- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
-
kushwavez
senior tag
válasz
scream #33442 üzenetére
Oldalt sajnos nem tudok, talán keresgélés után rájuk lehet találni.
Amiket így fejből tudok mondani az a VideoProc Video Converter, Final Cut Pro, Adobe AE.Hétvégén szerintem megnézem melyiken hogy produkál az iGPU és a dGPU, kíváncsi vagyok rá. (bár kétlem, hogy egy HD 3000 vagy HD 530 lekörözné az RX-et bármiben is)
-
Smiley
addikt
válasz
scream #33372 üzenetére
Azert az AHCI nagyon nem a flash storage-ra van tervezve. Mamint jo workaround volt a AHCI SSD, de ha zeneszerkeszto vagy videovago vagy barmi olyan alkalmazast hasznalsz, ami parhuzamosan olvas be adatot akkor nagyon jol jon az NVMe. Facebook meg Excel melle felesleges, de akkor is ideje volna levaltani az AHCI-t.
-
Crondore
tag
válasz
scream #33372 üzenetére
Kinek mi a napi felhasználás - én Cubase 10 Pro -ban dolgozgatok otthon hobbi szinten, ott a sampler -ek betöltési sebessége és maga a hangminta kezelés jelentősen gyorsult, beletartozik ebbe a hangminta adatbázis kezelő működésének a jelentős növekedése is. Amikor meg éppen nem, akkor a hangmitákat, fotókat és videókat szoktam válogatni
, ott is jól jön.
Üdv.:
cRo
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
scream #33337 üzenetére
- Pathfinder vagy ForkLift nem tudja ezeket. Valahol mutatja a fájl ikont, valahol nem. Kaotikus...
- nem értem nálam miért nem működik a helyesírás ellenőrzés, pl skype-ban. Ott nincs is állítási lehetőség.
- Logitech Control Center és Logitech Options. Egyik sem működik rendesen, nem is látja a két eszközöm.
- a böngészők nálam is megjegyzi egy darabig. Kb 4-5 nap után gondolnak egyet és elfelejtik a nyitott füleket.
- az ESC a NEM gomb? Erre rá nem jöttem volnaKöszi!
A fájl mentő beíró mező miért olyan kicsi? Pár karakter fér csak el. Pl ha nekem ez a fájl nevem:
180x180mm_prenatest_szorolap_nyomdai_01.pdf
Ha pl a 01-et át akarom írni 02-re akkor görgetnem kell. Ez hülyeség!A többit megpróbálom! Köszi!
-
rii
nagyúr
válasz
scream #32926 üzenetére
teljesen jogos
nekem is ezért kellett volna sierra-ról feljebb lépnemcsak a nagyközönségnek alapelvárás, h egy os stabil meg gyors (mer nem értenek hozzá) - mikor ez az igazán fontos - ezért van ez a rennnngeteg felesleges feature, mert előbbi marketing szempontból 0, utóbbiak meg amikkel lehet reklámoznia az apple-nek az új modelleket
és ha ez utóbbiakba nem fetetnének semmi energiát, akkor kevsebb bugzás is lenne
de így h folyton megy a ökörködés, kész csoda h jól működik az osx
a frissítésre azonnal lecsapóakból meg lesznek a beta tester-ek
akik meg már voltak beta testerek, aszongyák legközelebb, várunk vele pár hónapot -
kushwavez
senior tag
válasz
scream #32609 üzenetére
van egy jó alkalmazás erre: VideoProc Video Converter:
ki lehet vele próbálni, közbe meg néztem a GPU aktivítást. jó lenne belőle valahogy kihozni a maximumot.
ha kikapcsolom az iGPU-t és csak a karit hagyom meg, akkor meg kiírja, hogy hardware acceleration not supported és mindkettő piros. nem tudom lehetne-e forceolni a kártyát valahogy az iGPU helyett -
kushwavez
senior tag
válasz
scream #32606 üzenetére
nekem rx 580 van
betettem elindítottam és ment szépen whatevergreen és clover módosítás nélkül
arra kell figyelni, hogy bios-ban ki legyen kapcsolva a CSM és clover-be ne legyen benne a CsmVideoDxe-64.efineked működik a HEVC és h.264-h.265 decoding?
nekem csak h.264-et írja aktívnak, a HEVC-re azt írja nem támogatott.
-
kushwavez
senior tag
válasz
scream #32372 üzenetére
pedig van benne igazság. ilyen a "kernel cache" vagy a további "gyorsítótárazás" vagy a "CMOS reset" pl, nekem az előző bluetooth usb-nél volt olyan gondom , hogy működött miután feltettem Win alól, de miután portot váltottam még a Win bootolása előtt (mielőtt felismerné a változást), a Mac nem ismerte fel.
Nos ez egy régebbi bt dongle felöl volt, ezt sajnos nem tudtam letesztelni, hogy plug & play-e (de maga a régebbi bt dongle is már majdnem 5 éves volt és kezdett meghalni szóval ezért is váltottam). ezért is írrtam, hogy nekem így ment. a lényeg, hogy én tényleg úgy gondolom, hogy plug & play, mert semmi nem kellett hozzá, és felismerte, de simán win nélkül nem próbáltam. -
Plasticbomb
addikt
válasz
scream #32053 üzenetére
Probaltad fakeid nelkul? Csak platform IDvel?
PL nalam nem kellett csak ig platfomr id, illetve volt egy idoszak, amikor csak smbiosbol kellett a megfelelot kivalasztanom. De az rn IGPm ugye letezik macban is, igy, ahogy van.
Ezzel az platfomr idvel?
Your native ID is likely 0x59168086 or 0x59128086.
Use KBL ig-platform-id, such as 0x59120000 -
scream
veterán
válasz
scream #32026 üzenetére
Valaki esetleg?
Sajnos nem sikerül az update.
Ezt a leírást követtem, EFI partíciót újracsináltam, config.plist-et átmásoltam, USB patch-et átírtam, lilu és igfx kapcsolót beállítottam (plusz a kaby lake-es igfx-es kalpcsoló), frissített kext-eket leszedtem és bemásoltam a megfelelő helyre, de a kép még verbose mode-ban is elszáll, nem is látom mitől.
Valakinek esetleg valami ötlet?
-
tlac
Topikgazda
válasz
scream #31598 üzenetére
Az egyik, hogy a hang egy DAC-ról jön, viszont nem tudom állítani a hangerejét
nálam usb-s hangkártyán lehet állítani globálisan a hangerőt, anélkül, hogy bármit csináltam volna
szerintem nézd át jobban a beállításokatMit kéne még bemásolni és hova?
valami kext-et még valahova
HWSensors vagy valamelyik leszármazottja kellhet -
scream
veterán
válasz
scream #31577 üzenetére
Hát nem tudom mi a bánat baja lehet...
Gondoltam, akkor megpróbálom El Capitan-nal, de ott meg a Kabylake miatt macerásabb a dolog, úgyhogy azt hagytam.
Most ott tartok, hogy már át van másolva a megfelelő APFS.efi a Clover-be, de ezt csinálja:
- Elindítom a telepítőt (Cloverben az USB-t választom), az első reboot megvan (az USB és Preboot mellett megjelenik egy új bejegyzés Cloverben)
- Az új bejegyzést indítom, de minden esetben ez fogad:"macOS could not be installed on your computer
The path /System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg appears to be missing or damaged.
Quit the installer to restart your computer and try again."Próbáltam az itt írtakat: LINK, de így sem ment.
Amúgy ennek a leírásnak az alapján próbálkozom: LINK
Clover install után a "kész" mappa tartalmát felmásoltam az EFI-re, majd megcsináltam ami MSI mobo-ra vonatkozik (OsxAptioFix2Drv-free2000.efi-t bemásoltam, a Fix3-at kitöröltem), illetve a darkwake-et is beállítottam, az APFS.efi-t install előtt Terminal-ból bemásoltam a Cloverbe.
Továbbá itt van még a Cloveres OSX install is, ezt követtem (kivéve, hogy én APFS-re formáztam és így a 2. lépést kihagytam): LINK
Mit rontok el?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
scream #31200 üzenetére
Nekem csak arra kell hogy netezzek, zenét hallgassak, filmet nézzek, email-t, stb...
Minden másra itt a Windows-os gépem amit az adatlapomnál olvashatsz.
Valamelyik héten jön meg a Macbook Air 2017-em és szeretnék egy asztali Mac gépet is hogy ha nem akarok játszani akkor a Windows-os gépem ne is menjen. Minden másra nekem egy Mac Mini is elég lenne.
-
scream
veterán
válasz
scream #31108 üzenetére
Valaki esetleg?
Első reboot után Cloverben nem látszik, hogy létrejött volna a Recovery partíció, második reboot után sem látszik semmi változás, mindig olyan, mintha teljesen előről kezdené a telepítést.
Se harmadik, se negyedik reboot után sincs semmi változás.
Futott már valaki bele ilyesmibe?
-
kunyi
csendes tag
válasz
scream #31106 üzenetére
Üdv!
Amikor én telepítettem a High Sierrát belfutoottam ugyan ebbe a problémába. SMBIOS-bál próbálj meg állítgatni. Nekem mini 6.2-vel ment szépen aztán hogy miért azt nem tudom, de amikor feltelepült telepítettem alá a driver-eket multibest segítségével. ott már iMac 14.2-őt állítottam be és megy azóta is simán.
Egy próbát megér. -
törölt tag
válasz
scream #29530 üzenetére
Nagyon simple BIOS-a van. Semmi ilyesmit nem lehet sajnos.
Probaltam nv_disable=1 opcioval, de odaig jut, hogy egy darabig tolt, majd megall. Kb 10 perc utan fekete kepernyo, de van lcd hattervilagitas. Majd kb 5-10 perc mulva az is kikapcsol. Nem jon vissza key vagy mouse aktivitasra sem.Viszont mintha lattam volna valami gondot amire var. Ha gepkozelben leszek arrol dobok fel kepet, hatha kiderul valami. Nem biztos, de talan AHCI korul van valami ugy emlekszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest