- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz
iGameplays #23332 üzenetére
Szerintem semmi, nem néznek HWID-t.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
turbobusa #22634 üzenetére
A gép vagy a rendszer rajtuk? Mindkettő jó, maga a gép kisvállalkozóknak szánt és jó anyagokból felépült, a rendszer meg jól fut rajtuk, Tony-éknál sok ember használja.
De ha erre esik a választásod akkor WLAN-kártyát kell cserélned majd benne mert a gyári nem kompatibilis OS X-el.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
pingwin92 #22565 üzenetére
Igen, egyből felismeri a Mavericks.
Én amúgy Sapphire-t használok, tök jól megy, azon kívül hogy kevesebb feszt kap a VRAM ezért nem tudja kihajtani a gyári OC-t, és néha becsíkozva kifagy.
Ki kéne cseréltetni iPonnal (vagy pici feszt adni rá valami programmal) de lusta vagyok, Windows alatt meg tök jól elvan Afterburnerrel gyárira visszavett órajeles profillal.
(#22575) Duliee: Mustárt vagy lekvárt rakott mellé?
-
tDr1v3r
veterán
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Patice #22029 üzenetére
Simán elég... de akár egy kétmagvas Pentium is elég lenne szerintem, egy HD film nem eszik annyi erőforrást szerintem.
Én egy i3 2100-at használok, filmnél mindenhez elég nekem (1080p-ben nézek általában), sose éreztem még kevésnek... általános felhasználás mellé még szép is hogy elég, oda egy C2D is elég lenne manapság.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
lordjancso #21910 üzenetére
Van külön Mavericks-es virtuális gép is.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
levi.hungary #21884 üzenetére
Szerintem azt már nem tudod megvenni... Snow Leopard-ot viszont igen, de a legalizálás jó kérdés.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
levi.hungary #21872 üzenetére
Sorry, én nem tudom, azért nem válaszoltam... hackli.com-on kéne megkérdezni, ott többen vannak.
-
tDr1v3r
veterán
De jó... CPUPowerManagement-re hivatkozva kernel panic-ot kaptam.
Előzőleg Multibeast-ből telepítettem egy Chimera bootloader-t meg DSDT-vel (egy Olariás srác szerkesztett nekem pár hónapja) egy ALC888 hangvezérlő kextet. Na, azóta mindig kernel panic van bootkor...
-
tDr1v3r
veterán
Jött ki új Uni és Multibeast, próbálta már valaki?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
lordjancso #21509 üzenetére
Ukelele lesz a te programod.
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
#92049152 #21296 üzenetére
Ezt töltsd le, Login Items-hez rakd be, aztán következő boot-nál bejelentkezés után (amit vakon kell megtenned) lefut a script és lesz képed.
Vagy GE=Yes mellett a kép kikapcsolásakor sleep-be rakod és felébreszted a gépet, úgy is lesz kép elvileg. Vagy elsődlegesnek az IGP-t állítod be... de akkor vakon fogsz boot-olni de lesz látható login screen-ed. Mondjuk ezeket nem próbáltam, szóval kezeld úgy...
Mavericks alatt natívan megy amúgy a HD7-es széria, most is azzal használom a saját 7770-em.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
DataTraveler #21283 üzenetére
A 2011-es azt kéri minimumnak.
-
tDr1v3r
veterán
Win alól letöltöd, TransMac-el meg bemásolod a telepítőre. Felül fog írni fájlokat, csak szólok...
-
tDr1v3r
veterán
IOReg-ben milyen név alatt van az onboard audio device ID-je?
Szerk: úgy tűnik hogy az AppleHDADriver lesz az.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lazika #21128 üzenetére
Nekem a GE=No a videókártyám (AMD HD7770) miatt kell, nálad még jó lehet anélkül... bár ahogy látom nem.
Amúgy felment a hálókártya drivere MultiBeast-ből, most fasza mert van net is, ráadásul újraindítás nélkül.
Már csak a hangot kéne valahogy életre keltenem, mondjuk VoodooHDA nélkül...
(#21129): i3 3225 + GTX 650 az adatlapja alapján.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lazika #21119 üzenetére
GE=No-val egyből bootol nálam... én myHack-el csináltam a telepítőt, azzal okés volt, kivétel a telepítés vége aminél azt írta hogy nem sikerült, a felajánlott restart mint opció meg csodásan bebugolt, ahányszor kattintottam rá annyiszor dobta ki újra az albakot.
Kextekről fingom sincs, majd megnézem. De nem raktam fel semmit se, vagyis próbáltam Multibeast-tel, de nem ment fel (vagy nem tudja használni) egyik sem.
-
tDr1v3r
veterán
Mavericks alatt lesz normális támogatás a 7-esekre (nemrég próbáltam, annyi hogy GraphicsEnabler=No stringgel kell bootolni, de a felbontásos mizériámon kívül tökéletes), most csak elég öszvér van, nem megy normálisan a framebuffer... mondjuk van rá megoldás, de így kicsit necces 10.8.3-4 alatt a használata.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RaZroX #21068 üzenetére
AHCI support has been dropped from -G/-GF boards on an earlier firmware release and, up to my knowledge, never restored. There must be something wrong with AHCI on these boards:
2JKT37A/2JJT37A
- Removes AHCI support from -G/-GF boards even if they have an AHCI-capable ICH SKUAmúgy jól sejtem hogy te ő vagy?
-
tDr1v3r
veterán
Felment, és most úgy tűnik hogy sleep-en kívül (elalszik, de nem tud felébredni) minden jól megy. Mondjuk a HD7770 életrekeltése kicsit necces volt (FBRotate kellett hogy kikerülődjön a fehér képernyős glitch) plusz a monitor natívját is érdekes kicsalni (felismeri magától de szarul renderel, tiszta homályos a kép... 1080p-re váltás után ha visszaállítom akkor jó), de ezutóbbit a Minimmel csinálta, szóval OS X-es probléma. No majd írok hozzá valamit Automatorban...
Majd később csinálok egy tutorialt hogy azoknak akik ASRock H61M-VS lappal akarják használják a rendszert, van néhány dolog ami elsőre nehéznek tűnik, de egész egyszerűen meg lehet oldalni.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
levi.hungary #20836 üzenetére
-
tDr1v3r
veterán
-
tDr1v3r
veterán
De jó ez az Unibeast... az előbb lekaptam a legfrissebb Mountain Lion-t, megcsináltam a pendrive formázását a leírás alapján, indítanám, el is jut valameddig, de pár másodperc után installation failed-et dob. A log:
Jul 5 20:20:43 Bences-Mac.local installd[724]: PackageKit: ----- Begin install -----
Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local installd[724]: PackageKit: Install Failed: Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=112 "An error occurred while running scripts from the package “UniBeast - 2.0.1”." UserInfo=0x7fc17be9dea0 {NSFilePath=./postinstall, NSURL=file://localhost/Users/Bence/Downloads/UniBeast%20-%202.0.1.pkg#unibeast-1.pkg, PKInstallPackageIdentifier=com.tonymacx86.unibeastMacAppStore.MountainLion.pkg, NSLocalizedDescription=An error occurred while running scripts from the package “UniBeast - 2.0.1”.} {
NSFilePath = "./postinstall";
NSLocalizedDescription = "An error occurred while running scripts from the package \U201cUniBeast - 2.0.1\U201d.";
NSURL = "file://localhost/Users/Bence/Downloads/UniBeast%20-%202.0.1.pkg#unibeast-1.pkg";
PKInstallPackageIdentifier = "com.tonymacx86.unibeastMacAppStore.MountainLion.pkg";
}
Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local Installer[716]: Install failed: The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.
Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local Installer[716]: Displaying 'Install Failed' UI.
Jul 5 20:20:53 Bences-Mac.local Installer[716]: 'Install Failed' UI displayed message:'The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.'.Amennyire kibogoztam, az Unibeast a sz*r nem én... bár lehet hogy a rendszernél van a hiba, most nincs házon belül Mac, ezért kénytelen vagyok virtuálisról csinálni a bootdrive-ot. :<
-
tDr1v3r
veterán
Már a HD2500 is (ami sajna külön aktiválható, ezért érdemes 4000-rel szerelt procit nézni) teljesen jó filmezni. De igazából a HD2000 is, csak az ugye Windows alatt..
Az hogy egy i3 kevés... hát hallod, én C2D mellett torrentezek, netezek és filmezek és tökéletesen megy minden.
A torrentnek a HDD sebessége zavarhat be, a net+film kombónak meg a kevés RAM.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
r3dsnake #20662 üzenetére
Tony-ék Golden Build fórumrészén van néhány ASUS lapos gép, de azoknál jobban kell bütykölni ahhoz hogy 100%-osan menjen minden, no meg ahogy nézem, rendre közép és felső kategóriás mind... ami meg ugye árban is megnyilvánul.
A Gigákban amúgy én se bízok, ezerszer inkább vennék ASUS vagy ASRock lapos gépet... mint tettem is anno, csak vásárlás után rájöttem hogy nekem kéne egy erősebb OS X-es gép is, a lapommal meg nemigen tudnál a megszokott altatást-hibernálást elvégezni.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
r3dsnake #20656 üzenetére
Ja, így már értem... de ahogy olvasom ez rendszer és driverfüggő dolog, ezt úgyis csak Windows alatt tudnád kihasználni. Meg azon se csodálkoznék, ha ez csak AMD APU mellett menni...
Virtu MVP ugyanerre van, és megy nVidia kártyával is. Persze ugyanúgy Windows only...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Amoonre1717 #20629 üzenetére
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Amoonre1717 #20613 üzenetére
Milyen erős kell? nVidia GT630 és felett mindent lehet, AMD-nél meg 7750 és felettieket. Ha új kell...
A lapot ne erőltesd szerintem.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
kisjimy #20574 üzenetére
Yep.
Úgy tudomIgen, az összes 4x40-es normálisan van támogatva, annyi, hogy a WiFi-kártyát kell cserélni ha szeretnél WLAN-t használni. Meg a dedikált VGA-t majd nem tudod használni... de ez már nem olyan nagy gond szerintem.Itt van egy program, ha sikerül felraknod az Unibeast-es módszerrel a rendszert akkor ezzel az alkalmazással tudod a megfelelő drivereket (kext) és egyebeket telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest