- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #350380 üzenetére
lehet kapni 45kV-s trafokat meg ilyen oldschool hengeresben is, ami elosztos gyujtashoz kell, es ilyen abszolut nem veszes 60-70USD-s aron
az a hengerfalra athuz
meg '90-s evekben volt faternak egy 2 utemu Wartburg-ja
annal egy elegge ismert tipusbetegseg volt, hogy a leghatso hengernel gyakran "beköpi" a gyertyat hideginditaskorezeknel minden hengernek kulon trafoja volt, de akkorak kb, mint a Simson-é
na megunta, hogy mindig gyertya ki, masik be...vett 3db Lada trafot
meretuk miatt egy aluminium lapra lettek felszerelve a gyariak helyere, meg egy vastagabb pozitiv kabellel bekotve ahogy kell
ezek atmeroben is 1,5-2x akkorak, meg hosszaban is 1,5x egyenkent, mint a gyariakLada-ban elosztos gyujtasnal 1 trafo vitte a 4 hengert, itt 1 trafo csak 1 henger
azzal soha tobbet nem köpte be a gyertyakat, amig megvolt az auto
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #350369 üzenetére
hat en a puttoet is megfogtam 15 eve 1x, amikor a standalone Megasquirt 2 ECU -t raktuk bele a gyari Bosch ECU helyett
all az auto egy garazsban videken, orral befele
u.n Wasted Spark (WS) rendszeru gyujtasa van alapbol az autonak, nincs rotor, csak tarrfotol 4 gyujtokabel.... ez meg nem a Coil-on-Plug (COP) rendszer
Bosch ez is benne, mint minden IS, az 1-4 es 2-3 hengerek parban egy-egy trafo kimeneten, igy az ECU elore-hatra tudja vinni a gyujtast haova kell...ezt 1993-ban
ezt DIS-s gyujtasnak is hivjak a.k.a. Distributor Less
csak hat az A melyik es a a B melyik kiemenet...?
elvileg jo a bekotes egy kiherelt Bosch ECU 55pin-re labhelyesen bekotve, csak nezzuk vegig, hogy tuti-e
pont jott at a szomszed arc a garazshoz, hogy fuu mit csinaltok itt....?
fogom ott guggolva a gyertyapipaban egy a polcrol levett gyujtogyertyat a 4-s gyujtokabel vegen a fem szelepfedelhez tartva, es ahogy odaforultam a srac fele es ovatalanul elhuztam a kezem a szelepfedeltol ugy, hogy kozben a zarhidon konyokoltem
pont ebben a pillanatban jobb elso ulesben ulve Ákos a notebook-rol kivezerelte az "A" gyujtas kimenet teszt modban, es annelkul hogy a motor oninditozna az leszikrazik by default 10x par tized sec kesleltessel...vagy ami be van neki allitva
hat itt 10 volt az, es abbol 6-7-t vegigneztem ahogy a hüvelykujjam körmére athuz az iv es nem birtam elengedni gyertyat, hanem csak jobban szoritottam
amikor lement a 10. szikra is, akkor nem nagyon volt "kedvem" tovabb guggolni ott, es elobb terdre estem, aztan meg oldara doltem...
az Ákos a jobb1-bol meg kerdezi: veled meg miva'...?
ááá-semmmi-semmmmi...kibirtam rohoges nelkul
mindenesetre estig el volt zsibbadva a konyokomig a bal alkarom meg a kezfejem is
-
válasz
Micsurin #350367 üzenetére
Csak arra gondolok, hosszú útra indulsz, valami nem gyárilag kitalált, frissen beszerelt megoldással, vidd magaddal a biztosan működőt is. Aztán majd kiépül a bizalom, utána nem kell vinned már.
A Mazda az első japán autóm, az első 2 évében elég komoly asszisztansz biztosítást kötöttem rá (pl. 500 km tréleren haza). Azóta megbizonyosodtam felőle, hogy faék technika, nem nagyon tud elromlani, így nem hosszabbítottam meg a biztosítást. (Defekt esetén azért jól jönne.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Micsurin #350263 üzenetére
Azert elsore belem vagta az ideget, hogy a chio szethajtottam a motort. De a hang nem fugg a motor fordulattol se a terhelestol csak a kerekfordulattol. Na most vagy a futomuvet nem sikerult beallitaniuk vagy kifogtam egy rossz gumit. Kar, mert amugy elegedett vagyok vele tapadas szempontjabol. Vizen pl agyonveri a Hankook VP4-et.
-
válasz
Micsurin #350130 üzenetére
Fiatalon érdekelt, de nem volt hol/mit kipróbálni. Most 40+ korban meg már ez nekem sok. Maradok a tetőnél, volt rá pénzem
(bocsánat)
Tökéletesen megértem azt, akinek ez bejön, egészen más kávéház.
Asszony a klímától is fázik, résre lehúzott ablak is tilos, képzelheted hány másodpercig bírná egy kabrióban -
válasz
Micsurin #350118 üzenetére
Azért csak a Golfot meg a kabriókat nyalta körbe a nép, nem az ilyen luxilimókatMeg is értem.
De nekem - Az S4 kör után - biztossá vállt, hogy sosem lesz kabrióm.
Nem az én világom, valahogy túl sok az inger, szél, zajok, meg minden.#350123radi8tor: "Aztán megmutattam hellominak mi a Hibridek Istene
Lepadlóztam a zöld lámpánál.
" Ez ám a hedonizmus, odacsapni az elektronoknak a mai energiaárak mellett
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Micsurin #349802 üzenetére
Ősöknél is ez a gond. Bubi pl egyáltalán nem fér le a rámpán. A Jazz még simán lemegy, felfelé viszont óvatosan kell jönni, mert ha nagy gázzal jössz akkor az alja le tud érni. Régen nem volt ezzel se gond de nyilván már a gyári rugók kicsit összeültek így csökkent a hasmagassága...
-
válasz
Micsurin #349566 üzenetére
Ez a meleg fehér LED érdekel, a Megane-ba Osram ultra life-ot tettem, mert jó nagy szívás az izzócsere (lökös le, lámpa ki, volt már párszor szerencsém hozzá - még az 1.5dCi-nél csak-csak be lehet nyúlni a dobbetét felől az ablakon át S alakba törve az alkarod, de a 2.0dCi-nél esélyed sincs) így évekre letudva ezt a műveletet, de nem túl acélos a fényerő. Plusz a projektoros lámpa belső foncsorozása nem túl jó minőségű és könnyű emelt fényű izzóval megégetni, utána pedig gyertyaláng a világítás. Fehér LED-et nem akarok, azt könnyű kiszúrni, hogy nem gyári, de egy alacsony hőtermelésű melegfehér ledre beneveznék.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Micsurin #349607 üzenetére
2004 óta van a Pingvinben elöl Depo lámpa, index/helyzetjelző, szép nagy darab lámpa, se nincs megsárgulva, de berepedve, semmi baja.
Ellenben még 1-2 éve vettem tarcsinak egy pár TYC fényszórót a GTi-hez, annak kicsit gagyi hatása van, nem az üvegbúrának, hanem maga a lámpatest meg a foncsor.. -
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #349604 üzenetére
Mi az, hogy egy VAG termékhez nincs minden bokorban egy halom alkatrész?! Elfogadhatatlan!
Amúgy nekem is kéne 2 új fényszóró. A foglalkozást igénylő eredetik helyett vettem 2 Depót, mert a Hondában egy rossz szavam nincs rájuk, de a MiTóhoz valókra már akad néhány. Az a kisebbik gond, hogy nem illeszkednek tökéletesen, a nagyobbik viszont az, hogy a DRL stekkere olvad.
117k Ft lenne egyébként a gyári új Valeo /darab.2 és fél éves kép:
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #349542 üzenetére
nem a nyomas kell a MAF-nak, hanem a legaramlas
ha nyitva van a lefujoszelep, akkor nem a MAF-n keresztul kapja a levegot a motor, hanem a lefujoszelepen keresztul, mert rovidebb ut, meg kisebb az ellenallas is arrol, hiszen nem ekll turbon is atszsivni a levegot, azaz a MAF nem mér legtomeget = all a motor
PGT-ben is ketdugatattyus lefujoszelep kellett, kulonben az egydugattyussal a MAF miatt leallt a motor gazelvetelnel
tusszentett egy jopofat, aztan ketty egybol
...max ha gyorsan bezart a szelep vissza, akkor dadogos fulladozasbol meg vissztalalt az alapjaratra
a ketdugattyussal meg jol mukodott
abban gyari recirkulacios egyseg egyebkent tokugyanolyan, mint a 1.8 20vT Audi TT-é is, csak a PGT-n Bosch felirat van es gumimembran van benne, az Audi-en meg a 4 karika, es rezdugattyu a muanyag hazban
ennel a lefujoszelep a pillangoszelep elott kb fel merettel agazik ki, es a MAF de meg a turbo ele fujja vissza levegot
azaz amig nyitva van, a turbon csak korbe jar a levego, es nem veszik el -
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #349538 üzenetére
De én csak most találtam a T-Jethez!
Vagyis ez nem egészen ugyanaz, ennél egy kallanytyúval választhatsz, hogy visszavezesse-e csendben, vagy engedje ki a levegőt hangosan, nem egyszerre ide meg oda is. A T-Jetnek mindegy, nem kalkulál azzal a levegővel, csak egyéni preferencia, mikor melyiket akarja a kedves user választani.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #349499 üzenetére
👍
Visszacsatolnék egy korábbi beszélgetésünkhöz. Nézd, mit találtam!
-
válasz
Micsurin #349023 üzenetére
170-ért egy OEM K03 csiga
Gyárit értesz az OEM alatt, mert a kínaiak is OEM-nek reklámoznak sok mindent? A gyárit megveheted, elfér a polcon.
Utána egy Quattrora átépítés?^^
Én 2 nap piálás után, egy kótyagos délelőttön vettem egy kipufogó rendszert. 🤷♂️ Nemrég frissítettem a hirdetését, senki se hívott.
-
rbalint88
addikt
válasz
Micsurin #348712 üzenetére
Forditok, kinai
152k mar 7-8 eve is bomba ar lett volna egy full refurb turboert, minosegi alkatreszekkel. A kdturbo-s Dezsot is csorgesd meg, o Mellett alkatreszekkel dolgozik - elvileg angol marka, szerintem a gyakorlatban jobb qc-s kinai. Meat and Doria es Mahle is szerintem ez a kategoria turboban
cikkszam alapjan probalj ra turbot keresni, hatha lesz valahol elfekvo keszlet. De ha nagyon stabilan ulsz, kerhetsz ajanlatot ra markaszerviztol is -
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #348702 üzenetére
sok autohoz lehet venni a gyarival megegyezo, "alakhelyes", tobbretegu szilikon turbocsoveket, tobb fele szinben is....
feketeben is, hogy NKH kompatibilis legyen
szivokhoz is letezik egyebkenta hutovizcsovezes is letezik ugyanilyen, de az mar kevesebb modellhez van meg
-
rbalint88
addikt
válasz
Micsurin #348678 üzenetére
De kell bele tobb ero? Meg ezt a gyari setupot se autottad ki
nyilvan ha kuka a turbo, mert repedt a haza, az mas kerdes, de szvsz egy gyari turbo kell ra, azzal is erezhetoen jobb lesz, mint a 21 eves gyarival
eddig a sajat es hallomas alapjani tapasztalatok miatt nem eroltetnem se a hibrid, se a felujitott turbot, csak egy gyarit. Max a gyari 190 lovasra epitenem at az egeszet, leomlo-turbo-cooler szinten, de mokolt turbot nem raknek ra
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest