
-
törölt tag
válasz
koháry #20772 üzenetére
Elolvastam, ilyenkor -v -f elindítod a rendszert és a telefonnal le fényképezed, hogy hol áll meg.
De előtte szedd le a legfrissebb Chameleon-t innen:
[link]és egy friss FakeSMC-t innen:
[link](ügyelj arra, hogy ha telepíted a FakeSMC-t, akkor a telpítő az S/L/E mappába fogja tenni, tehát ha az Extra/E-be van, akkor vedd ki onnan a régit)
-
törölt tag
"hogyan kéne képernyőképet készíteni ilyenkor"
Mondjuk telefonnal.
Ha felment a rendszer nem ártana egy Chameleon bootloadert rátenni és akkor megy unibeast nélkül is.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #20588 üzenetére
Ha nem használod a Usekernelcache opciót, akkor teheted az E/E mappába is. viszont ha be van kapcsolva, akkor szokta azt csinálni, hogy az E/E mappában lévő kexteket nem tölti be. Ezt pl. egy fakesmc-re vagy RTL8169.kext-re értem. S/L/E mappába tegyél mindent én nem szórakoznék a myhack-es dologgal Kext Utility és a mayhack.kextet törlöd az S/L/E-ből.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RaZroX #20529 üzenetére
Működő rendszer alól Retail dmg-ből a System/Installation/Package mappában lévő OSInstall.mpkg-t futtatod és felteszed a 10gb-os particióra utána Chameleon install (verzió egyezzen a rendszeren lévő verzióval, én úgy szoktam), ha végeztél kicseréled a gyári kernelt a legacy kernelre viszont nem tudom, hogy más kext kell-e (System.kext-re értem ezt). (nullcpu, evoreboot, fake az alap dolgok).
-
törölt tag
Ajánlatosabb egy külön hdd-re rakni az os x-et, telepítés előtt leválasztod a többi hdd-t, a 80-ast leformázod GUID-ra és telepíted a rendszer-t.
-
törölt tag
-
törölt tag
Chameleon wizard-al készíts egy SMBIOS.plistet.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #19482 üzenetére
én is csak onnan tudom, hogy az egyik admin postolta a múltkorában.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #19480 üzenetére
-
törölt tag
válasz
pottika #19351 üzenetére
Ezt próbáltad már?
Ha van EFI string a plist-ben töröld.
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>"no idea why the nvidia quadro fx 1800 card only works in 32 bit..."
Nem használom a Multibeast-et próbáld meg megint újra telepíteni a rendszert.
-
törölt tag
válasz
peterattila #19234 üzenetére
Próbáltad már azt, hogy egy tiszta telepítés után az org.chameleon.Boot.plist-be ezeket írod be?
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>PciRoot</key>
<string>1</string>vagy ha ez se akkor PciRoot=0
nekem 9500GT-m van de fullosan megy, nem kell hozzá kext.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged