- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
Smiley #25629 üzenetére
Így már érthetőbb köszi.
Még arra is gondoltam, hogy win alól másolom át a particiót (talán több progi is van win-re), illetve akkor futó rendszer sincs.
Mivel laptopról van szó, így a HDD helyére menne az SSD, a HDD pedig a DVD meghajtó helyére egy külön optibay segítségével, így telepítő lemez nem játszhat. mondjuk egy pendrive már igen, na mindegy. -
varsam
őstag
sziasztok,
jelenleg egy dual boot-os rendszert használok. Egyik partición Win7 64, másikon pedig egy 10.6.8-as Mac OS X Snow Leopard van.
Játszok az ötlettel, hogy veszek egy SSD-t és a Mac OS-t kitenném rá.Egy partíció klónozással szerintetek menne a dolog simán? Nincs kedvem újra telepíteni, vagy 5 éve van fent a rendszer és működik hibátlanul.
-
varsam
őstag
üdv,
Yosemite-t érdemes megpróbálni egy ilyen laptopra? Nem kevés neki, egyáltalán van esély hogy fusson rajta?
MSI EX600: C2D T7500 @2,2Ghz || 3Gb DDR2 || WD 500Gb || Geforce 8400M G 256Mb
Jelenleg 10.6.8 Snow Leo van rajta.
-
varsam
őstag
üdv
jelenleg 1 vinyón van win7 és SnowLeo, dual bootba, chameleon bootloaderrel megoldva.
Újra kell tennem a win-t, win8 lesz helyette.
Kérdésem, hogy a chameleon-t hogy tudom utána visszavarázsolni?
Illetve most még csak 10.6.7 van fent, fel akarom tenni 10.6.8-at, ehhez kellene egy új chameleon, tudnátok linket adni?
köszi -
varsam
őstag
üdv
van egy 10.6.7-es rendszerem, most már ideje lenne 10.6.8-ra cserélni. Jó ideje nem foglalkoztam már hackintosh-sal, sok mindent felejtettem, de arra emlékszem, hogy rendszerfrissítés után, még az újraindítás előtt pár dolgot le kell cserélni, csak nem tudom mit?
Chameleon bootoader van fent, ebből kell az újabb?
esetleg fakesmc?esetleg pár linket dobnátok, mit hol találok, az nagyon jó lenne...
-
varsam
őstag
köszi, de nem működik
Sajnos a rendszer sem százas még. Safari pl nem marad bejelentkezve az oldalakon (PH, face, gmail...) pedig ki vannak pipálva, hogy maradjon bent.
Minden egyes bejelentkezéskor még mindig feljön egy ablak, hogy csatlakoztassak billentyűzetet. Ebből ki tudok lépni cmd+q-val, és működik a bill, csak zavaró. -
varsam
őstag
Üdv
csináltam egy apple ID-t, és amikor be akarok lépni iCloud-ba, akkor ezt írja:
This Apple ID is valid but is not an iCloud account.Hogy tudok valid ID-t csinálni?
-
varsam
őstag
válasz
#01993216 #12241 üzenetére
nem teljesen jó ez a megoldás, de rávezetésnek tökéletes volt, köszi
ezek Lion alatt így nem mennek, én így csináltam a dolgot:
[link]mount -uw /
launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.opendirectoryd.plist
passwd root
majd a jelszó megadása kétszer és kész.Most már sikerült belépnem, alap dolgok tökéletes működnek.
VGA-hoz simán GraphicsEnablert használtam Chameleonban, ezzel megy szépen.
Ethernetet nem ismeri fel, pedig SL alatt ment a built-in ethernet-tel, itt nem.
Wifi-t kiírja, hogy van, de nem tudom bekapcsolni, ehhez SL alatt nem kellett semmi, mert ezt a Broadcom bcm4311 chipes wifit elvileg az apple is használta, most nem működik.
System profiler mutatja, hogy third-party eszköz, de nem tudom bekapcsolni.Az első belépés után (miután beírtam a felh.nevet és jelszót) megint feldobta, hogy nincs billentyűzet és csatlakoztassam, de cmd-Q megoldotta
Hang is van, igaz csak 3,5-es jack kimeneten, a laptop hangszórói nem szólnak, ez mondjuk hidegen hagy, eddig sem használtam őket.
Wifi-vel kellene valamit csinálnom, hogy menjen és már jó is lenne számomra minden.
-
varsam
őstag
Feltettem az általad linkelt ps2 kexteket, viszont ilyennel még nem találkoztam, ami most van. Továbbra is ugyanúgy "homokórázik" a gép, hogy csatlakoztassak billentyűzetet, viszont touchpad jó, billel hangerőt, fényerőt tudok állítani, cmd+q parancsra reagál és feljön egy kis ablak, hogy még nem fejeztem be a telepítést és cancel vagy shut down, illetve ha bármilyen bill-t nyomok le, akkor hangjelzést kapok, szóval valami működik.
Hogy tudnám átugrani ezt a regisztrációs részt, vagy legalább a bill felismerős részt?
Egyéb ötlet? -
varsam
őstag
Egyelőre jól állok. Kiírtam iAtkos L1-et dvd-re, ez ugye ráfér normálra, nem kell DL. Fel is települ szépen, bootol is, viszont nem ismeri fel a billentyűzetet, ezért nem tudok belépni. Ugye PS2-es a laptop billje, ezzel sajnos mindig szívok.
Aki tud működő kextet, kérem ossza meg velem.
-
varsam
őstag
Na ez a kakewalk sz@rság jól kiba.. velem. USB-s vinyó egyik particiójára akartam volna felmásolni a telepítőt. Kiválsztottam a partició nevét, de az szépen leformázta és összefűzte az összeset. Kb 200GB adat oda (még jó h van róla mentésem, különben most kiborultam volna.)
iAtkos féle dmg-t fel sem lehet vele másolni, vmit nem talál, hibát dob, no mindegy, marad a Disk utiliy-s restore móka.SL-hoz használd dsdt jó Lion-hoz, vagy mindenképp kell az? Ha nem jó, hogy tudok csinálni. Ha jól emlékszem, csak a hang miatt kell SL-hez nekem.
Ennél a sornál:
sudo tar xjvf ~/Downloads/Lion_OSInstall_GM.tar.bz2 -C /Volumes/Mac\ OS\ X\ Base\ SystemA Lion-s volume-t adjam meg ugye?
Szerk: hiába szkennelem a dmg-t ahogy alább írták, akkor is dobja a hibaüzenetet.
Megpróbálom retail-lal. -
varsam
őstag
válasz
#01993216 #12204 üzenetére
igen én sem szeretek kínlódni, ezért favorizálom ezt a megoldást, mert nincs DL lemezem, a vinyó meg ugye megvan. Na mindegy, még keresgélek megoldást.
szerk: én is előbb kérdezek, mint keresek:
"If you get the following message:“Restore Failure – Could not find any scan information. The source image needs to be scanned for restore.”
All you need to do is verify the disk image by clicking on it, then select “Images” in the menubar and then going to “Scan for Restore”
Do this in Disk Utility and it will verify that the image is capable of being a Restore image. This is just a simple preventative measure so that you don’t restore a drive with an image that isn’t intended to be used as a restore option (like an installer in this case)"
Ha hazaérek ki is próbálom.A telepítéssel kapcsolatos kérdésemben esetleg tudsz segíteni?
-
varsam
őstag
erre tud valaki megoldást?
Próbáltam egy dmg-t restoreolni az egyik particiómra, hogy arról bootoljak, de disk utility hibát dob:
Restore Failure
Could not find any scan information. The source image needs to be imagescanned before it can be restored.Hogy tudom leellenőrizni, vagy akármit is akar? Mountoltam előtte a dmg-t, ott ugye csinál egy ellenőrzést, de ez nem jó neki.
-
varsam
őstag
Üdv
Jelenleg laptopomra iAtkos S3 van telepítve, upgradeelve 10.6.7-re és fut hibátlanul, de érdekelne Lion, kipróbálnám egy külső vinyóra telepítve.
Tudnátok segíteni abban, hogy mennyire kompatibilis a gépem Lion-nal és az ahhoz található kextekkel?Paraméterek:
gép: MSI EX600
cpu: C2D T7500
chipset: intel PM965
ram: 3GB DDR2 667MHz
gpu: nvidia 8400M G 256MB
audio: realtek ACL888
wifi: broadcom bcm4311
lan: realtek 8168
PS2 csatis bill.Most Chameleon RC5-tel bootolok, fent lévő plusz kextek pedig: voodooPS2controller, fakesmc, disabler, evoreboot, appleACPIPS2nub, ElliottForceLegacyRTC, illetve DSDT és moddolt appleHDA (utóbbi kettőt úgy kaptam, nem én csináltam őket, nem is értek hozzájuk).
Majdnem egy éve nem foglalkoztam osx telepítessel, azóta kb nem volt különösebb gondom vele, ezért le vagyok maradva a témában.
Láttam többen iAtkos L1-gyel próbálkoztak, most elkezdtem leszedni, hogy azt kipróbálom, de szívesen fogadok mindennemű segítséget.
Előre is köszi!
-
varsam
őstag
üdv
10.6.7-hez chameleon RC5-öt használok, és indítás után mindig ez a képernyő fogad: [link] Nyomok egy gombot és szépen bootol, semmi gond, de nem lehetne ezt valahogy kiiktatni? Mi ez egyáltalán?
-
varsam
őstag
válasz
kisjimy #11858 üzenetére
Nekem is S3 van, egy sima apple.com-ról letöltött combo update-tel fel tudod frissíteni. A lényeg, hogy ne a software update funkcióval csináld, hanem töltsd le a dmg-t és azzal. Ha valami moddolt kernelt használsz, akkor annak viszont kelleni fog a megfelelő 10.6.6-os verziója, ha alap kernelt használsz, akkor nem kell semmi.
Sleepenabler-t ha használsz, akkor abból is kell az új.Amúgy szerintem mehet a 10.6.7 vagy 10.6.8-as frissítés is. Én mondjuk most downgrade-eltem vissza 10.6.7-re, mert a PS2-es kexteket nem szerette a 10.6.8, amúgy ment az is szépen.
-
varsam
őstag
válasz
Mr. Teddy #11812 üzenetére
Win7 simán megy AHCI-val mindenféle probléma nélkül, sőt jobb is neki tudtommal. Lehet kell egy reinstall, ha a jelenlegi nem akar indulni, de talán még anélkül is meg lehet csinálni.
Dual boot is simán megy, én chameleonnal tudom választani, hogy melyik rendszer induljon. Talán annyi a trükk (bár ez lehet felesleges, nálam így ment), hogy a chameleon-t tartalmazó HDD legyen az első sata portban. -
varsam
őstag
üdv,
most restore-oltam a gépem time machine-nal, viszont a bootloaderem elszállt. Hogy tudok a legegyszerűbben feldobni egy chameleon-t? -
varsam
őstag
üdv
A laptopomon (adatlap) futtatok jelenleg egy iAtkos S3-at immáron több mint fél éve, és eddig hibátlan volt. Pár napja upgradeeltem 10.6.7-ről 10.6.8-ra, és valamiért nem mindig ismeri fel a billentyűzetem. VoodooPS2controllert kextet használok hozzá /Extra/Extensions mappában, eddig remekül működött, most viszont van hogy hibát ír ki rá boot közben, és nem ismeri fel, néha (3-4 újraindítás után) meg már jó, aztán megint elmegy.
Van valakinek ötlete h mi lehet a baj?
Ezek a kextetek vannak még /Extra/Extensions-be pluszban:
fakesmc, voodoobattery, evoreboot, disabler, AppleACPIPS2nub, ElliottForceLegacy, illetve egy módosított AppleHDA a hanghoz az S/L/E-ben.Lion témában még egyáltalán nem vagyok otthon, van már vmi egyszerű módszer a telepítésre? PM965-ös chipsete van a gépnek.
-
varsam
őstag
üdv
A laptopomon (adatlap) futtatok jelenleg egy iAtkos S3-at immáron több mint fél éve, és eddig hibátlan volt. Pár napja upgradeeltem 10.6.7-ről 10.6.8-ra, és valamiért nem mindig ismeri fel a billentyűzetem. VoodooPS2controllert kextet használok hozzá /Extra/Extensions mappában, eddig remekül működött, most viszont van hogy hibát ír ki rá boot közben, és nem ismeri fel, néha (3-4 újraindítás után) meg már jó, aztán megint elmegy. Ha -x -v kapcsolóval indítok akkor semmi baja.
Van valakinek ötlete h mi lehet a baj?
Ezek a kextetek vannak még /Extra/Extensions-be pluszban:
fakesmc, voodoobattery, evoreboot, disabler, AppleACPIPS2nub, ElliottForceLegacy, illetve egy módosított AppleHDA a hanghoz az S/L/E-ben.Lion témában még egyáltalán nem vagyok otthon, van már vmi egyszerű módszer a telepítésre? PM965-ös chipsete van a gépnek.
-
-
varsam
őstag
válasz
mate0314 #6522 üzenetére
1. Igen. Erre írtam azt amit. Másik osx, vagy win alól. Mivel írtad már korábban, hogy egy inteles gépre sikerült feltenned osx-et, így ha abba a gépbe beteszed ezt a vinyót, akkor arról fel fogod tudni másolni, vagy ugyanígy egy win-es gépről, csak oda kell a külsős progi.
2. talán fakesmc után jó lesz (cadmester szerint). Újra is rakhatod, akkor telepítés során kell a customize részben bejelölnöd a fakesmc-t, ott ahol a többi kextet, stb is bepipálod.
3. lásd 1, 2 pontok
4. ez nem tudom mi.
-
-
varsam
őstag
válasz
mate0314 #6500 üzenetére
Én is 10.6.2-t tettem fel AMD-s gépemre, majd az updateeltem. Annyi a lényege a dolognak, hogy kernelt is kell frissíteni vele. Legacy kernelből már van új 10.6.7-hez is jó: [link]
Úgy csináld, hogy apple oldaláról leszeded a 10.6.7 combo update-et: [link] Telepíted, majd ha végzett és kéri, hogy indítsd újra, akkor NE tedd még. Ilyenkor feltelepíted az új kernelt, majd ha az is végzett, akkor restartolsz. -
varsam
őstag
válasz
mate0314 #6482 üzenetére
8 gigás már elég, usb hdd is jó.
Csináltam egy particiót, arra felmásoltam a telepítőt (osx alól, szval winről nem tudom hogy lehetne), bekötöttem rendesen sata helyre a vinyót, IDE dvd-ről bebootoltam chameleon-t, onnan indítottam a vinyón lévő telepítőt. Ha vinyóról bootoltam chameleont és onnan akartam indítani a telepítést, akkor nem ment, ezért kellett a dvd. -
varsam
őstag
válasz
mate0314 #6456 üzenetére
Akkor ha jól értem:
Van sata és IDE vinyód. Most IDE-s vinyón van az osx, amit a win nem lát, de vissza szeretnéd formázni ntfs-re, és helyette a sata-ra feltenni az osx-et.
Win7 alatt vezérlőpult, kategória nézet, rendszer és vmi (fejből nem tudom, sry), ott találsz olyat, hogy Lemezkezelő - particiók létrehozása/törlése stb. Ott már látni fogod a vinyókat és tudod formázni is. -
varsam
őstag
válasz
marciart11 #6427 üzenetére
indítsd -v kapcsolóval (verbose mód), ott látod, hogy hol akad el, ha nem érted, akkor töltsd fel ide
-
varsam
őstag
válasz
dj_egonka #6417 üzenetére
Az, hogy fent van a retail, ennél jobb nem is lehetne. Gyors keresés után nem találtam megoldást én sem a wifi problémádra, elképzelhető, hogy nincs. Én is ezért cseréltem wifi adaptert anno.
3 megoldásod van:
- keresel tovább, hátha találsz valamit,
- maradsz windowson/linuxon
- kicseréled a wifi kártyát. -
-
varsam
őstag
válasz
ittakary #6396 üzenetére
6870 Snow Leo-n illetve http://www.insanelymac.com/ + gugli, laptophoz is.
-
varsam
őstag
-
varsam
őstag
válasz
dj_egonka #6366 üzenetére
a kext fájlokat nem kell megnyitni, van 3 módszer: (csak az egyiket csináld, ugyaz az az eredménye mindnek)
1. Bemásolod a /Extra/Extensions mappába, ha nincs ilyen, létrehozod (lehet h rejtett jelenleg) Ezt azért ajánlom, mert ebbe a mappába csak az általad hozzáadott plusz kextek vannak és így nem keveredsz össze.2. Bemásolod a /System/Library/Extensions mappába.
3. Letöltöd a Kext Utility nevű programot, bemásolod az Applications mappádba, majd a kext fájlt egyszerűen csak ráhúzod a progira, az elindul, megadod a jelszavad és lefut.
Ha bármelyiket csinálod, utána restart és utána kell működnie ha megfelelő a kext.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged