- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
bartimre88 #24639 üzenetére
Értelmezted is amit linkeltél?
Semmi köze az általad felvetett kérdéskörhöz.
-
Xero
nagyúr
válasz
Titmouse09 #24415 üzenetére
Boot camp alap drivercsomag telepítése után Windowsban is lehet olvasni a hfs partíciót.
OS X alatt szintén csak olvasni lehet oob az NTFS partíciót, az írásról bővebben itt írtam. -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac #23822 üzenetére
Attól függ ki milyen nyomásponthoz, és felülethez szokott hozzá.
Nálam a legjobb laptop megoldás a régi PowerBook G4 és pre unibody MacBook Pro-k billentyűzete volt. Viszont a szigetesek között pedig magasan az Apple megoldása a befutó.Asztali billnél pedig csak ezt tudom javasolni: Das Keyboard Professional S for Mac
Pár hónapja használom nagy megelégedéssel, és ugyebár a mechának párja nincsen. -
Xero
nagyúr
válasz
McSzaby #23795 üzenetére
Egy tákolt hacklin futtatott OS X marhára nem egyenlő egy Mac-el. Ha válogatott alkatrészekből dolgozol és fel vagy készülve plusz pár perc melóra vele akkor nem nagy dolog.
A valódi Mac-ek ott indulnak, hogy megveszed, kihozza a futár, kiveszed a dobozból, bekapcsolod a TimeCapsule-ön tárolt TM mentésedet áthúzod az új gépre a bekapcsolás során és folytatsz minden munkát ugyan ott ahol abbahagytad az előző gépen (pár hete jártam így el legutóbb a MBP cserémnél).
Ezeket nem kell configolnia egy hétköznapi usernek, nem kell kexteket vadászni, vagy kapcsolókkal vesződni a bootloaderben. Pont olyan mint egy TV. Bedugod és megy.
Nekem ezért ér mindennél többet egy Mac, de akár még egy jól összeválogatott hackli is. Ott van a mag, a Unix alapok és fölötte egy élhető rendszer. Nekem a napi unix/linux és egyéb ssh masszírozások és fejlesztések mellett kell egy olyan rendszer ami kinyalja a hátsómat, de ha kell akár egy komplett adatbázist is szimulálhatok vele szinte natív környezetben.
Szóval a tapasztalataid hamisak és néha ezért tartom némileg hátrányosnak az OSX86 projectet. Azok számára akik gyenge alapokkal futnak neki, csak egy betekintést nyújt, hogy milyen lehet a rendszer, de a valódi előnyeit nem igazán tapasztalják meg.
(#23801) McSzaby: Nézőpont kérdése mi a drága. Ha munkára kell, akkor nem az. Egy MacPro kb pont annyiba kerül mint akármilyen másik workstation, a retina MBP pedig a kijelzőjével és az ssd teljesítményével kiemelkedik a mezőnyből. Az üzemidőről már nem is beszélve.
szerk: Az adatlapomon meg láthatod, hogy van bőven tapasztalat mind a két oldallal. Az ott szereplő hackliból pl kettő is van.
Egy kis ON is. A nálam lévő hackli mivel igazán csak backup hackli (ha valamilyen apokalipszis során kidől minden Mac-em, kell egy melós gép), így 90%-ban akkor indítom, ha kicsit CS:GO-zni szeretnék. Pont ezért meguntam a HD3000-t és erősen eljutottam az új 750 Ti-hoz. Szedem össze róla az információ morzsákat, de jelenleg ott tart a dolog, hogy nem igazán bírható rendesen működésre 10.9.2 alatt sem.
Jövő héten megrendelem, aztán elkezdek kicsit kutakodni, hátha. Érdekes lehet sokak számára, hiszen a jelenleg kapható egyik legjobb teljesítmény/watt arányú családról beszélünk.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
beszizoli2 #23696 üzenetére
Ezt a topicot kerested.
Egyébként boot single user mode-ban (cmd + s boot során), majd:
mount -uw /
rm /var/db/.AppleSetupDone
shutdown -h now -
Xero
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #23053 üzenetére
Marhaság.
-
Xero
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #22954 üzenetére
Nincs-nem
-
Xero
nagyúr
válasz
weinmaker #22930 üzenetére
Ösztöndíj és melók. Nem olyan nagy kaland az. Az elsőt nehézkes megvenni, utána csak meg kell toldani.
Konkrétan a mai napig használtam azt a MBP-t(Mid 2007), amit még egyetem alatt vettem. Tízszer visszahozta az árát legalább. Éppen most pakolom a dobozába és nyugdíjazom.
-
Xero
nagyúr
válasz
dulifi #22926 üzenetére
Válogatott desktop alkatrészekkel kb 5 perccel több, mint egy akármilyen Mac-re történő telepítés. Tapasztalat...
Nyilván AMD-s rendszerrel, vagy különféle laptoppal már más a lányka fekvése, de ott nem is éri meg vesződni vele. Venni kell egy MacBook Air-t, vagy Pro-t és kész. Azok úgyis minőségben is verik a konkurenciát.
Arról nem is beszélve, hogy amennyire látom kukába való iAtkossal kezdted.
-
Xero
nagyúr
válasz
800.henrik #22569 üzenetére
Azt siman ujra kell pasztazni es kitakaritani.
-
Xero
nagyúr
válasz
800.henrik #22562 üzenetére
Marhasag. Semmi baja sem lesz. Visszaveszi az orajelet es feszultseget hosokk elott, majd ha az sem segit siman lekapcsol.
A C2D-m pasztaval koszoni jol van.
Az i3-am pasztaval koszoni jol van.
A Xeon-om pasztaval koszoni jol van.Sot anno a duplazott orajelu es igy eleg forrofeju P4-em is at tudta tolni nemi jo minosegu pasztan a hot a peltier elemnek.
-
Xero
nagyúr
válasz
bajnokpityu #22519 üzenetére
-
Xero
nagyúr
válasz
RaZroX #22485 üzenetére
Az b*szna be. Az iOS platform pont azért jó, amiért Mac-ek is, csak még meg van fejelve egy piszkosul jó software üzlettel. Összhangban a teljes rendszer.
Ha portolódna is (nem sok akadályát látom igazán), akkor is a hajadra kenhetnéd.
Mondjuk Android futott anno a 3G-men.
-
Xero
nagyúr
válasz
LógaGéza #22399 üzenetére
Második lehetőséggel is nézd meg.
szerk: Gyorsan beültem a hackli elé és megnéztem. Nekem i3 2105-el, korrektül a p-state-nek megfelelően mutatja a Power Gadget is:
-
Xero
nagyúr
válasz
RaZroX #22296 üzenetére
Nem, viszont még nincsen 10.9 build. Vagy csinálsz magadnak, vagy használod így. Én kipróbáltam MBP-val, mivel a Coolbook miatt kukázni kell a vanilla Intel kexteket, így ugrik a sleep is.
Nem az igazi még, magamnak pedig még nem csináltam meg. Nem is fogom már szerintem, mert 1-2 hét múlva nyugdíjba megy a gép és kap egy 10.8 szűz installt mielőtt a fiókba kerül backup gépnek. -
Xero
nagyúr
válasz
Patice #22111 üzenetére
64-es SSD egy jól belakott OS X rendszernek elég. Önmagában az OS X telepítve kb 10GB-t foglal. Ha HDD-re van kimozgatva a home folder nagy része és nem telepítesz pro softwareket (FCPX, Motion, Aperture, Xcode), akkor 30GB-on elfér bőven.
(#22114) Patice: Ebben az esetben egy HDD-n elhelyezett VirtualBox-ban futó Win7 bőven elegendő.
-
Xero
nagyúr
válasz
#10691584 #22044 üzenetére
Ha eddig is tisztában voltál azzal, hogy a használt kext nem megfelelő akkor mégis mit vártál?
Cseréld le a kext-et és/vagy a bootloadert. Vagy azt vártad, hogy linkeket prezentálok?Részemről innentől lezárva, úgysem veszed hasznát a haszontalan tudásomnak a jelek szerint.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
LógaGéza #21974 üzenetére
Én pedig azért írtam, hogy adott neki egy pofont, mert én is hacklira tértem volna át, ha nem frissítenek egy ilyen komolyat. Ezzel az elgondolással pedig nem vagyok egyedül. Nyilván van több lépcsőfok, de ez nem is volt kérdés.
De akkor, hogy tiszta legyen mikor érdemes és nem a hackli szerintem:
- Laptop - felejtős, vegyél Mac-et
- Családi gép - jó ötlet a hackli
- Családi gép, ha fontos a zaj és fogyasztás - vegyél Mac Minit
- Erősebb gép, hobbi célokra - jó ötlet a hackli
- Erősebb gép munkára, hanem tudja kitermelni egy WS árát - jó ötlet a hackli sok backuppal és fenntartásokkal
- Munka gép - felejtős, vegyél Mac Pro-tHa nem jött volna a frissítés, akkor a munkagép után is jó ötlet szerepelne sok backuppal.
-
Xero
nagyúr
válasz
LógaGéza #21968 üzenetére
Ok kérlek rakj össze egy workstatiönt 200e-ből akár csak megközelítő teljesítménnyel és képességekkel mint a nagy MacPro (6mag Xeon, 16GB ECC RAM, 2x FirePro D500 2x3GB GDDR, 256GB PCIe SSD). Jah és legyen olyan hangja és legyen olyan megbízható OS X-el.
Nem kell a vérpisti üzemmód. El kell fogadni, hogy egy workstation drága. Legyen az Lenovo, Dell, HP vagy Apple. Talán ebben a ligában ár/értékben most a Mac Pro lesz a legjobb végre. Nagyon nem egy szinten vannak egy legózott géppel.
Ezek a gépek pedig pénzt termelnek. Ha nem tudja kitermelni az életciklusa alatt, ami mondjuk legyen 3 év, röhögve az árát, akkor be kell fejezni azt a munkát.
szerk: Azért bátorkodom ezt ilyen nyugodtan leírni, mert volt már közöm jó pár WS-höz, amiből több Mac volt. Kettő most is itt van mellettem. Van hacklim is, de mégis így vélekedek a munkagépről. Nem véletlen.
-
Xero
nagyúr
válasz
#10691584 #21966 üzenetére
Mobil gépnél nincs is értelme hacklival bohóckodni. Asztali gépnél még csak-csak, bár az új Mac Pro annak is adott most egy jókora pofont. Egy kis családi gépnek van manapság értelme, ahogy nálam is. Ha nem lépték volna meg ezt a Mac Pro-t, akkor lehet, hogy én is hacklira váltottam volna workstation vonalon is.
-
Xero
nagyúr
Azt, hogy pl az innen válogatott alkatrészek vagy gyárilag támogatottak a vanilla OS X által, vagy van hozzájuk egyszerű megoldás.
Inkább hagyd. A laptopok jellemzően rendkívül macerásak és nem hozzák a megfelelő élményt. A Probook-ok között volt/van olyan modell, ami támogatott alkatrészekből építkezett és/vagy a community elkészítette hozzájuk a szükséges kernel kiegészítéseket.
(#21646) odessa32: Csinálj egy teljes backupot Time Machine-el vagy Disk Utilityvel és indítsd újra. Magától nem kel életre egy kext sem, szóval lehet, hogy valamelyik update tette helyre a dolgokat. A chimera-multibeast páros is kapott némi fejmosást Intel GPU vonalon az utóbbi időben.
-
Xero
nagyúr
Pontosan milyen stick és milyen Mac?
Kézzel ne partícionálj. Boot Camp Assistant-al hozz létre a Windows-nak egy partíciót, majd arra telepíts Windowst, ha mindenképpen szükségét érzed.
Az Apple Mac topicok pedig ezek:
A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop)
Apple laptopok (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iBook, PowerBook) -
Xero
nagyúr
válasz
BekkNekker #21618 üzenetére
A lényeget nem sikerült megfogni.
-
Xero
nagyúr
válasz
BekkNekker #21616 üzenetére
Mégis mit gondoltál?
Vagy válogatod az alkatrészeket vásárlásnál, hogy szinte problémamentes legyen és magad pakolod össze, telepíted, vagy pedig szívsz az inkompatibilis egységek miatt.
Esetleg meglátogatod az apple.hu-t és rendelsz egy iMac-et, Mini-t (lassan újra Mac Pro-t is végre).Munkagépnek én sem állítanám be a hacklit, hiába elég megbízható.
-
Xero
nagyúr
válasz
BekkNekker #21612 üzenetére
A videókártya macerás lesz a többi ok. Az új Mac Pro megjelenésével lehet, hogy kap supportot, de kétséges a dolog.
A rendszernek és minden programnak elég bőséggel egy 60GB-os SSD, a user mappa méretesebb részei pedig mehetnek HDD-re.
Az OS X-t mindig az App Store-ból szerezheted be.
Érdemes most várni pár hetet. Jön a Mac Pro és a Mavericks is. Egyrészt akkor már a 10.9-t tudod megvenni a Store-ból, másrészt lehet, hogy kap supportot a kártyád.
Ha mégsem kapna, akkor még mindig használhatod a prociban lévő HD3000 GPU-t.
-
Xero
nagyúr
Egy kis info hátha valakit érint:
A Chimera r2248-al nem kelthető életre a mókolt AppleIntelSNBGraphicsFB.kext (VGA out bekapcsolva HD3000-n) semmilyen system def-el. Az utolsó amivel működik az az r2109 és MacBook Pro 8.1 sys def. -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
barney992 #21341 üzenetére
Rakd fel a boot camp alap drivereket és máris fogod tudni olvasni Windowson a HFS+ partíciót.
Ha megvan, virutális gépre rakj egy 10.6.8-t, vedd meg a Mountain Liont-t a store-ból, majd rakd fel unibeast-el egy pendrive-ra és hajrá.
Simán kell futnia a retail OS X-nek, mivel van DSDT a laphoz, és a VGA is megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- SSD kibeszélő
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest