- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KlezOne
tag
-
KlezOne
tag
Közbe odáig jutottam, hogy felment rá innen az efi bios (amit linkeltél).
És nem működik se pc-ben se mac-ben a kárya, úgyhogy megyek keresek egy sima pci kártyát elöször, aztán megprobálom feléleszteni atlfashel bios alól. (Mondjuk ebben se ártana a segítség, mert régen csináltam ilyen nvidiával.) -
Tikakukac
titán
Balon multimédiás rész, szigetezés pápá, baromnagy csuklótámasz, és csattogós TP mechanika. Ezután leülve főnök Mac airje is elég érdekes volt, az asztali gyári billjük meg hát... az ergonomikustól nekem elég távol esett, de akinek olyan keze van, biztos rácsavarodik valahogy.
-
dulifi
csendes tag
Nyílván te így látod, megértem teljesen a szempontjaidat. Viszont én egy diák vagyok, laptopra van szükségem, asztali gép így nem játszik. Hasonló teljesítményű macbook jóval többe kerül, nincsen rá pénzem. Egyelőre iAtkos van, mert ezzel könnyebb volt sokkal a kezdet. Most hogy átlátom egy kicsit jobban, megpróbálok egy rendes mavericket
Broadcom BCM4357 nem működik semmilyen MAC rendszer alatt. Ma vettem egy Atheros AR5B93-at, mindenféle telepítgetés nélkül tökéletes.
Egy kérdés: a "0" és az "í" fel van cserélve a billentyűzeten, hogyan lehet ezt fixálni?
-
800.henrik
senior tag
Dell inspiron 1545 laptop.
-
LógaGéza
veterán
Most generáltam újra egy SSDT-t, fixáltam iMac14,2-re az SMBiost (ezzel kapcsolatban más is megnézné, hogy tényleg nincs benne az /S*/L*/CoreServices/PlatformSupport.plist-ben az iMac14,* mint SupportedModelProperties ?), és újrairtam a Clover Configban a SSDT részt, kiváncsi vagyok mi lesz.
-
RaZroX
addikt
Hát hogy is mondjam.. nincs meg a megfelelő képzettségem kext készítéshez
Úgyhogy egyenlőre akkor maradok sleep nélkül.
Amúgy ML alatt nagyon durván gyors.. Windows-nál a sleep-re kattintva még vársz egy jó percet mire bealszik, ML alatt kattintás után azonnal elalszik az egész -
Patice
nagyúr
A virtuális gép tényleg kimaradt a képből.
Akkor ez lesz. Egyszerűbb is így a telepítés is. Nem kell hokizni az OS X előtt a Win-nel.
Nem akarok nagy szoftvereket futtani, általános, mindennapi használatra akarom. Mozizni, zenélni, böngészni, office, stb.Köszönöm a tanácsokat!
-
Tikakukac
titán
Nem tudom elhagyni, főleg nem egyik percről a másikra, sajna a munkámat eléggé optimalizáltam egy bizonyos sorrendre és progikörre stb. A virtuális futtatás nem egy utolsó ötlet, meglátom. Ha elég okosan fut, és minden úgy suhan ahogy annak lennie kell, akkor nyilván nem csinálok dual bootot, mert minek. Minden kiderül, első sorban vissza kéne kapnom a notimat és eladni, addig csak elméletben tudok nyilatkozni
-
M@trixfan
addikt
Teljesen így látom én is az új Mac Pro kérdését. Annyira jo lenne egy, mindenre tudnám használni. Ez lehetne a HTPC, a zenés munkaállomásom, a videoszerkesztő gépem, ráadásul egy-két évig játékok terén is teljesen kompromisszum mentes. Nagyon próbálom racionalizálni, de nekem ez most túl drága lesz, mert nem termelésre lenne használva. Pedig nagyon fáj a szívem utána, de sajnos nem sok esélyt látok rá.
-
-
Buster17
addikt
Akkor a cím is hibás.
Mac OSX PC-re a vérpistike szerint azt jelenti, hogy Max OSX -et fel lehet rakni PC-re azért is kérdeztem a legelején, hogy miben jobb mint a windows holott én magára a rendszerre gondoltam nem a gépre.
Elég hülye kérdés is lenne a két külön dolgot összehasonlítani...Előtte nem érdekelt az alma azt se tudom mi micsoda ezért had bakizzak már 1 kicsit.
(#22086) RaZroX
Elolvastam, ingyen letölthet. Nekem ennyi információ elég is volt csak a download gombot nem találom sehol... -
törölt tag
ALAP hozzáértést "vártam" nem köztudomású, magától értetődő közhelyeket. Nem bonyolult. Gondolom neked újdonság a kext szerkesztés alap szinten is, inkább csak letöltesz valamit és egyenesen bele az extensionok közé. Ha meg behal, nem indul, akkor új vasat alá és próbálkozzunk. De tudod mit? Ha már így összejöttünk: Igen, mutass legalább 1 DB linket HD38xx-et támogató kext letöltésről, ami Leopard-on túl is működik (Snow/Lion legalább) ok?
Részemről is téma lezárva, mert nincs midnek hasznát vennem.
-
törölt tag
"Nem kell a vérpisti üzemmód. El kell fogadni, hogy egy workstation drága. Legyen az Lenovo, Dell, HP vagy Apple"
Én értem mit mondasz, de ne sértődj meg: ő szerintem egyszerű "home" gépről beszélt, kicsi játék, kicsi munka kicsi stb. Nagy szakadék tátong akár a mini és a pro között is, ugyanígy PC-s vonalon A-tól Z-ig. Láttam én már vihargyenge netbook-tól kezdve bivalyerős i7-es (igazi és "fake") gépig laptopon keresztül mindenfélén hackosx-et 2006 óta. A felhasználási (cél)terület sokmindent befolyásol, de magát az OsX használatot tényleg csak az, hogy mennyire az adott vasra "termett" (értem ezalatt: Core Duo/C2D= Tiger, Leopard; csonkolt nehalem utánzatok= Snowleo/Lion, + a mai kor i3/i5/i7-esei=ML/Maverick) A másik dolog, hogy mennyire élvezhetően, vagy inkább mennyire "értelmes sebességgel" képes futtatni az adott hardver a cuccost, de ez minden. Szerintem ő csak a kompatibilitás részét kérdezte, nem akar workstationt vásárolni (ha jól értettem) Húztam már rá kísérletképpen én is atomgyenge ultraelavult gépre, de nyilván nem azon fogom futtatni a legújabb Os-t, ugyanakkor nem is veszek milláért HP, vagy Macpro gépet, ha egyébként qrvára nincs rá szükségem és ki se tudnám használni.
-
LógaGéza
veterán
Azért írtam a két végletet - a kicsi családi, és a Workstation rendszerek között is van még pár lépcsőfok. Hackli gépet is össze lehet rakni ~100ezerből (nem számoltam ki, csak tippeltem), és 200-300ezerből is, és még mindig nem tartunk a Workstationoknál, pedig már léptünk párat.
Máté94
Mire alapozod ezt az állításod, meg lehet tudni? -
törölt tag
Jó, hát nem követem az áraikat egy ideje
Annyi megvan, hogy legutóbbi nagy bejelentésükkor csökkentették az árakat (retinás MBP-maradt meg kb. egyedül a fejemben) Ha belegondolok, hogy vagy 2 éve nem követem és csökkentettek ezen fölül menet közben, akkor kezd egész baráti ár lenni (leszámítva a szokásos bővítési/legózási díjaikat, pl. iPad esetében az arany árú nand flash ésatöbbi
)
Ezek bruttó/hazai árak, amiket írsz?
-
GazVezír
tag
Sajnos nem tudok szembeszállni minden érveddel, amit a legutóbbi egysorosban felsoroltál
. De nem csak számomra lett volna hasznos, ha bővebben kifejtetted volna, hogy mit és hogyan, hanem mindenki számára, akik ezen a ponton akadtak az UniBeast-tel.
Veled ellentétben én mindent kipróbáltam, utánanéztem a dolgoknak, aztán összefoglaló jelleggel másoknak is leírtam segítségül forrásmegjelöléssel, továbbá megpróbáltam olyan felmerülő problémára is választ adni, amire más nem, így esetlegesen senki nem fogja úgy költségbe verni magát, amennyiben hiába - Apple Store Mountain Lion vásárlására gondolok ezalatt.
blade1526: tonymacx86-on érdemes lenne témát nyitni vagy a már említett másik magyar vonatkozású fórumon. Az integrált videókártya ki van kapcsolva? DVI vagy HDMI? Mert elvileg nem mindegy.
-
GazVezír
tag
Járható lenne az általad említett út, amennyiben meg lehetne adni az UniBeast-nek alternatív forrást, amiből dolgozhat. Azonban az UniBeast még mindig csak az App Store-ból megvásárolt OS-ből hajlandó működő telepítőt varázsolni.
Ha ennek ellenőrzése mellett döntünk, akkor több lehetőségünk is adódik, hogy az általunk kiválasztott rendszer Install App-ját részben pótolhassuk. Akár egy pendrive-ra való restore, vagy a beszerzett InstallESD.dmg a fájlrendszerhez való szimpla felcsatolásával. Akármelyik megoldást választanánk, egy bizonyos fájlt, illetve az ahhoz tartozó könyvtárat nem tudunk csak úgy pótolni - aminek következtében az UniBeast hibaüzenettel egyszerűen elszáll. Ez a _MASReceipt, valamint a benne található receipt névre hallgató fájl.
Mi is az _MASReceipt?
Amikor megvásárolunk egy alkalmazást az Store-ból, akkor a letöltési folyamat részeként az alkalmazáscsomagban létrejön a fent említett könyvtár egy receipt nevű állománnyal. Ez egy Apple által digitálisan aláírt állomány, amely az alkalmazásról (csomagazonosító, verziószám stb.), valamint a letöltő számítógépről (IOMACAddress) tartalmaz információkat.
Forrás: http://vbali.com/2013/04/05/masreceipt/
Ez alapján már könnyen kitalálható, hogy a netre felkerült változatokból miért is hiányzik ez. Az UniBeast is bizonyára átverhető, de nem merültem el a témában különösebben. Továbbá azt sem tudom pontosan, hogy korábbi verziók tudnak-e telepítőt készíteni az OS újabb változataihoz, mivel ezeket nem próbáltam ki. Tudomásom szerint egyébként a kettes verziótól felfelé borítékolhatjuk minden esetben az efféle ellenőrzést.
A fentiek alapján viszont kijelenthető az is, hogy hiába vennénk meg az operációs rendszert dobozosan, az a hiányzó fájlokat elvileg nem pótolná, hiszen azok csak az App Store-ból való vásárlás esetén jöhetnek létre.
-
BekkNekker
csendes tag
Tökéletesen megfogtam a lényeget.
Annyit reagáltam csak a segítségedre, hogy én válogattam az alkatrészeket, csak nem mac os telepíthetőség szerint, hanem hogy egy jó pc-m legyen. (ami sikerült is)Akkor még eszembe se jutott mac telepítés.
Szóval felfogtam mit írtatok, csak Ti nem vettétek , hogy én milyen értelemben reagáltam.
De még1szer köszi! Így már tudom, hogy neki se kell állnom.
-
Tigerclaw
nagyúr
Cambridge University Press - Advanced Grammar in Use 3rd Edition könyvéhez jár egy CD, amin van egy multimédiás szoftver Windows és OS X rendszerhez is. A cég egy másik hasonló CD-jét már feltelepítettem és működik is rendesen (a fejlesztőik csodálkoztak is ezen, mert szerintük "annak se kellene működnie") Amúgy InstallAnywhere -es telepítő, ha ez számít.
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
MT1806 :
Termékazonosító: 0x1806
Forgalmazóazonosító: 0x0e8d (MediaTek Inc.)
Verzió: 0.00
Sorozatszám: R8KN6GAC6014GZ
Sebesség: Legfeljebb 12 Mb/s
Gyártó: MediaTek Inc
Helyszín ID: 0x14200000 / 5
Rendelkezésre álló áram (mA): 500
Szükséges áram (mA): 500
Kapacitás: 830,6 MB (830 604 096 bájt)
Cserélhető adathordozó: Igen
Cserélhető meghajtó: Igen
BSD-név: disk1
Partíciós térkép típusa: Ismeretlen
S.M.A.R.T. állapot: Nem támogatottA DU meg ezt mutatja:
TSSTcorp CDDVDW SE-208AB
Röviden összefoglalva felismeri jól, működik, de ha CD vagy DVD-ROM-ot rakok bele először akkor a DU rá se bagózik, csak a Finder, hiába indítom ez manuálisan a DU-t, de ha belerakok egy üres lemezt, onnantól már a DU-ban is megjelenik, miután kiválasztottam azt a reakciót.
Sajnos a rendszerbeállítások CD-DVD részen nincs ROM autorun válaszreakció opció.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azóta annyit sikerült elérnem, hogy ha írható lemezt teszek bele, akkor feldob egy kis ablakot, ahol kiválaszthatom a DU-t és akkor megjelenik ott a meghajtó és a lemez is és ha lemezt cserélek, akkor nem tűnik el onnan, szóval tudok image-t készíteni elvileg (most készül...), csak nem értem, hogy CD-ROM, DVD-ROM berakására miért nem dobja fel ezt az ablakot?
-
RaZroX
addikt
Mert a UniBeast kidob azzal hogy sikertelen...
Szerk.: Be kell másolni az App fájlt az Applications mappába és akkor fogja látni a UniBeast elméletileg ugye ? Na az egyiket nem hajlandó feltelpiteni a pendrive-ra mert hibát dob ki, a másikat meg nem tudom betenni az Applications mappába mert "nem olvasható".... A harmadik meg egy iso ugyhogy azzal nem is fog müködni..
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Bocs, rákattintottam a képre, de nem nagyította ki és úgy eléggé olvashatatlan volt, de a böngészőablak nagyításával jó lett. Mondjuk még kicsit turkálnom kellett, mert a default UI-n nincs kint az address book és most vettem észre hogy az "Ablak" legördülő menűnél szerepel, mint "Címpanel", de most kiraktam a menűsorra az ikonját is. Így már ha kicsit furán is, de kezelhető a dolog. (azért kiváncsi lennék, hogy hány főverziót kell még megvárnunk, mire eszükbe jut betenni 1-1 gombot az address, cc, bcc mellé, ahogy a konkurenciánál már ezer éve van. Illetve én várom a kétablakos filekezelőt is, de ahogy a Maverick finder preview-t néztem ez továbbra is csak álom marad számomra.
Még egyszer, kösz a segítséget.
-
koháry
tag
Ma megint felraktam 2x a rendszert először a legújabb chameleont és a legújabb fakesmct raktam fel így nem indult magától. Másodszorra felraktam a legújabb chimerát+a fakesmc-t (multibeast nélkül) így újraindítás után magától felállt a rendszer nem volt szükség -x-re sem. Azután a multibeast elcseszte megint pedig csak az alaplapi hangot akartam engedélyezni bejelöltem a dsdt nélküli 887-es opciót, ezenkívül a trim enablert jelöltem még be meg a 3rd xy sata opciót. Újraindítás után megint nem indul a rendszer. Hogyan tudnám a hangot beállítani a multibeast nélkül.
-
Phantomhive
aktív tag
Pedig szerintem, ha belegondolsz, nem kérdezett hülyeséget.
Alapvetöen a processzor és a vga pl. olyan komponensek, amik dinamikus órajelűek(jó esetben) azaz a 3.30Ghz-es proci böngészés mellett csak mondok egy számot 1,3Ghz-en ketyeg, mert nincs szükség több kakaóra. Ugyan ez igaz a vidokártyámra, ami minek pörögjön 900Mhz-es magórajelen, amikor 150Mhz is bőven elég a bbc átgörgetéséhez.
Ez a fel-le skálázás nem csak gazdaságos, de szerintem megnöveli a hardwarek élettartamát is, hiszen nincsenek folyamatosan maximum teljesítményen pörgetve az eszközök --> az általános hőjük majdnem csak a fele ténylegesnek --> kevésbé használódik el
és ha innen ráfordulunk arra, hogy a hackli rendszerek alatt sokszor mekkora nyűg pl. a procik turbóorajelének eltalálása, aktiválása, akkor jogos a felvetés és vagy félelem,hogy vajon mindig maxon pörög-e a cpu vagy visszaveszi-e magát?
és ugyanez igaz pl. a vga-ra. én a mai napig nem tudom, hogy hogy viselkedik a HD5670 kareszom odabent, mert fogalmam sincs,hogy mivel tudnám monitorozni a kártya terheltségét, aktuális core/mem órajelét, hőmérsékletétde persze ezt mind elméleti síkon írom és örülnék, ha meg tudnád cáfolni, mert engem is szokott nyomasztani ez a gondolat, hogy mennyivel ehet többet a gépem osx alatt mint win alatt. elvégre nem mac van alatta, hanem traditional pc
-
r3dsnake
nagyúr
Ragaszkodok a zerocore-hoz (és eleve mindig is az AMD-t tartottam szimpatikusabbnak), tehát ezen fix, hogy nem fogok változtatni. A lapnál még esetleg beadom a derekam, hogy asus helyett gigabyte (bár ezt se szívesen), de a VGA az fix, hogy marad AMD.
tDr1v3r: minden "nagykártyával" megy a 7ezres szériából. Az nem baj, ha windows only. Igazából azért szeretném a ZeroCore-t, mert a játékaim 99%-a felhőben van, és ha éjszaka töltök steamről (a 4megabites netemmel muszáj lesz éjszaka töltenem), akkor nem szeretném hallani a gép hangját. Meg alapból is, ha csak netezgetek, ne zúgjon semennyire. Játéknál közben nem érdekel, OSX alatt meg úgyse menne éjszaka letöltés.
-
r3dsnake
nagyúr
Akkor viszont ha jól látom az egyetlen járható út, ha 7770-et választok 7790 helyett? (nVidia-ra nem váltok, a 7870 számomra nagyon drága, az i5-3470-re váltás is elég nagy különbség lenne.) Mondjuk még sandy-s HD3000-es i5 szóba jöhetne, de ott meg a magasabb TDP zavar.
Amúgy van valakinek tapasztalata a HD7770-es hackliről? Megy minden szépen, stabilan? Az OSX elsősorban zeneírásra, képszerkesztésre lenne használva, játékra ott lenne a Win, szóval az nem gáz, ha a játékok nem mennének.
Bocsi a sok kérdésért, meg a dilemmázásért, csak tegnap bogarat ültetett a fülembe Xero, hogy hackliképes rendszerem legyen, ha már egyszer nulláról teszem össze a gépet.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest