- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sapphi #31742 üzenetére
Ez alapján tettem fel de már mind1.
A HDD-t amit használtam tesztre eladtam és rájöttem hogy tetszik és kell az OSX de nem akarok mókolásokkal szórakozni.
Inkább karácsonykor meglepem magam egy Mac Mini-vel (csak még azt nem tudom hogy 2011/2012-es legyen vagy 2014-es) és ennyi.
Úgy is filmnézésre, letöltésre, netezésre kell. Arra bőven elég az is. És kis helyet foglal el.
Veszek hozzá egy TrackPad 2-őt meg egy vezeték nélküli billt és hagy szóljon.
Az asztali gépem meg megmarad "játszós" gépnek ha nagyon akarok játszani, bár az mostanság egyre kevesebbszer van.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sapphi #31740 üzenetére
Asus Maximus VIII Gene
i7-6700
Crucial Ballistix Sport LT White 4x4GB (16GB) 2400MHz DDR4 (BLS4C4G4D240FSC)
Gigabyte HD5870 REF
LG 34UM68-P (2560x1080-ban 46Hz-en használva, HDMI-n)És a "teszt" rendszer tehát amire még jelenleg fel van téve az egy 500GB-os WD HDD ami Sata2-es.
-
Wiz Khalifa
veterán
Kezdődnek a bajok amiktől féltem mindig is OS X használata alatt (itt a hekkelt rendszerre gondolok).
A hang egy egy XY idő után elmegy és csak az újraindítás segít. Ez van hogy 2 óra van hogy 5 óra hossza után jön elő.
Aztán a net se megy úgy ahogy kéne. Lassabb mint a valódi.
-
Wiz Khalifa
veterán
Tudtok ajánlani egy WiFi kártyát ami plug and play-es a macOS-el és BT is van benne?
Jobb lenne olyan ami PCI-e x1-es.
Illetve ez nekem csak arra kéne hogy AirDrop-on keresztül ha akarok akkor tudjak képet küldeni a gépre. Na most a macOS mennyire lenne fent akadva azon hogy Lanon lenne a net rendesen a WiFi csak erre lenne használva.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31728 üzenetére
Közbe döntöttem, imkább újra rakom az SSD-re nem klónozom.
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintetek akkor clónozás legyen vagy full új install az SSD-re?
Mivel HDD-n van jelenleg lehet jobb lenne egy full új install igaz?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31722 üzenetére
Nem tudom.
Monitorra meg mind1, a lényeg a lényeg. Működik az OS X végre.
Már csak azon gondolkodok hogy az SSD-re megpróbáljam feltenni ugyanígy hátha menni fog vagy inkább klónozzam a mostani HDD-ről?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31720 üzenetére
Nálam pont fordítva.
No de a lényegre térek.
Sikerült a SwitchResX-el a monitorra beállítani a 2560x1080-at bár igaz valamiért 46Hz-en megy (erre tudtok megoldást?) illetve ha a billions of colors helyett a million of colors-ot pipálom be a villogás is eltűnik és jó a kép.
Érdekesség hogy a Display részen 38.5 inch-nek írja a monitort holott az csak 34 inch-es.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31706 üzenetére
Délután megírom a dolgokat. Amúgy eddig csak Radeondeinit-el annyit írt hogy Graphics: ATI HD5000 Series 1GB
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31704 üzenetére
Igen. Ahogy mondod.
A széleket levágja.
SwitchResX-el lehet elvileg a felbontást még basztatni?
Az ARBG-s cucc meg a monitor beállitásánál a szín részen állíttsan át arra és elvileg jó lesz a szín nem fog vibrálni/invertálódni? Jelenlegi színprofil a monitor gyárija.
Amúgy eddig a Mac Spec-ben annyit írt hogy HD5000 series de most reggel az Inject EIDT-t (vagy mit) kipipáltam meg az Inject ATI-t és azóta a Mac Specben jól írja azaz HD5870-et ír. De az Inject ATI-t ki fogom szedni szerintem az nem kell hozzá.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31702 üzenetére
Ugyan az a helyzet. De ezt a vibrálát kéne valahogy megszüntetni elősször...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31697 üzenetére
Ott a maximum felbontás a 22"-os monitornál az 1680x1050 ami a valós felbontás. A 34"-os 21:9-es monitornál meg annyi van kiírva hogy 1080i, 1080p, 720p.
(#31700) sad_Vamp:
Mi a prog neve? -
Wiz Khalifa
veterán
Az oké hogy esetleg a felbontást valahogy megoldom. De a szín villogásra mi a teendő? Nagyon idegesítő.
-
Wiz Khalifa
veterán
A felbontásra lehet ez jó lehet? [link]
Ha igen akkor majd délután meló után kipróbálom.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na fejlemény.
Fent van a Sierra, amiket Plasticbomb írt meg linkelt azok által. iMac14.2-es smbios-al, Radeondeinit-el, a bootargosokat hozzáadva és azzal a FakeSMC-vel amit linkelt.
Viszont nem fenékig tejfel a dolog. Egy 22"-os monitoron raktam fel a rendszert ami 1680x1050-es felbontással bír. DVI-on van bekötve. A teleptés szépen végbe ment de amint az első rendszerindítás volt ahol kiválasztom a nyelvet stb... ott már hol jó volt a kép hol invertálta a színeket. Ezeket folyton váltogatja hol jó hol nem. Egyenlőre nem foglalkoztam vele (az adattáblán felismerte a vidikarit meg a felbontás is jó), felraktam a HDD-re ugyan úgy a Clovert, rákötörrem a rendes monitoromra a gépet. Sajnos nem megy az OS X 2560x1080-ba (ekkora a monitorom felbontása) hanem sima fHD-ba megy. Ez a monitor már HDMI-vel csatlakozik (a VGA alapból nem csipázza a 21:9-et még Windows alatt is csak akkor jó ha van alatta driver amúgy a kép is szétesik gyakorlatilag nem látok semmit azért is van a kis 22"-os monitor).
Erre valami megoldás van meg hogy a színeket se változtassa stb...?
Hab a tortán hogy Multibeast-el felpattintottam azokat a kexteket amiket a srác csinált ugyan ehez a laphoz de a hang nem megy. Nem ismeri fel még most sem. A lan megy és szerintem teljes sebességgel.
Plusz infó: ha a radeondeinit-et kikapcsolom akkor a bootloader után nincs kép.
Esetleg próbáljak meg a radeondeinit-hez egy Inject ATI-t hátha jó lesz a kép?
-
Wiz Khalifa
veterán
Gyors kérdés. Clover Configurator-ban hol tudom beállítani az iMac14.2-es smbios-t? Mert már minden mást beállítottam de azt még nem tudtam.
Szerk.: Megvan.
Bár az iMac17.1-es 27" 5k, 2015 late lenne elvileg a megfelelő a proci miatt pl. Bár a monitorom egy 2560x1080-as felbontású 21:9-es monitor, igaz telepítéshez ezt nem tudom használni hanem egy 22"-os 1680x1050-es monitort használok DVI-on.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31690 üzenetére
VmWare-val van egy El Capitan nekem feltéve. Szóval tudok babrálni a Clover Configuratorral.
(#31691) Smiley:
Köszönöm az infót.Így azért könnyebb mint hogy mindig pöcsöljek újrarakni stb...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31688 üzenetére
FakeSMC-be jó az ami az összefoglalóban van? Illetve az Others mappába tegyem akkor vagy a 10.12-es mappába?
A többit akkor felrakom meg szerintem én is kipróbálom akkor először a 3-ast. De az a baj hogy ha fel teszem valamelyiket és nem jó akkor megint kezdhetem full előröl az egész dolgot mert letörölni nem tudtam még sose nyom nélkül.
A radeondenit gondolom a Clover telepítőjébe lesz.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31686 üzenetére
Akkor legyalulom teljesen és akkor az összefoglaló szerint felteszem a Sierra-t megint rá. Aztán az általad linkelt Clovert leszedem és felteszem. Kérdés.
Azon a két opción kívül amit az összefoglalóba olvasok betegyem az OsxAptioFix2Drv-t?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31684 üzenetére
Nem tudom pedig teljesen újra raktam a penyót és nem raktam fel egyet sem amúgy.
Cloverből azt tettem fel amit a Multibeast feltett.
Az egész Uefi-t beállítottam úgy ahogy írta a tag az oldalon.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31680 üzenetére
Ugyan az a helyzet. Sima -v és -v + Inject ATI-val is....
Ötlet mi a bánat van?
-
Wiz Khalifa
veterán
Na az iMac14.2-es smbiossal is megáll.
Ugyan így indít mint a MacPro6.1-el:
És ugyan ott áll meg mint a MacPro-s smbiossal. Bármilyen bootflaget írok be. [link]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #31677 üzenetére
Az 5870 elvileg natívan támogatott amúgy OSX alatt így szerinted az Inject ATI is kell vagy még az sem? Illetve a boot args-nál beírjam a GraphicsEnabler=Yes-t vagy az sem szükséges?
Régebben még az i5-4460-as gépembe használtam ezt a VGA-t onnan tudom hogy natívan támogatott de már nem emlékszem rá hogy az Inject kellett-e.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő konfigra szeretnék most már végérvényesen felnyomni egy macOS Sierra-t.
VmWare-ban van egy működő El Capitan-om, azon leszedtem a Sierra-t. Feltettem az összefoglalóba írt módszerrel de a Clover helyett Multibeast-et indítottam és azzal tettem fel a pendrive-ra a cuccokat. Ebben benne volt a listában lévő Clover, az alaplapomhoz a kextek (amiket innen lestem ki) és az Inject Ati-t lőttem még be.
Ekkor mikor elindítottam a penyót (az UEFI-be megbabráltam amiket írt az oldalon) akkor beírtam ezeket a boot argsokat: -v kext-dev-mode=1 GraphicsEnabler=Yes
Bootoláskor kiírta hogy OsxAptioFix miatt error. Ekkor beleraktam az összefoglaló által letöltött Clover-ből azt a két opciót amit írtatok meg mind a három OsxAptioFix-et kipipálva.
Ekkor ha beírom az alábbi boot argsokat: -v kext-dev-mode=1 GraphicsEnabler=Yes akkor megáll a kövinél:
Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
Ha csak a -v-t vagy a -v és a kext-dev-mode=1-et írom be akkor itt áll meg:
Minden esetben Inject ATI be volt kapcoslva. Mac Pro 6.1 az SM bios ha ez számít.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kisfundy #31325 üzenetére
Aha.
Na csak azért kérdeztem mert én nekem is a WMware-el fent van egy OSX igaz hogy El Capitan, és igaz hogy én a sima Sierra-t szedtem le de Unibeast-el az istennek se tudom úgy megcsinálni hogy jó legyen az adatlapomon látható gépre. Mert játszadoztam a gondolattal.
De mind1, akkor veszek egy ilyen ASRock lapot a multimédiás gépbe és ha mást nem megkérlek hogy valahova tölsd fel a kész telepítős penyó másolatát. Ha nem fogja tudni valamiért akkor sem megcsinálni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31323 üzenetére
Én nem szokvány HTPC-t építek. Sőt, az alap feladatok másak lesznek. Inkább multimédiás gépet építek így mondom.
Letöltés, filmnézés, netezés, fórumozás lesz rajta. Lényegében a mindennapjaim dolgai. Ha meg játszani akarok akkor fogom csak a magygépet bekapcsolni. Minden másra ezt akarom használni.
(#31322) Kisfundy:
És a telepítőt az összefoglaló szerint csináltad? Semmit se módosítottál rajta stb...? -
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31245 üzenetére
Szerk.:
Rosszul írtam. Nem a kijelző csatlakozik azzal (mert az Molex csatival csatlakozik úgy világít) hanem a hangerő szabályzó. Mert van az is a gépház elején.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #31244 üzenetére
Igazából az MSI lap kellene de van egy bökkenő ami miatt nem lehet az.
Csak nem akartam offolni.
De akkor megfejtem. A gépházamon amibe fogom építeni a cuccot van egy kijelző ami USB2.0-ás csatiba megy az alaplapon. Na most ezzel nem is lenne semmi gond. Csak hogy a gépházon van 2db 2.0-ás és 2db 3.0-ás USB port. Tehát ebből kifolyólag a lapon két darab 2.0-ás csatlakozó kellene (egy az USB-nek egy a kijelzőnek). De az MSI és a korábban linkelt Giga lapon is egy darab 2.0-ás USB-nek van csati csak.
Emiatt gondoltam meg magam. Bár ha lenne valamilyen más megoldás rá akkor annak jobban örülnék mert akkor az MSI-t venném.
-
Wiz Khalifa
veterán
Jó kis leírás viszont ez Kaby Lake-re van. Ugye én még Skylake-es procit fogok venni. És abban nem HD630-as az IGP.
Vagy lesz hozzá egy i3-7100 akkor. Egy árban van a 6100T-vel. És amúgy a leírásban nagyjából az MSI B150M alaplajával megegyező dolgokat tud (chipset, hang) az a Giga lap.
A lan lesz majd csak érdekesebb de szerintem az is pofonegyszerű lehet.
Azt amúgy kifelejtettem hogy a monitro egy 24"-os fHD-s monitor és HDMI-vel fog csatlakozni a monitor a géphez.
-
Wiz Khalifa
veterán
No eljött az idő hogy a Hackhintosom alkatrészeit ki kell választanom.
Letöltésre, netezésre, zenehallgatásra és filmnézésre lesz.
Ami meg van: Jonsbo G3 ház.
Amik biztosak:
CPU: i3-6100T
Táp: be quiet! Pure Power 10 400W CM (tudom nem sokat számít)
CPU hűtő: be quiet! Pure Rock Slim
Házhűtő: be quiet! Pure Wings 2 120mm (BL046) - 3pin nem PWM, 2db
HDD: 2-3TB WD RedKét kérdésem van. Az első hogy az i3-6100T-vel nem lesz gond? Vagy sima i3-6100 legyen inkább? Bár a T jobb lenne a kisebb TDP miatt.
A másik hogy alaplapban is van két kiszemelt. Gigabyte GA-B250M-DS3H vs MSI B150M Mortar Arctic
Az MSI lap már volt nekem régebben, szerettem, tetszik. Melyik lehet az ami a kevesebb szívással menne jól, értem ez alatt a hangra (AppleHDA lenne a jó), lanra, IGP-re. Ugyanis a beépített IGP-t szeretném használni.
Amit tudok adatokat azok ezek:
Giga: B250 chipset, ALC887 audio, Realtek GbE LAN (10/100/1000 Mbit)
MSI: B150 chipset, ALC892 audio, Realtek RTL8111H lanAz IGP pedig ez: Intel HD Graphics 530
Szerintetek melyikre könnyebb feltenni a lehető legszűzebb Sierra-t vagy High Sierra-t? ehát minél kevesebb kextet beintegrálva.
Kicsit hosszú lett, de remélem érthető és köszönöm előre a válaszokat!
Ui.: Remélem hogy még az éven megkapom a Macbook Air 2017-em (mert a rendelés már leadva) tehát a telepítő és minden szarság a Hacklihoz azon lesz majd végezve. Valszeg High Sierra lesz már rajta.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
scream #31200 üzenetére
Nekem csak arra kell hogy netezzek, zenét hallgassak, filmet nézzek, email-t, stb...
Minden másra itt a Windows-os gépem amit az adatlapomnál olvashatsz.
Valamelyik héten jön meg a Macbook Air 2017-em és szeretnék egy asztali Mac gépet is hogy ha nem akarok játszani akkor a Windows-os gépem ne is menjen. Minden másra nekem egy Mac Mini is elég lenne.
-
Wiz Khalifa
veterán
Amúgy tegnap este ahogy számolgattam, nem biztos hogy megérné nekem egy gépet összerakni. Mert 130-150k-ba lenne kb.
Annyiért meg akkor veszek egy gyári Mac Mini-t.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31191 üzenetére
Vagy mITX is szóba jöhet. Mert akkor a rég kiszemelt Raijintek Metis házat venném neki.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok újra.
Milyen alaplapot ajánlanátok ami s1151-es, mATX-es és plug and play-es OSX-es lap? Tehát a lan, a hang, stb... mindenféle szarakodás nélkül menjen.
Proci az egy i3-7100 lenne, és VGA-nak az IGP-t akarnám használni tehát a HD600-at.
Mi lenne a legegyszerűbb megoldás lap ügyben?
Ezt találtam tonymac-en ami tetszik: MSI H270M MORTAR ARCTIC
Adatok: Audio: ALC892, Network: Intel I219-V
-
Wiz Khalifa
veterán
Én meg egyenlőre feladtam a macOS témát. Nem fog ez így menni nekem.
Mert mindig valami hibába ütközök. Majd veszek egy Mac Minit valamikor és úgy nekiállok. Mert így hogy most a telepítő is bemondta az unalmast alapvetően nem lenne baj. Csak nincs egy kűködő OSX már amivel megint létrehozzam.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na jó.
Felraktam a Clovert az SSD-re hogy ne kelljen a pendrive de nem bootol be vele. Mondom jól van akkor pendriveról bebootolom. Arról se megy. Megpróbáltam újra telepíteni de valami csoda folytán a telepítő se jön már be.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na végre bejön az macOS Sierra telepítő.
Nem azzal a megoldással amit Te ajánlottál Mr.C. Hanem amit tlac linkelt oldalt [link], onnan letöltve a Hackintosher.com Kabylake EFI Folder-t és lecserélve az én általam feltett Clover-t a penyón, elindult végre.
-
Wiz Khalifa
veterán
Azt írja hogy nem tud bebootolni mert a Kernel Cache-el baj van.
-
Wiz Khalifa
veterán
A monitor nem kapcsol ki, csak fekete marad a kép.
Egyszer régebben még pár gépemmel ezelőtt volt ilyesmi jelenség akkor ha vártam vagy 5 percet akkor bejött a kép. Na ez ennél a gépnél egy olyan 10-20perc várakozás után sem csinált semmi mást.
A -v elfelejtettem tényleg.
Ha hozzáírom akkor ez lesz.
Tehát akkor valamiért bootolni nem tud. De vajon miért nem?
-
-
Wiz Khalifa
veterán
Nekem nincs tippetek hogy miért nem mehet az elkészített Sierra telepítő?
A Clover bootloaderben beállítom hogy a FakeSMC.kext az legyen betallózva de ahogy rányomok hogy boot from Install macOS Sierra Installer akkor utána nem lesz kép.
Ha beírom a kext-dev-mode=1 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=Yes bootflags-t akkor sem lesz kép.
Felmerült bennem viszont egy "kérdés". A monitor DVI-on csatlakozik a VGA-hoz (HD5870). Viszont a felbontása a monitornak az 1680x1050. Nem lehet hogy ez a baj? Tehát hogy a telepítő is már alapból fHD-n akarna megjelenni de nem tud?
-
Wiz Khalifa
veterán
A leírás szerint megcsináltam a Sierra telepítőt de nem jó. Nem bootol be. Mit lehetne tenni?
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
A gépemre a lehető legújabb macOS-t akarom tenni ami tudtommal a High Sierra.
A gépem dolgai a következők:
MSI B250M Mortar Arctic
i7-6700
Crucial 4x4GB DDR4 2400MHz (2133-on megy)
HD5870 VGA
1x 256GB SSD (rendszernek)
2x 1TB HDD adatnak.Az SSD-t meg akarnám felezni hogy DualBoot-os legyen majd.
A kérdésem az hogy a lapomhoz milyen kextek kellenek? A VGA ugye natívan támogatott így azzal nem lehet gond de a hangra és a lanra vagyok inkább kíváncsi.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #29791 üzenetére
És kérdés mennyire nehéz azt a fakeCPUID-t összehozni?
Illetve amúgy mennyire gázos a Clover-es ALC patch? VooDoo pl nagyon gyér volt.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #29778 üzenetére
UP!
Amúgy a G4560-as procit vajon felismeri rendesen az OS X? Mert ugye ilyennel nem szerelnek egy Apple gépet sem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Rakok össze egy netes/letöltő gépet amin OS X-et szeretnék.
A gép paraméterei:
- MSI B150M Mortar Arctic
- Intel Pentium G4560
- 1x4GB DDR4 vagy 2x4GB
- Integrált HD610-es VGA-t szeretném ha menne alatta
- 1x64GB SSD rendszernek, 2-3TB-os HDD az adatnakErre mennyire bonyolult felcsapni az OS X-et?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28831 üzenetére
Neked is és mindenkinek aki a fórumban járkál.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #28478 üzenetére
Én úgy tudom hogy a 3XX-es szériás VGA-t is meglehet oldani de a 2XX az tuti natívan volt támogatva. Ha nem fontos annyira neked a modernebb VGA egyenlőre akkor egy 290X-et lehetne venned vagy 280X-et, attól függ mire kell. Mert nem vagyok most benne biztos hogy menne. Amúgy én El Capitant használtam szóval Serra-ra nincs tapasztalatom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #28476 üzenetére
Én mikor az El Capitan-t használtam akkor natívan működött az R9 280X-em. De a 390-el nem akart menni. Legalábbis egy két pici dolgot módosítva sem volt kép. De tuti megoldható csak nem tudom hogy.
Am nekem az alvás is működött.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
henter #28226 üzenetére
Én is most fogom újra felvarázsolni az El Capitant majd a gépemre mert nekem meg adott minden hogy tökéletesen menjen csak hát... Én eddig használtam olyan dolgokat minden nap ami miatt az OS X kiesett. Mostanában meg szinte nem. Arra az 1-1 órára meg a Wint be tudom lőni.
Sok szerencsét hogy találj egy olyan lapot ami faja lesz.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
szekfizsolt #28108 üzenetére
Valami hasonló gondom volt nekem is. Amúgy sajnáltam hogy nem használhattam rajta mivel nekem a WiFi kellett. Pedig kivételesen mindent megtudtam kajak oldani. Még a TouchPad-ot is.
Igaz a TrackPoint nem ment de azt én szinte sose használtam.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
szekfizsolt #28106 üzenetére
Szia!
Ugyan erre a notira nyomtam fel én is az OS X-et. Pontosabban a Yosemite-t. Az El Capitan-ra nem volt kedvem keresni a hiba okát mert valamitől a kép nem volt 100-as. A yosemite ment frankón, ment minden kivéve a WiFi-t mert az Intel Centrino volt. A HP meg volt oly kedves a Biost úgy lezári hogy néhány WiFi-t támogasson, ami meg nem megy OS X alatt.
A Yosemite jó de HDD-n (7200rpm-es) nagyon lassú volt. A Maverick jó gyors volt stb... Amúgy a WiFi-n kívül minden ment. Webcam, memóriakártya olvasó, akku kijelzés, valós ciklusidővel, stb...
Szóval a WiFi ha neked nem kell megoldható. Ha kell akkor felejsd el sajna.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sose lesz a HP EliteBook 8460p-n OS X sajnos...
Szereztem Atheros WiFi-t (mert csak az nem ment már) de unlockolt Bios-t a lapihoz sehol nem leltem hogy a Bios ne tiltsa le a WiFi kártyát. Nektek sincs ötletetek erre mi?
-
-
Wiz Khalifa
veterán
Feltaktam egy Yosemite-t a lapira. Megy rendben de lassú a boot. UEFI a boot mód de az alma logó alatti csík megy lassan.
Mit lehet tenni?
-
Wiz Khalifa
veterán
Mi lehet a gond akkor hogy ha Mavericks alatt megcsináltam az El Capitan telepítőt, bebootlolom, megjelenik az Apple logó és ott ál vagy 1 percet utána újraindul tőle a noti. Megnéztem verbose módban, újraindulás előtt egy halom "+" jel jelenik meg.
-
Wiz Khalifa
veterán
Ezek a WiFi-k közül valamelyik alapból megy OS X alatt?
Atheros AR5B93
Atheros AR5B95
Atheros AR5B97 -
Wiz Khalifa
veterán
Nem természetesen.
Mivel a HP EliteBook 8460p-ben Synaptics TrackPad-ről van szó így ez kellett hozzá: VoodooPS2Trackpad.kext
És a config.plist-be ezt bele kellett még írni:
<dict>
<key>Label</key>
<string>org.voodoo.driver.synapticsconfigload</string>
<key>RunAtLoad</key>
<true/>
<key>KeepAlive</key>
<false/>
<key>Program</key>
<string>/usr/bin/synapticsconfigload</string>
</dict>Ezeket feltéve ment viszont picit darabosan. Ilyenkor annyit csináltam hogy a TouchPad-en a bal felső sarokba kétszer megérintettem hogy kikapcsoljam utána vissza bekapcsoltam és jó lett.
Mivel a TrackBall-t szinte sose használtam az életben így arra nem kerestem külön megoldást mert az így nem megy.
Találtam Battery Managment kextet is. Remélem ezzel az akkut jelezni fogja. Viszont nem tudom hogy a Hibernálási részre hogy lehajtom a kijelzőt elmenjen csucsulni a lapos) milyen kextet kellene főként keresni.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sikerült megoldani. Már csak a WiFi maradt mert Intel Centrino van benne.
Van ötletetek amivel menne? Atheros-ból az összes menne? mPCI-e kell bele.
Illetve egy akku szint jelző kéne még meg egy olyan hogy ha lehajtom a lapost akkor elmenjen csucsulni.
-
Wiz Khalifa
veterán
Van megoldás a TouchPad-ra? Mert nem megy nekem.
Se a trackball.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Phantomhive #27895 üzenetére
Card reader nem fontos életembe 2x volt ilyenre szükségem.
Hang az ha máshogy nem VoodooHDA-val tuti megoltható. Ethernet ha jól tudom megoldható.
Itt majd a WiFi-t kell átbogarásznom.
Itt az Intel HD3000 a legnagyobb kérdés de mivel a 2011-es MBP-be is az van támogatni kéne az El Capitan-nak.
-
Wiz Khalifa
veterán
Valaki próbált már Mavericks vagy El Capitan-t felrakni HP Elitebook 8460p-re?
Nagyban hasonlít a tudása egy late 2011-es nem retina MBP-re.
Csak a felbontás nem 100%-ban akkora (mert az MBP 13.3" a HP meg 14") meg a proci de az elhanyagolható.
Mind a kettőben HD3000 van. Szerintem felrakható rá vagy rosszul gondolom?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
-Skylake- #27875 üzenetére
Nekem igaz R9 280X-em van de próbáltam ugyan ebbe a konfigba R9 390 8GB-ot is.
Az R9 280X-hez 10.11 alatt csak ez a két bootflag kellett. "PCIRootUID=1 kext-dev-mode=1" Ha az ATI inject be volt pipálva kép nem volt.
Az R9 390-hez 10.11 alatt meg kellett az ATI inject hogy működjön. Másképp nem volt kép.
Szóval próbálgatni kéne neked a bootflageket. Mivel az a 380 jobban hasonlít a 280X-hez mint a 390-hez így próbáld ki a két bootflaggel.
-
Wiz Khalifa
veterán
Beszereztem egy szűz El Capitan telepítőjét .dmg fájlban.
Azt Windows alatt hogy tudnám feleszkábálni a penyómra úgy hogy Clover is fent legyen vagy Chameleon? (Mivel sima BIOS-os a gép lehet a Chameleon jobb lenne).
Ötletetek lenne?
Sajnos a DC7800-on még mindig nem megy a Mavericks...
Ezért gondolkodom az El Capitan-on mert a Mavericks nem szűz rendszer.
Pedig ár belepattintottam egy Q9550-t az E8200 helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest