- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
general
addikt
válasz
ThuG4LifE #35277 üzenetére
igen, látom. de egyelőre a consumer gépeket hozták ki, azokba bőven elég a 16gb. ha majd jönnek a pro verziók munkára, azokban biztosan lesz több RAM opció. kérdés mennyiért...
kleinguru hopp, ezt nem is figyeltem, akkor érthető.
jó lesz a hackli még egy ideig, én pár hete upgradeltem i9 9900k-ra, elég jól elvagyok, köszönöm... :-D de nyáron tuti cserélem a macbookot egy újra. csak jöjjenek ki addigra az újak a 16"-ból is.
-
general
addikt
válasz
ThuG4LifE #35273 üzenetére
a Mini engem is csiklandoz nagyon. nagy kérdés, hogy az integrált gpu mit tud majd, mert nekem fotószerkesztéshez alapvetően nem kell erős gpu, de valamennyi kell. volt egy elejtett mondat, miszerint erre az új architektúrára átírt Lightroom is jön jövő hónapban.
a baj csak az, hogy nem tudom, cserélhető/upgradelhető lesz-e a ram, mert nekem 32gb kell...más, kissé összezavarodtam, nem tudom, hogyan tudom kikapcsolni a gép bekapcsolásakor, újraindításkor felugró jelszókérést, engem kikészít. :-)
a Biztonság és Adatvédelem/Általános résznél ki van kapcsolva, de mégis kéri. hol kell, ha nem ott? -
kushwavez
senior tag
válasz
ThuG4LifE #35028 üzenetére
hát feladtam (megint) ezt a beta Big Sur-t, szépen letöltötte a Software Update látatlanba a Beta 8-at, és kiírta, hogy "Unexpected error". Újbóli próbálkozásra megint elkezdte szedni a 12 GB-t, szóval hagyom a fenébe, annyira azért nem vagyok kíváncsi, hogy ennyit szenvedjek vele. Úgyis mindjárt itt van a release date, addig csak kibírom.
egyébként neked jó az óra Menu Bar-os beállítása ott Beta 8-on?
-
kushwavez
senior tag
válasz
ThuG4LifE #34846 üzenetére
kozben gondolkoztam rajta aztan az jutott eszembe, hogy be kene tennem a gepbe a HDD-t amin a Big Sur lenne, lecsatlakoztatni a tobbi meghajtot es ugy probalni. Jelenleg kulso vinyokent van rarakva es ugy probaltam, eddig minden verzional mukodott, de lehet hogy most itt ez a baja.
De hat...nem hiaba van ott, hogy "Beta"
-
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz
ThuG4LifE #30005 üzenetére
ez is ugyan olyan:
https://www.tonymacx86.com/threads/success-ga-z170x-designare-i7-6700k-zotac-amp-extreme-gtx-1080.219506/sőt nem csak a lap és a kártya ül hanem a sierra is.
de nem tudom nem vagyok benne biztos, hogy ténlyeg minden oké e HW-vel.
Mielőtt neki kezdtem a dolognak, a másik SSD-re felnyomtam a W10-et. Ma próbálgattam, de el sem tudom indítani azt sem. Lehet felrakom a legújabb BIOS-t hátha segít (viszont ha jól olvastam, nem ajánlják, mert megöli a sleep-et)Lehúztam újra a SIERRA-t is, hátha nem jött le jól.... aztán már nem tudom.... nincs 5letem.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
ThuG4LifE #30003 üzenetére
figy.... beléptem mind2 esetben -x -v paraméterrel és befejeztem az install-t. utána elindítottam a multibeast-et (Ez felrakja a bootloadert is) és ha volt radeon akkor valamiért (lehet ez software hiba... akármi) a gép csk USBről bootolt, ha csak IGP volt, akkor normálisan rákerült SSD-re....... tudom hogy teljességgel illogikus, én sem értem.
Amit nem értek, hogy ez a designare egy ajánlott alaplap, akkor miért nem megy normálisan legalább a telepítő rész. Vagy mit cseszek el.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
ThuG4LifE #29995 üzenetére
Igen, amikor Unibeast-et használtam akkor UEFI módra böktem.
A biosban
Kikapcsoltam a Super IO portot, és a VD-t
Amit lehet UEFI Only-ra állítottam.
egy másik vackot Other OS-ra
és még Vlmi XHCI handoff enabled.De ha kell, akár lefényképezem egyesével az oldalakat
Persze az egész az előtt load default bios options megvolt.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
ThuG4LifE #29974 üzenetére
Most komolyan videózzam fel, hogy nem vagyok teljesen hülye?
Tudom hogy a telepített rendszert kell kiválaszani, azért is volt a telepítő USB mindig "USB"-nek megnevezve, és azért is volt az SSD "SSD"-nek.... A probléma ugyan az, mint az elején.... install után csak "-x" (ami tudtommal a safe mode) indul a rendszer. Hiába indítom el a multibeastet, látszólag minden para nélkül végig megy, de ha kihúzom a kulcsot újra NEM talál semmit az alaplap amiről bootolni lehetne. (és nem, nem a kulcsra instaláltam ezt a nyavajás Sierra-t)...
De tudod mit, asszem komolyan felvideozom.
-
-
syC
addikt
válasz
ThuG4LifE #29602 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Sztem az volt baj, hogy a config.plist-ben nem írtam át azt a bizonyos Attributes-os sort.
Csak egy megjegyzés a leírásal kapcsolatban:
Legacy boot mode:
1. Telepítsük fel a Clover-t a rendszerpartícióra következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA
2. Tegyük szerkeszthetővé a Clover config file-t.
sudo chmod 666 /EFI/CLOVER/config.plist
3. Indítsuk újra rendszert most már képesek vagyunk pendrive segítsége nélkül bootolni.Itt nem szerepel, hogy másoljuk / írjuk át itt is a .plist-et.
-
zodes
aktív tag
válasz
ThuG4LifE #29221 üzenetére
Fél napos keresgélés után megtaláltam:
sudo spctl --master-disable : ezt kell beírni a terminal-ba. Ha vissza akarjuk állítani, akkor a disable helyett természetesen enable -t írunk.
Itt a LINK az eredeti leíráshoz. Így nem kell állandóan felesleges gombokat nyomogatni. Már aki egy kicsit jobban benne van. -
zodes
aktív tag
-
törölt tag
válasz
ThuG4LifE #28985 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az járható megoldás Win esetében, hogy OSX telepítőben lefoglalok minden partíciót HFS+ formátumban, aztán a Win telepítőben törlöm a szükséges partíciót és létrehozom újra. Úgy elfogadja, de OSX-ben FAT-ra létrehozva és azt formázva már nem.
Most más problémám adódott:
Felraktam a Win-t és lett ugye egy WindowsBootLoader amivel betölt induláskor EFI-ből.
Felraktam utána a macOS-t is + Multibeast-el a Clover-t szintén EFI módban ESP-re.
Mégis csak a Windows loadere tölt be, Clover-t nem tudok indítani, pedig szeretném azzal kiválasztani, hogy mit töltsön be. Kizárólag a telepítővel indítva tudok macOS-t indítani. -
-
scream
veterán
válasz
ThuG4LifE #28697 üzenetére
Az oké, de addíg nem tudom a webdrivert felrakni, amíg nem frissült a rendszer, ergó 1x úgy kell újraindítani a rendszer, hogy nincsen webdriver, de a conf.plist-ben meg ugye meg van adva, hogy a webdrivert használja. Ilyenkor gondolom nem ignorálja, hanem meghal és ezt elkerülve (mert nem feltétlen lesz itthon az installer pendrive, a működő cloverral, amibe nincsen ez a Key megadva) gondoltam rákérdezek.
-
törölt tag
válasz
ThuG4LifE #28609 üzenetére
Nálam ez sajnos nem működött.
Kiegyeznék azzal is, ha az MSI Gef 750TI VGA menne a gépben. Talán még kényelmesebb volna, de az sem sikerül egyelőre.Viszont lett hang
Hogy miképpen, már magam sem tudom. Megpróbálom újratelepíteni az egészet és újra megcsinálni a hangot. -
-
scream
veterán
válasz
ThuG4LifE #28548 üzenetére
Na megpróbáltam minden opciót szerintem, de nem ment.
nv_disable=1 - nem ment
nv_disable=1 dart=0 - nem ment
dart=0 - nem ment
Csak 1 SSD-t hagytam rajta SATA2 vagy SATA3 - nem ment (+ flages próba)
Egy háttértárat sem hagytam rajta - nem ment (+ flages próba)
GTX 970-et kivettem, csak iGPU - nem ment
hangkártyát (Asus Xonar DG) kivettem - nem ment (VGA kint volt)
2x8GB RAM kivettem - nem ment
másik 2x8GB RAM kivettem - nem ment (másik 2x8-at visszaraktam, ofc)Szóval csak RAM, CPU és alaplap volt rajta és nem ment, ugyan ezt kaptam mindig:
asked for SMC=4D535463 (MSTc) len=1
asked for SMC=4D534163 (MSAc) len=2BIOS-ban mindent kapcsoltam (enabled/disabled), amit csak tudtam, de semmi... (amit itt vagy tony-n olvastam).
-----
(#28549) tlac:
Sajnos még mindig nem sikerült működő OS X-et csiholni itthonra, szóval ezt nem tudom itthon megcsinálni, csak bent melóhelyen Mac Minin.
-
Plaza
tag
válasz
ThuG4LifE #28484 üzenetére
Sziasztok!
Ne haragudjatok lustaságomért, nem szeretnék végigolvasni a fórumot egészen 2004-től, ezért lenne egy pár gyors kérdésem, amit egy nagyon rendes Kolléga meg tud nekem válaszolni fél perc alatt. Szeretnék egy Hackintosh-t a gépemre, viszont nem tudom hogy áll az OS X a hardver/driver támogatással.
Az alábbi a konfigom:
i7 4770
Gigabyte GA-Z97P-D3
8 Gb DDR3 1600 Mhz Corsair Vengeance
Samsung PM851 256 Gb SSD
VGA nélkülMilyen eséllyel fog megbízhatóan működni a fenti konfigon a Hackintosh? Illetve videokártya kötelező a működéséhez? Van esetleg valahol a rengetegben egy kompatibilitási lista?
Nagyon köszönöm megtisztelő válaszaitokat!
-
válasz
ThuG4LifE #28376 üzenetére
Vágom, de az egy másik topic
Ezzel nem azt akarom mondani hogy itt ne lehetne megírni neked hogy fúúú szerintem vedd az evo-t, mert az is istentelen módon hasít! Hanem arra akarok kilyukadni, hogy erről szerintem felesleges itt eszmét cserélni, ezrek megtették már ezt a szomszédban, nézz át oda
Sokkal több/mélyebb infód lesz róla.
-
mgaben
senior tag
válasz
ThuG4LifE #28379 üzenetére
Nekem megosztott vinyón van a két rendszer.
Sajna a baj ott kezdődött, hogy el akartam rejteni a clover menüben az adat vinyókat, de ott elrontottam valamit és azóta bármit csinálok nem indítja a Windowst a clover, hiába gyalultam fullra mindent. De jobb híjján még ez a két vinyós megoldás is elgondolkodtatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- Magisk
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest