- Magyarított Android alkalmazások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
#92942848 #19124 üzenetére
Neked is el kéne egy virgács. Ha mindenki a baját keresse ki a googliba, akkor minek ez a fórum? Dicsekedni?
MÁsik kérdés, hogy neked eszedbe se jutott,hogy kishazánkba nem mindenki perfekt angol, de legalábbis a szakszöveget nem biztos, hogy érti? Ezért is írhat ide, mert olyan okosok, mint te, értik és néhányan még olyan segítőkészek is, hogy segítenek és nem a google-t szajkózzák.
Harmadrészt, pl én is néztem pár leírást, de többnyire mind úgy indul, hogy a pendrive-ot, hogy készítsd elő OSX alatt. B+++++++ windowsom van, most akarok osx-et, ha lenne osx-em, fosnék a pendrive előkészítésre, mert a célban lennék!!!!!!!!!!!!! Na, és akkor jövünk ide kérdezni. Néhányan segítenek, néhányan meg olyanok, mint te....
Boldog Mikulást mindenkinek!
-
bubba2011
csendes tag
válasz
#92942848 #18787 üzenetére
A probléma sokkal messzebbre nyúlik vissza egésszen a nyolcvanas évekig, amikor a machintosh gépek idétlen, nem vagy csak alig bővíthető, méregdrága vasai uralták a piacot. a Classik, classik pluss, mac II, lc, lcII. stb, a 7. x… oprendszerrel, és nem volt alternatíva. Ez az időszak a felhasználók teljes kizsigerelése volt. …és akkor jött egy bill góc nevű üzletember enyúlva szinte egy az egyben a mac operációs rendszerét összegányolta a windows-ot úgy hogy hagyta hogy a vasat perifériánként is össze lehessen szerelni, ettől lett olcsó gyártófüggetlen, rugalmasabb, és találkozott a vásárlóerő érdekeivel. Ez egy jól bevált üzleti stratégia "volt" . Igy uralta el a gagyi a világ számítógéppiacát és növelte elképesztő méretűvé a számítógép felhasználók számát.
Most az a helyzet hogy a már a végtelenségig kibővült periféria hardverarzenált egy tablet-windows nem képes lekötni… (ezért térünk vissza a gyökerekhez). A két három pólusú egymásnak éles határokat húzó számítógépvilág lassan egy használhatóbb globálisabb rendszerré egyesül.
a vitátokhoz annyit hogy csak onnan lehet lenyúlni-ellopni, ahonnan van mit. Következésképpen a morális megközelítés mégha jogos is inkább szánalmas.
Lehet ezerszer igazad ha lenyúlható…. és igazából az a lényeg hogy hová és miért tartunk. -
HaZse
őstag
válasz
#92942848 #18787 üzenetére
Én is letojnám a Hackintost, ha megfelelő áron kapnék USB3-as asztali gépet. De most szemezgetek egy Mac pro-val.
Én azért adományozok párszor nekik, mert ott találtam meg a megfelelő segítséget, hogy működőképessé tudjam tenni a jelenlegi konfigomat.
De szoktam nézni az osx86 oldalt is. Sőt az AMD-s gépemnél szinte csak itt az osx86 oldalon találtam meg a megfelelő cuccokat hozzá. Azt bevallom, hogy a tony86-os módszerek jelenlegi konfigomnál egyszerűbb.
Annó a Leopárdnál az osx86-os cucok segítettek, plusz a net-en fellelhető komplett teleítő DVD-k. (Van vagy 10 féle lemezem belőle)
-
HaZse
őstag
válasz
#92942848 #18781 üzenetére
Ebbe a vitába én is hadd szóljak bele.
Mint programoz/informatikus én is heggesztettem a saját konfigomhoz, ami AMD-s volt kext-et, de csak sok segítséggel. Azzal sem értek egyet, hogy valaki pénzért adja mások fáradozását. De részben egyet értek, akik segíteni akarnak olyan embereknek, akik sötétek az informatikához, de nem egy Hackintosh-hoz, mert ott már kell tudásnak lenne, aki ilyen akar használni.
Egy PC-n futó Linux vagy Winfos telepítésért, gép hibaelhárításáért én is elkérem a magam jussát. (Persze számlázom is a tevékenységemet). És ezért barátoknak/ismerősöknek ha kell egy Hackintosh, akkor segítek a telepítésében INGYEN. Mert ez a tevékenység ILLEGÁLIS. (Tudtommal). Ez olyan, mint a droid telefonok root-olása pénzért.
Aki építeni akar Mac kompatibilis gépet, az ITT találhat hozzá megfelelő hardver elemeket.
-
Sinkó
tag
válasz
#92942848 #18767 üzenetére
Óriási hülyeségeket beszélsz...
Kicsit vonatkozztass már el...
Kenyeret akarsz sütni,meg veszel hozzá mindent,de a végeredmény egy rakás sz@r.
Elmész a pékhez,nem?...aki ért hozzá,és megsüti neked.
Ingyen adja????
Ő állitja elő a hozzávalókat?????Vagy inkább ö is megveszi a hozzávalókat és ráteszi a hasznát.
Termelői áron adja a tudását????
Akkor a pék cigány?..vagy az összes szolgáltató,kereskedő?Nincs kedvem 5000000 fórum bejegyzést végig olvasni,de megvan minden cuccom egy hackintoshoz,csak hülye vagy lusta vagyok hozzá,és van rá pénzem hogy elvigyem olyan emberhez aki ért hozzá,számít nekem hogy honnan van a tudása?..meg a kextek amiket felrak?????
-
Máté94
addikt
válasz
#92942848 #18771 üzenetére
Jajj, istenem. Ne kelljen már kisiskolás szintre vissza mennünk. Főleg, hogy két felnőtt emberről van szó.
ToMac-el nekem nincsen bajom, amíg megosztja a tapasztalatait, ötleteit és nem akarja ránk tukmálni a gépeit, illetve szolgáltatásait pénzért, a kutyát nem zavarja.
-
ToMac.hu
csendes tag
válasz
#92942848 #18767 üzenetére
Akkor tisztázzuk.
Nekem fogalmam sem volt arról, hogy a két oldal között ekkora ellentétek lennének. Elolvastam a postot amit linkeltél, és valóban igazad van, disznó dolog kódot lopni másoktól, és azt sajátként felhasználni.
Viszont szeretném leszögezni, hogy én nem köteleztem el magam egyik "párt" mellé sem. Pusztán az interneten fellelhető eszközök, és a saját tapasztalataim alapján tevékenykedek. Nekem a Tonymacx86-féle megoldás jött be, ennyi az egész. Az ő eszközeikkel tudom a legegyszerűbben kivitelezni a telepítést, nem kell ezért a torkomnak ugrani. Mint említettem, én csak használom az interneten fellelhető eszközöket, és nem tulajdonítok semmit a sajátomnak. Az általam nyújtott "szolgáltatás" azoknak szól, akik szeretnének hackintosh-t, viszont pont a hosszú órákon át tartó fórumböngészést, és "hegesztést" szeretnék megúszni. Voltak már elég sokan így ezzel, és remélem, hogy a továbbiakban lesznek is.
Úgy gondolom, ezt fontos volt leírnom, nem szeretnék ebből kifolyólag vitát senkivel. Főleg nem ilyen dolog miatt, és főleg nem interneten keresztül...
Ha problémát okoz az, hogy itt vagyok ezen a fórumon, akkor nyugodtan törölhetik a moderátorok a post-jaimat, és nem fogok többet írni ide.
Elnézést, ha valakinek kellemetlenséget okoztam.... -
törölt tag
válasz
#92942848 #18649 üzenetére
Valahol egyet is értek azzal, hogy fizikailag már ne legyenek beépítve optikai meghajtók a gépekbe. Nagyok, lassúak, sérülékenyek, körülményesek. A laptopomban és a MBP-mban is az volt az első h kidobtam az optikai meghajtót és az SSD-nek tettem be egy Caddy-t. Eljárt az idő ezek felett. Akinek kell USB-s verzió megoldja arra a pár alkalomra.
...
Az istenért sem sikerül megoldanom a laptop Fn+F1-F12 gombok működését. Pedig nagyon zavar, h a hangerőt folyton a csúszkával állítsam. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18602 üzenetére
Azt hittem feltétlenül szükséges a gyors működéshez. Itt a topic-ban is vagy 1000 helyen olvastam, hogy használják.
Teljesen elakadtam a ML-al. Ugyanaz még mindig, ami délelőtt volt. Nem találja a VGA-t. Szerintem az optimus nem tetszik neki. Mint ha a gt540M-et akarná használni.
Annyit próbálkoztam már, hogy az osx.net nem enged letölteni semmit. Elértem a napi limitet
-
DanielK
addikt
válasz
#92942848 #18589 üzenetére
Nem pontosan fogalmaztam, ez igaz. Nnem akartam bele menni. Ezért is írtam, hogy funkcióban (programok, amelyeket az átlag felhasználók is látnak, meg kinézetben).
De természetesen igazad van. Köszönöm a kiigazítást!Linuxból és winből valamelyest otthon vagyok. Macből még ki kell kupálódnom.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18488 üzenetére
Laptopról van szó, Asus K53SV. Már sikerült régebben SL+Appstore Lion install, de akkor a benne lévő SSD-re telepítettem. Viszont most egy másikra lenne ami USB-n van rákötve.
Szerencsére Lion alatt sikerült minden eszközét működésre bírni az optimus kivételével természetesen. Bár kellett egy kis kext ügyeskedés is, de összejött. DSDT is van hozzá.Most ML-t szeretnék megpróbálni, ezért akartam egy USB-s telepítőt csinálni, hogy arról gyorsan próbálkozhassak majd.
Az USB telepítő készítéséhez úgy tudom SL kell alapnak. -
szarkazsolt
csendes tag
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #18386 üzenetére
Visszatérve a múltkori témára, hogy váratlanul lefagy a gép... Az Audigy hangkártya helyett kiválasztottam az alaplapit és azzal hallgattam ma zenét.
Semmi gond nem jelentkezett, nem volt váratlan fagyás sem. Viszont ha visszaállítom majd az Audigy ZS 2 -re, akkor szerintem megint elő fog jönni a hiba. Ez lehet attól, hogy ML alá nincs megfelelő hangkártya illesztő?
Bevallom, az alaplapi ritka kakául szól, halk is meg szerintem a mélynél egy kicsit zajos is.
-
AdamP900
tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
#92942848 #18317 üzenetére
Akkor inkább nem frissítek.
Ismét egy probléma.
Az alaplapomon (Gigabyte P55M-UD2) van 3x2 Sata port, ebből kettő fehér, a többi. A leírás szerint a fehér csatlakozó Gsata, csak akkor ismeri fel a HDD-t ha arra dugom. Ez mitől lehet? Rendszerjelentésnél azt írja a két HDD ATA csatlakozón van.
Kéne valami megoldás, mert 3 HDD-t használok.
-
törölt tag
-
Ragnar95
félisten
válasz
#92942848 #18295 üzenetére
Szerintem mindenkinek joga van azt az oprendszert használni, amit akar, bár a kereső használata valóban alap dolog lenne,de ez az egész fórumon így van kb minden topikban,h a legtöbb ember erre se képes
Én nem vagyok teljesen átlaguser, de azért saját kexteket se tudok írni, még vettem a bátorságot,h OSX-et használjak, mivel a windows instabilitásából elegem lett, linux meg nem elég elterjedt számomra + szeretem,ha magától működik a gépem és nem kell folyton haxolni -
Ragnar95
félisten
válasz
#92942848 #18289 üzenetére
Az az egyetlen probléma,h az átlag userek számára ez az egyetlen lehetőség
Egy átlag user, akinek nincs 300k-ja egy igazi Macre vagy ha fontos neki a teljesítmény, 600-700 ezre, nem fog nekiállni kexteket írogatni, mivel azt se tudja, mi fán terem az, nem még hogy hol kéne elkezdenie...
-
DanielK
addikt
válasz
#92942848 #18214 üzenetére
A 10.8.1 nálam eléggé parányi volt!
Normális?
Az ubuntut meg simán szét lehet barmolni, ha nem hozzáértéssel csinálják. Párom apukája a meglévő dolgokat használja. Másra nem igen. Így legtöbbször a virtualbox frissítésekor kell csak kernelt forgatnia. De azt is leírja szájbarágósan hibaüzenet, hogy mit gépeljen be a terminálba.
-
DanielK
addikt
válasz
#92942848 #18211 üzenetére
Egy kicsit vitatkoznék azért (hiszen az ubuntu a legfelhasználó orientáltabb manapság).
Legjobb példa erre párom apukája.
Van egy viszonylag normális gépe (bár win7-et nem száz százalékosan futna rajta, xp úgy ahogy stb), ami céges. Számára a mindennapokhoz szükséges volt egy szövegszerkesztőre és az abevjavara. Ezenkívül netezni szokott még. Ezekre bőven elegendő a linux terminál nélkül. Szóval azért a használatához nem feltétlenül szükséges a terminál tudás. De vanak olyan disztrók, amelyekhe létszükség. De azokat nem is user orientáltnak reklámoznak.A másik jó példa a pear os. (Ez teljesen olyan mint a mac.)
-
Xero
nagyúr
válasz
#92942848 #18207 üzenetére
Nem feltétlenül álom. Inkább úgy mondanám, és most maradjunk a Ferrari analógiánál, hogy olyan mint egy Ferrarit vásárolni, fenntartani, majd max 2000-ig forgatva boltba járni vele. A feladatot maradéktalanul ellátja, baja sem lesz, de sosem fogjuk megízlelni így a Ferrari lehetőségeit.
-
kenny123
addikt
válasz
#92942848 #18192 üzenetére
Google-vel körbenéztem már, de nem találtam magyar leírást, konkrétan pendriveról.
Jelenleg is XP van rajt, de most hirtelen szivesen kipróbálnám az OSX-et. Amúgy már sokminden megfordult ezen a gépen, win7 döcögős volt, valami kubuntu is megfordult rajt, de azt kb 3 nap után legyalultam.. Azzal nem tudtam megbarátkozni. w8 van még láthatáron, de azt meg kapásból hurrogja mindenki, hogy desktop/netbookra használhatatlan. -
kenny123
addikt
válasz
#92942848 #18190 üzenetére
oob?
Sebesség ügyben mire számítsak, kb? Még mindig filózom rajt.
Valaki egy hülyebiztos, szájbarágós, működő, pendrive-ról való telepítést tudna linkelni?
Bár mondjuk olvasván, hogy driverekkel mennyi szopás van, lehet inkább valami helyi guruval kéne konzultálnom. Valaki Kanizsáról, vagy környékéről? -
peterattila
aktív tag
válasz
#92942848 #18144 üzenetére
A disk drill segítségével kb 90%-ban visszanyertem az adataimat. Biztonsági mentésnek pont az a vinyó volt kijelölve, amire fatális véletlen (és kapkodásom) miatt rá lett zúzva egy particionálás az osx telepítés elején, amikor a célvinyót kijelölöd
Azóta a telepített osx használja a lemezt, ezen fut a time machine. Köszi mindenkinek a segítő szándékot!
-
sp@rtan
senior tag
-
peterattila
aktív tag
válasz
#92942848 #18138 üzenetére
Ez nekem nem megoldás. Valami más. elérhetőbb lehetőség nincs? Feltelepítettem a disk drill-t, ez végignézte a vinyót, megtalálta az anyagaimat, majd visszaállítás közben megfagyott a progi. Újraindítás óta meg nem látja a lemezt, nem tudom vizsgáltatni vele. Valami hasonló, de működő progit keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest