- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26706 üzenetére
Billentyűzet valami alap noname, egér MX518. Igaz akkor teljesen más konfig volt de régen Mavericks alatt nem volt velük gond.
Szvsz alaplappal vagy valami beállítással lesz gond nem magával az egérrel és billentyűzettel.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26704 üzenetére
Nincs USB3.0 a lapomon.
Billentyűzet sem megy, mintha nem is kapnának áramot.
-
HollyBoni
veterán
Haladok!
Talaltam itthon egy ezer eves merevlemezt. Eljutok a nyelvvalasztasig, de se eger se billentyu. Mindketto USB. Kene valami USB kext?
-
HollyBoni
veterán
Igen, valami bluetooth dolognál áll meg, aztán minden tiszta homály lesz. Érdekes mert semmi bluetooth nincs a gépemben.
Mindegy lehet feladom az installt, nemsokára úgyis VGA-t váltok. Szerintem nagyon szenvedős lenne N210-el az OS X, ennél a sz*rnál még egy legalapabb IGP is erősebb.
-
HollyBoni
veterán
Nem indul a telepítő, itt megakad:
Konfigomat pár hsz-el feljebb leírtam, mindent úgy csináltam ahogy az összefoglalóban van. Ötlet?
-
HollyBoni
veterán
Csinálom a telepítőt, kéne egy kis help, 4. lépésnél tartok (összefoglaló)
Beírtam terminalba a parancsot, kb 5 perce ezt írja: "Copying installer files to disk..."
Megnézetem finder-ben és elvileg pendriveon van a telepítő, 6.2gb foglalt. Terminálban nem fogja kiírni hogy kész, mehetek tovább?
-
HollyBoni
veterán
Régen virtuális OS X-ről csináltam meg a telepítőt, ez még mindig lehetséges az első hsz-ben lévő módszerrel?
-
HollyBoni
veterán
Fel lehetne rakni erre a konfigra a legfrissebb OSX-et vagy csak szívás lenne vele? Kb 1-1,5 éve raktam utoljára OSX-et egy másik konfigra, azóta fogalmam sincs hol tartanak a dolgok.
EVGA X58 lap
i7 920 (1366)
nV 210 VGA (meghalt a normális VGA-m, ez csak pót amíg nem veszek valami jobbat) -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
EVGA X58 3x SLI lapom van. Olvastam pár külföldi fórumon hogy pár ember sikeresen felrakott rá Mavericks-et, érdekelne hogy valaki innen esetleg próbálkozott e, voltak e nehézségek, Yosemite felmegy?. Régen már raktam párszor másik konfigra OSX-et, telepítés világos. VGA váltás előtt állok szóval az még nem fix.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Giovanny #24236 üzenetére
Nálam a hackintosh stabilabb mint egy Windows 7, 8, 8.1. Lehet én rontok el valamit de nálam a windowsok teljesen belassulnak 3-4 hónap után, egy rakat hibával. A 10.8.x (már nem emlékszem pontosan melyik) 1 évig volt fent minden hiba és belassulás nélkül, csak azért raktam újra mert kijött a Mavericks.
-
HollyBoni
veterán
Olyan HDD-t amin OSX van, lehet valahogy olvasni Windows alatt? 1-2 fájlt kéne átmásolni.
-
HollyBoni
veterán
i7 920, EVGA X58 Classified, 4870X2... Erre ugye felejtsem el a hacklit?
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Van már valami megoldás az hang recsegésre Mavericks-en? Volt linkelve hogy valami régebbi audi kext-et kell felrakni multibeast-ből, nekem nem jött be.
-
HollyBoni
veterán
Újra kell raknom sajna a rendszert, 10.9.2-re frissítés után 1-2 nagy hiba miatt. Most letöltöttem a Mavericks-et Appstore-ból, ez ugye még nincs felfrissítve alapból?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Kezdő Balázs #23925 üzenetére
Virtuális OSX-et NE frissíts így.
(#23926) lama_lamm: Másik kérdésre, formázd simán NTFS-re az 1 terrást, és használj Tuxera NTFS-t. Nekem bevált.
-
HollyBoni
veterán
válasz
RaZroX #23908 üzenetére
Írtad hogy alvásból felkelés után be kell dugni újra a billentyűzetet, húzva van a proci, ram? Emlékszem nekem régebben csinálta, egy ideig most alapon futtattam a ramot és procit akkor nem ment, most húztam fel és bekapcsolásnál újra be kellett dugni a billentyűzetet.
Más: most nézem azt írja a Rendszerbeállítások -> Kijelzőknél, hogy két kijelzőm van, írja a monitorom nevét és egy + VGA kijelzőt. Ez mitől lehet?
-
HollyBoni
veterán
Nem lehet valahogy downgradelni 10.9.1-re 10.9.2-ről? Csak új teljes install a megoldás?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Succor #23842 üzenetére
Én virtuális gép alól csináltam Mavericks-et, nekem is mindig failed to install volt, aztán olvastam hogy a nyelvet át kell állítani angolra, így működött. Pl 10.8-nál nem kellett ezt megcsinálni, itt valamiért igen. Próbáld meg, hátha.
Szerk.: Ha már van fent OSX az alól csináld, virtuális géppel felesleges szarakodni, azzal sem fog menni.
Legfrisebb Unibeast-el próbálkozol, letöltött OSX a downloads mappában?
-
HollyBoni
veterán
válasz
McSzaby #23795 üzenetére
Nálam gyorsabb mint a Windows, SOKKAL stabilabb, jobban tetszik a kezelhetősége. A windowst 3 hónaponta legyalulom és újrarakom, állandóan hibák mindenhol, legutóbbi OSX-em majdnem 1 évig ment hibátlanul, lassulás nélkül. Csak azért raktam újra mert kijött a mavericks. De ez van, mindenkinek más tetszik.
(#23794) RaZroX : Az 5450-em is nagyon messze van az erőstől, de amint írtam eddig tökéletesen működött, csak egy kext-et kellett felraknom. A telepítőben nálam is fullosan működött, már amennyire ki lehetett használni. Pár program amit win-en is futtattam és erősen használja a GPU-t itt is ugyanolyan gyors volt, sőt legtöbbször még gyorsabb.
-
HollyBoni
veterán
Nekem gyorsabb meg minden, hang nem működött, multibeast-ből felraktam és minden okés. VGA kext-et megint felraktam, Mavericks-en és 10.9.1-en működött, itt nem. Felraktam most egy másik kextet ezzel megy rendesen QE/CI, de néha videókon képeken random villogó piros pixelek jelennek meg sötét részeken.
Ez szar kext lesz, magával a frissítéssel minden okés.
-
HollyBoni
veterán
10.9.2-re frissítés után a képnézegető befagy ha bele akarok nagyítani a képbe, vagy átméretezni a képet. Másnak is ilyen vagy csak nekem?
-
HollyBoni
veterán
Most viszont észrevettem egy érdekes dolgot. Eddig photoshop-ban és VLC-ben filmlejátszáskor néha teljesen random helyeken, több villogó piros pixel jelenik meg. Ez mitől lehet? Kext okozhat ilyet?
-
HollyBoni
veterán
Tyű, nekem ez a 10.9.2 nagyon nagy gyorsulást hozott.
-
HollyBoni
veterán
Valahogy megcsináltam, jobb is mint volt.
-
HollyBoni
veterán
10.9.2-re frissítés után milyen kexteket kell újrarakni?
-
HollyBoni
veterán
Viszont a 2gb ram OSX-en az tényleg durván szenvedés.
Elromlott az egyik modul egyszer, 2 gigával a legalapabb dolgokon is ezer évig gondolkozott.
-
HollyBoni
veterán
válasz
ThuG4LifE #23718 üzenetére
Igen nekem sem ártana egy új gép ami 50x ilyen erős, de most normál használatról volt szó. Amint írtam 1,5 éve használok OSX-et és egyszer nem éreztem sima használat közben hogy ok most itt elfogyott a ram. Múltkor stackeltem 20 RAW képet photoshop-ban először, na ott viszont az egész gép úgy ahogy van meghalt, de itt már minden BŐVEN kevés volt.
-
HollyBoni
veterán
válasz
StefanBraun #23712 üzenetére
Miért lenne kevés? Több mint egy éve van OSX a gépemen 4 giga rammal, vágok videót, utámunkázok fotót, és eddig nagyon kevés helyzetben éreztem hogy nem lenne elég, régen volt 8 giga is a gépemben, alig volt különbség.
-
HollyBoni
veterán
válasz
RoryBreaker #23682 üzenetére
Persze hogy lehet. Rakj fel multibeast-ből bootloadert.
-
HollyBoni
veterán
PC-n OSX-el lehet valahogy Magic mouse-ot használni?
-
HollyBoni
veterán
Az utorrent Mavericks-en 15% CPU-t használ, ez másnak is ilyen? Kicsit magasnak tűnik ahhoz képest mit csinál.
-
HollyBoni
veterán
OSX-en nem lehet valahogy megoldani ha benyomom a görgőt, tudjak görgetés helyett le, fel, oldalra menni egy lapon mint Windowsnál?
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
válasz
Giovanny #23445 üzenetére
Lehet én vagyok a béna, de egy Win akárhányat kb 3 hónap alatt valahogy leamortizálok. A múltkori OSX-et kb 3/4 év után raktam újra, de még akkor sem lassult be, csak kijött a mavericks, és ki akartam próbálni. Pl most is fent van egy Win 8.1, minden baja van, pedig karbantartom ahogy tudom, 3 hónapja lett felrakva. Az OSX atom stabil, minden mindig működik.
-
HollyBoni
veterán
Két vinyó van a gépen. Az elsőn 1 partíció, azon az OSX van. A második 2 partíció van, 1 az adatoknak, 1 pedig a Win 8.1-nek. Ha Win 8.1-en letöltök akármit oda ahol az adatok vannak, vagy megnyitok egy fájlt, az következő indításnál az OSX zároltnak mutatja. Ezt kéne valahogy megoldani. Az nem megoldás hogy egyenként feloldom a zárolást, túl sok idő, mert sok a fájl és mappa.
-
HollyBoni
veterán
Mavericks és Win 8.1 van fent. Van egy HDD amit mindkét rendszeren használok, ha ott valamilyen fájlhoz hozzányúlok windows-on, vagy csak megnyitom, egyből zároltnak mutatja OSX-en. Tuxera NTFS van fent. Van valami ötlet hogy lehetne megoldani a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged