- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23952 üzenetére
Nekem probook van, és mégsem megy. Ellenben egy csomó notin tökéletesen fut (olyanon is mint az enyém, mert én direkt emiatt vettem ezt a típust, csak senki nem tud segíteni - vagy akar vga ügyben). Szóval azért ez óriási tévedés, hogy nem megy notin, csak meg kell nézni a külföldi fórumokat, hogy milyen sok komplett leírás van. Az biztos, hogy több macera van vele, de megoldható, csak ügyes, hozzáértő ember kell hozzá (na ebből van kevesebb
)
-
weinmaker
őstag
Kíváncsi leszek az új Iatkos relase-re, állítólag szinte minden hardverrel menni fog. Viszont innentől nem ingyenes.Mondjuk ha tényleg menne rendesen a hardveremen, akkor annyit megér.
-
weinmaker
őstag
Segítsetek légyszi! Frissítettem a maverickset, és elqrta a chameleont. Jelenleg az áll fenn, hogy pendrive nélkül azonnal a windows indul el, de ha bedugom a pendriveot, akkor meg csak az osx-et látja, és a wint nem. Ilyen van?
Hogyan tudom ezt rendbe tenni? -
weinmaker
őstag
Skacok, erre valaki?
"Kérdeztem már korábban, de nem kaptam választ, hogy mi van akkor, ha megveszek egy olyan alkalmazást ios-ra ami létezik osx-en is. Vagyis akkor arra is letölthető, vagy ott újra fizetni kell érte?"Vagy senki nem vett még legális progit?
-
weinmaker
őstag
Kérdeztem már korábban, de nem kaptam választ, hogy mi van akkor, ha megveszek egy olyan alkalmazást ios-ra ami létezik osx-en is. Vagyis akkor arra is letölthető, vagy ott újra fizetni kell érte?
-
weinmaker
őstag
válasz
glockadam #23638 üzenetére
HP Probook 6560b, Core i5-2520M HM65 Sandy Bridge, 4Gb Ram, 500Gb Hdd dual boot (win 8.1, mavericks), Radeon HD 6470M VGA 512Mb Ram, Samsung 156KT02-301 [15.6" LCD] 1600x900, ATI Radeon HDMI @ AMD hang, Intel(R) 82579LM lan, Broadcom 802.11n wifi
Mindenről van infóm.
Megvolt már az atipersonality, és ioreg kiolvasás is, amit akarsz.
Dulifinek volt teljesen ugyanilyen gondja, egy másik laptopon, neki sikerült megoldani.
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23627 üzenetére
Semmi baj a notin a winnel, évek óta használom, minden féle baj nélkül tökéletesen, ugyanígy a linuxot is. Már nincs is asztali gép itthon csak a 3 noti ( 1 win, 2 linux). Nem gondoltam volna, hogy ekkora nehézségbe fog ütközni a dolog, de talán majd újra nekifutok.
-
weinmaker
őstag
válasz
szuszinho #23625 üzenetére
? Mielőtt vettem a notit direkt kinéztem a youtube-om, meg a külföldi fórumokon, hogy mennyi telepítési leírás van rá, meg működik. Az volt a terv, hogy eleinte dualboot lesz win-el, aztán ha tetszik, akkor átállok osx-re, max virtuális gépre tezsek wint. Sajnos nem nyert egyelőre a dolog. Persze mára már tudom, hogy sokan beszívtak ezzel a vga-val szerelt notikkal, de sokan meg is oldották, amihez az én tudásom kevés. Ez van.
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23623 üzenetére
De azt. Egy radeon 6470m 512Mb. Én már addig eljutottam, hogy külső monitoron volt kép (bár a felbontás nem volt 100%), de élvezhető volt, és gyors. De a noti saját lcd-n nem volt kép. Vagy ha azon volt, akkor a külsőn nem volt semmi, és hibásan ismerte fel a kártyát valami 3mb ram-al, és irtózat lassú lett az egész.
Amennyit utána olvastam, annyi idő alatt a háború és békét is kétszer kivégeztem volna.
Ez is csak úgy működött, hogy dulifi config.plist fájlát bemásoltam, ami elég gyány megoldaás, mert más volt abban, és más volt az smbios-ban, de legalább működött valamennyire. Végül is a wifin kívül ment minden.
Már kiolvastattam mindennel mindent, atipersonality meg anyámtyúkja, meg volt vendorid, produczis, meg amit akarsz, de nem tudtam összehozni. Mára aztán addig matattam, hogy már be sem jön, és újra kéne rakni. Picit belefáradtam ebbe a kínlódásba, pedig direkt emiatt vettem ezt a sz@r notbookot, hogy majd ezen jól fog menni, de csak a szívás van vele. (persze simán benne van, hogy én vagyok a balf@sz)
-
weinmaker
őstag
-
weinmaker
őstag
firefox profil átvitelte továbbra se senki?
-
weinmaker
őstag
Hogyan tudom átvinni legegyszerűbben a firefox profilomat mac-re? Könyvjelzők, kódok...stb.
Ti hogyan oldottátok meg? -
weinmaker
őstag
Mindenki multibeastet használ, csak én nyúzom a clovert? Külföldi fórumokon meg szinte már minden a cloverről szól. Amúgy szépen felpörgött a topik, aminek rettentően örülök!!!!
-
weinmaker
őstag
válasz
iamsawyer #23528 üzenetére
Ha megy a virtuális gép, és van hozzá image fájlod, vagy telepitõd, akkor jó az is, de nekem csak szívás volt vele. A niresht meg gyorsba leszedtem, és a transmac-el ráhúztam a penre, és már ment is föl. Ez arra is jó, hogy ki tudod próbálni, hogy tetszik-e, de persze te tudod, hoyg meylik módszer szimpibb. Mindkettő járható út.
-
weinmaker
őstag
válasz
cildren #23497 üzenetére
Akkor jobb ha tanulmányozod amiket folyamatosan belinkeltem, mert a külföldi fórumokon ott a megoldás.
Igazábol a kulcs, hogy kiolvastasd a vga vezérlőd pontos típusát, a megfelelő adatokat, majd ezeket felhasználva kell megszerkeszteni a saját fájlaidat, amivel utána simán mennie kell.
Illetve nem csak a vga vezérlő, hanem a monitorok adatai is szükségesek. Ezeket viszonylag gyorsan ki tudod deríteni. Aztán meg csak összerakjuk LógaGéza vagy valamelyik másik maestro segítségével.
Ha egyszer menni fog utána már mindenki tudja használni a megfelelő metódust ha működik.
Amúgy a telepítéssel kapcsolatban is érdemes lenne a nyitó hozzászólást kibővíteni, mert az is folyamatosan felbukkanó probléma.
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23489 üzenetére
Ilyen nekem is volt. Valamit nem ismer fel, vagy valami nem ok. Ebből én csak gép leállítással tudtam kilépni.
Meg kell próbálni különböző kapcsolókkal indítani.
A leggyakoribb: -v -x -f GraphicsEnabler=No és társaiElvileg a -v nél látod, hogy hol akad el, és ha lefényképezed a képernyőt abból a profik tudnak neked segíteni.
-
weinmaker
őstag
válasz
iamsawyer #23484 üzenetére
Ha le tudod könnyen, akkor szerintem az eredetivel próbáld.
Más: Egy újabb adalék a vga probléma megoldásához, de ebben is kellene segítség.
Szerintem már minden infó össze van szedve, a vga kártyám, és belső lcd életrekeltéséhez.
[link]Nekem amúgy nincsenek meg a szükséges fájlok ebben a könyvtárban, biztos az is a baj:/System/Library/Displays/Overrides
Amúgy végéigcsináltam az ott leírtakat, csak az nem tiszta, hogy létre kell hozzak egy-egy olyan fájlt, vagy mit csináljak? Melyik, mit tartalmazzon?
-
weinmaker
őstag
válasz
Genius007 #23482 üzenetére
Legegyszerűbb letölteni egy niresh usb disztrót (ha nincs kéznél egy valódi mac, mert azzal a legegyszerűbb), amit trans mac programmal ráteszel a pendrivera.
Feltelep0ted, és azzal már le tudod szedni az original telep0tőt. Persze le is torrentezheted, ha b0zol benne, és akkor kell egy MBR patch. Ezekre a kulcsszavakra rákeresek a keresővel a topikban le is van írva.A niresh-hez semmi nem kell, az felmegy simán, és nagy valósz0nűséggel működni is fognak a dolgok. Arra is jó, hogy kipróbáld, hogy tetszik-e az egész.
Persze lehet windows alól virtuális géppel, vagy linux alól is megcsinálni. Szájbarágós magyar le0rás nincs, külföldi fórumokon van egy csomó telep0tési le0rás: tonymacx86, osx86, http://www.insanelymac.com/
Illetve ha éppen benéz valaki, akkor segít, de addig, hogy feltedd simán el tudsz jutni ezzel a segítséggel.
-
weinmaker
őstag
válasz
LógaGéza #23472 üzenetére
Jó, kivárom. Nem genyóságból kérdeztem, de annyira szeretném ha már normálisan menne.
Közben persze nem lógatom a lában, folyamatosan olvasok utána.
Kinyertem a monitorom, és a belső lcd edid infókat is switchresx-el, mert, kaptam ezirányú infót is: [link]Remélem lassan összeáll a rendszer. Most próbálok minél többet mac-en dolgozni, hogy mennyire áll kézre, és beszerezni azokat a programokat, vagy hasomlókat amit win-en is használtam.
Illetve szeretnék majd feldobni egy wirtuális gépet is, és arra wint, hogy elmenne-e rajta az 2-3 program ami miatt nem tudom nélkülözni, de egyelőre, legyen jó a rendszer.
-
weinmaker
őstag
Skacok tudtok olyan mac-es fórumot mondani, ahol picit nagyobb mozgás van, és tudnak segíteni, hogy működjön végre?
-
weinmaker
őstag
Nem kevés olvasás, és próbálkozás után az ati personalityvel lementettem a script tartalmát, és 3 féle névnél is eredményt adott: Cattail, Fanwort, Spikerush ebben a sorrendben.
Ez alapján a le0rás alapján próbálkozom, mert ezzel elvileg bármelyik vga-t be lehet mókolni: Leírás
Szóval kinyertem az adatokat, de utána elvesztem az értelmezésében.
Personality: Cattail
ConnectorInfo count in decimal: 3
Disk offset in decimal 649024
0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 29 05 00 00 00 00 00 05
0000010 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 11 02 01 01
0000020 00 04 00 00 00 01 00 00 00 09 10 00 21 03 02 02
0000030
Personality: Fanwort
Disk offset in decimal 649232
0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 29 05 00 00 00 00 00 04
0000010 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 11 02 01 01
0000020 00 04 00 00 00 01 00 00 00 09 10 00 21 03 02 02
0000030
Personality: Spikerush
Disk offset in decimal 649824
0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 29 05 01 00 00 00 00 05
0000010 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 02 00 11 02 01 01
0000020 00 04 00 00 00 01 00 00 00 09 02 00 21 03 02 02
0000030Most melyik az igazi, és hogyan tovább (jól el vagyok magamban)
-
weinmaker
őstag
válasz
Johnny BG #23449 üzenetére
Első körben kész0tened kell egy telep0tő usb-t. Azt hogy hogyan totál kitárgyaltuk, mert én is szenvedtem vele. Aztán ha az megvan, akkor arról felinstallálod, és kiderül, hogy mi megy, és mi nem.
Én első körben a nirsh-el szórakoztam, mert abban alapból sok minden benne van, és arra is jó volt, hogy leszedjem a gyári telepítőt.A topiknyitó hozzászólást is érdemes elolvasni, illetve elég jó külföldi fórumok vannak, ahonnan el tudsz lesni pár dolgot,, illetve a youtube is tele van hackintosh videókkal.
Azért arra készülj fel, hogy nem lesz egyszerű menet. Én már hetek óta szórakozok vele, és most ott tartok, hogy a wifin kívül (azt le kell cserélnem) minden működik, csak sajnos a notim saját monitorján nem megy, csak külső monitoron. Most már tényleg csak valami pici beáll0tási trükk kell, hogy azon is menjen.
-
weinmaker
őstag
válasz
Giovanny #23441 üzenetére
Ismerkedni kell vele. Munkám miatt egyelőre én is wint használok, de mellette ismerkedek az osx-el, és használom, ha nem melózok éppen, hogy szokjam. Elég jó gyors, és összességében tetszik. Tabletben pl az ipad összehasonl0thatatlanul jobb, miint a gyerekek androidos tabletjei. Win-osx viszonylatban én sem látok különbséget, de aki mondjuk speciális feladatra használja, mint pl. videó vágás, vagy zene, ott már megvannak az előnyei. Átlag usernek bőven jó a win is.
Mindezt mondom úgy, hogy még annyira én sem ismerem, csak ismerkedek vele. Rá kell jönni sok dologra hogy mi, hol van, de aztán kezd összeállni a kép, és már tudod, hogy hol keresd.
-
weinmaker
őstag
válasz
cacater #23439 üzenetére
Ok, akkor folytatom. Megkerestem az ati7000contorller.kext-et, és letöltöttem. Belenéztem, de az én kártyám nem volt benne (persze a linkelt le0rás szerint bele lehet írni). Kíváncsiságból letöltöttem az ati6000controller.kext-et is, amiben viszont szerepelt a kártyám azonosítója. A szép az, hogy jelenleg egyik kext sincs telepítve a rendszeremen, csak ilyenek hogy amd6000 és amd7000 kextek, amik viszont nem tartalmaznak info.plist fájlt.
Szerintetek melyik kext-et kell ehhez a kártyához használni? Vagy mit derítsek ki, mit tegyek fel?
-
weinmaker
őstag
LógagGéza: Belemélyedtem a leírásba, amit linkeltél, és kiderítettem, hogy a kártyám id-je: 1002 6760, amúgy ha jól tudom ati7400-as. Ha minden igaz, akkor az ati7000controller.kext-et kellene megnézni, hogy szerepel-e benne a kártyám, de terminálba a megadott parancsot lefuttatva kiderült, hogy nincs is ilyen fájlom. Viszont a rendszer/könyvtár/extensions-ben van ilyen hogy amd7000controller.kext
Innen hogyan tovább?
Kedves többi topiklakó, ha már végtelenül unjátok a k0nlódásomat, akkor megpróbálok privátban seg0tséget kérni, és nem itt szétdúlni a topikot. Szóljatok, ha ez már sok.
-
weinmaker
őstag
válasz
LógaGéza #23432 üzenetére
Mivel nem értem az egészet, csak szólok, hogy elakadtam. Viccet félretéve tényleg nem tudom, hogy hogyan kéne megoldani.
Kipróbáltam most ezt:
?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>FixDsdtMask</key>
<string>0x8091</string>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>InjectATI</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<true/>
</dict>
<key>FBName</key>
<string>Pithecia</string>
<key>InjectEDID</key>
<true/>
<key>LoadVBios</key>
<true/>
<key>DualLink</key>
<integer>1</integer>
<key>GraphicsInjector</key>
<string>Yes</string>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>ATIConnectorsController</key>
<string>5000</string>
<key>ATIConnectorsData</key>
<string>000400000406000000010000210305010004000004060000000100001102040204000000140200000001000002040103</string>
<key>ATIConnectorsPatch</key>
<string>020000004000000009010000100000070008000000020000007100001102010210000000100000000000000000100201</string>
</dict>
<key>PCI</key>
<dict>
<key>HDAInjection</key>
<string>12</string>
<key>InjectClockID</key>
<string>Yes</string>
<key>StringInjector</key>
<string>No</string>
<key>USBInjection</key>
<string>No</string>
</dict>
<key>Pointer</key>
<dict>
<key>Enable</key>
<string>No</string>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>BiosVendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>MBP61.88Z.0057.B0F.1112091028</string>
<key>Board-ID</key>
<string>Mac-F22586C8</string>
<key>BoardManufacturer</key>
<key>BoardSerialNumber</key>
<string>C02032101R5DC771H</string>
<key>Family</key>
<string>MacBook Pro</string>
<key>Manufacturer</key>
<key>ProductName</key>
<string>MacBookPro6,2</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>G80107DCAGU</string>
<key>SmUUID</key>
<string>00000000-0000-X000-X000-XXXXXXXXXXXX</string>
<key>Version</key>
<string>1.0</string>
</dict>
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectSystemID</key>
<string>Yes</string>
<key>LegacyBoot</key>
<string>PBR</string>
<key>boot-args</key>
<string>darkwake=0</string>
<key>prev-lang:kbd</key>
<string>it:0</string>
</dict>
</dict>
</plist>Ezzel ugyanaz, mit dulifi config.plist fájlával, annyi különbséggel, hogy a rendszerinfónál mást 0r ki. Itt is csak külső monitoron van kép. Tutira össze lehet hozni valahogy, de ehhez már tényleg olyan kell aki érti is amit csinál, mert én csak vaktában próbálkozgatok.
AMD Radeon HD 6470M Series:
Lapkakészlet modell: AMD Radeon HD 6470M Series
Típus: GPU
Busz: PCIe
PCIe-vonal szélessége: x16
VRAM (összesen): 512 MB
Forgalmazó: ATI (0x1002)
Eszközazonosító: 0x6760
Revízió ID: 0x0000
EFI meghajtó verziója: 01.00.3180
Kijelzők:
Kijelző:
Felbontás: 1600 x 900
Pixelmélység: 32 bites szín (ARGB8888)
Tükör: Ki
Online: Igen
Elforgatás: Támogatott
VGA kijelző:
Felbontás: 800 x 600 @ 60 Hz
Pixelmélység: 32 bites szín (ARGB8888)
Fő kijelző: Igen
Tükör: Ki
Online: Igen
Elforgatás: Támogatott -
weinmaker
őstag
Közben megnéztem, nincs fölötte semmi, csak ezt az egy kártyát ismeri fel.
Itt van dulifi confi.plist fájlja: config.plist
Így nem megy a tapipad, bluetooth, és csak külső monitor játszik.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23422 üzenetére
A nireshez nem kell cloveres boot. Az simán felismeri a vinyót, és telepitheted is. A clover majd csak azután kell, ha feltetted a rendszert.
-
weinmaker
őstag
Na most segitsetek. Feltettem újra az egész rendszert a tonymax86-os cloveres leirás alapján. Sajnos úgy nem indul a rendszer, csak megy a homokóra, aztán elég sok idő után megáll, a vinyó lámpája meg villog folyamatosan, de semmi sem történik. Csak kikapcsológomb hosszú megnyomásával lehet lelőni.
Aztán lecseréltem a config.plist fájlt dulifi által megadottra, és azzal lbejön a rendszer. A probléma az, hogy csak külső monitorra, és 8ííx6íí-as felbontáson, de úgy megy mint az állat. Nincsenek villódzások, és képfriss0tési bajok, mint eddig.
Na ebből kellene valami használhatót összerakni, hogy normális felbontás legyen, és ne csak külső monitoron.
Embertelen gyors 0gy a rendszer, és még az ssd nincs is alátéve. Tudnátok segiteni a config.plist összehozásában, mert ez a siker kulcsa. -
-
weinmaker
őstag
Olvasgattam még este a témában, és ahogy nézem szinte mindenki clover bootloderrel oldotta meg, akinek működik. Nekem jelenleg chameleon van feltéve.
Találtam két olyan clover efi.zip-et is ami hasonló konfigurációjú géphez van. 1-es
2-es változat.Szerintetek valamelyikkel össze lehet hozni, illetve ha igen, akkor hogyan kell? Bocsi a sok kérdésért, de egyszerű, és számomra is emészthető formában nem találtam infót.
-
weinmaker
őstag
Az űgyességeteknek, és a patchnek hála, simán felment a gyári telepítő. Azután lefutattam a hp probook installert,majd újrainditottam a gépet, de sajnos csak alacson felbontásban működik. Nem megy tapipad sem. Hirtelen ennyit tudtam megnézni, mert a gyerekeket fürdetni kellett.
Telepítettem chameleon bottloadert is, de egy csomó dolog nem világos, hogy mit kell, és mit nem, hogy jó legyen. Jó lenne ha valaki elmondaná, hogyha feltettük a rendszert, akkor utána mik a teendők, hogy jó is legyen, és működjenek a dolgok.
Kell-e, és ha igen milyen bootloader (chameleon, clover), nálam windows is van ugye.
Hogyan kell ezeket konfigolni. Nem vagyok lusta utána olvasni, csak nem értem, hogy mit, és miért. Milyen kextek kellenek nekem mindenképen (probook 6560b).A tonymacx86 fórumon van kimondottan ilyen topik, de mivel nem vágom a témát nekem kínai. Ott más is szívott a radeonnal, de egy ugyanolyan kiépítésű asuson meg ment. Csak efi+dsdt, és társai kellettek hozzá. A gépre tuti, hogy rá lehet tenni, mert a youtubeon is van fent róla video, és megy mint a villám.
Baromira örülnék, ha segítenétek összehozni.
-
weinmaker
őstag
válasz
weinmaker #23392 üzenetére
root@bence-ESPRIMO-Mobile-V5505:/home/bence# mount
/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/cgroup type tmpfs (rw)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755)
none on /sys/fs/pstore type pstore (rw)
systemd on /sys/fs/cgroup/systemd type cgroup (rw,noexec,nosuid,nodev,none,name=systemd)
gvfsd-fuse on /run/user/1000/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=bence)
/dev/sdc1 on /media/bence/Installer type hfsplus (ro,nosuid,nodev,uhelper=udisks2)
root@bence-ESPRIMO-Mobile-V5505:/home/bence# -
weinmaker
őstag
Sajnos így sem csinálja meg, azt mondja írásvédett fájlrendszer. Azt is megpróbáltam, hogy fájlkezelőben módosítom a jogokat, de azt sem engedte.
Lehet egyszerűbb lenn, ha újra a niresh disztróval kínlódnék, mert abban alapból benne van, csak azt szerettem volna, ha orig a rendszer, és nincs tele mindenféle felesleges vacakkal.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23378 üzenetére
Én külön tettem. Azért ha nem vagy lusta, és beírod a google-ba amit írtam, akkor ott minden le van írva.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23376 üzenetére
Csinálj egy egy clover boot pendriveot, ės arról indítsd, ahogy Géza javasolta. Youtubeon van erről jópár videó. De holnap dobok linket is, a tonymacx86-on van komplett leírás róla. Azzal ki tudod vãlasztani, hogy miről menjen a boot.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23371 üzenetére
Niresht csinaltal ugye? Annak siman kene mennie. Azt ugye beállitottad,hogy usbről bootoljon?
-
weinmaker
őstag
Fel lehet, úgy win mellé tenni az osx-et, hogy a win már a vinyón van. Csináltam partition manager-el egy hfs partíciót, de hiába próbálom rátelepíteni, kint van a sárga háromszög, és írja, hogy formázzam guid-re a partíciót. unibeastes bootloaderrel van usb megcsinálva, gyári mavericksel.
Olyat egyszer már csináltam, hogy az osx-es telepítővel partícionáltam meg a vinyót, és egyből fel is tettem az osx-et, majd utána a másik partícióra a wint, az működött úgy, de így egyelőre nem tudtam megoldani.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23344 üzenetére
Én is win 8.1 alatt csináltam vele.
-
weinmaker
őstag
Na most kellene nekem is egy kis segítség. Feltettem a gyári mavericks-et végre a tonymacx86-os leírás alapján, futattam a hp probook installert. Minden ok, de a vga nem jó. 1024x768 ban megy, és villog a kép, ha mondjuk megnyitok valamit. Seg0tsetek már feléleszteni, hogy a vga is jó legyen, mert akkor végre minden szép és jó lenne.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23323 üzenetére
Berakod a pent amire szeretnéd, maj elindítod a trans mac-et. Rákattintasz a penre a trans macben, és ott van ha jobb egérgombbal kattintasz, hogy restore with disk image.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23316 üzenetére
De annak két változatát tudod leszedni. Neked az usb változat kell, amit aztán szépen transmac-el fel tudsz tenni a pendrivera. Ezt azért elég szépen kitárgyaltuk, pont ezzel szívtam én is folyamatosan az elején, hogy hogyan hozzak létre telepítőt.
-
weinmaker
őstag
válasz
iGameplays #23273 üzenetére
Nagyon klassz leírás, köszi mindenki nevében!
Én még a niresh féle disztrót nyúzom a notin, de a vga problémámat majd csak az újratelepítéskor fogom tudni (remélhetőleg) megoldani. A rendszer amúgy nagyon gyors, még így is.
Nálam marad windows fő rendszernek, az osx meg csak úgy ismerkedni.
-
weinmaker
őstag
válasz
LógaGéza #23256 üzenetére
Ezt a biosban kell?
Továbbra sem találom a biosban a hd3000-es vga-t, amikor win8-ban néztem aidával ott azt írta, hogy disabled. Pedig én nem tiltottam le, és nem is találom sehol. Lehet, hogy szar ez a bios, pedig a legújabbat tettem fel.Itt írnak a radeon 6470m megoldásról, de hogy ezzel mit kell csinálni, ha letöltöm az kérdés.
Te nem vetted még meg a probook-ot? Már alig várom, mert egyből könnyebb lenne az élet. -
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23251 üzenetére
Nem kell megformázni macre, hanem valamelyik menüpontban van ez az image recovery, vagy restore. Nem emlékszem már rá pontosan. Nézd végig, tutira benne lesz.
-
weinmaker
őstag
válasz
Kezdő Balázs #23247 üzenetére
Úgy kell megíratni, hogy recovery image.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23244 üzenetére
Tegyétek rá trans mac-el. Az simán megcsinálja és működik is. Én is azzal csináltam.
-
weinmaker
őstag
válasz
talamasca #23242 üzenetére
Én nem bántani szeretném ezzel, mivel nem is ismerem annyira, hogy véleményt alkossak, csupán érdeklődöm. Próbálgatom, és kíváncsi vagyok, hogy ki miért választotta. Én leginkább netezni, webportál készítés, photoshop, és hasonló dolgokra használom a gépet. Nulla játék.
Mindenképpen dualbootos rendszert kell csinálnom, mert a windowsra szükségem van bizonyos programokhoz, amit nem tudok mac-en kiváltani.
Megjött már az ssd-m, de valszeg még pár napot játszadozom vele, mielőtt eldöntöm, hogy mi legyen.
Jó lett volna a videokártyát tökéletesen beállítani, hogy úgy milyen. -
-
weinmaker
őstag
Nem tudok virtuális gépet futtatni osx alatt. Azt mondja, hogy a biosban le van tiltva a virtualizáció, ami igaz is, de az meg ahhoz kell, hogy menjen az osx. Ez a 22-es csapdája?
Ti youtubeot, hogy néztek, mert nekem se a firefox, se a safari nem nyitja meg, pedig letöltöttem a flasht, és telepítettem is?
-
weinmaker
őstag
Ez eléggé off, de azért érdekelne, hogy miért jó az os-x, Én ma egész nap azzal dolgoztam (jó persze nálam nem tökéletes), de amellett, hogy szép meg jó, meg minden, nem vagyok egyelőre elhasalva tőle. Egy csomó minden nem működik, és szenvedni kell vele, ami win-en simán megy.
Tudom, hogy nem ismerem még a rendszert, meg ez csak ilyen első benyomás jellegű, de érdekelne, hogy ti miért ragaszkodtok hozzá, vagy mi az oka amiért telepítitek?
-
weinmaker
őstag
válasz
odessa32 #23233 üzenetére
Oké, én is így láttam, hogy ez a célszerűbb megoldás.
Közben megcsináltam az unibeast-es telepítőt ezen leírás szerint [link]
A 4a pont viszont nem tiszta, hogy kell-e másolnom vagy sem. Az én gépem 1600x900-as felbontású 6560b típus. Illetve ha kell, akkor hova, mert a finder csak két elemet mutat a pendriveon a maverickset, és a hp probook installert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest