- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35980 üzenetére
sajnos semmit nem találtam rá.
itt egy "guide", de elég hozzánemértően és lustán van összerakva, viszont a csatolt EFI-jében levő Kext mappában van egy AppleHDA és egy AppleALC kext. azokkal próbáld, layout-id=3, + HPET fix.
Ha nem jó, akkor sajna nincs több ötletem, csak a VoodooHDA. -
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35978 üzenetére
Ahogy olvastam az egy problémás codec, ezt találtam rá: trial2_alc283_layoutID16.zip -> próbáld ezzel, és layout-id=15-el (ne tévesszen meg a neve)
forrás: https://www.hackintosh-forum.de/forum/thread/49538-opencore-und-applealc-mit-codec-alc283/?pageNo=2
Tüzetesebben mondjuk nem néztem utána más oldalon.
Úgy néz ki kell ennek a codecnek HPET fix is: https://dortania.github.io/Getting-Started-With-ACPI/Universal/irq.html
-
RaZroX
addikt
válasz
tatomi92 #35972 üzenetére
SMBioshoz köthető a probléma. Legalábbis akinek ugyan ilyen problémája volt, úgy oldotta meg, hogy megváltoztatta az smbiost.
Lehet úgy "frissíteni", hogy ne váltsak át iMacPro 1,1-ről másikra? Gondolom a szériál számot kéne megváltoztatni.Szerk.: Most nézem, hogy van külön generate gomb a serialnal oc configuratorban, megpróbálom azt.
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35969 üzenetére
1.: DP hanggal a WhateverGreen-nek kéne valamit csinálnia, ha jól tudom alapból kéne a DisplayPort-ot HDMI-re alakítania. Ha nem teszi, akkor manuálisan kell beállítanod, hogy a DP portot HDMI-nek lássa: FAQ.IntelHD.en.md a framebuffer-conX-type tag-gel, utána működnie kellene.
2.: Erre sajnos nem tudok mit kitalálni, függ magától a hardvertől is, kextektől is. Ha vannak felesleges kextek akkor azokat töröld, hátha segít.
-
tlac
Topikgazda
válasz
tatomi92 #35801 üzenetére
csúnya lenne ha az azzal laggolna
(bár a Big Surt nem próbáltam még vele)
de ennél jóval régebbi kártyával (gtx titan) is jól mentek a korábbi macos-ek 4k-naz intel igp-vel is működnie kellene
én még valamit próbálkoznék mielőtt kártyát vennék, pl. lehet megvárnám a 11.2-t vagy megnézném a bétáját -
tlac
Topikgazda
válasz
tatomi92 #35796 üzenetére
ezt a doksit bogarászd át
elvileg nem kellene semmit csinálnod hozzá, mert automatikusan megcsinálja, de nálam sem sikerül neki, csak ez a probléma engem annyira nem érint
hackintool-ban láttam opciókat, amivel tudsz generálni hozzá config fájltviszont először próbáld ki hdmi-n, hogy működik-e, mert ha ott se, akkor lehet más gond is van
ami érdekes, hogy két gépemen is próbáltam beállítani rendesen a hd4600-at
egyiken Catalina, másikon Big Sur van, mindkettőn friss volt az összes kext és a clover is, de a 4k kierőltetése nem teljesen egyformán működött (viszont ez is inkább csak kísérletezgetés volt, mert ahol az igp-t használom, ott csak full hd-s moniton van, 4k-s monitoromhoz pedig egy 5700xt) -
-
tlac
Topikgazda
válasz
tatomi92 #35789 üzenetére
kipróbáltam én is hd4600-on 4k-n, az sem volt gyors, sőt a beállítása sem
hogyan paraméterezted fel?olyat még lehet csinálni, hogy átállítod az animációkat, visszább veszel belőlük meg kikapcsolod az átlátszóságot, akkor valamivel gyorsabb lesz
rémlik még, hogy láttam valami whatevergreen opciót, amivel lehetne gyorsítani, de most nem találom
-
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35672 üzenetére
jobban járunk ha ide töltöd fel, 12 perc mire leszedi.
Streamable
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35465 üzenetére
ProperTree-vel lehet szerkeszteni a config.plist-et, ott hozzá tudod adni az ACPI/Patch részhez, felesleges kiszedni az akksit, ez DSDT-be van kódolva.
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35462 üzenetére
Nem írtál választ, hogy az előző EFI-vel is csinálja-e. Ha nem csinálja azzal, próbáld betenni az SMCBatteryManager.kext-et és nézd meg úgy.
Ha nem jó, akkor DSDT patchek szükségesek az akkumulátorodhoz.
Comment: change Notify(BAT0,...) to Notify(BATC,...)
Find: <8642415430>
Replace: <8642415443>
Comment: change Notify(\_SB.BAT0,...) to Notify(_SB.BATC,...)
Find: <865C2E5F53425F42415430>
Replace: <865C2E5F53425F42415443>
Comment: change Method(BTST,2,Serialized) to BTS1
Find: <425453540A790A>
Replace: <425453310A790A>
Comment: change Method(BTIF,1,Serialized) to BTI0
Find: <4254494609790A>
Replace: <4254493009790A>Ugyanígy kellett patchelni a Lenovo-mat is, ezt a hibát produkálta csak más volt a PCI root.
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35457 üzenetére
szerintem neki tudsz állni az összefoglaló alapján összerakni a Clover-ed, viszont az 5123.1-es verziót szedd le és az OpenRuntime.efi helyett AptioMemoryFix-et vagy OsxAptioFix3Drv.efi-t használj.
config.plist/Graphics/ig-platform-id=0x00010000 és SMBIOS MacBookPro8,1OC is mehet ugyanúgy a leírás alapján, ott is számít a megfelelő ig-platform-id és SMBIOS. Bár azt nem tudom, hogy ott kéne-e valamit változtatni High Sierra-hoz.
BIOS beállítások SATA: AHCI, UEFI: Be, CSM: Ki
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35330 üzenetére
hát ha @tlac rendben van vele akkor én szívesen frissíteném/kiegészíteném a leírást.
Valóban az tud lenni. Érdemes elkezdeni az egész hacklizás előtt olvasgatni a különböző leírásokat és úgy nekiállni. Pl. nekem az asztalin működne így simán változtatás nélkül a Clover, viszont a laptopomon biztos, hogy nem.
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35320 üzenetére
Épp most végeztem az OpenCore-ra váltással, viszont ahogy arra számítottam is, nem változott semmi.
Köszi, látom akkor nálad is ez a helyzet, nekem is néha működik, néha pedig egyszerűen eltűnik. Ma lekopogom nem volt vele bajom még.A HotSpot sem változott OpenCore-al, viszont mostmár előrébb vagyok mert rájöttem valamire. Ha a telefon el van sötétülve és úgy próbálok csatlakozni akkor nem megy. Viszont ha felébresztem (nem feloldom) a kijelzőt akkor már egyből sikerül csatlakoznia. Fura...
-
Smiley
addikt
válasz
tatomi92 #35318 üzenetére
Ezt a hatteret elkerhetem?
Tlac: Hat most en maradok mindenhol a 10.15.7-en amig lesz security patch, aztan utana szerintem johet ujra az eredeti mac, addigra kiforrja magat.
viktor001: Igen, opensource vilagban ez annyira kurva gaz, megirsz egy feature-t es kb 5 perc ahhoz a doksit megirni... persze igy utolag mar olyan melo, hogy neki se all az ember inkabb.
-
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35226 üzenetére
Clover-nel nem kell a Recovery-be belépned SIP átállításához, elég ha a config.plist-be átírod a CsrActiveConfig-ot 0x00-ról (enabled) 0x67-re (disabled), vagy asszem Big Sur alatt már 0xFFF
az azthiszem Atheros, nem? Próbáltad az AirportAtheros40.kext-et?
https://osxlatitude.com/forums/topic/11138-inventory-of-supportedunsupported-wireless-cards-2-sierra-catalina/ -
RaZroX
addikt
válasz
tatomi92 #35065 üzenetére
Sapphire. Hát egyelőre még nem csináltam semmi olyat amin lehetne érezni, és csak egy 1080p monitor van rákötve. De majd tesztelgetem a napokban. Biztos erős lesz a különbség a GT740-hez képest. Ja annyi volt, hogy az accountsd 10 percig csutkán pörgette a procim miután betettem a kártyát
-
general
addikt
válasz
tatomi92 #35059 üzenetére
mert nem vagyok túl gyakorlott hackintosh telepítő, guide alapján tudok telepíteni és a clovert ismerem, az opencore-t nem.
Catalinát elkerülöm, túl sok problémát hallottam másoktól, ráadásul az Adobe programokkal is van baja elég, én meg azokkal dolgozom. szóval maradok a beváltnál. érdemi különbség egyébként sincs Mojave és Catalina között sem, évekig elvoltam a High Sierrával, gond nélkül. Kicsit félek is, annyira hibátlan volt a rendszerem eddig, hogy most az új telepítéssel biztosan lesz szívás. -
kushwavez
senior tag
válasz
tatomi92 #35061 üzenetére
én a multi-boot miatt szeretem jobban a Clover-t, gyönyörűen és egyszerűen bebootolja a Linux-ot, Windows-t és a macOS-t is, még csak hozzá sem kell érnem, és a rendszereken belül ha távolról akarnám bootolgatni a rendszereket akkor van rá scriptem és csak ssh-ból megoldom automatán. OpenCore-nál nagyon macerás volt összehozni (sőt az automata boot választást nem is tudtam).
de egyébként egyikkel sincs probléma -
kushwavez
senior tag
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
tatomi92 #25876 üzenetére
Alaplap
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core i3-4030U, 1900 MHz (19 x 100)
Alaplap neve Asus X550LD Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Lynx Point-LP, Intel Haswell
Rendszermemória 3979 MB (DDR3 SDRAM)
BIOS típusa AMI (06/26/2014)Megjelenítés
Videokártya Intel(R) HD Graphics Family (1 GB)
3D gyorsító Intel HD Graphics 4400
Képernyő Chi Mei N156BGE-L21 [15.6" LCD]Multimédia
Hangkártya Realtek ALC233 @ Intel Lynx Point-LP PCH - High Definition Audio ControllerHáttértár
IDE vezérlő Intel(R) 8 Series SATA AHCI Controller - 9C03
IDE vezérlő Realtek PCIE CardReader
Háttértár vezérlő DAEMON Tools Ultra Virtual SCSI Bus
Háttértár vezérlő Microsoft tárolóhely-vezérlő
Lemezes meghajtó ST500LT012-1DG142 (500 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device
Optikai meghajtó MATSHITA DVD-RAM UJ8FBS
SMART merevlemezek állapota OK -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
tatomi92 #25826 üzenetére
az a bajj hogy egyszerüen nem is tudom felirni penre ugy jó legyen.
most épp rufus - al irom dd kép ként mbr uefi telepitőnek.
Yosemite final RAW fájlt.
de letöltöttem már annyit és annyi modon probáltam hogy már világomat sem tudom
win alatt lenne a legjobb ha kitudnék irni 1 használható verziot.4db 8,5Gb DL lemezt csesztem már el de 1 verzió sem jó a géphez
-
blokad
senior tag
-
mtibusz
tag
válasz
tatomi92 #25730 üzenetére
kipróbáltam...
letöltöttem, majd bemásoltam a System/Library/Extensions -ba.
majd a Kext Wizardban nyomtam neki egy Repair permissions-t és Rebuild cache-t, és restart.pfff sajnos ezzel is valamiért csak 10/10 es hálozatot hajlandó összehozni azt is
csak akkor ha kezi beállítással adom megneki ezeket a paramétereket, automata módban
semmi, nincs hálozat.Elrontok valamit a telepítéskor ?
-
kerobi
senior tag
válasz
tatomi92 #25463 üzenetére
igen, a 7790. Nem ír videokártyatipust a mac névjegyénél, csak 7 MB-ot. A rendszerinfoknál a GPU alatt pedig nincs kext betöltve. Tulképp mikor feltettem, akkor csak safe módban indult el (Niresh 10.10), és akkor a névjegynél kiirt valami amd 8xxx-et 1024- megával. Jobban is ment. De hogy normálban is elinduljon elinditottam -s kapcsolóval és beirtam a grafix backup all-t. Azóta elindul normálban, csak nincs vga támogatás. Nem tudom, hogy tölthetném vissza az AMD8000 kextjét. Eléggé kezdő vagyok.
-
gamer187
tag
válasz
tatomi92 #25356 üzenetére
amdfx -v volt a telepítésnél -x -v próbáltam a -f ki próbálom. Illetve nálam nem jelenik meg az iBoot-hoz hasonló piros-szürke niresh bootloader csak úgy tudok parancsokkal bootolni ha előtte be nyomom a niresh osx-es pendrive-ot. Ha szimplán az osxel telepített hdd-ről bootolok nem enged parancsot írni csak egy boot: done ablak fogad és tovább lép, itt is meg akad..
-
-
Genius007
őstag
válasz
tatomi92 #25203 üzenetére
Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-346HG
Operációs rendszer: Windows 8
Processzor: INTEL Core i3 i3-3110M 2.4Ghz
Memória: 4GB
Merevlemez: 500GB
Kijelző: 15.6" (1366x768)
Grafikus kártya: nVidia GeForce GT630M 2Gb + az integrált intel HD ugye.
Webkamera: 2.0 megapixel
USB csatlakozók: 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0Chipset: Intel Panther Point HM77, Intel Ivy Bridge
Hang: Realtek ALC269
Wireless: Broadcom 802.11n -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
tatomi92 #25196 üzenetére
A VGA az ment gond nélkül, fel is ismerte.
Szóval ha nem megy utána boot-ként az amdfx -v -vel akkor írjam be ezt? -x -f npci=0x2000
A bios okés. Át van állítva. De amikor már nem lemezről akarok boot-olni ezt írja ki az amdfx -v -re: can not /amdfx
Vagy mi. Szóval nem találja.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
tatomi92 #25172 üzenetére
Nos még mindig egy gondba belebotlottam. KextBeast-el. Kiteszem az asztalra a kext-eket amiket beleakarok rakni a rendszerbe. Végigmegyek a KextBeast programon és utána a Terminalba bele kell írni az installált .kext-eket?
Szóval az ott írt sorokat írjam be a Terminal-ba újraindítás előtt csak annyi hogy a
sudo chmod -R 755 name.kext
sudo chown -R root:wheel name.kextname hellyére az én általam belerakott kext nevét írjam igaz?
Illetve ez mit takar? Ezt is utána a terminalba kell beleírnom?
sudo rm -R Extensions.kextcache
sudo rm -R Extensions.mkext
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest