- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
válasz
#38742016 #27317 üzenetére
Megnéztem,és alapból volt bekapcsolva,...passz mi lehet a gond ITT meg működik
-
Giovanny
őstag
Üdv,OSX nélkül lehet létrehozni boot-olható pendrive-ot? Ha igen,akkor hogyan? Köszönöm.
-
Giovanny
őstag
válasz
davidsz #24751 üzenetére
Igazából én sem tudom miért van ez Nálad,az elején én is próbálkoztam egyedül csinálni,de mindig valami miatt nem volt jó a telepítés,aztán inkább kifizettem és hozzáértő ember megcsinálta úgy hogy minden rendben volt.Most is ezt használom,de valszeg nem sokáig,mert valahogy windows után fura ez a rendszer..De így is ha alvásra küldöm,utána nincs hang (alaplapi) biztos hogy Asus alaplap miatt.
-
Giovanny
őstag
Üdv újra,most is kell egy kis segítség,szükségem lenne valamire amivel lehet menteni/visszaállítani OSX particiót,ha ez lehetséges,windows környezetbe Paragont használom,itt viszont hülye vagyok mit kell csinálni..
-
Giovanny
őstag
Üdv újra
Felmerült bennem USB-s hangkártya lehetősége,és szeretnék kérni Tőletek egy kis segítséget,valami jobb fajta érdekelne,esetleg tudtok ajánlani? Csak stereo érdekelne,nem kell 5.1 stb..,
-
Giovanny
őstag
válasz
ThuG4LifE #24698 üzenetére
Nem rég vettem asus stx-et,és nagyon elégedett vagyok a hangjával,de megint motoszkál bennem az OSX
És ahogy kiderült Asus Z97 Deluxe kompatibilis hackintosh-al,gondoltam megint kipróbálok,de most csak külső segítséggel,remélem összejön rendesen a működése.
-
Giovanny
őstag
Most már kell valahogy összehozni egy telepítőt és telepíteni,de fingom nincs hogy kell
-
Giovanny
őstag
Üdv,szakik,Asus Z97 Deluxe lappal érdemes próbálkozni?
-
Giovanny
őstag
Üdv,van valakinek tapasztalata az új Z97 lapokkal?
-
Giovanny
őstag
Tikakukac Van laptopom,10-12W volt a difi,azért ez már sok egy mATX laptól,és a végén kiderült hogy ez a bugos bios miatt van.
Más: Itthon látta már valaki mATX Z97 Giga lapot valahol? Mert eddig csak Asus lapot láttam.
-
Giovanny
őstag
Olvastam,a külföldi fórumokon egy kicsit a Gigabyte lapokról,hát nem sokan dicsérnek.Tegnap néztem egy tesztet ahol panaszkodtak a biosra,főleg ami energiatakarékosságot illeti,szóval most nem is tudom mi legyen,eddig nem volt giga lapom,csak a hackintosh miatt akarok,ráadásul itt a 97 chipset is,jó lenne egy nagyon bőlcs tanács.
-
Giovanny
őstag
válasz
Máté94 #24250 üzenetére
Jelenleg ez a választék. Ha minden igaz,elkelt az Asus lapom,és ezen töröm a fejem hogy most mit is vegyek helyette...
-
Giovanny
őstag
Üdv,az új Z97 lapokkal gondolom még nincs infó a kompatibilitásról?
-
Giovanny
őstag
HollyBoni , Allure , köszönöm mindenkinek
Esetleg Clover-el van valakinek tapasztalata? UEFI miatt érdekel.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok újra,azoktól kérdeznék akik régóta használnak hackintosh-t,mennyire stabil a rendszer? Tehát a mindennapi használat során felmerülhetnek bizonyos problémák? Vagy elég egyszer beállítani és használni.Azért kérdezem,mert emiatt most eladom a jelenlegi Asus lapomat,és nem szeretnék feleslegesen bonyolítani az életemet .
-
Giovanny
őstag
Nos,nálam minden ok az OS X -el,csak egy bibi van,a bootloader nem működik az alaplapon,sajnos,tehát pendrive nélkül sehogy nem akar elindulni.Eladósorba került a Gryphon-om,ha elkel,akkor megint itt leszek
-
Giovanny
őstag
Most friss osx van fenn, a 0 és í nálam a helyén van,de pl.@ úgy működik hogy AltGr+Q,ezt lehet javítani?
-
Giovanny
őstag
Üdv,a billentyűzetről lenne egy kérdésem,az összefoglalóban olvastam a magyar kiosztásról,de valami nem tiszta:
Én egy magyar win-es billentyűzet használok, amihez már el is készítettem a kiosztást.
Innen letölthető.Ha PC-s billentyűzetünk van:.......
Mi a különbség a PC-s és WIN-es bill.között?
-
Giovanny
őstag
válasz
bajnokpityu #24201 üzenetére
Én ma teszek egy próbát az Asus Gryphon-al,lehet hogy én is faxolni fogok vele
Más: Ha a pendrive Chimera bootloaderrel van készítve,akkor a telepítés után lehet Clover-t használni?
-
Giovanny
őstag
válasz
czombos #24191 üzenetére
Értem,én nem rég váltottam új gépre,azon nem is tudom hogy egyáltalán működik majd,a "régi" Ivy Bridge rendszeren ment.
A mostani gépem: Asus Gryphon, GT640,SSD,16Gb ram.4770K.
-
Giovanny
őstag
válasz
FefeeX #24187 üzenetére
A környezetemben van pár hackintosh,de mindenki azt mondta hogy "akkor is megcsinálom" és most is azt mondják,bár sok idő eltelt azóta,az én szemszögből,ez végtelen próbálkozás a rendes működésére a részükről.Csak ha a gép nem a munkára kell,akkor miért ne,de ha igen,akkor én nem bíznám erre a rendszerre semmi fontosat,egy egyszerű okból,hackintos sosem lesz macintosh.
-
Giovanny
őstag
Megéri ennyi fáradságot ez a rendszer? Sok kompromisszummal jár ez a rendszer használata,nem beszélve az állandó bütykölése,ez nem megy,az nem ok....Én is kipróbáltam,de a fent említett problémákon kívűl nem sikerült megérteni miért is kell az nekem.
-
Giovanny
őstag
Üdv,Nektek hogy van megoldva a file csere ntfs rendszerre (windowsra)?
-
Giovanny
őstag
Üdv fórumtársak,kérnék egy szívességet Tőletek,lenne-e valakinek kész Mavericks Clover telepítője,és megosztana velem,mert nagyon nem értek ennek készítéséhez sajnos,gépem elvileg jó lesz hozzá,a VGA is,előre is köszönöm a segítséget!
-
Giovanny
őstag
Üdv, a Magic Mouse kompatibilis a Windows-al? Illetve bármilyen bluetooht-al működne?
-
Giovanny
őstag
válasz
weinmaker #23559 üzenetére
Utánanéztem a Clever-nek,ha jól tudom akkor van értelme a clevernek ha az alaplap támogatja az EFI-t,maskülönben nem lesz semmivel sem gyorsabb a boot idő.De felmerült bennem egy kérdés ezzel kapcsolatban,a pendrive-om Chimera bootloaderrel van készítve,ha ezt újra feltelepítem,és Clever-t használok működik majd az egész? Illetve még fogalmam nincs mit kell majd beállítani a cleverben,mert edig csak multibeast használtam.Szóval gyorsabb indítás lenne a cél mint EZEN a videón.
-
Giovanny
őstag
Ha szeretnék beállítani Gmail-es fiókot,akkor hova kell beírni a kétlépcsős azonosítás jelszavát?
-
Giovanny
őstag
Ha valaki akar használni is az Osx-et,és nem csak végtelenségig szívni a telepítéssel/kextekkel stb.,javaslom a megfelelő hardware beszerzését,mert ez a lényeg ebben az egészben.De nem minden áron Osx kell nekem,de a gépem nem megfelelő erre.Ezt most nem rossz indulatból mondom,csak egyszerűbb úgy neki állni a dolognak,mert ez egy ilyen rendszer.
-
Giovanny
őstag
-
Giovanny
őstag
Olvastam,láttam,hallottam hogy milyen jó az Osx,gondoltam kipróbálok,így sikerült belecsöppenni ebbe a dologba.Ebben a pár napban rájöttem hogy csak a kíváncsiság hajtott
A gépen elég korszerű ezért gondolom nem lépett semmi hiba telepítés után/közben.Nem is tudom hogy fogalmazzam..nekem az iPhone is volt kétszer,de egyszerűen a zártsága miatt nem tudnam kibékülni vele.Osx is hosonló érzéseket kelti bennen,ez persze mind szubjektív véleményem.Kitartóan megpróbálom megszeretni az op.rendszert,de ha nem áll "kézre" nekem akkor sajnos...Azért vannak benne jó és hasznos dogok természetesen.Az Office papír szerint kompatibilis a Wines verzióval,de valójában nem teljesen így van,pedig erre számítottam hogy legalább ez menjen rendesen a win világba.No mind egy izlések és pofonok ahogy mondják,meglátátom hogy alakul majd a barátságunk
-
Giovanny
őstag
Nekem simát felment,semmi gond nem volt,működik minden,de sok Windows-os év után,nekem valahogy nehéz átállni/megérteni az Osx-et.Biztos bennem van a hiba,de nekem valahogy nagyon fura ez a rendszer,nincs ennyi mozgástér mint a Winbe.Persze sok mindent még nem tudok átlátni az osx-be,de ezek az első benyomások vele kapcsolatban.Főleg a kompatibilitási problémák miatt a Windows-al,mivel a többi gépeim azok sajnos.Szóval még nem adom fel,hátha bejön a végén
-
Giovanny
őstag
Üdv,kellene egy kis segítség,nem teljesen jól működik a magyar bill.OSX-en,pl. hosszú í ott van ahol 0, a @ AltGr+Q és nem AltGr+V. Azt lehet valahogy beűllítani?
-
Giovanny
őstag
Értem,nekem most jelenleg ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3 lapom van,+2600K és GT vagy GTX650 vga akarok venni,aztán jöhet a telepítés.Nem tudom hogy ez a vas jó-e hozzá?
-
Giovanny
őstag
Milyen hangkártyát támogat OSX? Ha nem az alaplapit használnám későbbiekben.
-
Giovanny
őstag
Milyen Nvidia VGA-val menne a Mavericks? A jelenlegi Ati HD4850 szeretnék lecserélni kb.ilyen teljesítményű kártyára,nem kell erős,mert nem használom ki.
-
Giovanny
őstag
Van valakinek letöltött Mavericks? Illetve kérnék egy linket a letöltéshez ha lehet
-
Giovanny
őstag
Üdv,guruk,lenne egy kérdésem T430s laptopra lehet feltelepíteni Mavericks -et? Eddig linuxal próbálkoztam de valahogy nem az igazi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 10 részletre elérhető BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest