- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy erre a laptopra asus k46cb-wx186h felmegy e az OS X? Speckó
Eltérés, hogy 3317u proci van benne.
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Valaki tud erre a hibára megoldást? A mac névjegyére kattintva kiléptet a rendszer. Konkrétan a bejelentkező képernyőre.
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már ezzel hibával: ha rákattintok a Mac névjegye "gombra" akkor konkrétan kijelentkeztet a rendszer. Ez mitől van?
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis hiba aminek a megoldására nem jöttem rá pedig próbáltam megoldani.
A hiba a következő: van már ugyan egy működő OS X a gépen, de arra gondoltam ma, hogy levágok egy 20 gigás partíciót arról a partícióról amin a jelenleg is kitűnően futó OS X van. Ezzel meg is vagyok. Ezt követően Unibeast -el csináltam egy 10.8.3 -as telepítőt, majd telepítésnél már furcsáltam a dolgot ugyanis hibát dobott. Mégpedig annál a résznél, mikor kiválasztottam, hogy melyik partícióra tegye a rendszert. FileVault és Rendszervisszaállítás hiba volt (utóbbiba nem vagyok biztos). Elsőnek nem is telepítettem fel inkább vissza mentem a működő rendszerbe, majd partíciót eltávolítottam és újra létrehoztam.
Mondanom sem kell telepítésnél ugyan úgy jött a hiba, de ekkor már nem foglalkoztam vele, feltettem az OS X -et. Itt is jön az első kérdés, hogy ezt miért csinálta? Talán azért mert érzi, hogy már van egy ilyen OS a gépen és ez pedig nem elsődlegesnek lesz telepítve?
Létezik ilyen?
Ez még nem is lenne annyira nagy hiba mint inkább az, hogy miután a rendszer felment, elkezdtem azt a néhány dolgot MB -ből felpakolni hozzá. (Without DSDT ALC889, 3rd Party eSATA, USB3 CalDigit, Bootloader, GraphicsEnabler=No, System Default Mac Pro 3.1, [iMac 12.2, iMac 13.1], SSDT Core i7).
Majd MB lefutása közben azt vettem észre, hogy mikor elér a GE=No részhez hibát észlelve nem telepíti tovább a dolgokat. (Természetesen egyesével szűrtem ki mi lehet a hiba forrása onnan tudom.) A másik ami furcsa, hogy hiába teszem fel MB -ből a bootloadert vagy töltöm le tonymacx86 -ról az Extra mappába nem jelenik meg az org.chameleon.boot.plist fájl. Próbáltam átmásolni működő rendszer alól, de nem ért semmit. Rendszer töltéskor alma logónál pörög az ikon, de nem ír hibát.
Unibeast pendrive -al természetesen betölt, akár használom a GE=No parancsot, akár nem. (Tudtommal GTX6xx kártyánál kell a GE=No)
Valami biztos a bootloader -rel van, de én nem jövök rá, hogy mi pedig már órákat szenvedtem vele, több fajta smbios fájlal (ezért is írtam azt a hármat fentebb, mert azokkal biztos ment mivel nem dobott hibát az alma logónál csak pörgött a tölés ikon).
Valakinek valami használható ötlet?
Azért akartam második rendszert föltenni ilyen kis partícióra, mert soha nem lehet tudni mikor üt be hacklinél valami... Aztán úgy gondoltam, hogy jobb félni mint megijedni.
-
AdamP900
tag
Alvásra megoldás lehet ha az Energiatakarékosságban a számítógép altatása csúszkát eltolod oda, hogy soha ne altassa el a gépet. Nekem is van ezzel probléma, nem szúnyókál a gép Mac Pro 3,1 -el (bezzeg mikor iMac -nek volt beállítva akkor minden további nélkül ment. De úgy rémlik ezt tárgyalták is itt a fórumon Mátéék).
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #19146 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást!
Reinstall megtörtént, mert rájöttem, hogy iMac -et nem szereltek Quadro és más típusú kártyákkal és ezért rinyált. Kapott egy 3.1 -es Mac Pro smbios -t és már is engedte a drivert felrakni. Ezt követően VGA csere majd GraphicsEnabler=No paranccsal tökéletesen indul és megy.
Mit csinál ez a parancs? Van ennek valami érezhető hátránya, hogy nem Yes -be van kapcsolva? Ha nincs akkor MB -ből fixálom a GE=No -t.Közben utánna olvastam és a grafikai teljesítmény kihasználásával csinál valamit.Kártya és OS függő ha jól értem/gondolom.
Még egyszer köszönöm a segítséget! (Természetesen másoknak is, akik láttak el tippekkel!)
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #19146 üzenetére
Akár mennyire is nem szerrettem volna ma rendszert rakni, csak az lesz belőle. Visszatettem a GTX 260-at addig még installáltam volna a drivert, erre azt írja nekem vissza, hogy ez a rendszer nem támogatja a Geforce illetve a Quadro kártyákat.
Ebből kifolyólag már is nem tudom telepíteni az illesztőt. Megpróbálom úgy, hogy újrahúzom az OSX -et és még az elején felteszem a drivert.
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
-
-
AdamP900
tag
Hali!
Megérkezett a megrendelt VGA kártyám, be is pattintottam a gépbe, viszont gyenlőre az OSX -et nem sikerül működésre bírni. Egy gigabyte -os GTX660 -ról van szó (nem Ti verzió).
Olvastam más külföldi oldalakon, hogy GraphicsEnabler=No -val és -v -vel el lehet indítani. Nos, hát nekem se ebbe a verzióba, se úgy ha megfodítottam a parancsok sorrendjét sem indult el. 10.8.2 -es HCL lista szerint Inno 3D -s 660 támogatva van ebből gondoltam, hogy a Gigás is jó lesz. Jelenleg 10.8.2 -es USB -s telepítőm van.
Valakinek van esetleg valami tippje? Nagyon remélem, hogy ez nem megint egy ördögi kör mint annó az alaplappal volt, mert akkor egy kis időre muszáj leszek búcsút inteni a hacklinek, mert nincs mihez nyúlni és új VGA -t venni...
A segítségeteket előre is köszönöm!
--
(Ha kellenének esetleg a gépm adatai:
Gigabyte Z68X UD3H-B3
2x4Gb Kingston HyperX
Gigabyte GTX660 OC 2Gb
Intel Core i7 2600 [nem k -s verzió])
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Jövőhéten készülök VGA -t venni. A választásom egy Gigabyte GTX650 Ti lenne. Mennyire kompatibilis ez OSX -el? Kerestem google-ben is leírást, hogy hátha valaki kisírletezett vele, de semmi. HCL listába nem láttam feltüntetve (mondjuk hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi GTX260 sincs benne és flottul működik). A választ előre is köszönöm!
ui: Jut eszembe... ezekhez a 6xx -es kártyákhoz le kell majd szedni a CUDA drivert?
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Feltettem ezt a csodálatos 10.8.2 -őt... Simán felment, de restart után alma logónál megállunk és csak pörög a töltő ikon.
-x -el elindul, de ugye nem safe módba szeretném futtatni a rendszert.
Valakinek van valami használható tippje?
GA Z68X UD3H B3
GA GTX260
2x4 Gb RAM
Core i7 2600 (nem a K verziós!) -
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #18386 üzenetére
Visszatérve a múltkori témára, hogy váratlanul lefagy a gép... Az Audigy hangkártya helyett kiválasztottam az alaplapit és azzal hallgattam ma zenét.
Semmi gond nem jelentkezett, nem volt váratlan fagyás sem. Viszont ha visszaállítom majd az Audigy ZS 2 -re, akkor szerintem megint elő fog jönni a hiba. Ez lehet attól, hogy ML alá nincs megfelelő hangkártya illesztő?
Bevallom, az alaplapi ritka kakául szól, halk is meg szerintem a mélynél egy kicsit zajos is.
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #18310 üzenetére
Rájöttem közben, hogy hülyeséget beszélek csak mire javítottam volna letelt a szerkesztési idő.
Majd ha kifagy megnézem mi nem tetszik neki.
-
AdamP900
tag
Hali!
Az szerintetek miért van, hogy egy nap egyszer kifagy a rendszer? Minden nap megcsinálja! Reset gomb, két - három bekapcsolódási kísérlet a BIOS -nál, majd elindul. Bejön szépen a rendszer és megy minden tovább mintha nem történt volna semmi.
Fogalmam sincs mi csinálhatja ezt. Valami log fájlba nem lehet ezt megnézni? Kérdés, hogy a log fájl nem törlődik e minden egyes indulásnál...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Frissítettem a BIOS -t a lapon, így már az UEFI duruzsol rajta. Újra szeretném húzni a rendszert, de amint bejött a szürke alma logó, elfeketedik a képernyő és onnantól sehova tovább.
Próbáltam egyik DVI -ból a másikba dugni, semmi.
GE=No vagy Yes egyikkel se ment.
PciRoot=1 ezzel se értem el eredményt.Tipp valakinek?
Unibeast-es ML-ról van szó
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Érkezett a családba egy újabb laptop. Dell Inspiron N5110. Kérdés, hogy rá lehet e tenni az OSX -et?
i7 2630QM
NVidia GT525M
4Gb RAM
Wifi -ről halvány lila gőzöm sincs. Nincs itthon pillanatnyilag a szerkezet, így nem tudom megmondani mi van benne.Ahogy keresgéltem google-ben voltak rá kísérletek, de gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy mi a véleményetek.
-
AdamP900
tag
válasz
ritterkrisz #17900 üzenetére
USB -s téma: MultiBeast-ből tegyél fel bootloadert! Restart után már nem fog kelleni a pendrive.
Jó tudni, hogy legalább valakinek van ilyen deszkája és simán felcsúszott rá a ML. Jó lenne már ha én is szerelhetném befelé a házba.
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #17718 üzenetére
Örülök, hogy végre valaki átlátta a dolgot!
Bár lenne olyan oldal ahol van egy kis FAQ vagy valami, X hibával felsorolva és a lehetséges megoldások oda lennének írva. De mivel nincs olyan oldal ahol ez össze van szedve, muszáj, hogy kérdezzen az ember.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #17687 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy nem érdekel a véleményed, szóval jöhet az a válasz!
rooney8: Ezért váltok alaplapot! Ugyan ez a hiba, minden féle kapcsolóval próbáltam már, de csak villan egyet az almánál és reboot. GA EP45 -ös lapon ugyan ez az Unibeast -es ML pendrive hiba nélkül megy. Ezért bízom majd a gigás lapba.
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #17554 üzenetére
Jut eszembe, tegnap ugyan ezt a bootloadert próbáltam. Az enoch félét. P*csánrúgással ért fel.
Viszont Gigás alaplappal szerelt gépre mindenféle bootloader csere nélkül felment! Soha az életbe nem veszek többet ASRock deszkát! Azon agyalok most is, hogy 1-1 cserébe el kellene cserélni egy UD3H-B3 -ra...
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #17552 üzenetére
Myhack -el mikor csináltam a pendrive -ot próbáltam ezt is... Eredménytelen volt. Unibeast -nél automatikusan adja hozzá a Chimerát.
Másik gépen most indítottam el, csont nélkül települ.
Konfig:
GA EP45 UD3R
2x2 giga ram
Q9550 cpu
Galaxy 8800GTAz én konfigomra meg nem képes felmászni...
ASRock P67 Fatality Performance
2x4 giga ram
I7 2600 cpu
Gigabyte GTX260 -
AdamP900
tag
Üdv!
Megcsináltam az Unibeast -es ML pendrive -ot. De valami gázgéza van... Bejön a Chimera, kiválasztom az USB -t egy tized másodperce felvillan a szokásos alma logó majd hirtelen restart. Akár hányszor próbáltam indítani, semmi.
-v -vel is próbáltam, hogy hátha megakad valahol, de semmi. PciRoot=1 -el próbáltam, semmi.
Audigy ZS2 hangkártyám van, gondoltam kiveszem + a 2x4 giga ramot csökkentem, így maradt benne egy darab 4 gigás modul. Mondanom sem kell, akár halottnak a csók...
iAtkos féle L2 van kiírva próbaképp betettem, hogy tudja e olvasni és az megy minden további nélkül. BIOS -hoz nem nyúltam ezer éve...
Valakinek hasznos ötlet esetleg?
-
AdamP900
tag
válasz
#92942848 #17260 üzenetére
Csak azt vedd figyelembe, hogy ezen a fórumon sok olyan ember van (én is azok közé tartozom) aki nem tud magának megírni egy kextet, ezért rá van szorulva az olyanokra mint tonymacx és társai. Köszönöm a nép nevében, hogy léteznek olyan emberek akik szabadidejüket arra áldozzák, hogy kexteket irkálnak és közkincsé teszik azt olyanoknak, mint én.
Szerinted honnan a nyavajából kellene tudnom, hogy milyen kextet miből módosítsak olyanra, amit majd használni is tudok mikor még azt se láttam, hogy néz ki a forráskód és milyen szakszavak vannak.
Ha csak olyan emberek lennének itt a fórumon mint Te, hogy dicsekszik azzal, hogy megtud magának írni kextet, de másnak baszik segíteni, akkor nem igen lenne itt még ennyi érdeklődő sem. Viszont az ilyen negatív hozzászólásokkal csak lelombozzák a próbálkozó embert.
ON
Többieknek, hátha tud valaki valamit mondani erre:
Az miért van, hogy OSX restart után a BIOS visszaáll alapra? Nincs tuningolva a gép! Annyi van átállítva rajta, hogy a HDD -t AHCI -ba kezelje és a Full Screen LOGO ki van kapcsolva. Amúgy full alap az egész. Ennek ellenére újraindításkor még is visszaáll a BIOS alapra.
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Van már értelme feltenni a(z) ML GM -et? Unibeast -el meglehet oldani úgy ahogy Lion esetében? Merjem rá elcseszni a működő Lion pendrive -omat vagy várjam meg a hivatalos bejelentést? A legutóbb kiadott Multibeast -be vannak olyan cuccok amiket már az ML is támogat?
-
AdamP900
tag
válasz
Canis rufus #16960 üzenetére
Ha 4530s -ed lenne akkor minden további nélkül meg lehetett volna oldani.
-
AdamP900
tag
Hali!
Na ez a bcm94312 nem igazán jött be a Lenovo N500 -nál. Folyamatosan azt írja, hogy "unauthorized network card plugged" Ezt követően pedig, hogy kapcsoljam ki a gépet távolítsam el a miniPCI kártyát. Hát mit ne mondjak, baromira értékelem a dolgot... Szerintetek mi a bánatot kellene csináljak vele?
-
AdamP900
tag
Hali!
Van arra megoldás, hogy a 0 és í karaktert felcserélje a rendszer? PS/2-es billentyűzetnél fordítva írja, itthon egy másik gépen.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #16413 üzenetére
Az a baj ez az eBay -es téma nekem nem igazán fekszik. Amit küldtél linket küldtél azt köszönöm, délelőtt ezt kerestem! Viszont itt azt írja, hogy támogatja a rendszer csak újra kell rakni 10.7.3 frissítés után.
Véleményed szerint miért ne legyen ez?
Szerk: értem! Támogatom a dolgot! De itt "csak" újra kell rakni ha jól gondolom.
-
AdamP900
tag
Tiszteletem!
Mondana nekem valaki laptopba való Wifi kártyákat amit szeret a Mac?
Csak jó lenne az az OSX az itthon lévő Lenovo N500 -ra, de a bennelévő trágya Intel Wifi 5100 az minden csak nem használható vagy nem bírható működésre Mac alatt.
Szóval egy pár db Wifi kártyát mondana nekem valaki?
-
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #16128 üzenetére
Nyilván ebbe igazad van. Jövőhéten lesz meg a szakmám (legalább is remélem
), aztán valami meló hely után nézhetek én is. Egyelőre annyi előnyöm van másokkal szemben így huszonéves létemre, hogy nincs még család. Gyakorlatilag azt a pénzt amit megkeresek magamra költhetem majd (nyilván még a szüleimmel lakom addig be kell adnom X összeget a közösbe). Szóval remélem viszonylag ügyesen összejön az a pénz amiből egy MB Pro vagy Air kijön.
Laptopnál szerintem ez magától értetődőnek kell legyen, hogy ágyba nem használom, vagy ha igen, akkor nem órákon át, hogy hagy szívja meg magát jó sok porral, hogy aztán megdögöljön. Azért az esetek nagytöbbségében vigyázok a cuccaimra, főleg az ilyenekre.
Mivel ezek az ún. unibody házak vannak, így csak ez a takaríttatós módszer marad. Gondolom nem kerül ez azért olyan sokba. Egy évbe egyszer lehet kibírja az ember.
Én örülnék a legjobban ha már ott tartanék, hogy egy valamilyen MB Pro / Air lenne nálam.
-
AdamP900
tag
válasz
Phantomhive #16125 üzenetére
Na ez a nem mindegy! Rendes mac gépnél azért nem kell vacakolni, hogy hopp! Egy frissítés, na most vajon összeszakad e a rendszer vagy sem?! Kell e másik kext vagy nem? stb... Értitek.
Hát ezért gondolkodom én is Macbook -on. A visszatartó ereje az, hogy ha javíttatni kell, akkor a gatyámat ráfizetem. A másik pedig az örökös probléma ami miatt nem tudok venni Macbook -ot (és szerintem rajtam kívül mások is járnak ugyan ebben a cipóben, akár itt a fórumon is) az az örökös pénztelenség. Egyszer pedig jó lenne venni egyet.
Nem hinném, hogy sok embernek van kedve állandóan belenyúlni a rendszerbe, hogy visszategyen egy régebbi fájlt azért, hogy az működjön rendesen. Az emberek arra vágynak -szerény véleményem szerint-, hogy megvegyék a gépet, bekapcsolják, aztán ha van frissítés az letöltődjön és feltelepüljön és lehessen tovább használni nyugodtan a gépet. Nem hinném, hogy mindenki "számtech zseni" akar lenni és minden egyes ilyennél beleturkálni a fájlokba, még ha csak pár sorról is van szó amit módosítani kell.
A windows -os véna kiölése számomra egyáltalán nem lenne gond, ahogy most sem az. Elég volt annak a rendszernek a hibáit figyelgetni. Valami gatter annál is volt mindig. Volt mikor frissítés nem akart felmenni, pedig már huszonnyolcadszorra tettem fel és akkor se... Ahogy én látom, OSX -et egyszerűbb használni mint a Win -t. egyszerűbb, felhasználóbarátabbnak tűnik nekem.
Amúgy félre ne értsetek, nem vitatkozni akarok veletek! Csak érdekel e téren a véleményetek!
-
AdamP900
tag
Értelek Titeket! Abban mindenképp igazatok van, hogy ha valami gáz van a géppel akkor azt nem olyan egyszerű javítattni mint egy PC -t. Külső az megint más. Bár szeretném ha úgy nézne ki a gép mint egy rendes Mac, de nem feltétlen.
Jók voltak ezek a hozzászólások, legalább tudtam mérlegelni mennyire is van szükségem a váltásra. Valószínű megmarad a gépem, de akkor már jobban oda kell figyeljek alkatrészek vásárlásakor (lsd: alaplap...).
Még egy kérdés merült fel bennem. Ti már régebb óta használhattok OSX -et mint én. Nekem ugyan eddig semmi bajom vele, de mennyire érzékeny ez? Mekkora az esélye, hogy esetleges frissítés bekövetkezésekor összeomlik a rendszer? Egyszóval mennyire kényes?
Lehet hülyén hangzik, de télleg érdekel.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #16112 üzenetére
Nem lenne hülyeség az utóbbi gondolatod.
Lehet ha másik deszka lenne a gépbe, ami jobban lenne támogatva akkor másképp vélekedék. Viszont még is van bennem egy olyan érzés, hogy a saját környezetében csak jobban futhat ez. Lehet változna ez az álláspont, ha lett volna már mivel összehasonlítanom ezt a rendszert egy eredetivel.
Meg az az érzésem van, hogy mire így összeválogatja az ember a kompatibilsnek mondható cuccokat, addigra ott tart, hogy mondjuk 220 -ért meg tud venni egy C2D -vel szerelt MB Air -t. Értem ez alatt a kompatibilis dolog alatt mondjuk az Apple hálókártyát vagy mint. Még ha nem is nagy tételek, azért előbb - utóbb ott tart az ember, hogy lehet ennek az árából már egy használt Mac kijött volna.
-
AdamP900
tag
Váltáson pedig én is gondolkodom. Eladom az asztali PC -t és vennék egy MB Pro -t. i5 vagy i7 -el szereltet, bár egyenlőre ez pénz hiányába esélytelen. Kár, hogy ilyen borzasztó drágák az almás gépek... Legalább is olyan földi halandónak mint nekem
Véleményem szerint (persze lehet én gondolom rosszul, nyugodtan meg lehet cáfolni) a Hackintosh arra nagyon jó, hogy az emberrel megszerettesse az op.rendszert. Megtanulja használni, stb... De azért gondolom egy rendes almás gépen, a saját hardverkörnyezetében amire megírták őket, jobban fut. Sajnos nem volt még alkalmam eredeti Mac -es gépet nyomkodnom, szóval ez most csak úgy jött belőlem.
-
-
AdamP900
tag
Valakinek valami okosság arra, hogy a rendszer miért nem lát mikrofont? Skype -nál akartam beállítani, de nem látja az eszközt. Olvastam, hogy Voodoo HDA -val megoldódna (elvileg), de mint tudjuk az enyhén szólva is kaka. Más megoldás?
-
AdamP900
tag
válasz
cellpeti #16063 üzenetére
Nincs. Épp tegnap szívtam vele. OSX álltal nem támogatott az X4500. Állítólag módosított x3100 (ha jól emlékszem) illesztővel menne, de közel nem hozza azt amit egy rendes vga hozna. Ezért vetettem haverommal tegnap VGA -t.
Lehet,hogy VoodooHDA -val lenne hang is Lenovon.
-
AdamP900
tag
Valaki nem tud eladó trackpad -et 12 - 13k -ért?
Eddig akár hány embernek írtam besz.mac -en, senki nem reagált. Ph -n meg nincs eladó. Illetve van egy, de 16 -ért nem akarnék venni.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #16052 üzenetére
Jelentem minden probláma megoldva!
Net: AttansicL1eEthernet_0418_64 - Ezzel megy tökéletesen a kábeles. Wifi végülis nem fog kelleni, mert a lakásba be lesz majd vezetve a kábeles.
VGA: Végülis a választás egy 9600GT -re esett, hozzá is jutottunk mert helyben volt a srác aki eladta. Szóval ez is ki lett pipálva.
Hang: Audigy 1 -es karim volt itthon, belepattintottuk kX Audioval hang kipréselve.
Úgyhogy EasyBeast -el fel lett téve a rendszer, fainul megy. ComboUpdate -el 10.7.4 -re feltornázva, minden gond nélkül van működő OSX.
Köszönöm azért a segítséget!
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #16045 üzenetére
Viszonylag olcsó vga kellene. Viszont most nézem, hogy net sincs. Se wifi se kábel. Pedig atheros lan van a lapba. Multibeast -ből fel is raktam és semmi. Sanda gyanúm itt egy lap csere is. Lehet a Lion valamiért nem komálja ezt a deszkát.
Más ötlet: mi van akkor ha a saját gépemen felteszem a rendszert, beállítom és vissza teszem abba a gépbe a vinyót amin egyébként futnia kellene? Összeszakad a rendszer?
Ez most csak egy hirtelen fevetés volt. Ha hülyeségbvolt, akkor...
-
AdamP900
tag
Szükségem lenne a segítségetekre mint ezek előtt oly sokszor!
Haveromnak a gépére feltettem a Lion -t (10.7 ez volt pendrive-on -unibeast-). Csont nélkül felment, de két dologhoz kellene a szakértelmetek.
1.: 1024x768 -tól nem tudok nagyobb felbontást állítani. Próbáltam Google -ben keresni megoldást erre, de nem találtam. Remélem nem az van, hogy a rendszer álltal nem támogatott a VGA. (alaplap integrált Inel GMA X4500 -ról van szó)
2.: TP-LINK TL-WN322G -hez létezik valamiféle illesztő? 321G -t próbáltam... Fel is megy, meg is jelenik a program, de nem indul el hiába kattintok rá. A LED fel se villan az adapteren.
Köszönöm!
-
AdamP900
tag
válasz
Ragnar95 #16003 üzenetére
Még vissza kanyarodva a billentyűzethez egy kicsit:
Egy itteni Ph -s link! Szintén 14k, magyar.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #16008 üzenetére
Hát ez ilyen furcsa szerkezetű gép.
Persze, kérek majd BIOS -t, de restartolnom kellene a gépet, hogy megnézzem a verziószámot. Most úgy is mennem kell itthonról, majd bekapcsolásnál leírom és kunyerálok egy módosított verziót.
Xero:
Jó neked.Végülis nálam sincs nagy gubanc csak a BIOS kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest