- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
mini-itx és i5 Haswell alá, milyen lapot és procit enged a Mac? Tudtok adni egy linket, ahol Hack OSX-t összerakhatok?
-
McSzaby
őstag
Egyébként sikerült beizzítanom a mac-t, de egyszerűen nem értem mit szeretnek benne az emberek. (Hackliről beszélünk..) Tudom, ízlések és pofonok, de nem látom mi olyan különleges tulajdonsága van a szépségen kívül, amiért többre lehet tartani, mint egy Linuxot, vagy akár a windowst. Most megfelelően működik, de ennyi konfigolás után nem érzem stabilnak sem. Aztán lehet meglepne a stabilitása, ki tudja, de ez nem fog kiderülni, mert nekem rettenetesen nagy csalódás a harapott alma. Adtam ennek is egy esélyt.
Ne értsétek félre, nem támadni akartam, örülök, hogy ezzel is megismerkedtem és köszönöm a segítségeket, de McSzaby most jobbra el.
-
McSzaby
őstag
-
McSzaby
őstag
válasz
HollyBoni #23773 üzenetére
Nem szépen és simán jön be mint bármilyen program induláskor, hanem szétcsúszkál és villog megnyitáskor, amikor bejön, illetve a menüpontok bejönnek onnan már oké, de addig remeg,csúszkál, stb. De ez a legkevésbé érdekel egyenlőre .
Most túrom a tonymac fórumot mi lenne megoldás a hangra és a netre...
-
McSzaby
őstag
válasz
Lazika #23771 üzenetére
Néztem már köszi, de igazából netet kéne varázsolnom, az a fontosabb, illetve hangot.
PCIRootUID boot flag befolyásolhatja, hogy működik-e egy kext vagy sem?
Jelenleg működik a touchpad,billzet,felbontásom is oké, bár vannak bugok launchpadnál, illetve elég gyors a rendszer. DE nem működik a hang,net,kamera (ez nem is fog, ennek már utánanéztem),mikrofon, wifi. Wifi nem is fog, amíg ki nem cserélem, de ez sem érdekes. Bárhogy, akár külső usb-s módszerrel, de kéne net rá és hang.
Kextek installálásra pedig Kext Wizardot használtam.
-
McSzaby
őstag
válasz
cacater #23765 üzenetére
Két problémám is akadt, ami komoly. Egyrészt Realtek 8139-s LAN karira sehogy sem tudok netet varázsolni. Ehhez tudtok valami segítséget adni? A másik az, hogy a System Pref.-ben, amikor rákattintok a Network fülre, hogy beállítsam az interface-t, akkor totál befagy az a menüpont, de csak az. Ez mi?
-
McSzaby
őstag
Ti egyébként milyen kext-t használtok HD 4000-hez?
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #23747 üzenetére
Na, PCIRootUID=1-el sikerült elindítanom a telepítést, fel is raktam rendben az os-t az ssd-re. Most ugyan ez a helyzet, mint amit leírtam annyi különbséggel, hogy ha beadom a PCIRootUID=1-t, akkor el se indul a telepítő további része ahol be kéne fejezni mindent.
Valaki tudna segíteni?? npci flaget is használtam...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
fel akarnám rakni a Mavericks-t a gépemre, de gondom akadt. Boot Screen-nél kiválasztom az USB-t, el is indul szépen az ezüst alma majd amikor maga a telepítő jönne full elsötétül és ki is kapcsol a képernyőm. Jó, egyértelmű, átrakja egy másik képernyőre a dolgot. Bedugom a HDMI kábelen, erre azt látom, hogy az ezüst felületen totál semmi nincs csak a szokásos furcsaságok, amikor gond egy VGA-val...
Szóval egyértelmű, hogy a VGA-val van a baj, de nem vágom hogy oldjam meg. Lehet elég lenne annyi, ha laptopom képernyőjén maradna a kép és nem tenné át valahová. MiniVGA csatlakozó van rajta, de nincs hozzá átalakítom, szóval azt cseszhetem, csak HDMI,illetve a laptop kijelzője játszik....
Próbáltam GraphicsEnabler=No,Yes IGPEnabler=No,Yes és az -x -f -v kapcsolót. Egyértelműen a vidikarinál "hasal el" a telepítő....
HD4000 és Nvidia 720M van benne.
-
McSzaby
őstag
Egyik virtuálból a másikba másolhatom a Mavericks telepítőt, vagy mindenképp store-ból kell leszednem az app fájlt?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
találtam egy egész jó scriptet, ami meg is csinálja nekem a megfelelő módon a Ramdisket és mindent oda mountol ahová én szeretném. A kérdésem csak egy lenne, mert Mac alatt nem értem a ramdisk összetételét.
mntpt=$1
rdsize=$(($2*1024*1024/512))
echo "Creating RamFS for $mntpt"
# Create the RAM disk.
dev=`hdik -drivekey system-image=yes -nomount ram://$rdsize`Itt a rdsize változóban adjuk meg a ramdisk méretét, de nem igazán értem... Ez most tulajdonképp egy 4 gigás ramdisket hoz létre, vagy mi fene? Annyit nem akarok, max. 2 gigát áldoznék erre az értékes rambó' .
Szóval ha 2 gigás ramdisket akarok létrehozni, akkor hogy is kell ezt összeszednem?
2*1024*1024/1024, vagy csak simán 1024*1024/512? A végérték ugyanaz szóval én úgy gondolom, hogy kb. mindegy, de azért rákérdezek mielőtt megfejelem a falat.
Illetve itt a script elég kevés mozgásteret ad:
RAMDisk /private/tmp 256
RAMDisk /var/run 64elég a tmp-nek és a runnak ennyi Mac alatt? Én ugy gondolom mindkettőt meg lehetne duplázni...
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #23698 üzenetére
Szerintem megtaláltam hogy kell. De ez Mavericks alatt, illetve jelenállásnál is megállja a helyét?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
pénteken fog megérkezni az SSD-m, amire feltolok egy mac-t. Ahogy néztem a linux samba megosztásommal nem lesz gond, mert tudni fogja kezelni. Az egyetlen gondom, hogy kicsit soknak érzem a 120 gb ssd-t az os x-nek. Tudtok esetleg tippet adni hogy tudnám könnyedén felosztani az SSD-t, hogy esetleg egy Win dual bootot össze tudjak hozni?
-
McSzaby
őstag
válasz
tatomi92 #23689 üzenetére
Köszönöm!
A Vmware-s dolgot még megértem, de ha én felszúrom a gépemre az eredeti Mavericks-t, akkor miért ne tudnám frissíteni?! Ez fura lenne nekem.
Vagyis remélem fogok tudni frissítéseket eszközölni a gépen.
Erősen gondolkozom amúgy is, hogy tegyem-e fel, használjak linuxot, stb..
Hacklin is szép és gyors az OS X, vagy felejtsem el megközleítőleg azt a sebességet és stabilitást, mint egy real mac-n?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
vmware-ben már lassan 1 órája pörgeti a színes karikát a gép a "boot" képernyőn, vagy minek lehet mondani amikor ezüst alapon ott az alma, de amúgy semmi nem történik. ML-ről Mavericks-re akartam frissíteni.
Várjak még oszt' jó lesz?
-
McSzaby
őstag
Olá,
milyen ac-s wifi adaptert tudtok mondani, ami támogatott Mac-n?
Nézegettem, de semmi értelmeset nem találtam. Mivel a legtöbb támogatott dolog Ralink és Realtek, ezért próbáltam rákeresni a TP-Link WDN3200-sra, mivel az van otthon és Ralink chipsetes, de semmi különösebbet nem találtam..
-
McSzaby
őstag
válasz
LógaGéza #22698 üzenetére
Szia,
Te mire használsz ilyen gépet?
Jesszusom.. Én kb. a negyedén már úgy vagyok el, hogy semmi terhelést nem kap a gépem.
Nem kötekedni akarok ám csak én sosem tudtam elképzelni mire kell ilyen erőmű otthoni felhasználásban.
Hasonlóképességű szervereket lehet látni néhol.
Gondolom PS,AAE,APP termékeket használsz és azok esznek ennyit?
-
McSzaby
őstag
LEszedtem a 10.9.1-t store-ból, de kicsit fura nekem, hogy .app kiterjesztéssel jött le... Jó lesz ez nekem ha bootolható PD-t akarok faragni?
Illetve a virtuális gépemnek elfelejtettem a "root" jelszavát
Valahogy vissza tudom állítani?
Anélkül nem fogom lefrissíteni a vmware-t Mavrire
-
McSzaby
őstag
válasz
RaZroX #22525 üzenetére
Nem akarlak félrevezetni, mert nem vagyok hachintosos még, de nem feltétlenül os hiba ez. A melós gépemen csinálja ugyanúgy. Egyszerű HDD hiba. Nálam tudva vagyon, hogy szar ez a beépített hdd, amit a melós géphez kaptam. Lassú, sok vele a gond.
Másik lehetőség ugye a "driverek",chipset gond, ami persze nem meglepetés haklin...
-
McSzaby
őstag
Szerintetek egyébként melyik a legoccsóbb használt kis subnoti, vagy netbook, ami képes ML-t futtatni. Majd akarok venni valami kis kütyüt, amit bárhova magammal vihetek, de nem tablet. (ha más nem lesz, akkor az..)
Olvasgattam neten, hogy az asus eee-k mennek SL alatt, de az ölég sovány nekem... Ez csak egy terv,teória, lehet semmi valóság alapja nem lesz, azért is raktam offba.
-
McSzaby
őstag
válasz
bobooo #22420 üzenetére
Jah, már rég nem az a gépem van csak elfelejtettem frissíteni.
Update: A laposomra lesz. Tonymac-n az egyik legjobb Hackbook ez elvileg. egyik legjobb...Szóval Lenovo U510-ről lenne szó. Tonymac-n utánanéztem, a Mavericks elég jól működik ezen a gépen. Kivéve a wifit és a kamerát azt hiszem.. Szóval maga az OS felmegy, többen használják is így, de nem akarom most lepusztítani a már meglévő rendszerem, fájljaim. Bár ahogy olvastam muszáj lesz...
-
McSzaby
őstag
A már meglévő winfosom mellé fel tudom cuccolni a Mac-t valahogy? Van rá lehetőség? Gondolom kevéske..
-
McSzaby
őstag
Hi,
Két kérdésem is lenne.
Az egyik, hogy hackintoshra amennyire olvastam nem jó sem az Intel 6150 sem az Intel 2230-s wifi kártya sem... Igaz ez?
A másik kérdés:
Itt írják, hogy pl. egy Asus EEE Pc 1000HD-re is fel lehet húzni az OS X-t. Igaz ez? Tervezem egy ilyen kis baromság beszerzését, szóval ez plusz pont lenne a tablettel szemben. -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Nem rosszindulatú a kérdésem, nem akarok senkit megbántani, de felraktam virtuálisban a ML-t és számomra elég érdekes volt..
Feltettem, használtam kicsit és nekem az volt az érzésem, hogy semmivel sem különb egy linuxnál Hacintoshként. Szóval igen, iMac, MAcbook, stb. termékek esetében nagyon jó, de semmi különlegeset nem látok PC-n.
A kérdésem csak az lenne és tényleg nem rosszindulatból jöttem, hogy szerintetek miben jobb egy Hackintosh, mint egy mai "modern" linux PC?? Kinézetet leszámítva, mert azt mindenki maga dönti el, hogy neki mi a szép. A programok többsége, ami megvan Os X-re, az van linuxra is. Legalábbis, amiket én használok az minden. Sajnos mire felszenvedek egy Mac Os-t a Lenovo laposomra (lehet,kisebb hibákkal, de lehet) addigra lehet elmegy a kedvem az egésztől, szóval mielőtt nekiállnék tudtok segíteni abban, hogy miben érné meg ezt használni egy Linux helyett? Stabilabb, gyorsabb,jobb, vagy ez is csak ízlés kérdése?
-
McSzaby
őstag
válasz
lordjancso #21556 üzenetére
Igen, igen. Mondjuk nincs annyira erős procim, mint neked, de nem is használja ki. Én 2,3 Gigát adtam neki (ennyi fért ki a csövön a 4 gigámból). Gondoltam rá, hogy kevés lesz az a 4 Giga.
A dual-boot-s kérdés mondjuk érdekelne még, mert ahogy olvastam többen kisebb-nagyobb hibák árán, de tudják használni Lenovo U510-n is a Mac-t.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy Lenovo U510-s ultram/laposom, amin virtuálisban kipróbáltam a 10.8-s Hegyi Oroszlánt. Minden király volt, csak valamiért totál nem használta ki a gazdagép erejét és ezért lassú volt, de ettől függetlenül az lenne a kérdésem, hogy mennyire életszerű a vmware-s futtatás? Szal, ha ott volt hang,kép,touchpad,kamera, meg minden cukiság, akkor éles helyzetben mennyi rá az esély?
Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy ha élesben is kipróbálom, akkor hogy tudnék megoldani egy dual-boot-t winfossal összerakni??
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Samsung Series 5 Ultrabookon valakinek sikerült már berúgni az ML-t?
Külföldi fórumokon olvastam róla, hogy van akinek felment, de nem tudta használni a beépített kékpernyőt, csak ha hdmin keresztül rádugta valami külső eszközre. Bárkinek valami véleménye,ötlete?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Ahhoz, hogy virtuálisba felrakjam a mount lion-t, mire van szükségem?
Elkezdtem keresgélni és ezt találtam, de ahogy belekezdtem a cikk átolvasásába odáig jutottam, hogy menjek le egészen a snow leopard legaljáig, majd annak is egy előre elkészített valami hülyeségéből kezdjek el építkezni. Kicsit tökölősnek érzem, ahhoz képest, ahogy itt olvastam topikban az ajánlást. Snow leopard helyett meg akár win 98-t is használhatnék!
Szóval, tudtok segíteni egy rövidebb leírással, vagy ez van ezt kell szeretni?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
A kérdésem csak annyi lenne, hogy melyik a legolcsóbb alaplap, amivel kompatibilis az OS X? Miniitx-ben gondolkozom főleg, ott tudom, hogy a B75N a leginkább ajánlott. Esetleg még ennél is olcsóbb?
-
McSzaby
őstag
válasz
Máté94 #20459 üzenetére
Ez itt a gond, hogy az Apple cuccokhoz, szoftverekhez sík idegen vagyok.
Most is keresem, miként tudnám legolcsóbban, leghasználhatóbban és legálisan megoldani a szoftvert.
Egyelőre még ott tartok, hogy azt se tudom melyiket vegyem meg, meg még az is meglepő, hogy egy pendrive-n adják a kezembe
-
McSzaby
őstag
Na, újra itt vagyok!
Előre is elnézést.
Szóval, az lenne a kérdésem most, hogy milyen miniITX-s, vagy hasonló méretű alaplapot tudtok mondani, ami kedveli a MAC OS-t és i3-mal mondjuk össze is tudom hozni?
Semmi plusz funkció nem kell, mert barátnőmnek kéne összehoznom egy internetezős "Mac Mini-t" kb... Neki még fontos a dizájn, csak ezért akar ilyesmit!
Legyen rajta usb,hang és kép, ennyi elég is.
-
McSzaby
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy nvidia gtx635, intel i5-tel szerelt Lenovo laptopok mennyire vannak jóban a Mac OS-sel? Rámegy simán, van sokat kell vele berhelni?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Szeretném barátnőm laposára felpréselni a Mac Os-t. Tudnátok segíteni abban, hogy hol szerezzem be az iBoot-t, miként telepítsem a dolgokat, illetve mik a buktatók és mekkora partíció egészséges a cuccnak? Lejjebb beraktam egy képet, ami a hardveres összetevőit tartalmazza a kompúternek, ez megfelelő a dologhoz? Illetve tényleg ennyire egyszerű telepíteni, mint ahogy le van írva az első/második hsz.-ben? Berakom,kiveszem,berakom a Snow-t, install, end, use? Másik kérdésem, hogy linuxok esetében grubnál gondot okoz a win telepítés, mert legyalulja a MBR-t és lehet újrajátszani a grubot. Na, itt is ez a helyzet?
-
McSzaby
őstag
Hali!
Szeretném megnézni az OSX-t, de AMD-s gépem van. Esetleg vmware, vagy marad a sóvárgás?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
OS X csak Intel gépre húzható fel? AMD X2 - 3 GB RAM - ATi vidikarira esélytelen, hogy felhúzzam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- TV antenna és jelerősítés
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest