- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blokad
senior tag
válasz
Mr.Graphic #32552 üzenetére
Cmd shift 4 es space-szel meg mindig uberallat drop shadow-os kepet csinal screenshot neven a rendszer?
-
blokad
senior tag
Sziasztok,
Nagyon régen hakliztam már! Van esetleg valami hint, vagy tipp, mire figyeljek? Van egy hp elitebook 8450 g5 nálam, amire azt néztem, hogy az intel wifit leszámítva gond nélkül felcsúszik a mojave.
Vannak most buktatók?
Köszi
-
blokad
senior tag
Sziasztok,
El Capitan beta4 felment mindenkinek hiba nélkül?
Este nekem tm backupból restore lett a vége recovery partícióról, mert panicolt AppleIntelCpuPowerManagement miatt, holott ott volt a NullCpu kext.
beta5-tel újra próba, addig pedig áldom az eszem, hogy volt backupom.
üdv,
blokad -
blokad
senior tag
-
blokad
senior tag
A múlt hét folyamán sikeresen feltettem a laptopra a kapitányt. Meglepő, hogy sem az atheros wifit nem kellett hekkelni, sem szinte semmi mást, kivéve a hangot, de voodoohda telepítés után, simán megy az is. Pöccre az imsg stb.
Soha nem volt ennyire egyszerű még.
-
blokad
senior tag
válasz
bartimre88 #24806 üzenetére
biosban titlsd le a radeont aztán a -v mellé dobj még egy GraphicsEnabler=Yes -t, ha ő nem akkor egy IGPEnabler=Yes -t bár szerintem a3000-es szériához még az előbbi a jó.
-
blokad
senior tag
válasz
bartimre88 #24804 üzenetére
milyen videókártyád van?
-
blokad
senior tag
válasz
bartimre88 #24663 üzenetére
hd3000 megy minden további nélkül, szerintem GE=Yes-szel
-
blokad
senior tag
Wifid nem lenne, hang is nehézkesen vagy csak voodoohda-val, ami annyira nem baráti, ja és felejtsd már el a dvd-t könyörgöm
OS X-et manapság pendriveról a legegyszerűbb telepíteni
persze ahhoz hozzáávaló konfig kell, de valószínű, hogy ezen a laptopon szenvedés lenne az osx telepítése és reszelgetése
-
blokad
senior tag
Sziasztok!
kis segítséget szeretnék kérni!
Laptopon futtatom, az idők alatt 100%-osra formált OS X 10.9.1-emet és szeretném a notebook hdd-ről átköltöztetni ssd-re. Mi ennek a pontos menete?
köszönöm a válaszokat előre is
üdv
blokad -
blokad
senior tag
válasz
800.henrik #22550 üzenetére
Kapcsold ki a Virtualboxban az efi kezelést és rögtön menni fog!
V.Stryker: Nem csatolódik fel automatikusan az a hdd-d ezért nem tud tölteni róla vissza egyből. Fel kell először csatold. Gondolom lehet rá scriptet írni, vagy van rá beállítás, hogy miket csatoljon, de ahhoz sajnos nem értek.
Lazika: Nem használom, csak ajánlották páran, így merem én is ajánlani. Nekem a fontosabb adatok a felhőben és másik adattárolón vannak. így ha beüt a krach elég a rendszert újrahúzni, az meg cirka két óra szőröstől bőröstől együtt.
-
blokad
senior tag
Amire tudok arra válaszolok neked:
- Hálózati megosztás Windows-os PC-vel teljes mértékben működik? Értem ezalatt, hogy egy Windowsos partíción lévő képet, videót, stb. láthatok-e OSX-szel.
Működik a fájlmegosztás, simán- Mennyibe kerül egy friss OSX amit érdemes hackintoshra telepíteni?A legújabb OSX ingyenes
- iPhone-on használt Apple ID lesz itt is a fő fiókom? Tehát ha veszek az OSX-hez programokat, akkor ugyanúgy ehhez a fiókhoz adódnak hozzá?Igen
- Van SSD-m és HDD-m. Elviekben azt szeretném, hogy az SSD-t kettéosztom; az egyik file kapná az OSX-et, a másik a Win-t. A HDD-n meg vannak az adataim (képek, videók, dokumentumok), melyeket használnék, attól függően, hogy melyik rendszert indítottam.Ez is megoldható, bár NTFS íráshoz kell egy-két külön "beállítás", de működő koncepció ez is
-
blokad
senior tag
Meglepően könnyen ment a mai update. Appstore és restart után csak a voodoohda-t kellett újratenni, érthető okokból. Piros pont
-
blokad
senior tag
-
blokad
senior tag
válasz
Kezdő Balázs #22357 üzenetére
Nem olvasható a boot media. Tuti jó az, amit letöltöttél?
-
blokad
senior tag
válasz
Máté94 #22203 üzenetére
Ezt aláírom
sajnálom, hogy most nem tudom lecserélni a kis toshibám egy 4340-re, mindezek ellenére a toshibára is feltettem a mavericks-et és igaz, hogy egy jó 2 hetes reszelgetés és szórakozás, félig újratelepítés és terminalos móka után, most 99%-os a rendszer. (multitouch touchpad, ha bedugom a jacket nem vált output source-ot stb.) hiányoznak csak sajnos.
-
blokad
senior tag
válasz
Kezdő Balázs #22186 üzenetére
A virtualboxban lesz valahol egy uefi, vagy efi, vagy valami hasonló checkbox, ami ki van pipálva. Vedd ki a pipát, és egyből jó lesz a dolog
-
blokad
senior tag
válasz
lordjancso #21903 üzenetére
Szerintem a legtisztább, ha megcsinálod ML alól a storeból letöltött telepítővel és unibeasttel a telepítő pendriveot és arról clean install…
-
blokad
senior tag
-
blokad
senior tag
válasz
rockerlev10 #21821 üzenetére
Igen, meg lehet virtuális pc alól is csinálni.
-
blokad
senior tag
válasz
rockerlev10 #21819 üzenetére
-
blokad
senior tag
válasz
rockerlev10 #21817 üzenetére
miért nem kapásból mavericks-et telepítesz?
-
blokad
senior tag
Van nekem egy Toshiba L735-137-es notebookom, ami a beépített webkamera és kártyaolvasó miatt azonnal felébred, ahogy elalszik, illetve a fényerőszabályzása sem megoldott.
Olvasgattam, hogy ez orvosolható DSDT szerkesztéssel, de nekem az egyelőre magas, illetve kernel panicot kapok minden egyes ilyen próbálkozásnál.
-
blokad
senior tag
Sziasztok!
DSDT szerkesztésben valaki otthon van?
-
blokad
senior tag
Sikeresen telepítettem a notebookomra újra az iAtkos L2-t, majd combo update-tel (System update-ből) Sikeresen frissítettem 10.7.5-re. Az lenne a kérdésem, hogy a Mountain Lion frissítés is ilyen gond nélkül lezajlik majd vajon?!
-
blokad
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy toshiba l735-137 notebookom, a mountain lion tökéletesen fut rajta, de egy két csiszolgatni való van, illetve lenne rajta, bár nem tudom, hogy mondjuk dsdt-vel kiküszöbölhető lenne-e. Ez lenne a fő kérdés. A képernyő fényerejének szabályzása nem működik, elalszik, de egyből felébred (az egyik usb eszköz, a kártyaolvasó, vagy a webkamera kelti fel, erre már rájöttem), és kikapcsolás után ún. deadlock, azaz, ki kell vegyem az akkut és visszatenni, ahhoz hogy újra be tudjam kapcsolni a gépet.
Vajon a megfelelő DSDT.aml fájl elkészítése segítene a problémáimon?
-
blokad
senior tag
Nem bírtam ki… Eszméletlen jó a 10.8
-
blokad
senior tag
Este szerintem teszek egy próbát a 10.8-cal én is, meglátjuk, ha nem hát nem
-
blokad
senior tag
dsdt.aml elkészítésében még mindig senki egy kis segítségnyújtás?
Toshiba L735-137 notebook, minden megy, aludni nem alszik, felkelti a kamera, és a kártyaolvasó, amit lát a sys. info, de ismerni nem ismer, gondolom ezeket lehetne orvosolni, már csak az alvás miatt is
köszönettel
blokad -
blokad
senior tag
válasz
WolfLenny #17488 üzenetére
OS X alatt a kukac mindig is cmd (nálad win.) + q... billentyűzet kiosztás
többihez sajnos nem tudok hozzászólni -
blokad
senior tag
DSDT készítésben keresnék segítőkész fórumtársakat, le kellett töröljem a Liont, mert nem volt kerek, a megoldás a DSDT fájl lenne, de ahhoz én még nagyon zöldfülű vagyok...
#17008: ezt próbáltad már?
-
blokad
senior tag
Megtaláltam az ébredés egyik forrását, mégpedig a beépített webkamerát. Azonban a másikra még így is képtelen vagyok rájönni, illetve a webkamerát nem tudom nélkülözni
-
blokad
senior tag
Core i3-nál van valami esély életet lehelni a speedstep-be iAtkos l2 alatt?
Mert 30-40 percet levesz windowshoz képest az akkumlátoros üzemidőmből a fullon pörgetett proci…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest