- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
30z.Samu #27233 üzenetére
Én nekem nem kellett ennyi szopás és simán felraktam egy HP 250 G1-re. Csak az akkori kevés ram miatt (2GB) meg a nagyon gyenge proci miatt (Intel Celeron 1000M) hót lassú volt.
Eleinte nem tudtam jól beállítani a Grafikus részt hogy a kért felbontáson és a kért Vram-ot hajtsa. De meglehetett oldani.
Laposon engem ami a legjobban zavar az az hogy a Synaptics trackpad nem nagyon jó nekem OS X alá. Szóval nem tudok görgetni lefele csak ha trükközök, stb... De erre kell venni egy Magic Trackpad-et.
-
-
Smiley
addikt
-
cildren
tag
válasz
30z.Samu #27054 üzenetére
Valaki kérlek segítsen
Próbálkozunk telepíteni a gépre a Yosemite-t alapból nem ment a createinstallmedia-s parancs de a ...ESD.dmg-ből elvileg elkészült a telepítő pendrive clover bootloaderrel el is indul a telepítés elvileg fel is pakolja a lemezre a cuccokat viszont restartnál nem látszik más partíció cloverben...
Ha én createinstallmedia-val elkészítem és felpattintom még a clovert is(úgy hogy annak működnie kell ilyen gépen) majd ezt lementem vagy Win32DiskImagerrel vagy DiskUtility-vel akkor ha 30z.Samu ezt visszaállítja működnie kéne a pendrive-nak?
-
cildren
tag
válasz
30z.Samu #27029 üzenetére
Ma végre se meló se suli van egy kis időm
Elővettem a kis DC7900 SFF-t amiben van egy GT630-as.
Felpattintottam rá egy 10.10.4-et mert az volt letöltve AppStore-ból. Éppen frissül 10.10.5-re Hangot illetve alvásból felébredést leszámítva eddig minden pattent. Most jön az, hogy nézek egy nVidia WebDrivert.EFI partíció tartalma: LINK
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
30z.Samu #26982 üzenetére
A FakeSMC.kext-et betetted ide? EFI/CLOVER/kexts/10.11
Ha jól látom neked kell még egy ilyen is a FakeSMC mellé:
NullCPUPowerManagement.kext
Amúgy a Clover bootba átírtad a Settings részen azt amit kell? Mert a boot args-ba nem írtad bele a PCIRootUID=1-et. És ha a 10.10.10-et se írtad át 10.11-re akkor a FakeSMC se megy. Próbáld ki ezeket elősször mielőtt a NullCPUPowerManagement.kext-et beraknád neki.
tlac:
Amúgy utólag visszagondolva már én rájöttem hogy neki azért nem bootolt mert a Bios nem tud bootolni GPT-ről csak MBR-ről.Legalábbis én nekem ahány Biosos gépem vol nem tudott egy se bootolni GPT-ről.
-
tlac
Topikgazda
válasz
30z.Samu #26973 üzenetére
újra kellene csinálni a telepítőt (ettől féltem már korábban is, valószínűleg nem fogja szeretni minden bios a hibrid telepítőt)
-a pendrive-on csinálj egy mbr-es partíciósémát és újra tedd rá az osx-et
-a clover-t pedig mbr módban kell telepíteni
-meg valószínűleg kelleni fog mbr patch is a telepítőnek, de egyelőre nézd meg, hogy egyáltalán bootol-e(#26976) Syd2012:
nem, bios-szal is működnie kellene
-
-
válasz
30z.Samu #26893 üzenetére
Parancsolj:
http://prohardver.hu/tema/mac_osx_pc-re/hsz_26530-26530.html
B verzió, hogy ebayen veszel eredeti mini PCI-E-s bontott airport express-t. Egész jó árakon meg lehet csípni. De két dologra kell figyelni nagyon: Apple, tehát nem teljesen mini PCI-E a csatlakozó, kell hozzá egy átalakító. Ezeket általában bundleben adják hozzá a sellerek, érdemes helyből ilyet keresni, és akkor be is tudod rakni egyből egy mezei PC pci-e X1 sínjébe. Valamint olyat, amin ki vannak alakítva az antennacsatlakozók, és maguk az antennák is rajta vannak. Utólag ezeket nagy szopás rábarkácsolni/beszerezni.
-
válasz
30z.Samu #26881 üzenetére
3rd party kext-ekkel. Elviekben összerakható olyan PC-amihez csak 1db kext kell (fakesmc), és minden mást kezel az OSX "gyárilag". De ehhez elég jól meg kell pakolni pci-e kártyákkal vagy USB eszközökkel, mert sajnos az alaplapokra nem szerelnek olyan network/audio deviceket amiket az Apple használ a Mac-ekben.
Szóval rajtad áll hogy melyik vonalat követed, szoftveresen próbálod ingyen megoldani a dolgokat kextekkel, vagy frankeinsteint építesz
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
30z.Samu #26772 üzenetére
Mind a kettőbe ram kell még + 2GB. A CPU-k szerintem elégek. De a toronyt kéne venni. Mert az SFF-be csak LP-s VGA megy.
Amúgy lehet hogy egyszerűbb ha a Smiley által írt konfigot hozod össze. Csak kérdés milyen Conroe lap van a gépben. Mert pl aprón is két féle van.
1. ConRoe1333-D667 R1.0
2. ConRoe945G-DVIDe lehet többre jössz ki így mint hogy veszel egy DC7900 CMT-t 20k-ért mint az első linken és megpótlod még 2k-val hogy legyen benne 4GB ram. Meg ugye + VGA.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest