- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Szerintetek mekkora az esélye, hogy egy G4560-RX460 pároson elfusson a MacOS?
-
30z.Samu
titán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
-
30z.Samu
titán
"az nem baj, indítsd újra a pendrive-ról"
De akkor újra a telepítő jön be, nem? Nekem legalább is ez volt a baj, amikor a kicsi vinyóra akartam tenni. Felrakta a rendszert, restart és én sem láttam a rendszert, csak a telepítőt. Elindítottam és újrakezdte volna a telepítést. Samsung vinyóval pedig egyből látta és azóta is megy a rendszer (kop kop).
-
30z.Samu
titán
Köszi, otthon meglesem!
Smiley: Én beállítottam a magyar kiosztást.
Eddig bejön a rendszer, az AMD-t azóta be se kapcsoltam, amin a Windows fut. Már azon gondolkodtam, hogy átteszem az SSD-t a "Mac"-be.
Majd valami értelmesnek mondható videó és képszerkesztőt kellene keresni.
Ti mit használtok?
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Észrevettem egy érdekes "újítást", miután tegnap a Yosemite-re letöltöttem egy frissítést. A billentyűzetről van szó, amikor gépelsz és megnyomod mondjuk az "a" karaktert hosszan, akkor nem kezd el sorozatban "a" betűket irkálni, hanem kidobja lehetőségként a lehetséges ékezetes megoldásokat, mint a telefonnál. Ez esetleg jól jöhet valakinek, akinek mondjuk angol klavija van, vagy olyan karaktereknél, aminél nem tudod a "varázsigét". Én speciel keresgéltem hol tudom ezt kikapcsolni, nem jöttem rá.
-
30z.Samu
titán
válasz
Smiley #27153 üzenetére
Nem tudom, szűz Yosemite ment fel, tehát nem gányolt verzió. Eszembe se jutott, hogy esetlegesen ez is probléma lehet.
Mármint hogy milyen csatlakozóval akarom használni a monitort. Bár az sem, hogy vinyók között is válogat a rendszer.
A 80GB-sre nem akart felmenni a Yosemite, a 160-as Samsungra felment kérdés nélkül.
Jobban mondva felmegy rá, de nem tudom elindítani.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Gyors helyzet jelentés! DC7900-ra én is fel tudtam tenni a Yosemite-t. Van minden, lan, hang. Már csak azt kell megoldanom, hogy HDD-ről boot-oljon.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Ismét itt, Összehoztunk egy telepítőt, bedugtam egy másik vinyót és ezzel kísérletezgetek. Pen drive be, indítom a gépet, Clover-rel beboot-ol, Verbose módban elindítom a telepítőt. Eddig minden oké, Disc Utility-vel particionálom a vinyót, majd install-ra katt. Kiírja, hogy Preapering to install. The computer will restart. Nem biztos, hogy szó szerint, de ez a lényege és 5 percet írt. Na mondom ilyet még nem is írt, lehet, hogy most lesz a jó restart után. És most jön az a bizonyos DE...ugyan végigmegy a folyamat jelző csík, de a vinyó közben nem dolgozik és közben le is kapcsol. Tehát tulajdonképpen nem megy a telepítő, hanem itt megáll. Van esetleg ötlet, hogy mi lehet a bibi?
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27048 üzenetére
De cildren is feltette valahogy. App Store-ban én már nem találom a Yosemite-t.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27046 üzenetére
Nem, más forrásból szedtem le, amit cildren adott. Azt átmásoltam az Alkalmazásokba.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27044 üzenetére
Hehe!
Nem.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Ismét egy kis segítségre szorulok.
Ma foglalkoznék a Yosemite kérdéssel, leformáztam a pen drive-ot, MyVolume a partíció neve. Terminálba írom be a sudo parancsot, erre ez a válasz fogad: dia: Command not found
Van ötletetek mi lehet a baj?
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27026 üzenetére
Nem veszítek semmit.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27022 üzenetére
Jó ötlet.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27020 üzenetére
Este vagy holnap teszek egy kört.
A Mavericks is jó ismerkedés szempontjából, de akkor is böki a csőröm, hogy miért nem megy fel a frissebb.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #27018 üzenetére
Nem patch-eltem, csak MBR módban tettem fel.
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
Az El Capitan továbbra sem, pontosabban a Clover már megy, csak a telepítő "crash-el". Mavericks felment rá egyből, azt akartam frissíteni először. Majd még próbálkozom vele, addig ismerkedem ezzel. Tettem egy kört a Yosemite-vel is, ugyanaz a helyzet, mint az új rendszerrel. Mintha valami gátolná, hogy felmenjenek..természetesen a bénaságomon kívül, mert ugye nem vagyok egy Hackintosh guru.
-
30z.Samu
titán
Közben Syd segítségével sikerült hangot varázsolni a gépre, ezúton is köszönöm neki! Most így már van minden, teljes körűen tudom használni a gépet és ismerkedni a rendszerrel.
Viszont egy furcsa dologba ütköztem, az iCloud oldalon a képek helyett szürke kockák vannak. Kérdésem az lenne, hogy ezzel tudok-e valamit kezdeni.
-
30z.Samu
titán
Na jó...elképzelhető, hogy az alaplapot vagy a bios-t nem csipázza az El Capitan? Mert akkor lehet, hogy nem erőltetem és marad a Mavericks.
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #26985 üzenetére
Igen, betettem.
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
Így boot-ol, viszont a telepítő nem indul el. Gondolom azért, mert a clover config-ját nem engedte szerkeszteni.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #26976 üzenetére
AHCI be van állítva, erre van lehetőség. Egy megoldás lenne, ha ugyanúgy CD-ről mehetne Chameleon-al, mert azt behozza CD-ről. Elég buta a HP gép biosa.
-
30z.Samu
titán
Annyi fejleményem van, hogy az AMD géppel beboot-ol a pen drive, tehát nem azzal lesz a gond.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #26970 üzenetére
CD-ről a Chameleon boot-ol.
De ha rányomok a telepítőre, a gép újraindul.
-
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Megcsináltam az El Capitan Boot penyót, mindent úgy, ahogy leírásban van. De a pen drive nem akar be boot-olni Chameleon segítségével sem. Van ötletetek ilyenkor mi újság?
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Az internet probléma megszűnt, szépen fut minden, egy dolog kivéve, a hang. Syd-el próbálkoztunk egy másik VoodooHDA-val, de azzal sem akar megszólalni. Esetleg tudtok segíteni miképp orvosoljam ezt? HP DC7900 a gép.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Ki merem jelenteni, hogy csatlakoztam a Hackintosh táborba. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen segítséggel hozzájárult ahhoz, hogy a gépre fel tudjam faragni a rendszert. Egyedül a hangot nem ismerte fel, de szerintem az is részletkérdés lesz. Internet a szolgáltató végett kicsit problémás, próbálok ma intézni velük valamit.
Internet nélkül sok mindent nem tudok kezdeni a rendszerrel...
Kicsit barangoltam benne azért, nagyon szokatlan a Windows után, de HDD-vel is elég gyors, kíváncsi leszek majd hogy fog pörögni, ha később kap SSD-t.
-
30z.Samu
titán
Skacok! Települ az Osx! De még nem akarok elkiabálni semmit.
-
30z.Samu
titán
Tudtok ajánlani egy Wifi adaptert, ami normális áron van és támogatja az OSX?
-
30z.Samu
titán
Köszönöm mindenkinek a segítséget előre is!
Úgy fest a dolog, hogy szombat estére dobom össze a gépet, valószínűleg akkor is állok neki.
Kap még egy VGA-t meg +2GB RAM-ot.
-
30z.Samu
titán
Már most látom, hogy a hajam le fogom tenni hétvégén, mire felkotrom a rendszert...
Vagy csak addig tűnik bonyolultnak, amíg nem csináltam.
-
30z.Samu
titán
Hülye kérdés: A gép integrált VGA-jával eszembe ne jusson feltelepíteni az OS X-et, mi?
GM 4500
-
30z.Samu
titán
válasz
Smiley #26797 üzenetére
Ja értem...akkor mindegy.
Marad a 610-es és várhatok egy hetet.
Gondoltam hátha találok olcsóbban kártyát és csütörtökön csapnék is a lecsóba.
Igazából az sem biztos, hogy az El Capitan-al kellene kezdeni. De mondták, hogy a régebbiek kicsit másabbak, mint ez. Jelenleg így néz majd ki a hardver:
C2D E7300
2GB RAM (Később lesz 4-8)
Nvidia GT610
HP DC7900 a gép. -
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Nézegettem a OSx86-ot, ott osztják meg a hardvereket, amikkel működik a rendszer. Volt köztük egy Nvidia 8800GT is, azt lehetne olcsón szerezni. Szerintetek tegyek egy próbát, vagy ne kísérletezzek és maradjon a GT610?
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #26785 üzenetére
A Tonymacx86-on vannak hardverek, de az újabbak, amik 30k-tól felfele vannak. Legalábbis azt találtam, régebbi hardverekről semmit, max Youtube-on videót, amit feltöltöttek.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Csütörtökön érkezik a Hackintosh alap, egy VGA kell majd neki és még egy kis RAM.
VGA-nál van ötletetek? Vagy tudtok olyan oldalt javasolni, ahol le van írva mit támogat natívan vagy ilyesmi?
Nem szeretnék drága VGA-t, egyelőre az is elég, ha viszi rendesen a HD filmet, meg ugye a mindennapi használatban teszi a dolgát.
Nem játékra kell.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #26775 üzenetére
Lényegében mindegy, mert az OS X-en még mindig nem lehet úgy játszani, mint Windows alatt.
Szóval akkora teljesítményű VGA-t aligha fogok belepakolni.
-
30z.Samu
titán
válasz
Wiz Khalifa #26773 üzenetére
"De lehet többre jössz ki így mint hogy veszel egy DC7900 CMT-t 20k-ért mint az első linken és megpótlod még 2k-val hogy legyen benne 4GB ram. Meg ugye + VGA."
Ilyesmire gondoltam én is.A ház relative mindegy, mert ha úgy van, akkor házat cserél a két gépem és úgy oké.
Az AMD-s gépem sima ATX házban lakik. De első körben lehet, hogy elég lenne valami LP VGA is, csak hogy legyen valami, ami megfelel a célnak. Utána szerintem egy ideig úgy se nyúlok a géphez, amíg ismerkedem a rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest