- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#68216320 #28608 üzenetére
Időközben inkább visszatértem az El Capitan-hoz. Viszont az ALC1150 Realtek hangot az istenért nem sikerül felélesztenem. Próbálkoztam mát a multiBeast-el is, de semmi. Úgy tűnik nagyon elakadtam. Van valami info-tok, hogy mit kellene csinálnom a hang beindításához?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #28506 üzenetére
Problem:
Maverick alatt létrehozok egy GPT partició formátummal 1db HFS+ fájlrendszert az USB-n.
UniBeast-el megcsinálom az USB telepítőt UEFI módban.
Boot esetén mégsem jön be a Clover.
Mindegy, hogy UEFI vagy normál módban választom ki a laptop boot-selector-ban az USB eszközt.
Nem talál boot-manager-t és emiatt pár másodperc múlva a másik SSD-ről a win indul el.
FastBoot, SecureBoot nincs.Mit szúrok el?
-
tlac
Topikgazda
válasz
#68216320 #28468 üzenetére
az totál elég
a diskutilty-vel is lehet manuálisan usb-s telepítőt csinálni belőle
2. lehetőség -
Smiley
addikt
válasz
#68216320 #28442 üzenetére
Az a baja, hogy nincs megfelelo smbios emulalva a vmware ala... eredetileg ez csak os x host alatt erheto el. Virtualbox ala van hack, viszont az meg nem eszi meg csak ugy a dmg-s telepitot, eloszor valahogy at kell convertalni, amit azt hiszem alapbol fel is ajanl.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #24536 üzenetére
Clover_install_log.txt:
Clover EFI installer log - Wed Jul 9 15:38:34 CEST 2014
Installer version: v2k r2747 EFI bootloader
======================================================
/dev/disk0
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *180.0 GB disk0
1: Windows_NTFS Win7 40.0 GB disk0s1
2: Windows_NTFS Data 140.1 GB disk0s2
/dev/disk1
0: GUID_partition_scheme *60.0 GB disk1
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS OS X 59.7 GB disk1s2
/dev/disk2
0: FDisk_partition_scheme *8.1 GB disk2
1: Apple_HFS USB 8.1 GB disk2s1
Backing up EFI files
Backing up /Volumes/OS X/EFIROOTDIR/EFI folder to /Volumes/OS X/EFI-Backups/r2747/2014-07-09-15h38/EFI
Installing BootSectors/BootLoader
Stage 0 - Don't write any of boot0af, boot0md, boot0ss to /
Stage 1 - Don't write any of boot1h2, boot1f32alt to /
=========== Clover EFI Installation Finish ===========
====================================================== -
adamka16
őstag
válasz
#68216320 #24314 üzenetére
sima 10.9.1-el nem is nagyon volt problémám, majd frissítettem utána egy darabig hibátlan volt, aztán elkezdte ezt a hülyeséget. Marad az, hogy win-el használom majd, meg nyomatom rajt 2 napig a prime-ot, bár elvileg nem kéne gondnak lennie mással sem, meg ha hibás egy memória, miért resetelne a bios, meg csinálna ilyen hülyeségeket?!
-
FefeeX
veterán
válasz
#68216320 #24152 üzenetére
A kártyaolvasó a laptopon belül nem USB rendszerrel van felkötözve? Csak mert ha nem az öreg hiba, ugyanis az összes eddig próbált USB kártyaolvasó csont nélkül ment az OSX-en... (azért kérdem mert pl a CM Silencio 550 beépített olvasója is USB-n csatlakozik az alaplapra...)
-
LógaGéza
veterán
válasz
#68216320 #21985 üzenetére
Ha csak megakarod nézni, hogy támogatja-e, illetve, hogy mely verziókat, akkor OpenGL Extensions Viewer App Storeból.
Ha tesztelnéd is, akkor Heaven Benchmark. -
GazVezír
tag
válasz
#68216320 #21931 üzenetére
Ezt üssed be a terminálnak:
defaults write -g AppleFontSmoothing -int 2
Nullától háromig kaphat értéket, ahol előbbinél teljesen ki van kapcsolva, míg utóbbi mellett legerősebb az élsimítás. Nem vagyok benne biztos, de egy újraindítás kell ahhoz, hogy élesek legyenek a beállítások.
Az nem lehet, hogy a .jpg tömörítése odavágott a belinkelt képnek? Mert nekem úgy tűnik.
Tikakukac: Miket olvastál? Mivel küzdenek, illetve melyik rendszernél? Nekem egyébként annak tűnik, mindkettő szerepel a támogatott hardverek listájában. Azért rákérdezni sosem árt, hátha van valakinek konkrét tapasztalata is.
-
-
törölt tag
válasz
#68216320 #20588 üzenetére
Ha nem használod a Usekernelcache opciót, akkor teheted az E/E mappába is. viszont ha be van kapcsolva, akkor szokta azt csinálni, hogy az E/E mappában lévő kexteket nem tölti be. Ezt pl. egy fakesmc-re vagy RTL8169.kext-re értem. S/L/E mappába tegyél mindent én nem szórakoznék a myhack-es dologgal Kext Utility és a mayhack.kextet törlöd az S/L/E-ből.
-
törölt tag
-
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz
#68216320 #19851 üzenetére
Tökéletes és bizonyított.
Ja és plug and play. -
peterattila
aktív tag
válasz
#68216320 #19238 üzenetére
Semmi ilyesmiről nincs szó. Gigabyte EP45-DS3l alaplapon egy Core2Duo E8400 csücsül, 4GB memória társaságában, vga meg 9800gt. Ez eddig osx alatt is ment hónapokig gyönyörűen, majd egy reggel elfelejtett natívan menni a monitor felbontása. Akkor már csak osx-t használtam, véglegesen arra akartam áttérni. 2 vinyó van a gépen, a nagyobb és újjabban a w7. Le akartam szedni, rá az osx és minden király. Csakhogy valami történt, és onnantól szívás van
W7 alatt is akkor reggel már csak 800x600-as felbontás fogadott, de ott ki tudtam nyerni a monitorból az adatokat és inf-et gyártva belőle azóta az gyönyörűen megy. Valami ilyesmi kellene osx alatt is, csak nem tudom hogyan
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #19061 üzenetére
Hibaüzenetet nem írtál, de gondolom ez érint: https://discussions.apple.com/thread/4479198?tstart=0
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #18933 üzenetére
Ó, hát akkor itt nincs is kérdés.
Nem értek mélyen a dsdt-hez, de ha ebben a kódban definiálni tudod a kilövendő gpu-dat, akkor probléma megoldva. Nem tudok sajnos tanácsot adni, de ha adsz szerintem egy nyers dsdt windows/linux alól meg ezt hozzá linkeled 1 poszthoz valamelyik hacintosh fórumon és szépen pislogsz, akkor szerintem összerakják neked a dolgot vagy ilyesmi.
Van egy Mald0n nevű hapsi, aki elég nagy dsdt gurunak tűnik InsanelyMac-en, őt megpróbálhatnád megkeresni és jól megkérni. -
Phantomhive
aktív tag
-
törölt tag
válasz
#68216320 #18628 üzenetére
Na, 3db kextből készítettem egy negyediket, amivel úgy tűnik működőképes lett minden billentyű. Következő project az Fn+F10 -> Mute, Fn+F11 -> Volume Down, Fn+F12 -> Volume Up megkutyulása lesz.
És persze az, hogy megtaláljam újra azt a weboldalt, ahol az optimus VGA-t életre keltik -
törölt tag
válasz
#68216320 #18607 üzenetére
Elirogarok itt magamban. :-)
Sikerult megoldani a vga problemat egy napi szivas utan. Tulajdonkeppen kitoroltem az nvidia kext-eket. Maris elindult a ML. Mar csak hangot nem sikerult csinalnom. De csak meglesz az is. Tavoli terv h a gt540m mukodjon majd a hd3000 helyett. Valahogy az inteles vga-t at kene kapcsolni fogado modra es kommunikalhatna az nvidiaval.Zsivagooo: emlitetted h megoldhato az optimus. Esetleg csinaltal is mar ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged