- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz
mgaben #34529 üzenetére
igen volt róla itt helyben is hír
de jó pár évig nem kell még izgulnunk ezen annyiraidőbe telik az is mire teljesen átállnak és nem fognak már kiadni új intel-es gépet, meg támogatniuk kell még a meglévőket is
-
Sapphi
aktív tag
válasz
mgaben #31342 üzenetére
Ilyenkor érdemes úgy csinálni, hogy az újratelepítésnél mentse meg az adatokat. Nekem ez nagyon sokszor jött jól. Illetve nekem van teljes Time Machine Backup-om a gépről így nem veszik el semmi se. A cloveren kívül pedig elmenti az összes kext-et is.
Egy esetleges újratelepítés így nagyon gyorsan megvan.
Kisfundy: Nem találkoztam még ilyennel, de vagy rosszul van megcsinálva a telepítő vagy egyszerűen az BIOS van rosszul belőve és ezért nem bootolja be. Ez jutott így hirtelen eszembe.
-
peterattila
aktív tag
válasz
mgaben #31337 üzenetére
Telepítő usb kulcsod van? Ha igen, arról indítsd el a gépet, juss el addig a pontig, amikor a lemezkezelőt meg tudod nyitni. Javíttasd meg vele a fájlrendszert. Vagy kérj terminált, majd df -hl, ez mutatja a köteteket. Utána sudo fsck_hfs -l /dev/disk0s3, ahol az utolsó érték az adott lemez neve legyen.
-
-
válasz
mgaben #30483 üzenetére
mgaben: Persze hogy tudja az SSE 4.1 -et.
Hamarosan megérkezik bele a Xeon E5420.
Muky_: Igen azt tutdom hogy a 14.2 i széria. Én egyszer csináltam olyat hogy a Bootolható USB-nek az SMBIOS-át átállítottam 10.1-re (El Capitan volt asszem) és emlélszek rá hogy valami nem tetszett neki bootolásnál. Ezért azt inkább hagytam. De ennél meg úgy látszik kell. Az pedig tudom hogy telepített rendszernél 10.1-et kell használni mert most is azt használom.
-
-
-
Smiley
addikt
válasz
mgaben #29178 üzenetére
En sierraval hasznalom az e5450-et macpro5,1-el, de a telepites alatt imac14,1-et kellett hasznalnom az ecc ramok hianya miatt. Miutan mar fut a kesz rendszer ki kell dobni a tymce driver-t, utana mar at lehet rakni macpro5,1-es smbiosra, meg a kernel cache-t kell ujrageneralni es kesz is.
-
-
mgaben
senior tag
válasz
mgaben #28968 üzenetére
uhhh, nagyon szuper a quadro 4000, csattra indult is vele a hackintosh is. egyetlen egy bajom van vele, hogy a display portra kötött monitort nem ismeri fel (windows alatt megy, ugye dvi-display port átalakítóval).
nincs esetleg ötlete valakinek, hogy azt is működésre bírjam? natív os x dirverrel megy, nem webdriver. és ha egy mód van rá nem is piszkálnám ezt. legalábbis egyenlőre. -
zodes
aktív tag
válasz
mgaben #28938 üzenetére
Azt hiszem rájöttem mi a valódi problémám. Sajnos nem találok sehol egy olyan verziót az El Capitan-ból, ami rendes "hivatalos" lenne. Amit valaki, valahogy ne buherált volna meg. Pedig nekem egy eredeti hivatalos appstore-ból letöltött verzió kéne.
Már sikerült innen-onnan összevadászni 6 különböző veziót..... mindnek más a nagysága, van ami 5,7GB van ami 6,2GB megőrülök. -
iater
csendes tag
-
zodes
aktív tag
válasz
mgaben #28934 üzenetére
Szia!
Erre a konfigra:
Asus B85M-G alaplap
Processzor foglalat: LGA 1150
Chip készlet: Intel B85
Memória: 2x4GB, Dual Channel,DDR3, 1600/ 1333/ 1066 MHz
Proci:
Intel Pentium Dual Core G3240, 3,1 Ghz, 3Mb Cache
Samsung 120 GB SSD
A procit később cserélném i3-ra, vagy i5-re és a memóriát is fel akarom majd bőviteni 16GB-re.
A bios UEFI-s.
Mi az a pandora? Sosem hallottam róla. -
-
Gabady
aktív tag
-
Mr.Graphic
kezdő
válasz
mgaben #28863 üzenetére
A Sierra ezekre a gépekre telepíthető:
iMac: 10,1-től felfelé
MacBook: 6,1-től felfelé
MavBook Air: 3,1-től felfelé
MacBook Pro: 7,1-től felfelé
MacMini: 4,1-től felfelé
MacPro: 5,1-től felfelé@magordac problémája, hogy az NVDAStartup.kext miatt pánikol a telepítője, ami a fótóján igen jól látszik.
Ez a 9400 GT miatt van. A megoldás az, hogy kicseréli az El Capitan (10.11.6)-ban található NVDAStartup.kext-re, a telepítőn is és utána a feltelepített Sierrán is. -
Gabady
aktív tag
válasz
mgaben #28856 üzenetére
A baj, hogy a Cloveres bootmenü után fekete kép és azonnali restart fogad. Már próbáltam többféleképp is pendriveot készíteni, ezidáig sikertelenül. Virtuális gép sem bootol be valamiért.
Majd ma megpróbálom kiírni lemezre a telepítőt, hátha úgy jutok valamire...
Egyéb ötlet ? -
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
mgaben #28439 üzenetére
Uhhh, akkor lehet, hogy Te vagy az en emberem, es forditva.
Pont tegnap rendeltem en is e5450-et, es azt akarom belegyomoszolni a p35-os lapba... es pont most irtam egy kerdest az ezzel foglalkozo logout cikkhez, mert szamomra azert nem minden vilagos.
Viszont, ha be tudom uzemelni, valoszinuleg nekem is ugyanilyen gondjaim lesznek... -
Smiley
addikt
válasz
mgaben #28436 üzenetére
En megmondom oszinten annyira nem foglakoztam vele, mert 2 havonta kb egyszer van szuksegem a windows-ra. Amugy siman lehet, hogy clover bug, es nem takarit ki maga elott indulaskor, vagy hianyzik valamilyen patch.PState, CState, SSDT, ezeket lehetne meg megnezni. Milyen procirol beszelunk amugy?
-
-
mgaben
senior tag
-
tlac
Topikgazda
válasz
mgaben #28377 üzenetére
Egyébként a clover verzióval már sikerült telepítenem a sierra-t
akkor inkább ebbe az irányba kellene menni
A gond azzal van, hogy nálam a régebben tárgyalt okokból kifolyólag a clover nem működik (vagyis a windowst nem indítja bármit csináltam)
ez nem akkora tragédia
bár nekem trial bootom van, de az osx-es bootloadereket én mindig csak az osx elindítására használom, semmire másra nemnálam ez most úgy néz ki, hogy gép a grub-ot indítja, utána ebből tudok indítani win-t, linux-ot vagy clover-t, és az utóbbiból aztán osx-et
szóval ha végképp nem tudná indítani a clover a win-edet (bár én ezt nehezem hiszem, jól lenne még futni vele egy kört), akkor is csinálhatnál még egy mini partíciót egy grubbal telepítve
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
mgaben #28377 üzenetére
Clover menüben a windowsos hdd-t nem is láttad? Biosból ha a win-es hdd-t választod akkor bootol?
Én ezt csinálnám:
macOS install cloverrel, ha kész van clover telepítése a meghajtóra, ha megy rendesen a macOS, akkor win install, de csak azt a hdd-t kötném rá amire a win kerül. Ha ez is kész, akkor kötném rá a másik hdd-t és elvileg jó kell legyen.
Ha nem akarsz ennyit foglalkozni vele, akkor marad a biosból való boot, már ha az működik. -
sad_Vamp
őstag
válasz
mgaben #28115 üzenetére
MBP-ban intel inside van
valami beépített ami a i7eshez jár (gondolom HD vagy Iris).
Igen nézem a tonymac-et ott is Nvidiák vannak ajánlva, az alapján néztem ki ezt:
[gtx750]
ez elég lehet? vagy ennél azért komolyabb kell?nekem 3D sem kell igazából... csak a multicam. 2-3 videó sáv és 1 studio hang (megtoldva sok képpel, és sima felirattal helyenként). Ezzeket csinálgatom saját célra.
Amúgy ha már itt vagyunk, valami "képrángatós" effekteket nem tudsz ajánlani?
Esetleg olyat ami zenére/ritmusra efektez?
-
sad_Vamp
őstag
-
-
mgaben
senior tag
válasz
mgaben #27872 üzenetére
Senki?
Annyival "közelebb" jutottam, hogy kiderül, ezt a hibát csak CLOVER loaderrel csinálja.
A cameleonnal indul rendesen...
Tehát mit .... szét a colver, hogy egy full winyó gyalu után is ezt teszi?
A pontosság kedvéért, hogy mit csináltam a clover configuratorban. A képen, fent a jobb sarokban a hide volume-hoz beírtam a mac hd és a rendszer számára fentartott-on kívül minden partícióm nevét.Egyébként a telepítő clover menüéből is ezt csinálja... Pedig az nem lett babrálva, most állítottam vissza az usb-t dmg-ből. BIOS-ra lehet valami hatása ennek amit csináltam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest