- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
Az 5k az iMac model miatt az. Amúgy egy mezei 4k monitor lóg rajta.
Itt irnak az RTC checksum-ról. Majd jobban utána akarok járni, hogy mi ez pontosan.Úgy voltam vele, hogy akkor ezt maxoljuk ki, a kövi 3 évben ez szerintem bőven elég lesz mindenre. Kap rendes házat meg vizet majd, csak még nem találtam ki milyen legyen.
-
Smiley
addikt
@talc: Akkor itt az utolso hackli.
Asus Z590-A & i9-10850k
Az elejen kicsit megviccelt, nem olvastam utana rendesen ennek az RTC checksum dolognak... ezt leszamitva next-next finish. December kornyeken megy fel majd a sequoia es szerintem ennyi volt. Ram megy meg bele, csak jelenleg nem fer el a hutotol. -
Smiley
addikt
Jah ez a bajom nekem is, gondoltam hogy ha vegre osszeraknam a 10th gen cuccot, akkor kene menni az utolso sonoma-ra, de airdrop meg clipboard nelkul en tuti megorulok... viszont nem tetszik, hogy nyomok egy gombot es taknyol valamit. Lehet a regi macbook pro-n kene kiprobalni elobb...
-
Smiley
addikt
Aha, Reddit-en volt 2 thread is. Ugye a 2019-es iMac volt a lenyeg a T2 miatt. Szerintem amugy ennyi volt, marint ezzel lesz 2027-ig security patch es vehetunk ujra eredeti mac-et.
A Welcome to macOS 15 Sequoia
[SEQUOIA] Success with i7-4790s, RX 5700XT -
Smiley
addikt
macOS Sequoia: ugy nez ki kapunk meg 3 evet.
-
Smiley
addikt
Nem, de igy utolag talan azert nem volt eleg, mert ott is el volt cseszve a connector type... az DP-on volt alapbol. Gyanitom, hogy azon az alacsony felbontason azert is mukodott mert szerintem a DP ugyanazt a protokolt hasznalja ott mint a DVI, csak az energiakezeles mar nem ment rendesen.
-
Smiley
addikt
Nah, csak meglett a megoldas 2 evvel kesobb... kicsit aludni kellett ra. De akkor bedobom hatha valaki rakeres meg a jovoben.
A rovid story annak aki nem akar visszalapozni, hogy az IGP-n csak a DVI port ment, es ha elaludt a kep akkor az se jott vissza.
i3-8100 UHD 630
Kellett hozza eloszor is egy BIOS update-t ezen az MSI B360M Bazooka vackon. Ez halmozottan hatranyos helyzetu, mert csak 2 kimenet van a lapon. Aztan kiturtam a WhateverGreen howto alapjan, hogy melyik ID-n van a HDMI, aztan osszelegoztam. (btw kurvajo a WEG doksija is). Persze azon az ID-n ahol az IOReg szerint lenne a Port, ott nem csinalt semmit, de az opencore doksija alapjan, kezd el vegigprobalni az ID-kat 01...06(max ennyi lehet). Nalam a 01 lett a nyero(alldata). Utana kellett meg azigfxonln=1
flag a boot-hoz, es mar mukodik is faszan.
Az mar csak extra a mai napra, hogy $0.99 CSR4.0 nevezetu kinai BT dongle-t is sikerult mukodesre birni ezen a gepen aBlueToolFixup.kext
segitsegevel. -
Smiley
addikt
Az meg nemjo mert akkor serul az alairas, es SIP off utan se akarja betolteni erre hivatkozva. De irtam az ESI-nek, hogy amugy jo a kartya, mert ha olyan app-al hasznalom ami direktben hozzafer a kartyahoz es az parameterezi fel akkor fasza... ergo az osx cseszi azt ahogy felparameterezi indulaskor. Bar nem hiszem, hogy foglalkoznak majd vele.
-
-
Smiley
addikt
Amugy pont 1 verzioszammal nagyobb mint az enyem, es valoszinuleg azert hogy big sur-on jo legyen. Ha ott jo akkor felfele is jo lesz, mert pont ugyanugy viselkedik mindegyik os-en.
Nem tudja patchelni mert ez meg nincs benne a prelinked cache-ben, ha jol ertem. Es mivel az egesz Library egy image-ben van ezert nem is fer meg hozza. Vagyis szerintem ez van.
-
Smiley
addikt
Az enyemhez is big sur-t irnak, de azon is szar. Amugy azzal mar ellennek, mert annyira nem fontos hogy up to date legyen. Ez most a legfrissebb Sonoma. Ezen is betoltodik az enyem rendesen, szoval ennek is kene. A valami nemjo az, hogy szerintem nem csinalja meg a patch-et, ugyanis nem toltodik be a driver automatikusan.
-
Smiley
addikt
Hali,
Kene nekem egy kis help, igazabol nem is ertem az egeszet. Szoval van egy ezer eves hangkartyam ami amugy mac compatible volt. Catalina-n meg mukodik a driver az felett mar nem jol... akadozik a hang. Nah most ennek a kartyanak letezik egy "facelift"-es verzioja, szerintem tok ugyanaz a midi reszt leszamitva de ez igazabol lenyegtelen. Ahhoz van frissebb driver is az ESI oldalan. Gondoltam akkor nem kell itt szorakozni csak find&replace-el atirom az Info.plist-ben a match reszt es majd jol mukodni fog. De valami nem jo... 99,9% hogy a DAC es az audio resze tok ugyanaz, es szerintem siman mennie kene az ujabb driver-el.Enyem: Maya44e
Facelift: Maya44eXMutatom:
A kartya maga:
Az en kartyam Info.plist-je:
A facelift-es verzio:
Es az opencore patch resze:
Hol rontom el?
-
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #37882 üzenetére
Igy mar sokkal vilagosabb persze.
Az van, hogy ezek az ilyen nagyon gamer lapok Windows-hoz keszulnek, az Asus pl annyival jobb fej, hogy van nala Boot Priority es itt lehet valasztani hogy Windows vagy Other OS. A tied valszeg csak a windows boot file-okat scenneli. Nem kell aggodni, csinalsz egy FAT32 pendrive-ot azon letrehozod a/efi/boot/
mappat es raksz bele egy EFI shell-t elnevezvebootx64.efi
nevre.
Itt a legfrissebb Itt mar el is neveztek neked, de latni fogod az .iso-ban a strukturat.Aztan ha ez megvan akkor elinditod az EFI shell-t.
Itt egy nagyon jo leiras arrol, hogyan tudsz hozzaadni uj Boot entry-t a BIOS-hoz.
Hozzaadod, reboot es ott lesz a bios-ban mint boot option. -
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #37879 üzenetére
Figy en nem akarok belevau, de ez igy ossze-vissza masolgatva biztos nem lesz jo. Vagyis 10x annyi idot fogsz elbaszni az egesszel, mint ha szepen vegigolvasnad az opencore guide-ot.
https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/prerequisites.htmlSzoval en azt javaslom, idot sporolva magadnak, hogy ez alapjan keszitsd el az installer-t.
-
Smiley
addikt
válasz
Traptor #37860 üzenetére
Proxmox-ban nem vagyok otthon, de ugye itt pcie passthrough van ha jol gondolom, es ilyenkor szerintem sleep alatt visszakerul ez a device a host-hoz. A guest felebresztese elott ezt valahogy ujra initialize kellene. Mivel itt eleg sok helyen lehet hiba, en a sleep-et kiprobalnam ugyanigy passthrough-val egy barmilyen linux guest-el. Ha ott jo akkor a kvm megcsinalja rendesen, es akkor az osx oldalon lesz a gubanc.
-
Smiley
addikt
En is eleg nagy dilemmaban vagyok. 6 eves az 7700k, es honapok ota gondolkozok mi legyen vele. Megfogadtam hogy 3 evente cserelem egy 3 evesre es tartom a lepest a felso kategoriaval olcson, de egyszeruen annyira eleg meg ma is... viszont akkor is 6 eves. Ha megall akkor hulyet kapok mert ez a mindenes gepem a melotol a szorakozasik. En is a 10700k-t neztem a z490-el, de nem tudom, hogy van-e ertelme. Nagy valoszinuseggel ez lenne az utolso Hackintosh itthon. Az IT-s fejem azt mondja, hogy most kell meg cserelni amig mukodik, de felesleges teljesitmenyt venni rohadt nagy hulyeseg. Kb 2 honapja ezen rugozok.
-
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #37851 üzenetére
Kell USBkeymap-ot csinalnod. Asszem a Catalina volt az utolso, ahol mindenfele magic nelkul mentek az USB-k.
https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/usb/intel-mapping/intel.html -
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #37847 üzenetére
Igazabol mukodokepes ez amit irtam, en igy hasznaltam 3rd gen i7-et nvme-vel, nalam egy sata SSD volt arra hogy a Clover tudjon indulni. Ez a hibat dob, valoszinuleg az lesz amit mondtam, nem szabad Samsung SSD-t venni hackintosh-ba. Amugy is egy tularazott vacak, ezerszer jobb cuccok vannak a piacon, csak sajnos sokaknal berogzodott ez a ha SSD akkor az a Samsung
-
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #37843 üzenetére
Eloszor is Samsung-ot jo nagy hulyeseg volt venni, ugyanis nem szereti az OSX. Lassu lesz nagyon a trim miatt. Masodszor, ha azt szeretned hogy latszodjon az opencore-ban, hogy az alaplap bios-ban nem szerepel az nvme, akkor be kell toltened az
NvmExpressDxe.efi
driver-t az opencore-ba.szerk.: Meg annyi, hogy ebben az esetben mindenkepp kell egy sata-s disk amin az opencore van, hogy az majd be tudja tolteni neked ezt az efi driver-t. A masik lehetoseged, hogy fogod es belerakod ezt a driver-t kezzel a lapodhoz tartozo eredeti bios-ba, ha van annyi szabad hely a eeprom-on.
-
Smiley
addikt
Hát jól belenyúltam, az opencore oldalán ezt írják:
Apple's custom cards that no one else has, specifically called SOCs from Broadcom
BCM4364 (Wi-Fi) + 4364B0 (Bluetooth 5.0)https://dortania.github.io/Wireless-Buyers-Guide/Airport.html#socketed-cards
-
Smiley
addikt
válasz
scdlsc #37834 üzenetére
Koszi, viszont ezzel most meginkabb bajban vagyok
Fenvi T919 Wi-Fi: macOS Sonoma has dropped support for all Broadcom Wi-Fi present on Macs before 2017. Fenvi T919 and HB1200 have BCM4360 chipsets (not supported) so Wi-Fi does not work in Sonoma. Bluetooth works fine. This is a serious inconvenience because functions related to the Apple ecosystem (Airdrop, Continuity Camera, etc.) are also lost. -
Smiley
addikt
Wifi ugyben kernek segitseget. Egyszeruen nem igazodom ki rajta. Szoval most Monterey van a gepen ebben ha jol ertem a Fenvi T919 1750Mbps PCIe Desktop Wifi Card BCM94360 For MacOS Hackintosh jo lenne, viszont ahogy nezem ez ventura es folotte mar hackolos lett. Vegyek pcie kartyat kulon meg eredeti apple airport card-ot?
Ezt talaltam, de megmondom oszinten sokkal jobban ossze vagyok zavarodva mint elotte.
https://www.tonymacx86.com/threads/attempting-to-hack-macos-ventura-and-sonoma-to-support-broadcom-wi-fi-6-cards.327439/ -
Smiley
addikt
válasz
Gabady #37700 üzenetére
Nekem 2 is van, ami a 2 irodamban van.
Kell a sok disk bele, a macpro5,1 meg mar ezer eve elavult, es meg rohadt draga is volt. De home office-ban is hackintosh van. Francnak kell az a sok kompromisszum amit az apple csinal az asztali gepeivel. Legjobb pelda az otthoni storage-em, most 8 disk van benne plusz a rendszer SSD, aztan van meg 4 disk ami megy be, ha lesz idom konzolt faragni nekik.
Amugy nekem kb 10 eve hackintosh a fo melos gepem. -
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #37684 üzenetére
En nagyon jol elvagyok 24 vegeig a Monterey-el. Azert ez az M2 Max Studio elegge tetszik. Nekem lehet ez fogja valtani majd a 7700k-t.
@tlac. Kint az uj Mac Pro, innentol kezdve nincs nincs tobbet intel-es gep a kinalatban. Nem gondoltam volna, hogy 2 valtast is at fogok elni.
-
Smiley
addikt
Ahogy nezem a keynote-ot, akkor igazabol itt kezdodik a vege a jateknak. Szerintem van meg jo esetben 2-3 OS es kesz, nincs tobb intel Mac.
-
Smiley
addikt
válasz
attilav2 #37639 üzenetére
Régen erre még a powerpc-s időszakban a Toast nevű cuccot használtuk. Nem tudom milyen lehet így 18 év fejlesztés után. Akkoriban ez egy nagyon fasza cucc volt.
https://www.roxio.com/en/products/toast/titanium/ -
Smiley
addikt
Asszem az jelenlegi asusomnak is volt ilyen rajza. En pont jo vagyok 2 NVMe 1 GPU komboval. En a legtobbet Xeon gepekkel dolgozom, es ott azert kenyelmes hogy nem kell szamolgatni, mert boven eleg mindig. Azert ha oszintek akarunk lenni, a konzumer vonalon is adhatnanak legalabb 24 szalat. Azert az 1x16 es 2x4 szerintem beleferhetne vegre. Az i9-13900K meg mindig csak 20 szal.
-
Smiley
addikt
válasz
fiATHaLON #37505 üzenetére
Nem baj ha televan, vegulis ezert talaltak ki... csak utana kell nezni, hogyan kellene optimalisan pakolni oket, mert nem mindegy mit hova raksz. Egy hangkartyanak vagy Thunderbolt kartyanak nem kell a CPU-ra madzagozva lennie, ellenben az NVMe es a VGA oda kell hogy keruljon. A lassu bootot okozhatja a sok hangkartya error is, mert var a driver-er az eszkozre ami nem tert meg magahoz.
-
Smiley
addikt
válasz
fiATHaLON #37503 üzenetére
Nekem ez van benne... szerintem boven hozza a vart sebesseget. Ahogy mondtam ez volt a legolcsobb. En sata ssd-re mar biztos nem mennek vissza, ugyanis az AHCI mint protokoll a HDD-hez lett kitalalva, hogy aztan sporolasi modszereknek hala azota is eletbentartjuk ezt a fajta "osdi" technologiat azt mindenki dontse el maganak.
https://www.alza.hu/adata-xpg-sx8200-pro-ssd-512gb-d5518496.htmMeg egy dolog eszembejutott, mondtad hogy vannak pluszban PCIe kartyak a gepben, ott azert erdemes szamolgatni meg nezni hogy mit hova pakolsz, mert az intel sporol a consumer vonalon a PCIe savval. 16 sav van ami direktben van bekotve a CPU-ba. Ez direkt ugy van megcsinalva, hogy halando ember veletlenul se ertse mirol van szo.
Tehat ha 1 videokartya van csak a gepben az elviszi mind a 16x-et. Ha mar beraksz melle egy NVMe SSD-t a felso foglalatba akkor a videokartya mar csak 8x es az NVMe 4x, ami osszesen 12x, tehat meg 4x-et tudsz a CPU-ra kotni mindenfele lassulas nelkul. Nalam ez a felallas 1 VGA + 2 NVMe, ezzel ki is maxoltam a 16-t. A tobbi cucc mar a deli hidon keresztul csatlakozik a nemtudom milyen sebesseggel megosztozva a savszelessegen. Ha ide rakod az SSD-t az mar nem olyan jo, mert nem lesz gyors. -
Smiley
addikt
válasz
attilav2 #37497 üzenetére
Letoltottem es megneztem... pont ez a baj ezekkel az amugy kenyelmes gui-s cuccokal, hogy le vannak maradva. Ez a 0.7.8-as OC-t tamogatja, ami 2022.02.07-es release. Tudom hogy a PropertyTree meg a terminal eleg fapadosnak tunik, de szerintem a legegyszerubb megoldas. Igazabol a vimdiff is boven eleg lenne, csak ott figyelni kell megjobban, a PropertyTree erre legalabb figyel. A configuration.pdf meg egyszeruen zsenialis tovabbra is.
-
Smiley
addikt
Nagyjabol ugyanez... Frissitem git-en keresztul a ProperTree-t. Abban megnyitom a sajat config-ot es egy masik abblakban pedig a release-hez tartozo sample-t, es persze melle a configuration.pdf-et is. Aztan az iTerm-ben az OpenCore mappaban az Utilities alatt van egy ocvalidate nevu cucc. Ez mindig az adott release-hez keszul, es ha ennek atadod a jelenlegi config.plist-ed akkor megmutatja a diff-et. Aztan egyesevel section-kent vegigmegyek, es az uj kapcsoloknal rakeresek sample-ben es megnezem a doksiban, hogy a default ertek amugy jo-e nekem. Aztan itt lehet command+c command+v a sample es a sajat config kozott. Ha egy section kesz akkor ramentek es ismet futtatom az ocvalidate-t... es igy tovabb egeszen addig ami azt nem mondja hogy jo. Igazabol ezzel a modszerrel ha nem varsz 2 evet akkor ez par perc alatt megvan. Utana md5sum-al vegigmegyek az osszes driveren meg ACPI file-okon amiket hasznalok az OC-ban es ha valami frissebb akkor azt ertelem szeruen frissitem. A kext-eket pedig frissen hozom a githubrol. Mielott felrerakom a helyere a regi EFI mappat atnevezem, hogy ha baj lenne akkor EFIShell alol pillanatok alatt be tudjam bootolni, anelkul hogy pendrive-al vagy barmi massal kellene vacakolni.
-
Smiley
addikt
Csak hogy mindenki tanuljon belole egy kicsit. Meg lehet csinalni 0.6.3 -> 0.8.6 upgrade-et. kb +140 sor lett a diff vegere. Plusz egy kis kozmetika.
Ami viszont meglepo volt, hogy elsore sikerult, igy most mar lehet bele uj VGA-t rakni... tenyleg csak egy bootflag szukseges hozza. Ez annak koszonheto, hogy eszmeletlen jo a doksija az OC-nak, plusz van hozza egy faek egyszeru validation tool. Clover-nel egy ilyen meretu frissitest szerintem nem lehetett volna "egyszeruen" megcsinalni. Persze en elonyben vagyok mert a munkam resze hogy config file-okat diffelek szinte minden heten, de ez a doksi a linux-os vilagban is nagyon megallna a helyet. Talan a python doksijahoz lehetne hasonlitani. Szoval OC rulez -
Smiley
addikt
válasz
Fitzgerald #37420 üzenetére
Eloszor kell egy high sierra telepito ami megcsinalja neked a firmware update-et. Addig nem fog telepulni ujabb osx.
-
Smiley
addikt
Itt mar elvekrol beszelunk. Leulok es megirom kezzel.
Amugy ez a MediaStorage-om, ami le van dobva a konyha sarkaba, ami 0-24-ben megy, es a monitor csak debug miatt van rakotve. Szoval ez igy sem a vilag vege, csak b@ssza az agyamat, hogy nem mukodik ugy ahogy kene... de ugye nincs hasznalva ez a resze.
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
Oke, holnap megprobalom.
En is ezen gondolkoztam, hogy meg iden ossze kellene rakni egy 10700k+Z590 Prime-A... Azzal par evig en megleszek, aztan johet ujra az eredeti Mac. A mostani WWDC-n ki fog derulni mennyi ideje van meg ennek az egesznek. Amig nem szantjak be a Mac Pro-t addig jok vagyunk. -
Smiley
addikt
Segitsetek pls. i3-8100 meg 0.7.9-es opencore legfrissebb big sur. Az UHD 630-hoz kellett BUS ID patching.
Tok jol mukodik, viszont ha elrakom sleep-be a monitort, utana nem kel fel. Marmint a gepet nem rakom sleep-be csak a display-t kapcsoltatom le vele. Nem fagy meg, mert screen sharing-al tovabbra is elerem, de csak a reboot oldja meg, hogy ujra legyen kep rajta. Valami otlet hogy hol keressem a hibat? -
Smiley
addikt
Hali,
Volt itt mar szo sokszor a PCIe Airport+BT kartyarol. Ugy nez ki hogy ujra lesz iPhone-om es akkor szeretnem hasznalni ezt a feature-t is a hacklin. Az imessage/facetime mukodik.
Honnan es milyen kartyat vegyek lehetoleg egyben ami OOB mukodik? Ha lehet akkor a legmodernebb legyen ami mindent tamogat.Koszi.
-
Smiley
addikt
válasz
Smiley #36954 üzenetére
csak aludni kellett ra egyet.
https://github.com/dortania/OpenCore-Post-Install/blob/master/extra-files/FixShutdown-Patch.plist -
Smiley
addikt
Segitsetek kicsit legyszi mert kitepem a maradek hajamat is.
Asrock B85-PRO4 + valami haswell i5 + RX560
Minden tokeletesen mukodik kiveve a shutdown/sleep. (dortania guide alapjan) Csinaltam USBMap-ot es SSDT is. Az SSDT-EC es SSDT-PLUG is bent van. Annyit csinal, hogy leallit mindent, de a ventik forognak tovabb es vilagit mint a karacsonyfa. Legfrissebb opencore+bigsur. Mi az istent ronthatok el? -
Smiley
addikt
A napokban talaltam ra erre, eleg hasznos cucc nekem megy a hardware-s vezerles.
https://github.com/MonitorControl/MonitorControl/releases -
Smiley
addikt
Igen, ebben van valami. Most mar olyan next-next finish minden, hogy neha jo tud lenni 1-1 ilyen melyebb problema. Nekem az utolso ilyen komolyabb hackolasom meg a chameleon idejen volt amivel sikerult mukodesre birni a GTX295-t 10.6 alatt. Azt en is bekuldtem nekik anno, es talan bele is lett merge-ve... ott is a kimenetekkel volt a problema.
-
Smiley
addikt
válasz
general #36701 üzenetére
Fasza. Akkor a config meg a cuccait mentsd le valahova. Ha frissiteni kell valamiert az opencore-t akkor nezni kell a change log-ot es van hozza egy tool is a zip-ben, amivel megmutatja milyen modositasok vannak.
Vegere, pedig ha akarsz meg szorakozni vele, van hozza szep gui is. -
Smiley
addikt
Ezt mondtam... nagyon sok melo van abban a doksiban, es minden kerdesre valaszt ad. Ehhez meg pluszban van egy configuration pdf ahol pedig reszletesen le van irva az osszes valtozo, hogy mi mit csinal.
Azert van benne egy kis ironia, hogy pont addigra sikerult megszulni ezt az egeszet amikor az apple atcuccol a sajat tervezesu ARM-re. -
Smiley
addikt
válasz
general #36665 üzenetére
Nem eleg a debug=0x100.
Itt a leiras, hogyan kell beallitani pontosan. Itt van egy rakas opcio attol fuggoen mennyire akarsz reszletes log-ot. A file-t pedig oda fogja tenni egy txt-be az OC mappaba. Ez alapjan el mar el lehet indulni, es ha esetleg olyan hibara futsz amirol nem sok info van a neten, a hackintosh paradise csoportban nagyon segitokeszek a sracok, es elegge ott vannak az OC vilagaban. -
Smiley
addikt
válasz
general #36663 üzenetére
Nyisd le a log-ot ebbol senki nem fogja megmondani mi a baja.
Amugy ez amit csinalsz, hogy egyszer ez egyszer az adhoc modon, ebbol soha nem lesz jo rendszer. Az opencore mar vegigfutott, ott kellett volna bekapcsolni a verbose debug-ot az oc-ben es az alapjan kideriteni miert is all meg ott. -
Smiley
addikt
En pontosan itt untam meg a clover-t. Nincs hozza egy normalis guide, az a configurator meg csak osszetaknyolja az egeszet. Nekem nagyon bevallt az opencore, rendkivul reszletes doksi, rendesen atgondolt mappastruktura es config file. Lehet nem olyan csilli-villi mint a clover, de masfel ora alatt megvolt a tokeletes config a gepemhez 0-rol... jah es raadasul elsore mukodott is minden hiba nelkul. Arrol nem is beszelve, hogy az osszes security feature mukodik normalisan.
-
Smiley
addikt
válasz
Gabady #36627 üzenetére
Huha... akkor szerintem irany a Hackintosh paradise discord. Itt van egy par hardcore opencore-os arc, es meglepoen segitokeszek. Nekem ami eddig opencore-os problemam volt arra itt mindig kaptam megoldast.
https://discord.gg/hackintosh
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Robotporszívók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest