- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatomi92
aktív tag
Üdv,
tudna valaki segíteni UHD630-as iGPU-nál (i3-10100) megoldani a sleep/wake-et? Próbáltam ez alapján [link], de ugyanolyan mint előtte.
A szituáció az, hogy sleep-be mindig megy, de onnan relatíve hosszú idő után tud csak felkelni és miután felkel minden műküdik, kivéve a ventik RPM-jét rosszul mutatja.
Köszi!
-
tatomi92
aktív tag
Üdv,
egy Toshiba Portege Z30-ra sikeresen felraktam a Catalina-t és a Big Sur-t is, de hangot nem tudtam sajnos csiholni AppleALC-vel, csak VoodooHDA-val.
Windows szerint a codec ALC283 és az ezekhez tartozó layout-id-k mindegyikét kipróbáltam, de egyikkel se talált hangot.
Van valakinek esetleg valami ötlete? -
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
sikerült valakinek átállni a 0.6.6-os Opencore-ra úgy hogy a nulláról készítette el (ugye már nincs benne a Bootstrap.efi)? Nekem ez a LauncherOption-ös dolog nem működik, sőt a start.. exitbs..-nél megáll at töltés miután kiválasztom Opencore menüből a merevlemezt..
-
tatomi92
aktív tag
Üdv, még mindig próbálkozok a DP porton keresztüli hang aktiválásával.
IORegistryExplorer-ben rákerestem a HDEF eszközre, megjelenik, de sajnos hiányoznak alatta a bejegyzések, pl. az AppleHDAController.Enyém:
Dortania-n a helyes ilyen lenne:
Mi lehet a probléma? AppleALC.kext természetesen az kext mappában benne van..
Hang jelenleg csak audo kábelen keresztül van, és az alcid=52-re van állítva, a többi layout-tal vagy nincs hang vagy nem működik a füles. -
tatomi92
aktív tag
Üdv,
továbbra is küzdök a 4k monitor+UHD630-as kombón az UI laggal /más fórumokon is ez a tapasztalat/.
Kérdés, hogy egy akár RX480-as kártya vagy feljebb meg tudja úgy hajtani a rendszert 4k felbontásban, hogy az animációk smooth-ak, simák legyenek?
Ui: most az RX kártyákból hiány van sajnos..
-
tatomi92
aktív tag
DisplayPort-ot, próbáltam HDMI-t is, de azzal csak 30Hz van. A BIOS-os témát is beállítottam már.
Az lehet a gond, hogy a HiDPI miatt a rendszer a skálázott 2560x1440p felbontást megduplázza és aztán pedig lefelezi. Már pedig ezzel a felbontással a legjobb.
PHL 288E2:
Resolution: 5120x2880 (5K/UHD+ - Ultra High Definition Plus)
UI Looks like: 2560 x 1440 @ 60.00Hz -
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35679 üzenetére
Sajnos ezzel sem jó, sőt ezzel el van nyújtva a kép vízszintesen. Utánaolvastam, és a 4K monitor és ezáltal a HiDPI miatt van a lag. Megnéztem és pl. 1920x1080p-ben plusz a low resolution-ban smooth a rendszer..
Többen írták, hogy visszaváltottak sima FullHD-s monitorra, vagy vettek egy dedikált GPU-t.
Ezek szerint csak ez a két megoldás van..?
-
tatomi92
aktív tag
Ugyanolyan sajnos..
-
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35669 üzenetére
Eddig nekem is minden build-en működött a Messages, FaceTime.
Más: esetleg Tudod, hogy a UHD630-as IGPU miért laggol néhány esetben (a CPU: i3-10100)? Pl. Launchpad-en belül egy mappa megnyitásának animációjánál, vagy egy kép megnyitásánál az ablak kicsit laggolva nyílik meg. A rendszer rendesen felismeri az IGPU-t, a Videoproc szerint is minden támogatva van. 4k monitorral használom 2560x1440p-s skálázással. Az IGPU lenne kevés?
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
láttam már néhány About this Mac képernyőfotót, miszerint az UHD630-as iGPU VRAM-ja (bár ilyet már láttam pl. HD4000 esetén is) 1536 mb helyett 2048 mb. Van értelme emelni rajta? Ha igen, akkor OpenCore alatt is lehet ezt állítani?
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
a múlthét folyamán összeraktam egy Hackintosh gépet, melyre sikeresen felraktam a Big Sur-t is elsőre. Egy dolog nem működik, mégpedig a DisplayPorton keresztül a hang. Egyelőre 3,5 jack kábellel van csak hang (alaplapi kimenet összekötve a monitor bemenettel). Megpróbáltam az összes layout-id-t, de sajnos egyiken sem találta meg a Displayporton keresztül a hangot.
Az alaplap egy Gigabyte H470M-DSH3 ALC887 audio codec-el.
Itt vannak a layout-ok, amiket próbáltam: [link]
Esetleg tud valaki segíteni, hogy tudnám életre kelteni a DP-n keresztüli hangot?
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
adott egy HP Elitebook 8460p laptop, i5-2520m és csak Intel HD3000 iGPU van benne. Már napok óta próbálkozok ráhegeszteni a macOS-t (High SIerra-t), de sajnos sem Unibeast-es, sem a chris111 által készített creator-ral nem tudok bebootol-ni a telepítőig. A fórumokon fellelhető EFI-k nagyrészével nem is látja a Clover magát a telepítőt, pedig benne vannak a szükséges .efi-k a driver-ek mappában. Próbálkoztam az OC-vel, azzal se jártam sikerrel, innen elérhető, amit készítettem: https://1drv.ms/u/s!AjYlc_y7C1Ljxiw3MYs4jlv7Y-MK
Valakinek volt már tapasztalata esetleg ezzel a laptoppal?
(Vagy jobban tud keresni a fórumokon mint én és talál egy működő EFI-t..) -
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35288 üzenetére
Köszi!
Végül úgy tudtam megoldani, hogy egy korábbi OpenCore EFI-t rámásoltam és ott előjött a Recovery menü, majd onnan kapcsoltam ki a SIP-et. Viszont a TP-Link WDN4800-as PCI Wifi-met nem tudom életre kelteni Big Sur alatt, Catalina alatt Clover-el megy az IOFamily...kext-et bemásolva az Others mappába..
-
tatomi92
aktív tag
Volt persze.
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok,
felraktam a végleges Big Sur-t, két dolog viszont nem jó:
hiába írom be a Clover-be a csr-active-config részhez a FF0F0000, terminálba megnézve csrutil status még mindig enabled-et mutat
csak a Preboot kötetről tudok bebootolni a rendszerbe -
tatomi92
aktív tag
válasz
kushwavez #35225 üzenetére
Látom Te is az új Clover-t használod OpenCore helyett. Nemrég én is az OpenCore-t használtam, de aztán átálltam a Clover-re, így a SIP kikapcsolásával életre tudtam kelteni az "ezer éves" TP-Link TL-WDN8400 PCI Wi-fi kártyát Catalina alatt (Kexts mappába be kellett tenni egy régi IO kext-et). Viszont Big Sur alatt nem sikerül, nem tudok belépni a Recovery-be, hogy kikapcsolhassam a SIP-et, bár ha még sikerülne is, akkor sem biztos, hogy Big Sur alatt működne ez a régi kártya.
-
-
tatomi92
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #34970 üzenetére
Igen, az sajnos nem támogatott.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #34967 üzenetére
Már van lehetőség bizonyos Intel WiFi-k működésre bírására macOS alatt is. Attól függ milyen fajta.
-
tatomi92
aktív tag
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok!
Arra esetleg tud valaki megoldást, hogy El Capitan alatt első bejelentkezéskor telepítem a rendszerre a VoodooHDA-t (2.8.7), újraindítom (még a pendrive-ról) van hang, majd a következő újraindításkor, ekkor már a feltelepített Clover-ről indítva a rendszert, akkor már egyáltalán nincs hang.
Előre is köszönöm a segítséget!
Tamás
-
tatomi92
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #25883 üzenetére
Én egy ilyen processzorral szerelt notebook-ra már egyszer próbáltam feltenni OS X-et, de sajnos nem tudtam patch-elni a kernelt, hogy ne legyen instant reboot, egyébként ezt haswell early reboot-nak hívják. Itt van róla egy írás, hogyan kellene patch-elni, hátha többet tudsz kihámozni belőle, mint én anno.
Egyébként a hanggal, ill. az integrált GPU-val nem lenne gond.
Sok sikert!
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25842 üzenetére
Azért nem olyan nagy macera az az átbootolás szerintem.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25836 üzenetére
Az integrált vga-t nem támogatja a Mavericks.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25832 üzenetére
Ha natívan támogatja, akkor vagy nem írsz semmit vagy GraphicsEnabler=No kapcsolót kell használni.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #25829 üzenetére
Ez alapján csináld, a Windows-os részt nézd: [link]
-
tatomi92
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #25827 üzenetére
Próbálj meg egy Niresh-Yosemite-t letölteni és azt TransMac-al pendrive-re írni! Nekem úgy sikerült még anno, mikor distro-val "nyomultam".
-
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #25800 üzenetére
Clover Configuratorban bal oldalon a Themes-ben letöltöd ami neked kell, aztán a Gui-ban a Theme-hez beírod a téma nevét és mentesz egyet.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #25794 üzenetére
Az nem baj, h. klónozza, a kívánt beállítást követően a config.plist-et lemented asztalra, és bemásolod a clover-be, és felülírod vele a régit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Távcső topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest