- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, személyes ajánlása bluetooth adapterrel? Asztali géphez kéne. Több eszközhöz egyszerre: magic keyboard és trackpad, néha iphone és airpods párosítás.
Részemről mindegy, hogy USB dongle vagy pci-e, a deszka egy Asus Maximus VII Hero. Pár ilyen USB dugónál olvastam, hogy szánalmas a hatótáv, a gép asztal alatt van.High Sierra 10.13.6 fut.
Köszönöm!
-
Clickbait
aktív tag
válasz
r3dsnake #28028 üzenetére
Egyértelműen Clover. Tonymacék is áttértek arra. UEFI gépekre nincs is más lehetőség.
És onnantól kezdve BIOS vs UEFI a kérdés, természetesen lehet a legacyt használni UEFI gépeken, de minek? Lassabb, nekem nem volt hajlandó kezelni a Windows bootloadert sem. Támogatás terén pedig jóval frissebb információk vannak róla, leirások, tutorialok meg fórumok.
Semmivel sem nehezebb Clovert használni + valamivel gyorsabb a boot.Őszintén még nem updateltem Cloverrel rendszert, most a legfrissebb .5 pörög, de úgy láttam, hogy kb semmi akadálya, ellenben a Chimera megoldással.
A Sierrát mindenképpen fel fogom rakni, de nem a kiadás napján, és nem update-tel, hanem tisztán előről.
Kitudja miben hoz újitást az a rendszer, lehet hoz magával egy csomó inkompatibilitást, annak meg csak sirás lesz a vége. Megéri várni egy kicsit, amig meg nem jelennek róla a leirások. -
Clickbait
aktív tag
válasz
Clickbait #28014 üzenetére
Meg is odlottam, túl lett bonyolitva..
Az elkövetkezendő generációknak akik megoldást keresnek:
Legelső alakommal is próbáltam Multibeasttel az ALC 1150-et felrakni, de restart után nem volt hang, ezért kezdtem új megoldások felé nézelődni (HDA Enabler, mókolt Apple HDA, Codec Commander stb.stb.)
Most valamiért azonban restart után volt hang, hozzá kell tennem, hogy teljesen újrahúztam üres merevlemezre a rendszert, tehát az összes audio kext szűz volt.
Szimplán Multibeast, beraktam az ALC1150-et és kész is volt. Nem szoktam alvóba rakni a gépet, ezért egyelőre azt nem tudom, hogy működik -e, de minden esetre restart után már van hang, és ez volt a cél.
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Feldobtam 10.11.5 El Capitant Cloverrel. Minden szuper, kivéve a hang.
Restart után elszáll a hang, Terminálba elő tudom varázsolni újra, illetve egy appal ami kb ugyan azt csinálja csak kattintásra. Ez nem túl elegáns módszer, ráadásul nem is automatikus mert az app csak sleep-awake-re működik automatikusan, restartra nem.Egy Asus Maximus VII Hero deszkáról lenne szó, Yosemite-Chimera kombóval semmi ilyen problémám nem volt.
A hangot megoldottam egy ALC 1150 peccsel AppleHDA-val meg egy HDA Enabler-7-tel. De restart után elszáll.
Próbáltam a Codec Commandert, mindenhova próbáltam bezsúfolni, EFI-be, Extensionsbe, próbáltam Kext Wizarddal, de az még bemásolni sem volt hajlandó a helyére wtf.
Ha esetleg valaki tudna segiteni, az hatalmas lenne.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #25882 üzenetére
A dualboottal?
Már rájöttem mi a probléma, mégpedig az MBR.
Majd újrarakom Windowst.. igy sajnos Chimera nem látja. -
Clickbait
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #25880 üzenetére
Sikerült mindenféle gond nélkül telepitenem a Yosemite 10.10.4-et.
Külön merevlemezre ment, először disztró majd eredeti Yosemite.
Semmilyen boot flaget nem használtam, keverve használtam Mavericks és Yosemite Multibeastet.Van hang, van net, van minden. 99%os csak azonban, mert a pendriveomat bent kell hagyni, hogy bootolni tudjon.
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Yosemite alatt akkor lehetséges elinfitanom az Asus HD 7850-emet?
Eredeti Yosemitetal próbálkoznék, sokszor telepitettem már, de ez új gép.
A teljes konfigom az adatlapomon van.
-
Clickbait
aktív tag
Hali újra, sikerült feltelepítenem, iAtkos ML2 és Windows 8.1 Pro
Ami probléma, hogy a bootloader nem működik így, egyenesen a windows-t akarja betölteni.Jelenleg úgy működik hogy cisnáltam egy retail Mavericks telepítőt, és azt benthagyva a gépben tudok mindig választani hova bootoljon.
Próbáltam az EasyBCD-t, nem tetszett.. az is a windost preferálja.
OSX van kiválasztva indítólemeznek de semmi, csak a wndowst lövi be.Ezzel esetleg lehet valamit kezdeni?
Chimera fentvan, nagynehezen sikerült cska előhoznom alapból az iAtkos bootloadere van, vagyis volt amikor még nem volt fent a windows. -
Clickbait
aktív tag
Én az AppStore, iCloud stb. belépéseket hagytama fenébe, bármivel próbálkozom nem akar beengedni.
Az összes hibaüzenetet sikerült eddig szerintem kipodukálnom, és lényegtelen hogy retail vagy distro verzióról van szó.. -
Clickbait
aktív tag
Na a hangot újratelepítéssel sikerült megoldanom.
Viszont készítettem UniBeastben egy Mavericks Retail telepítőt.
Alapaból a mostani HDD-m három particióra van osztva:
250GB Mac OS Extended Naplózott
230GB FAT (windowsos adatoknak)
20GB FAT (windowsnak)A 230GBos particiót átparticionáltam Extended Journaledre, hogy iAtkos ML2 mellé feltegyem Maverickset.
A telepítés le is ment a fentebb írt particióra viszont bootolni már nem tudok a rendszerbe.
Se úgy hogy USB-n keresztül kiválasztom hogy oda bootoljak, sem úgy hogy az iAtkos féle menüből kiválasztom azt a particiót amin a Mavericks van.iAtkosba természetesen be tudok bootolni.
Ott kiválasztottma az indítólemezt, látja hogy 10.9 OSX van rajta szóval rajta van cska nem sikerül elindítani sehogy, próbáltma flagekkel, verbose módban valamelyik HFS+ Read sornál áll meg.
Valami Extensions és benne egy acfsctl fájl.Na szóval ott megakad, néha ha elindítom azt a partíciót újraindul a gép stb. stb.
Lehetséges hogy nem fér meg egy merevlemezen az iAtkos és a retail OSX?
Megérné egy teljes reinstall?
-
Clickbait
aktív tag
válasz
#92049152 #23148 üzenetére
Sajnos most sem jött be, szerintem rosszul másoltam a kexteket, meg volt egy kis kavarás az elején.
Hétvégén midnent kirpróbálok, iCloud meg AppStore-t fixálom, meg kipróbálok egy combo updatet.
Ha megy megy ha nem nem és újratelepítem.Köszönöm az eddigi segítségeket!
HDD-n van a rendszer.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
#92049152 #23143 üzenetére
Repair Permissionhoz jó a Kext Utility? Természetesne van jelszóm hozzá.
Azt még kext telepítés után csapattam.
sudo kextcache -system-prelinked-kernel -után hibát ír, fentebb be is raktma egy képet róla mi történik.
A másikat viszont nem vártam, de nem is engedett sudo reboottal rebootolni, írta hogy dolgozik..Mindjárt megpróbálom újra.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
#92049152 #23111 üzenetére
Köszönm a választ mindnekinek,
viszont a te verziódat nem teljesen értem.
Amit letöltöttem fájlt, abban van egy AppleHDA.kextMost fentvan még a VoodooHDA, eytensions mappában pedig van egy HDAEnabler888.kext, AppleHDA1082 888.kext és egy AppleHDADisabler.kext meg ugye egy VoodooHDA.kext
-
Clickbait
aktív tag
válasz
LógaGéza #23105 üzenetére
Sajnos így sincsen semmi változás..
Hozzáadtam mégegy változást, közvetlen az alatta lévő értékét és igazra állítottam.Mert hangerőt sem tudok változtatni. Vagy be van kapcsolva vagy nincs.
ALC888.kext kell nekem, ABIT IP35 integrált hanghoz.
Retail OSX alatt működött egyszer, az viszont valami más kext volt sjanos már nem tudom honnan kotortam elő. -
Clickbait
aktív tag
Sziasztok, egy kis problémám akadt a hanggal iAtkos ML2 alatt.
A probléma annyiban merül hogy ki nagyon halk a max hangerő.
VoodooHDA-t használok, kerestem rá megoldásokat, info.plistet szerkesztettem most így néz ki:ezt a sort írták megoldásként:
true/> _linenums:0'><key>VoodooHDAEnableHalfVolumeFix</key><true/>Így néz ki a beállítások-hang panel:
Valak esetleg tudna rá egy megoldást?
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Ma délután megpróbálkoztam OSX 10.8.0 telepítéssel, ugyanazzal a pendrive-al, amivel egyszer már sikerült egy tökéletes rendszert felépítenem.
A jelenlegi rendszer:Abit IP35 alaplap
Gigabyte GTS 450 OC 1GB
2x1GB Corsair 800MHz RAM
500GB Sata 2 HDD
Intel Q6600
+PCI slotba egy NIC az ethernet miatt, mivel alaplapi nem műküdik OSX alatt.Minden lezajlott ahogyan annak lennie kell, viszont az első boot is csak PCIRootUID=1 npci=0x3000 flagekkel indul.
Ha ezeket nem írom be, csak simán vagy verbose módban indírom akkor egy idő után alvóba áll a monitor.. connection lost címmel.
Szóval az zsákutca, csak rebottal tudom felébreszteni.
Viszont ha bentvagyok a rendszerben, akkor már ugye MultiBeast, először feltelepítettem a free DSDT install-t, (nincs DSDT-m mellesleg)
és a nullCPU power managmentet.
Több installom volt, volt amikor nem sikerült életre keltenem többé.
A sikeres installnál, csak az EasyBeastet tettem fel, és a két flaget telepítettem hogy ne kelljen mindne indításnál beírni.
Tök boldog voltam, mondom működik.Azonban kiderült, csak midnen második bebootolásnál áll össze a kép, szóval ha először indítom akkor egy mozaikot kapok, párszor bevillan és úgy megáll.
Aztán restart, és jó lesz...
(A GTS 450-nek nincs fent semmi drivere, csaka fentebb leírt dolgok vannak telepítve)Régen HD6850-el telepítettem és minden tökéletes volt.
Ez a kép-hiba első indításnál mitől lehet? Illetve vna rá valami megoldás? -
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Eddig csak üres lemezre telepítettem fel OSX-et, most viszont egy kérdést szeretnék feltenni ezzel kapcsolatban.
Adott egy 500GB os merevlemez, AHCI-be kapcsolva, Windows 8.1 rendszerrel.
Így néz ki jelenleg particionálva:
[link]A kérdés pedig az, hogy lehetséges ilyen állapotban egy új partíciót lértehozni OSX számára, majd IDE-ben feltelepíteni a rendszert?
Így két rendszer lenne fent egy kis időre, átmenetileg csupán.
Így már volt fent a két rendszer (anno Windows 7 és Mountain Lion) egymás mellett, Windows AHCI-ben, OSX IDE-ben indult csak.(Mivel Windows 7 telepítést elrontottam)
Most Windows 8.1 mellé szeretnék feltenni 10.8-at, másik merevlemez hiányában, és nem szeretném ilyen állapotban újrahúzni Windowst, az majd csak később fog eljönni.
Köszönöm előre is, kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
Clickbait
aktív tag
Egy villamkerdes:
Mavericks D1 kepes kezelni egy HD 4870 VGA-t? -
Clickbait
aktív tag
És még egyetlen kérdésem lenne, hogy tudtok olyan bluetooth adaptert ami kompatibilis Apple termékekkel?
(Trackpad, billentyűzet és magic mouse?) -
Clickbait
aktív tag
tDr1v3r
Mit gondolsz, HD 7850 (VTX3D, 2GB, pontos azonosítót nem tudok mondani)
Natív működne 10.9 DP1 alatt?
Utána felmenne egészen D6-ig. -
Clickbait
aktív tag
Köszönöm!
-
Clickbait
aktív tag
Mavericks D1 alatt egy HD 7850 kártya out-of-box működne?
Vagy kell hozzá a controller?Illetve D2-D6-ig a verziókat AppStore-n keresztül tudom beszerezni?
-
Clickbait
aktív tag
Mavericks D6-ot szeretnék használni, USB telepítőt D1-el kell készíteni és utána updatelni, vagy egyből mehet a D6-os verzió?
-
Clickbait
aktív tag
Köszönöm szépen, már csak keresnem kell valakit aki bevállal egy telepítőkészítést.
-
Clickbait
aktív tag
Elkészíthető különálló telepítőként?
Vagy meglévő OSX-et futtató rendszeren lehet csak updatelni? -
Clickbait
aktív tag
Nálam is eljött az az idő hogy újra feltenném a 10.8.3-as verziót.
Előtte már futtattam 6850-el, de most újítottam egy 7850-re.Nincsen integrált VGA, sem átmeneti kártyám, szóval vakon kéne bootolnom?
Illetve hogy USB bootoláskor, alapjáraton már a 10.8.3-as verziót kell indítanom?VAAAAAAAAAGY.
A Mavericks Developer preview már elérhető?
Ehhez kérnék tanácsokat, inkább feljebblépnék 10.9-re. -
Clickbait
aktív tag
Kicsit lemaradtam az utóbbi hónapokban, azt kérdezném hogy létezik már normális HD 7000 controller?
6850 ról visszaváltottam 7770-re, de most újra Windows fut alatta. -
Clickbait
aktív tag
Ha meg nem, pár ezer forintért beszerezhető NIC kártya. Én is így tettem mert az alaplapi nem működött. De a hanggal nem volt probléma.
De elvileg neked elmegy alapon is szóval semmi akadálya hogy elfusson az OSX.
VGA-ból erősebbet vásárolnék, ha grafikára használnád, gondolom ezért is kell az OSX. -
Clickbait
aktív tag
válasz
straightedge #20491 üzenetére
Nem szükséges legelőször fizetett verzióval játszani, nem warezolok de innentől gondolom érted mire célzok.
Csak az a lényeg hogy NE iAtkos, iDeneb meg ilyen disztrók legyenek hanem retail. -
Clickbait
aktív tag
Nem, de azért én a két merevlemezt ajánlanám.
Felteszed először az OSX-et, aztán a Windost. Lehet mindkettőt AHCI -ben így opváltás előtt nem kell állítgatni.
Nagyjából ennyi, semmiben sem különbözik.
Ja meg annyi hogy Utilityben két partíciót kell létrehozni ugye. -
Clickbait
aktív tag
válasz
Csabee. #20267 üzenetére
Biztos jó, én semmilyen ilyet nem használtam mondjuk, így is tisztába tudtam tartani.
Ha két merevlemezed van, és ha megteheted akkor inkább külön-külön telepíts majd egyszer. Nem ér fel a dualboot kényelmességével de hát ez van. Én mondjuk nem szoktam percenként rendszert váltani, Windows csak játékra van.
Mondjuk most mindenre ezt használom de nemlényeges.
Ha meg biztonság: a rendszerről készíts egy bootolható másolatot ha károsodna. Ahogy látom neked erre tényleg szükséged van: SuperDuper! a programocska neve, és egy merevlemezre készít bootolható képfájlt.
Én egy 40GBos PATA HDD-re mentettem.Xero: Most hirtelen nem kapcsoltam mire írtad ezt.
Az előzményekben nem vagyok benne.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Csabee. #20265 üzenetére
Izé, egyeltalán az OSX-ed látja a Windows partíciót?
Ha nem akkor hiába akarod beállítani.
Én mondjuk nem piszkáltam, OSX maradt az elsődleges. De aztán töröltem a dualbootot a fenébe. Nagyon izzadság szaga lett, és nem volt valami biztonságos mert ha valami elgányolódik akkor borul az egész merevlemez. -
Clickbait
aktív tag
válasz
Csabee. #20233 üzenetére
Én azt javaslom, hogyha már mindenképpen feldobod a kextet, és besül akkor -v -s -x -f -F el bootolj be, ha sikerül belépned töröld ki a kextet.
Ez nem csak erre vonatkoik, nyilvánvaló hogy rosszul csináltad, de én egy másik kextet is kipróbálnék.
Tehát nem feltétlenül kell mindig újratenni a rendszert. -
Clickbait
aktív tag
válasz
ficere #20192 üzenetére
Bezony hogy számít, nekem ilyet akkor csinált ha volt bármi is a merevlemezen. Előbb kell az OSX aztán Windows.
Én felmondtam dualboot részről mert elég rossz ötlet biztonság szempontjából, ha egyik OP borul, borul az egész ahogy van.
Inkább egy másik HDD re telepíts ha megoldható. -
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz
HollyBoni #20171 üzenetére
Parancsolj
Ha jól tudom még MultiBeast is tartalmazza. -
Clickbait
aktív tag
válasz
V.Stryker #20138 üzenetére
Szóval, neked egy GTX 650 ed van.
Ehhez ugye kell egy kext, (egy driver) ami meghajtja.
De a MultiBeast nem tartalmazza így önmagában.
Ezt majd a működő OSX alatt töltsd le
És amikor letöltötted a GTX kextjét, ebbe a programba kell behúzni.Nem vészes, még az ethernetednek utánanézek este ha nem felejtem el. És ennyi.
Nem kell sok dolgot telepíteni. -
Clickbait
aktív tag
Mielőtt "működne" tedd fel Multibeastben az EasyInstall-t.
Utána azokat amiket Xero mondott, ha tudod pontosan milyen driverek kellenek neked.
A Chimera pedig opcionális.
PeachMan: Itt már pontosabban kiírja -
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz
V.Stryker #20102 üzenetére
Így a legjobb végülis.
Itt nem akkora a veszteség, mintha egy lemezen lenne minden.
Én egy 500GBos ra zsúfoltam be mindent..
Addig is amíg nem lesz egy nagyobb, egy 1TBosat tervezek, az 500GB on marad az OSX, az egy terásra pefid a Windows.
Van egy nagyon régi PATA 40GBos HDD-m, azt megcsináltam bootolható backup lemeznek.
Mindent eléggé kihasználtam.. -
Clickbait
aktív tag
válasz
rakloo #20100 üzenetére
Én egy hétvégét szántam rá, de úgy kb. egész napi szinten ment, akkora kupi volt.
A HDDk lógtak ki a gépből meg videókártyák a földön.
De végülis dualbootba sikerült fellöknöm.
Mondjuk így is nagyon izzadságszagú a dualboot de végülis működik ez a lényeg.
Ilyenkor azért nem tud bootolni mert van valami a HDD-n. Ezesetben ez a win7.
Full üresről kell kezdeni sajnos megint.
Valami rendes telepítővel, nem disztrókkal. És akkor már jó lenne.
Tényleg nem kell sok dologra ügyelni, ha már egyszer fentvolt, nem lehet semmi baj.
Üres HDD kell, max 500GB-os, (egy partíción persze) ACHI windows 7 esetében is (én itt rontottam el)
És a megfelelő kextek telepítése. Ha nem jól indul akkor flagekkel kell játszani, és csak a szükséges dolgokat telepíteni ami itt az easyinstall. Ha ez megvan már be tud bootolni.
A többi ami tényleg kell: VGA kontroller, egy valamiféle ethernet/wireless kontroller, és egy audio driver.
Más nem igazán kellhet, esetleg ha nem megy valamelyik USB, vagy ha egy másik bootloadert szeretnél... -
Clickbait
aktív tag
válasz
vApollo #20089 üzenetére
A mondat második részét nem igazán értem, de a GT-s kártya megoldás így tud működni.
Bootnál a GT kártyát teszed be, telepítgetsz stb., felteszed a HD7000 controllert.
És kilépsz. Visszaszereled a HD7850-et, és bebootolsz.
Utána a GT már nem fog kelleni.
Kivéve ha:
1, Valamit elrontottál és újra kell kezdened
2, Backupnak.Tehát nagyon ne dobd el vagy ilyenek.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
V.Stryker #20088 üzenetére
Szimplán csak Mac névjegy- rendszerleíró és ott bal sávban lehet az összeset megnézni.
Olyat nem lehet csinálni hogy egyet kiveszel a bootbol. Vagy az összeset vagy semmit.
Ha valamit telepítettél mostanság (kextet) akkor azt ki kell venni, és úgy bootolni.
Nekem is ez kavart be, mert több network driver volt fent egyszerre és kifagyasztotta ha konfigurálni szerettem volna.
/System/Library/Extensions.mkext innen kitörlöd, vagy egyszerűen -f el bootolsz.
Ha kitörlöd manuálisan, azt a rendszer foja helyretenni. -
Clickbait
aktív tag
válasz
AdamP900 #20082 üzenetére
És látom 10.8.3-ad van, utánanéztem ilyet csak a Lion produkál, de nem is olyan meglepő.
Olyanokat kéne csinálni hogy egy teljes shutdownt csinálsz, és verbose módban elindítod.
Vagy esetleg más flagekkel (-v -s -x -f -F).
Nekem is voltak ilyen furcsaságok (beállításokban ha a networkre mentem, kifagyott az egész)
De vagy 10x újraindítás után jó lett, és letiltottam a szükségtelen kexteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest