-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
HollyBoni #26710 üzenetére
Lehet hogy kelleni fog egy dsdt... maceras sajat magadnak megcsinalni bill es eger nelkul, de nem lehetetlen.
Elso korben legyen a kov, letoltod ezt, es bamasolod ide: /EFI/CLOVER/ACPI/patched/
Amikor a clover bejon, kiszeded az osszes pipat, a DSDT fix-ek elol, csak a rootless=1 kext-dev-mode=1 -v kapcsolok legyenek az args-ban, es igy probald meg elinditani. -
-
lócitrom
őstag
válasz
HollyBoni #26657 üzenetére
először én is SD-ről próbálkoztam. nem jött össze. emlékeim szerint felismerte a BIOS, ki tudtam választani, hogy arról okoskodjon valamit, de aztán valami hibaüzenettel elküldött melegebbre. persze nem kizárt, hogy a "hagyományos" eljárások ilyen esetben nem elégségesek.
-
bugmenot1
tag
válasz
HollyBoni #25547 üzenetére
Most is jó Windowsban, több játékkal is teszteltem
I3 2310M - működik
HD3000 - működik, több FPS (+3-4) van, mint Windowsban
ALC269 - működik
AR8151 - működik
AR5B97 - működikminden működik, csak ez a lefagyás, csík, textúra villogás van... csak a PCI-E kártyaolvasó nem megy, de azt 1 évben egyszer használom
-
FefeeX
veterán
válasz
HollyBoni #23881 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy már eleve csak elméleti a kérdés, mivel magánember még sosem látott szoftverrendőrséget, a cégeknél is max a nagyobbacskáknál járt ilyen, tehát nem nagyon valószínű hogy egyáltalán sor kerül bármikor magyarázatra.
DE amennyiben igen, és olyan mint az APEH (NAV) vizsgálat, akkor úgyis találnak valamit (TotalCommander miért van fenn, mikor vállalati környezetben fizetős, stb)
Ebben az esetben ugye feltételezések: megveszed azaz letöltöd elsőre, aki ismeri az Apple rendszert, tudja mire gondolok
- kell egy account, amivel "megveszed" az ingyenes telepítőt, tehát a másé alapból nem jó, mert nincs joga Veled megosztani, pláne ha cég vagy.
- a telepítőt csak OSX alól "veheted meg", ami adott esetben nem árt, ha a tied - ha nem az felvet megint egy csomó problémát, amit lehet, hogy megúszhatsz, bár a NAVval szemben is inkább jobb kussolni és fizetni...A VM-et nem ismerem, a Parallels alatt pl saját image-ből kell dolgoznod, tehát amit felraksz annak is "jogtisztának" kell lennie, kóddal, mindennel, és neked kell rendelkezned vele. Tehát nem tudom, ott alapból adják-e, de a Marcitól kaptam és hasonló megoldások haverok között működnek, hivatallal szemben nem.
De mint írtam, szerencsére ez inkább csak elmélet mivel nem jellemző az ilyen vizsgálat, max feljelentésre
-
-
McSzaby
őstag
-
McSzaby
őstag
válasz
HollyBoni #23773 üzenetére
Nem szépen és simán jön be mint bármilyen program induláskor, hanem szétcsúszkál és villog megnyitáskor, amikor bejön, illetve a menüpontok bejönnek onnan már oké, de addig remeg,csúszkál, stb. De ez a legkevésbé érdekel egyenlőre .
Most túrom a tonymac fórumot mi lenne megoldás a hangra és a netre...
-
-
Giovanny
őstag
-
LógaGéza
veterán
válasz
HollyBoni #22702 üzenetére
Engem is meglepett, mert anno dolgoztam vele, de valahogy teljesen más volt. Annyira fogom kb használni, ha egy videóval semmit nem kell csinálni, csak egy cimet rárakni, és mehet DVD-re - ezt kicsit túlbonyolitja szerintem az Adobe (Premiere Pro-ba felvenni DV kazettáról, felvinni a Title-t, átküldeni Encoreba, fejezeteni, majd lekódolni - ráadásul az Encore szeret nálam 5,3+Gb-os DVD-ket csinálni mikor be van állitva a 4,7-es méretkorlát
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest