Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bulikavagyok
nagyúr
Audinál láttam hasonlót. Ha jól emlékszem még az ülésszellőztetésnél is jelzi a többletfogyasztást.

Más: Elveszíti a V8-at, de az új M5-nél is erősebb lesz az Audi RS7 - szuper, jöhet a 2,5 tonnás
RS6RS7.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, a Skodában ha bekapcsolom szépen írja is, hogy megdobja a fogyit még állóhelyzetben is. Ingyen energia nincs...
Bubinál, előzéskor még a rádiót is kikapcsolom.

-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Persze, nagy áramfelvétel, terheli a generátort, ami terheli a főtengelyt= többletfogyi.
De ilyen tized decikben mérhető szerintem max. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Az ülésfűtés belsőégésűnél jelent bármit is fogyasztásban?
Te is teljesen más stílusban vezetettél? Kíváncsi lennék, hogy időben ez mekkora különbséget jelent (már ha van). Gondolom a vezető vezetői stílusa könnyen változik/alkalmazkodik az autóéhoz (most magamból indulok ki). (S-ben talán én ugrálósabb leszek) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem azt mondom hogy ez jó, hanem hogy nekik ez szükségszerű.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
120k.
Pont azért vezetnek mert már nem tudnak menni.
-
Villa7
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
110
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
75 bruttó.
-
szabonagyur
félisten
Scross leadva 3. eves szervizre, olaj es szurok csereje, varom a tippeket

Varoban atlag eletkor velem egyutt vagy 60+ ev, es en erosen lefele huzom. Ami szomoru ahogy mozognak az emberek egyiket sem engednem vezetni
-
hobizoli
nagyúr
en meg lattam olyan videot, hogy okosba' egy dugi potmeterrel tudjak allitani mennyi legyen az ertek, amit a muszer mutat a gepnek
ugyhogy ott live videot is vehetnek fel rola akar, hacsak nem kormol ugy, mint egy "rendes" trédéjí, akkor fasza lesz
termeszetesen a kornyezet ki volt blur-zve es csak a monitor latszott, hogy ne lehessen a hatterban lathato akarmik alapjan se azonositani az adott muszaki allomast
de nem lennek meglepodve azon, ha ez sok helyen meg lenne igy tunnerolva reges reg -
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Tudtommal ez normál műszakin nem működik, a vizsgasoron egy kamera be van kötve a központba. Így, ha szúrópróbaszerűen ellenőriznek és valami nem kerek, például kimarad lépés vagy az autó láthatóan nem gyári, akkor le tudják állítani a vizsgát, amíg személyesen ki nem ér valaki ellenőrizni. Az okos műszakiknál egész véletlenül ezt sejtik meg, hogy őket pont melyik napo(ko)n nem ellenőrzik.
-
Itt vagyon minden leírva: https://njt.hu/jogszabaly/2009-77-20-2M
Benzinest Euro 6-tól nem kell mérni, idézem:
5.1. A felülvizsgálatot az OBD rendszer ellenőrzésével és kiolvasásával, valamint Euro 6-nál (15-ös környezetvédelmi osztály) rosszabb környezetvédelmi osztályú gépkocsi esetén alapjáraton és emelt fordulatszámú üresjáraton végzett emisszióméréssel, a magyar szabványnak megfelelő, kereskedelmi forgalomban beszerezhető, egyedileg nem adalékolt tüzelőanyaggal, kell elvégezni.
Az 5. pontban található a fenti idézet, a dízelekbe nem másztam bele.
-
szabonagyur
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Itt a fő gond az, hogy először az építtető kirakott elsőbbség adás táblákat ahogy logikus lenne, de később jött az önkoris figyelmeztetés, hogy nem szabályos.
Leszerelték, de mindenki rutinból vezet.Az út ha jól rémlik forgalom részére megnyitott magánút, ez az üzletek miatt.
Én kibírnám (SUV
) ha lassít tényleg, mert így abból a garázsból ami előtt nincs plusz rész nehezebb kiállni, mindig félek elviszik az orrát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Teljesen jo .
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Piros Milwóki nem viccel. A bepasztazott csavart is ugy kitekerte mint huzat.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az a vicc, h Pisti Szerel tenyleg pek, ez a szakmaja.

Mar, ha rola van szo. -
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
...nekem csak Parkside-jaim vannak, nem hiszem hogy Milwókij nélkül nagyot futnék!
-
Mai fogyasztás 230km - 58 kWh (Balaton oda vissza) lefelé nagy szél sok cucc 130 tempomat 23 kwh körüli átlag, visszafelé már nem fújt, egyedül voltam, jöttem ahogy épp kiadta 29 kWh.
Odafelé próbáltam önvezetéssel menni, amennyire lehetett, talán kétszer kellett belenyúlnom, míg fehervár utáni nagyon szeles részre nem érkeztem, ott annyira löködte a kocsit, hogy elkezdett nagyon reklamálni, meg nem is tartotta úgy igazán stabilan a sáv közepét, hanem cikázott, persze ott kormányon is kellett feszülni ha egyenesen akartam menni, de azt biztosabbnak is éreztem.
Cuki trafi volt, épp lazáztam Már Vártalak kávé/süti utáni nyugis haladás vissza a pályára, nem ment semmi waze 60-as tábla picit felette mentem, határon belül voltam: [link]
Meglehetősen későn vettem észre, barátságosnak nem nevezhető kiállás, mi van tényleg, ha valaki ezt felborítja? Azért itt mennek kamionok azoknak van huzata…
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
ez sajnos nem olyan mint a fiat 1.3 és 1.9. Itt a facelifttel együtt a sima DPF mentes bosch alapú 1.7-es kivezetésre került és jött a Denso féle 1.7-es kizárólag DPF-el szerelve. (DTH és a Bosch ment, DTR jött... a DPF és a Denso minden gyönyörével)Qru Nekem sem akarodzott annyira eladni nehogy azt hidd.
De most már bizalom tényleg nulla a kocsi felé. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Inkabb a fekvo mint a racse szvsz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A lakó-pihenő övezetben nem meglepő a jobbkezes kereszteződés.
Önkormányzat felé kell kilincselni.Amit tapasztaltam, hogy a lakó-pihenő övezetekben lerakott fekvőrendőrök elég markánsak, ottlakóként biztosan szidnám, ha reggel-este kellene rajta baktatnom.
A lakópark útjai közterületnek számítanak egyáltalán, vagy magánútnak? Ha magánút, simán lehet sorompót is telepíteni. Persze annak már üzemeltetési költsége is van.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Lakóközösség, közös aláírásos lista és önkori. Nálunk így pakoltatták ki a várossal 1-2 helyre a zebrákat és a fekvőket.
Qru ...nem véletlen matekolok hetek óta az autókon, nagyon érzem a töréspontot. Az a baj ősz végén kellett volna kiszállni belőle... most már mindegy.
edit.: valahogy sose tanulok és mindig meghúzom újra félkarút hátha nyerek. -
szabonagyur
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tudom hogy lehetne elérni. Egy elég nagy lakópark, sok ki-be hajtási lehetőséggel.
Azt meg sem említem, hogy minden része jobb kezes kereszteződés, végképp senki sem tartja.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
En is igy gondolom
Persze, de az megint mas, vagy eppen, h tenyleg rottyon van, mert mondjuk eszi az olajat es azert nem mukodik megfeleloen, ilyenkor az okot celszeru megszuntetni es az okozatot (kati) cserelni. De azt tegyuk hozza, h az utangyartott kati sokszor rosszabb ertekeket tud, mint a 20 eves gyari.
Ezert kell tenyleges erteket nezni,(vizsgan megteszik) es ha boven hatarertek felett tud meg a kati, akkor reszemrol megoldas a kiemeles.
-
Micsurin
nagyúr
Szerintem első körben leveszem és elviszem a gödi srácokhoz, hogy nézzék meg aztán kiderül mit tudnak vagy nem tudnak vele kezdeni.
Vagy neki állok itthon mosogatni, nagyobb kárt nem hiszem hogy tudok már okozni szegényben

-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
2007.10
Elvileg környezetvédelmi érték és zajszint is rajta van... cella alapján stimt, tényleg rajta vannak.
Qru Ebből nincs olyan, a 101 lovas DTH volt DPF nélküli de az egy másik motor. (Bosch rendszerű) Az enyémből a DTR-ből mind a DTJ (110) mint az alap DTR(125) DPF-el került csak piacra. (Denso rendszer mindig DPF-es H Astraban) Pont ez a probléma, ha lenne már rég megtaláltam volna az OPCOM-ot meg a 12-es furót mint végleges megoldás.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi
Végig gondolom, kérdés ilyenkor a kocsinak mit kell tudnia ha esetleg kikapnak... azt ami az ajtó matricán van vagy az EUR4-et. 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ilyenekért fekvő rendőrt szoktak kirakni.
-
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Mindenki szabadon azt ír, amit akar. (Anyázni nem szabad egymást, meg a többi közösségi szabályt kell betartani.)
Igen, pl. a németeknél általános volt a DPF az Euro4-hez. Itthon a 2006-os Vectrám idejében normál esetben nem volt DPF, de a kombi és automata Vectrákra már tettek - gondolom azok csak így tudták a kibocsátási normát.
Olvastam a p0420-as szálat, fáradt voltam hozzászólni. Amikor visszavásároltam az ezelőtti Euro6-os Golfomat, azon egy full üres kipufogórendszer volt, full üres downpipe-pal, semmi katalizátor, csak az oxigénszonda csatlakozása volt "kiemelve". A szoftver is tök gyári. Nulla hibakód, ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. (Természetesen vissza lett téve a komplett gyári rendszer, katalizátorostól.)
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis
üzenetére
Mert az EU4-et a legtöbb tudta DPF nélkül is. EU5 az 2009 szeptembertől él, azt már nem tudták csak DPF-el (volt vajon kivétel?). Nekünk is a B6 Passat 2008 decemberi volt és már volt benne DPF. Viszont forgalmi szerint EU4 volt (nem is lehet más, mert amikor forgalomba hozták még nem volt hatályban az EU5).
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Euro4-nél még nem volt kötelező felszerelés a DPF, csak a koromkibocsátást kellett tudnia Euro4-es szinten (2006-os dízel Vectrámban gyárilag nem volt, apám 2008-as Corsájában szintén gyárilag nem volt. Hmmm.)
Venni bele egy bontott, gyári, de DPF nélküli kipufogószakaszt, hogy ne legyen feltűnő a friss cső? Aztán új szoftver. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Le kéne szedned a rárohadt perselyt a tengelyről. szedd ki az egész motort, asztalon könnyebb levarázsolni, esetleg némi ütlegeléssel WD40, melegítés ilyenek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A MiTo elülső karjai ugyanilyen szomorúan néztek ki, de sikerült leszednem a képen szereplő szerszámmal. Igaz, a tetején a tekergetőrúd (ez a helyes terminus technicus
) elgörbült a feladat végére. 
szerk.: Jut eszembe! Kerítettem ma fogót a gumiharang új bilincseihez, hétvégén megcsinálom rendesen.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jó hát minimál 1.4 kávédarálóval sok esély erre nincs.
Azért könnyen pofázok, sokáig a 240 lovas turbobenzin volt a napi gépem, azzal ilyen esetben nem kérdeztem.
A 124 lovas szívó 1.6 néha matekozós azért hasonló szitukban. -
MasterMark
titán
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Le kell vágni a rászorult részt, csapágylehúzó ezt már nem fogja lehúzni, de egy próbát lehet tenni azzal is.
Alatta egy kúpos recés rész van, arra szorul rá az abalktörlő fém része. A csavarral húzod le.
-
Micsurin
nagyúr
Csodálatos... nem lett jobb kedvem. Az a baj F_Zolee ötletével meg eladni még nagyobb cuccli lenne...
boldi ...tudod mi a közös a Civicben és az Opelben? Egyik esetben sem a kiszemelt típusért indultam eredendően... ill utóbbi csak mondom mi lenne ha alapon megnéznénk mert 5p-re van. Pont ezen röhögtünk oldalbordával, legközelebb vétel előtt felhívom, ha még nem hallotta a számból a típust letiltja a kártyám.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen ez is külön garázs, ahol van víz és villany is (cserébe 32k+ közös költség a tarif.).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Villa7
üzenetére
Ne is mondd... Se víz, se áramvételi lehetőség nem volt. Cserébe nem kellett a közös költségbe sem beszállni. Annyit tudtam tenni, hogy a legnagyobb kapacitású akksit tettem bele ami belefért. Szerencsémre ennek kis hokimotornak ugyanaz az akkistálcája mint a 3 literes verzióé, így nem volt gondom vele soha. Akkor is indult pöccre amikor 2,5 hónapot állt a garázsban.
-
tboldi
nagyúr
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Az a fémrész a menet alatt ugyanaz, mint amit az új kar furatában látsz. Le kell varázsolni a régit valamilyen úton-módon.
szerk.: Pl. egy ilyen célszerszámmal.
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában:
Adott egy 2009-es Volvo C30, aminek a hátsó ablaktörlő karja megadta magát:
Ezért rendeltem egy új kart fekmester.hu-ról, de nem igazán értem, hogy ennek hogy kéne remennie:

Mivel ami a menet alatt van fém rész, az sokkal szélesebb, mint az új kar belső átmérője.Tudjátok esetleg, hogy most ez nem jó-e rá, vagy jobban szét kéne szednem valahogy, esetleg egy új csavart venni valahogy oda?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jah amíg megvolt a Baby addig párszor lemostam ezeket a pályáról de nyilván Bubival nincs hova ugrálni. Az nagyon jó volt, mikor hátulról levillogott a területi képviselő, mert sietne. Persze előttem is voltak. Direkt kihúzódok, hogy lássa, hogy vannak előttem. De csak villog a barma. Aztán mikor tiszta lett az út és toltam egy kövéret, érdekes módon már nem is sietett annyira.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Borsos ás. 2 éve még 20k/hó-ért béreltem teremgarázs beállót. Igaz baráti alapon...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Köszi
Qru EGR diózva, olyan tiszta enni lehet belőle. Az EGR hűtőn új vákumlabda is van direkt, diag alapján szépen nyit - zár. Hmm turbó miatt kormolna? De ereje még kiváló, töltőnyomás jó. Egyedül tartósabb mínusz esetén van hidegen egy kis hangja, meg 1-2dl-t behúz néha ha tolod neki. Hogy az istenbe megyek biztosra ezekkel a vackokkal?
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Mint írtam, lassított előttem és kihúzta középre az autót (közben lehet vissza is kapcsolt, mert nagyon kormolt). Tehát nem volt lehetőségem a dinamikára. Ráadásul Z14XEP 2008-as Astra G CL2 volt alattam, ami 90 póni. Ugye nem kell részleteznem hogy a tádé erőfölényben van. Visszatérve a földre, eszem ágában sincs versenyezni, mert a közút nem versenypálya, itt csak veszíteni lehet, nyerni biztosan nem.
#333204 dellfanboy: Kétszer károsítottak meg, egyszer a HA-n. Lezárták ismeretlen tettessel a sztorit. Ip cím, számlaszám, neve, címe, minden adott volt. Így már sejted mennyire nem hiszem hogy ezzel kezdenének valamit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Micsurin
üzenetére
Az lehet a kókadó turbódtól is. Oké, hogy porlasztás van/jó de ha a turbó nem szállít elég levegőt akkor a tökéletlen égés miatt nagyon fog kormolni úgy meg pikk-pakk televeri a DPF-ed.
Illetve nekem a Passaton (szintén EU4+DPF) a megszorult EGR miatt tolta tele korommal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Múltkor mentünk arra és farnkón be is gazoltam tőle...

-
7Sony7
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Hááát. Ne tegyél bele agresszív vegyszert. Én felengedtem mosogatószeres meleg vízzel, (az alját gumikesztűvel bekötöd) lötyögtettem valameddig, aztán kiborítottam (műanyag ládába). Azután ellenoldalról (tehát nem a motor felől) slaggal nyomattam, többször kicsiket, egészen addig, míg már nem jött "téglapor". Ezután meg kéne szárítani, (kompresszor, hajszárító, nemtom) aztán mehet vissza a kocsira. De csak ha van kéznél hibakód nullázó, mert a víz miatt azt fogja érzékelni a kocsi, hogy el van dugulva. Elindulni vele, hadd regeneráljon, és ha kész (valószínűleg ) meg kell mondani a computernek, hogy kicserélted a dpf-et. Ha nem megy, akkor kényszer regen. De ehhez is kell kütyü.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Most hogy beszéltünk róla FB dobott fel egy hirdetést itt a környéken egy (standard 15 nm) garázs 32k/hó áron van hirdetve. Az combos.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Máskor olyan lendülettel, és sebességkülönbséggel előzd hogy ne legyen sansza reagálni.

Én hasonló szituban azt szoktam.
Mondjuk a szaladgálóssal nehezebb kivitelezni, de megoldom azzal is. -
dellfanboy
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
műszaki sem volt rajta, vagy épp a tulaj jogosítvánnyal sem rendelkezik
pont ezért a 2 dologért nyomnám fel instant,gondolkodás nélkül...
-
7Sony7
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Ena 8 kávégép
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ez sajnos nem olyan mint a fiat 1.3 és 1.9. Itt a facelifttel együtt a sima DPF mentes bosch alapú 1.7-es kivezetésre került és jött a Denso féle 1.7-es kizárólag DPF-el szerelve. (DTH és a Bosch ment, DTR jött... a DPF és a Denso minden gyönyörével)