- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
Szisztok!
Rég nem jártam erre, elengedtem a hackintosht egy ideje.
Nem tudom volt e már téma, hogy az Apple elkezdi lecserélni az Intel platformot saját fejlesztésű ARM proci alapú paltformokra. Kb két év alatt le fog zajlani az átállás. Szóval ezután valószínűsíthető, hogy a hackintosh-nak is annyi.
forrás -
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Jó rég nem jártam erre.
Tegnap újra telepítettem a rendszert, mert már jó ideje meg volt halva.
Viszont közben vettem új monitort és e miatt mindkét monitor displayporton ment.
Viszont hiába kapcsoltam be az inject nvidiat nem volt csak egy megjelenítőm.A pontosság kedvéért, a régi monitorom (kicsi 19") a másodlagos és ez egy dvi-dp kábellel van csatlakoztatva, mert a régi 24"-es volt a dvi bemeneten, hogy az legyen a főképernyő amikor indul a rendszer.
Most próbaképp rátettem a kicsit dvi-dvi kábellel és a nagy maradt sima dp porton és érdekes módon egyből jó volt a két megjelenítő. Annyi, hogy ilyenkor a bios, boot, stb a kis monitoron indul.A nagy monitoron dp és vga port van, a kicsin dvi+vga. A kártya egy nvidia quadro 4000. Egy régi bios-os 775-ös moddolt lap, xeon procival. A rendszer 10.12.6-os Sierra.
Valószínűleg megoldom egy másik dp-dvi kábellel a problémát, csak idegesít, hogy a két dp porton miért nem ment...
Ötlet valakinek?
-
mgaben
senior tag
válasz
Plasticbomb #31357 üzenetére
Igen, azt is akartam már. Meg fogom tenni.
-
mgaben
senior tag
Na, most megint azt csinálta a rendszer, mint amit nemrég linkeltem kép.
Valami "Rebuilding catalog B-tree" után/közben kikapcsol a gép.
A disk utility is valami ilyesminél ír hibát, hogy nem bírja helyreállítani, vagy valami ilyesmi.
Viszont most az a fura, hogy nem reseteltem a gépet. Simán újra volt indítva, mert a wint használtam.
Aztán ma reggel ez fogadott...
Egyébként külön ssd-n van a két rendszerem. Nincs valami ötletetek, hogy miért csinálhatja? -
mgaben
senior tag
válasz
peterattila #31338 üzenetére
Köszi. A sima disk javításig eljutottam. Nem tudta javítani a kötetet.
Úgyhogy nem szórakoztam, újratelepítettem. Még annyira nem volt belakva. -
mgaben
senior tag
Volt ma egy kis gigszerem. Restartoltam a gépem és már egy ideje csak fekete képernyő volt és nem akart újraindulni. Nyomtam neki egy resetet, ami elég nagy hiba volt a mellékelt kép szerint.
Esetleg valakinek ötlet, hogy miként lehelhetek életet a sierraba? Vagy reinstall?
Itt akad meg az indítás: KÉP -
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Hosszú idő után végre neki álltam újra feltenni a Sierrát, mert pár hónapja meghalt a rendszer.
Nagy nehezen virtual boxban sikerült telepítőt készíteni.
Mivel két külön ssd-n volt a Windows és a macOS így a Sierra Guid Partícióra került.
Mivel régi bios-os gépem van így a Windows arról nem tud boot-olni.A telepítőm el is indult, formáztam az ssd-t és indítottam a telepítőt aztán ezt írja ki:
Volume contains macos or os x installation media.
Olyan mintha az lenne a baja, hogy az usb telepítőt választottam volna ki, hogy oda telepítse, pedig nem.Valakinek esetleg ötlet?
-
mgaben
senior tag
válasz
Kalacskepu #30485 üzenetére
10.1-es smbios-nál úgy tudom az ecc ram-ok hiánya miatt kell valamit hackelni (ezekben az eredeti mac-ekben ecc ramok vannak). én is e miatt használom a 14.1-et. bár nem nagy ördöngősség előbbinél a hackelés, régebben itt le is írta nekem valaki.
-
mgaben
senior tag
válasz
Kalacskepu #30482 üzenetére
És milyen proci van abban a soc 775-ben? Tudja az SSE 4.1-et?
Mert az 775-ben ritka, nálam is moddolt bios meg xeon proci van.
Csak tipp, nem tudom egyáltalán a telepítő elindulna e ha nincs SSE 4.1Ha az aláírásodban szereplő akkor ja, és nem szóltam.
-
mgaben
senior tag
hali!
addig mbr-re volt téve a rendszerem. viszont legutóbb már gtp-s lett.
most viszont meghalt, és nem bírtam életet lehelni belé.
szóval ha csak a sierra partíciót formázom és újra telepítem, akkor az efi-n lévő
clover ugyanúgy indítja majd a rendszert? -
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Igazából nem is megoldást várok, csak úgy leíroma jelenséget. Kíváncsi vagyok más tapasztalt e már ilyet.
Szóval, egy ideje windowst használtam meló miatt, majd gondoltam egyet és bootolom a sierrat.
Erre az alma logonál a csík a végénél megáll látszólag. Sok ideig semmi (1 óra cc vagy több), reset gomb és újra, de -v kapcsolóval. Az előbb írtam, hogy látszólag megállt a csík, hát nem. Folyamatosan pörögnek a háttérben az események, de el nem indul (itt már ment talán 2 órát is a boot)...Szóval fura...
-
mgaben
senior tag
válasz
Kalacskepu #29858 üzenetére
Az, hogy a q6600 nem tud sse 4.1-et. Sierrához elengedhetetlen.
El Capitan a megoldás.Esetleg mint nálam, moddolt xeon a 775-ös lapban.
-
mgaben
senior tag
válasz
Norbi887 #29719 üzenetére
Ahogy Smiley is írja, moddolt xeon proci. Nálam is tökéletesen fut. P45-ös Giga lap és egy X5450 párosom van. Én mondjuk alapból matricázva vettem a cpu-t, a lapot meg úgy, hogy már le voltak vágva a 775-ös proci illesztőlábak. Olvass utána, van a logout-on is cikk, nem olyan vészes.
Annyi, hogy elindulni simán elindul, de lehet egy moddolt bios-t kell majd feltenni, hogy az sse 4.1-et is tudja.
Azt meg lehet találsz neten, én sem magamnak írtam át (Smiley igen, de ő nagyon hard.).
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Nincs ötletetek, hogy ez miért jön elő minden indítás után? aztán kéri a icloud jelszavamat...
-
mgaben
senior tag
válasz
sad_Vamp #29524 üzenetére
ja, és mindenképp úgy telepítsd az oprendszereket, hogy csak az az ssd/hdd legyen felcsatolva az alaplapra amelyikre épp os-t telepítesz. Majd ha fent van mindkettő, meg az osx-nél a clover is akkor csatold fel az adat hhd-t. Clover telepítésnél se legyen felcsatolva a windows lemez. Utána úgyis felismeri.
-
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a 10.12.4-es frissítést. Ami fura volt, hogy nem indult újra. Megcsináltam a manuális restartot és még mindig 10.12.3-at ír a rendszer, és nincs elérhető frissítés.
Ötletek? -
mgaben
senior tag
Azt, hogy tudom megállapítani, hogy az ssd-n működik e a trim? Nemrég cseréltem le a vinyót ssd-re és kíváncsi lennék rá.
-
mgaben
senior tag
válasz
Plasticbomb #29192 üzenetére
Szuper. Köszi. 😀
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Hackintosh alatt ha készítek egy Windows rendszerről clone-t és onnan költöztetem át Ssd-re, az menne gond nélkül? Nincs másik Windows gép amibe be tudnám tenni a két tárolót, hogy átköltöztessem és ez jutott eszembe hirtelen.
-
mgaben
senior tag
Egy tanácsot kérnék még hozzáértőktől.
Ugyan 775-ös lapom van, de mivel moddolt és xeon proci van benne így tudja az sse 4.1-et.
Tegyek fel sierra-t vagy mardjak el capitannál?
Ha azt mondjátok sierra akkor milyen smbios? Macpro 5.1-6.1, vagy imac? -
mgaben
senior tag
Na, valahogy mégsem sikerül telepíteni rendesen a clovert.
Valaki tud segíteni, hogy tudom úgy telepíteni, hogy tudjon bootolni régi bios-os gépen gpt partícióról?
Az unibeast a telepítőt jól megcsinálta, ott az efi partíción van a clover (legacy módban csináltam a telepítőt).
Valamint a multibeast is az ssd efi partíciójára telepíti.
Viszont a legújabb clovert gondoltam feltenni és az valamiért az ssd system partícióra települ, így meg ugye nem bootol. -
mgaben
senior tag
Szia!
Na, a telepítő rendesen működik gtp partícióról. Unibeastel csináltam. A clovert az efi partícióra tette (legacy módban), meg fel is ment a rendszer. Sőt, el is indult a telepítő cloverből a kész rendszer. Viszont utána nyilván megint legacy módban telepítettem a clovert a már kész rendszerre, de itt így már nem az efi partícióra települt, hanem az osx partícióra. Csak nem uefi-ben kellene telepíteni? Itt egy kicsit elakadtam...
Előre is köszi a helpet. :-) -
mgaben
senior tag
Azt jól tudom, hogy az osx tud bootolni award bios-os gépen is gpt partícióról? Azt tudom, hogy a linuxok igen.
-
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #29108 üzenetére
köszi az infot.
-
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #29106 üzenetére
@Mr.Graphic egy kicsit offolok. mi a helyzet a hackli.com oldallal?
-
mgaben
senior tag
válasz
r3dsnake #29095 üzenetére
Szintén zenész.
De ezt gondolom csak az osx produkálja. Nálam legalábbis a win leáll rendesen.
Nem igazán találtam rá megoldást. 1-2 clover beállítást javasoltak, de amint vissza léptem a winbe majd utána osx ugyanúgy nem álltak le a ventik. Volt aki megoldotta (talán tlac vagy smiley) régebben, de nem emlékezett pontosan, talán a dsdt-be írt bele valami. -
mgaben
senior tag
Displayporton működik valakinek második monitor? Vagy akár elsődleges? Windowson simán megy, de hackintosh-on nem sikerült még mindig beüzemelni.
Nvidia quadro 4000 -
mgaben
senior tag
válasz
Smiley #28977 üzenetére
Szia Smiley!
Egyelőre csak olvasgattam. Jól értem, hogy a kext-ben azokat az értékeket kellene módosítanom amelyik az én smbiosomhoz passzol? Tehát jelen esetben iMac 14,2-es, akkor itt is azokat a sorokat keressem?
Mert speciel nincs 14,2-es sor az én kext-emben.
Modnjuk az angolom hagy némi kívánnivalót maga után...Nem igazán értem, hogy mi alapján számolja és miért az értékeket. Lehet magyarul sem érteném, de talán több eséllyel futnék neki.
Vagy nekem is csak ezeket az értékeket kellene beállítanom és az smbiost átállítani MacPro5,1-re, vagy kellene csinálnom egy iMac 14.2-s részt?Vagy úgy ezek után ne is kezdjek bele?
-
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
válasz
Smiley #28974 üzenetére
@Smiley @tlac rendben, köszönöm mindkettőtöknek.
mondjuk a quadro kártyáknál a közel 100 fok sem ismeretlen, bár azok már render közben.
de ez a 50-es nyugalmi teljesen normálisnak mondható.
a passzív hűtéses régi kártyám volt nyugalmiban 70 fokos, meg akkor olvastam is, hogy a vga-nál nem gond a 100 fok vagy akár a feletti hőfok sem. bár ezt is fajtája válogatja valószínűleg. -
mgaben
senior tag
válasz
mgaben #28968 üzenetére
uhhh, nagyon szuper a quadro 4000, csattra indult is vele a hackintosh is. egyetlen egy bajom van vele, hogy a display portra kötött monitort nem ismeri fel (windows alatt megy, ugye dvi-display port átalakítóval).
nincs esetleg ötlete valakinek, hogy azt is működésre bírjam? natív os x dirverrel megy, nem webdriver. és ha egy mód van rá nem is piszkálnám ezt. legalábbis egyenlőre. -
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Ha támadna egy olyan elvetemült ötletem, hogy kicserélem a vga-t egy quadro 4000-re, akkor szerintetek megúszhatom rendszer újratelepítés nélkül? Nem webdriverem van.
-
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #28865 üzenetére
Köszi az infot.
Nekem a 14.2 ugrott be, valahol ezt olvastam, de lehet csak ajánlás volt, hogy azzal tuti lesz.
Aztán végül én is azzal telepítettem.-----------------
ja, itt olvastam anno mikor a sierra megjelent, de csak azt írták, hogy ajánlott a 14.2 smbios.
rosszul emlékeztem. -
mgaben
senior tag
válasz
Gabady #28861 üzenetére
Semmi mást nem kell tenned, mint a clover configurator-al (mac-en) megnyitni a pendrive-ról a config.plist-et és az smbios menüben (bal oldalon megtalálod) beállítasz egy 14.2-es iMac smbios-t, elmented és megint megpróbálod a boot-ot. Nem a telepítőddel van a baj, hanem a cloever beállításokkal, hogy a Sierra nem támogatott a 14.2-es előtti iMac-en. viszont te a kép szerint egy 12.1-es iMac-et emulálsz, tehát nem támogatott rendszerre akarod feltenni. Mintha egy 32-bites gépre szeretnél egy 64-es windowst...
de azért ne vedd tutinak, csak a tényeket leírtam. te a képed szerint egy nem támogatott rendszerre akarod telepíteni a sierrát. ezért az a tippem ami... ;-)
-
mgaben
senior tag
Na, úgy néz ki megoldódni látszik a monitor problémám.
DVI-HDMI átalakítóval rendesen működik a kis monitor a hdmi portról.
Nem kiabálom el, de egyelőre okés. -
mgaben
senior tag
hát már induláskor is szórakozik, aztán ha (!!) helyre áll, akkor sleep-ből mikor ébresztem a monitort.
ha induláskor még jó is, az első sleep után már kezdi. volt olyan, hogy sleep-ről nem is jött vissza a kép, bár a monitor bekapcsolt, de fekete volt, mint amikor nincs jel (de nem ír ki semmit, hogy csekkoljam a kábelt, vagy no input). viszont ha az egeret oda mozgattam azt láttam, de semmi mást. -
mgaben
senior tag
Az, hogy ha hdmi-t használok a nagy monitorra, akkor azzal néha elsötétül a kép, mint amikor sleep móba vált. DVI-n nem csinálja, de mint írtam a vga karimon csak egy dvi van. Plusz egy hdmi és egy d-sub, ugye utóbbi kiesik. A moitor hdmi bemenetével semmi gond, mert windowson remül szuperál. Így érthető a dilemmám?
-
mgaben
senior tag
válasz
Smiley #28718 üzenetére
Hehe, nekem az van. Boot flag: cpus=1 és npci=0x2000
Aztán majd kell a VoodooTSCSync.kext, ha kicsomagolod akkor az info.plist-ben ezt a sort keresd meg és ez az érték legyen:<dict>
<key>IOCPUNumber</key>
<integer>3</integer>
</dict>Ha ezt betetted a system/library/extensions mappába, akkor utána a cpus=1 elhagyható, a másikat meg tedd be cloverbe.
Szóval nekem elvileg ennyi van buherálva.
-
mgaben
senior tag
No. Kellene pár ötlet.
Adott egy geforce 630 vga, d-sub, dvi, hdmi kijelzővel.
Adott két monitor, egy régi kisebb (19", d-sub, dvi csati),
a másik egy profi (24", 2xdvi, hdmi, display port, composite,
componens, s-video csatikkal).
Mindenképp kell a kis monitor is, mert ha nem is egyeznek felbontásban,
jól jön vágásnál, hogy át tudok ezt-azt dobni a másodlagos monitorra.A baj ott van, hogy a nagy monitor hdmi-n össze-vissza kapcsolgat olykor,
windows alatt viszont tökéletes. Sajna a webdriver nem okés. Be sem tudok
állítani két kijelzőt és csak a kicsi jön be, de felbontást nem tudok állítani.
Sajna a d-subot nem támogatja az osx. Ugye a dvi-n tökéletes a nagy monitor is.Gondolkodtam rajta, hogy veszek egy hdmi-dvi átalakítót és arra teszem a kicsi
monitort, ott kevésbé zavar ha ki be kapcsolna, de mondom hátha úgy esetleg mégsem...Szóval kellene ötlet.
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Jól rémlik nekem, hogy az osx nem támogatja az analóg megjelenőt (d-sub)? Emlékeim szerint a yosemite-n mintha még ment volna, de a capinan-on nem akar.
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy vettem egy hd monitort és ez hdmi-n van csatlakoztatva a pc-hez (egy dvi van a kártyán, de azon a kisebbik monitor van), és be van állítva kikapcsolásra a monitor 15 perc után.
Viszont felébresztéskor a hdmi-s monitor fura dolgokat produkál.
Volt olyan is, hogy fekete maradt a kép, de ha oda húztam az egeret akkor ott volt a kurzor, vagy pl 2-3x elsötétül a kép majd vissza.
Csak az új monitor dvi-n nem produkál hasonló jelenségeket.Ötlet esetleg? Kext, vagy clover beállítás? Másik hdmi kábel? A vga egy nvidia gt630 1 gb.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest