- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Burgas-s tura berelt a ceg +2 mikrobuszt, mert "nekunk" csak egy 7 szemelyes VW Caravelle volt
du 2-3 koze beszeltuk meg az erkezest, 3 korul indulast, mar elkezdtunk kiszallingozni a parkoloba az egyik nagyobb targyalobol, negyed 4 is volt
egyik berelt busz parkolo egy vegeben, a masik a masikban, mert ott tudtak lerakni a ceg, akitol berlodtek
OK, hozzatok ide a keket is
elmennek erte ketten, nem indul
odamegyunk vagy 6-7-n nezzuk mi a tosz van vele, qrvara nem akar indulni, de gyujtasra forditva a kulcsot fel sem villan semmi kontrollampa sem a muszerfalon, mert a lampakapcsolo bekapcsolva maradt vala es leszivta az akksit takkra reggel fel9-9 korultol, amikor kihoztak ide mostanaigOK, egyik logisztikustol jon a nagy otlet, toljuk be
elkezdik tolni, mondom neki ez fog menni, mert egyreszt dizel is, meg ECU vezerli
erre egy masik miii? az en dizel Golfomat is betoltukjaaa, az mk2 1.6 szivo D Golf-t, b+ amiben a vilagitas az osszes elektronika es sima mecha adagolos
nem az volt am hogy jojjunk ide a Citroen-l vagy VW-l es bikazzuk be arrol, mi betoljuuuk
a parkolo masik vegebol eltoltak a buszt a Citroen-g, kozben 4-5x ra a kuplungot, de nyilvan meg se zizzent, csak felkenodtek a hatuljara, mert itt az ECU elektromossag hianyaban nem vezereli ki a befecskendezoketjon a matek, hogy na es ezekben hol lehet az akksi? hamar meg lett az ules alatt
szgk-hoz valo bikakabel ra, mert csak az volt nalunk, olyan meleg is volt a kabel, hogy erinteni alig lehetett, de egy 7-8perc toltes utan beroffent Movano is, sima muszerrel megneztuk toltese is van, jo lesz az, tuti csak lampa miatt merult le
de erted a logisztikusok: toljuk oda a nem mukodo buszt, a mukodohoz
tisztara logikus, nem?
nem am az, hogy a Citrom vagy VW guruljon mar ide...nem, ezt toljuk at a parkolon odaig azokhoz -
hobizoli
nagyúr
válasz
szebe #350459 üzenetére
a bulgariai tura az meg tizensokeve volt, de maig emlegetjuk kb azokkal, akik ott voltak es meg ott vannak cegnel azota is
egyik soforunk (tarsasagbol volt 2-3 autonkent) megyunk ejjel vhol Nis korul, Citroen 2.8HDi 9 szemelyes egyseggel
EEEEEEEEEEEEEE, ilyen hangja van a motornak
erre megyunk mar vagy igy 15-20perce, gondolkodtam ott, hogy b+ ennek az elobb nem volt ennyire nagy hangja, a cigi/WC/tankolos megallas utan vezette ez a pilota
erre fogja valt egyet, aztan meg egyet es elhalkul a busz....
3.-ban mentunk 85-90-l, akkorra jott ra, hogy nem 5.-ben van a valto...
nem tunt fel, hogy miert hangos?
nekem egy regi automata valtos autom van, az is "bőg"
ja ok
atmegyunk a hataron, benezi a Szofiat elkerulos "M0" tablat (GPS nem volt), be a szofiai reggeli csucsba, ahogy kell...
eccercsak megszolal a 3 savos ut legbelso savjaban araszolva
van mellettunk vki jobb oldalt?
szerinted egy reggeli dugoban nincs, amikor elore nezve all a masik ketto sav is? amugy nem latszik abban a oriasi tukorben?
nemtom nincs beallitva a tukor
granulalok
eljottunk kb ~500km-t ugy addigra, hogy nem alitotta be maganak a tukroket
visszafele Romanian keresztul jottunk, mert Szerbiaban meg sokkal nagyobb palyadijakat szamoltak a nem szerb rendszamu autokra, meg a nekik a mikrobusz is tgk volt, szgk-nak vizsgaztatava is, ami megint magasabb dij
megyunk at a Duna feletti hidon, Ruse-nal(?), Bukarest alatt van delre
pont elkezdett szakadni az eso vmi iszonyuan, amikor az utlevel ellenorzesen elengedett a bolgar hataror
at a hidon, ablaktorlot azt sem tudta megint a nyomi sofor, hogy kene kapcsolni, megyunk ott at kb 10-l, abszolut nem volt forgalom a hatarnal
odaerunk a roman oldalra, elengedi a gazt, hogy odaguruljunk, erre egybol megall a busz
b+ par katt-ra be volt huzva a kezifek, ugy ment at a hidon vegig
nem szurta ki a szemet sem a muszerfalon a piros lampa
nezte is hatar or a hatso feket, hogy az esoviz gozol a felni alol
mondja neki a hataror is angolul, amikor tovabb engedett, hogy "please, turn the lights on"
mit mondott?
azt hogy kapcsold fel a vilagitast
minek? en latok
ja kb fekete felhok, szakad az eso ezerrel, de te "latsz"....
megint elkerulo tabla Bukarestnel, siman el mellette egyenesen
na egy benzinkuton megalltunk kerdezni merre van az arra, ott lett vegre csere, hazaig ujra nem kerult a volan moge ez a balf4szkiraly -
hobizoli
nagyúr
válasz
ncc1701 #350462 üzenetére
azert sem ertettem ezt a miert nem tankolta tele az autot balfaszkodast, mert amugy palyamataricat meg vettek (nem volt meg applikacio ra), azaz ugyanakkor megtankolhatta volna az autot is egybol mar tokugyanott...
de neeeeeeeeeem, mert ahhoz kb kettovel magasabb IQ kellett volna -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #350430 üzenetére
egyszer mentunk 3 saját autoval Miskolcra konvojban csapaépítőre Bp-ről
egyik autoval már Gödöllőnél(!!) kellett megállni tankolni, de jaj ne az autópályán, mert ott drága, másikkal kb 20km-l Miskolc előtt....
en teletankkal indultam, nemtom masnak mitol annyira qrva nehez ez----------
masik csapatepito Héviz-n, 5 autoval, sikerult a tavot megtenni 5.5-6 ora alatt es nem azert mert elromlott vmelyik auto
elindultunk, mentunk 2-3km-t mar megalltunk, hogy vegyunk vmi piát meg rágcsát, mert vkiknek ezt nem sikerult elore megvennie, es amugy nyilvan hetek ota tudtak az idopontot, nem aznap reggel szoltak nekik, hogy lenne hely es be lehet ugrani a letszamba, ha raertekaztan szombat delelott Siofoknal alljunk meg, a Tesco-ba be, 55-60perc szoborzas, mert qrva anyjajajat de sokan vannak...
miert, mit vartal egy szombat delelott ~10 korul mennyien lesznek?
utana meg 3x alltunk meg az M7-n Balatonszentgyorgy-g a autopalya parkolokban egy stampedli koccintasra vagy dobozos sör ciccentesre
Keszthely elott ujra az orszaguton felrehuzodva, mert jaaaj hugyozni kellszoval vegul azt a 200km-t 5.5-6 ora alatt sikerult legyurni az indulastol, ennel meg a MÁV is gyorsabb talan manapsag is
-----------
másik alkalom korabban Burgas/Napospart, Bulgária
3 mikrobusz + 2 szgk-val mentunk 30-32-n, egyik mikrobusz Kecskemét, egyik szgk a határ után 5km-l kerte a tankolast
amikor harmadszor altunk meg tankolni meg Belgrád előtt, akkor vki felvetette, hogy talán esetleg teli kéne tankolni minden járművet egyszerre, és akkor kb hasonló távon belül nem fog újra kelleni tankolni......nem? jaaaaaaaaa, leeeeheeeeeetpersze minden megállásnál cigisek ki, és már gyujtottak is rá, mintha kötelező lenne...
mennek tovabb akkor meg vájjá-vájjááá... nem szivtam el a cigimet, meg fele meg megvan (a 2. szálnak), a masik meg bement egy kávéért a Shop-ba
igy az 5-10 perces megallasokbol siman 25-30+ percesek lettek
elindulas utan 20-30perccel vki az egyik jarmuben alljunk meg WC-re vhol... mert az elobb meg nem kellett
a cigisek ismet gyujt...
utana meg ment a csodalkozas, hogy 3,5-4 oraval kesobb ertunk oda, ahhoz kepest is, mint amit saccoltunk az idobeni rahagyassal is
pedig a hataroknal meg "nyertünk" is idot, mert azokat idoben tobbre szamoltukamire odaertunk Burgas-hoz 15x alltunk meg legalabb vmiert, azaz az ~1200km-s tavon 80km-t mentunk megallas nelkul egyhuzamban atlagban
-
hobizoli
nagyúr
az 5W-50 jobb lenne igy a nyarak miatt, mert az melegen nagyobb nyomast tud meg
nem csak terfogataram a lenyeg, hanem a nyomas is mellette
1.6-s Swift Sport-k is gyari 5W-30-s olajtol lesznek csapagyasok, mert megcipőzve tulmelegeszik az olaj rendes hutes nelkul, elhigul az olaj benne es viszkozitasa nulla -
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #350380 üzenetére
lehet kapni 45kV-s trafokat meg ilyen oldschool hengeresben is, ami elosztos gyujtashoz kell, es ilyen abszolut nem veszes 60-70USD-s aron
az a hengerfalra athuz
meg '90-s evekben volt faternak egy 2 utemu Wartburg-ja
annal egy elegge ismert tipusbetegseg volt, hogy a leghatso hengernel gyakran "beköpi" a gyertyat hideginditaskorezeknel minden hengernek kulon trafoja volt, de akkorak kb, mint a Simson-é
na megunta, hogy mindig gyertya ki, masik be...vett 3db Lada trafot
meretuk miatt egy aluminium lapra lettek felszerelve a gyariak helyere, meg egy vastagabb pozitiv kabellel bekotve ahogy kell
ezek atmeroben is 1,5-2x akkorak, meg hosszaban is 1,5x egyenkent, mint a gyariakLada-ban elosztos gyujtasnal 1 trafo vitte a 4 hengert, itt 1 trafo csak 1 henger
azzal soha tobbet nem köpte be a gyertyakat, amig megvolt az auto
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #350369 üzenetére
hat en a puttoet is megfogtam 15 eve 1x, amikor a standalone Megasquirt 2 ECU -t raktuk bele a gyari Bosch ECU helyett
all az auto egy garazsban videken, orral befele
u.n Wasted Spark (WS) rendszeru gyujtasa van alapbol az autonak, nincs rotor, csak tarrfotol 4 gyujtokabel.... ez meg nem a Coil-on-Plug (COP) rendszer
Bosch ez is benne, mint minden IS, az 1-4 es 2-3 hengerek parban egy-egy trafo kimeneten, igy az ECU elore-hatra tudja vinni a gyujtast haova kell...ezt 1993-ban
ezt DIS-s gyujtasnak is hivjak a.k.a. Distributor Less
csak hat az A melyik es a a B melyik kiemenet...?
elvileg jo a bekotes egy kiherelt Bosch ECU 55pin-re labhelyesen bekotve, csak nezzuk vegig, hogy tuti-e
pont jott at a szomszed arc a garazshoz, hogy fuu mit csinaltok itt....?
fogom ott guggolva a gyertyapipaban egy a polcrol levett gyujtogyertyat a 4-s gyujtokabel vegen a fem szelepfedelhez tartva, es ahogy odaforultam a srac fele es ovatalanul elhuztam a kezem a szelepfedeltol ugy, hogy kozben a zarhidon konyokoltem
pont ebben a pillanatban jobb elso ulesben ulve Ákos a notebook-rol kivezerelte az "A" gyujtas kimenet teszt modban, es annelkul hogy a motor oninditozna az leszikrazik by default 10x par tized sec kesleltessel...vagy ami be van neki allitva
hat itt 10 volt az, es abbol 6-7-t vegigneztem ahogy a hüvelykujjam körmére athuz az iv es nem birtam elengedni gyertyat, hanem csak jobban szoritottam
amikor lement a 10. szikra is, akkor nem nagyon volt "kedvem" tovabb guggolni ott, es elobb terdre estem, aztan meg oldara doltem...
az Ákos a jobb1-bol meg kerdezi: veled meg miva'...?
ááá-semmmi-semmmmi...kibirtam rohoges nelkul
mindenesetre estig el volt zsibbadva a konyokomig a bal alkarom meg a kezfejem is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
focvis #350365 üzenetére
szikra amugy akkor lehetne "jobb", ha ~40kV-s ivet huzna, es amugy lehet is venni ilyen racsetrafokat is, pl az NGK-tol (is)
meg azert is van ma mar kulon trafo is minden hengernel, hogy az u.n. "dwell time" jobb legyen, azaz egy jobban feltoltottebb magneses ter suljon ki es huzzon ivet, hogy 1/4-d annyira van terhelve, mint egy normal kozponti gyujtotrafo+elosztos megoldas lenne, ami igy erosebb es stabilabb szikrat ad is, foleg magasabb rpm-knel
meg ha nincs rotor, akkor kopo alkatresz sincs benne, meg a gyujtas is barhova elfokolhato by ECU sw
ennek foleg a turbosoknal van szerepe, aminel az rpm-l novelni kell az elogyujtast, mint a szivoknal is, de a toltonyomassal meg retardalni kell, es kettonek ugy kell kijonnie egymas ellen dolgozva, hogy a terjeszkedes maga az az FHP utanra essen kb 3-5fokkal... -
hobizoli
nagyúr
kedvenc szarato helyunk allt 6 napig egy MOL Limo... 2x kicsit lejjeb mosta az eso a tenyallast rola, de kapta az ivet rendesen addig
...es ha mar MOL Limo...
ujabban raszoktak arra itt, hogy delelott, amikor kevesebb lako van itthon es nagyjabol kiurul az utca, akkor idehordanak hiretelen 4-5 autot is, de ugy allnak meg egymastol veluk, hogy ilyen 3.5-4m-re egymastol kihagyva, szoval Smart-nal nagyobb jarmuvel felejtsd el, hogy koze allsz...kar hogy nem fenykepeztem le azt a mutatvanyt ahogy allnak
persze pikk-pakk eltunik a pilota elvtars is, de tegnap kora delutan, amikor jottem a kékvillámmal (2.0TS 147) pont itt vakaraszta az egyiket, es hat hogy-hogynem megint parasztba' sikerult beallnia...biztos csak mar megszokasbol is
egy auto allt a megallni tilos tablahoz kozel, ahogy kell is kb, utana kb 10-11m kihagyas es utana allt a dezsőke (dizel 147-m)
na emberunk persze arra 10-11m-s helyre benyomta magat a kozepere, mert jovanazugy
megalltam annal a 4/5-d autohelynel elotte, hogy hatha eszbe kap, de csak torolgette tovabb az autot ott, mintha nem is venne eszre, hogy ja itt all egy auto indexelve meg jaro motorral "vmiert", es lattam a tukorbol is, hogy tobbszor is odanez
gondolom ugy volt vele, majd elmegyek....hat nemugyhogy kiszalltam, es volt egy kicsit emelkedettebb hangvetelu beszelgetes vele, amit azzal kezedett, hogy hatde nem o all ide ezekkel igy, o csak takaritani jar ide
de azert be tudta inditani, es hatrebb allt kb 1m-t, hogy be tudjak allni a megallni tilos elott allo auto es o koze
ezt is ugy, hogy meg majdnem nekem kellett elnezest kernem, hogy ekkora szivesseget csinalt csak nekem csak mostna felerve a lakasba mindjart megneztem a MOL ugyfel szolgi szamat es hivtam is
fel is vettek eleg hamar, mondom a tenyallast az operátornak
o erre: ooo hat ok nem tehetnek rola, hogy a felhasznalok igy allnak meg...
de mondtam neki is nem errol van szo, hanem rendszeresen igy kerulnek ide vissza az autok, es utana napokig itt allnak igy es itt lakok kenytelenek masik utcakban allni, mert a ceg nehany autoja is elfoglal 40-45m-t a lepcsohazak elott napokrameg is nezte a gepben a log-t, hogy igen, az egyik auto 5 masik 6 napja all ugyanott es most figyelj, a takaritos emberke volt a legutobbi juzer annal a kettonel is, azaz o hozza ki ide oket es rakta le ugy ahogy, azaz ez 2-bol 2...nahat-nahat
hat egy alapvetoen digitalis rendszernel ez elegge bukofaktor, mondta is, hogy mindegyik jelenleg az utcaban allo autonal o az utolso regisztralt felhasznalo...ajjajjjj
arra nem tertunk ki,. hogy o MOL alkalmazott vagy alvallalkozo, de ertesiteni fogjak a fonokeit, hogy ezt a felettebb "lazabb" parkolasi modszert hanyagolhatna
mindenesetre gyors lehetett a tema vegigporgetese, mert ma egy Fiat 500-l ugy allt be akarki is jott ide vele, ahogy nagykonyvben le van irva
nem mintha a f4sz nem lenne ki amugy akkoris ezekkel, hogy az egesz lako-piheno ovezetben itt all az osszes egy helyen es "igy", kajakra mintha vmi kijelolt taxidroszt lenne, de innen a hazbol senki nem hasznalja ezeket, hanem aki el is viszi vhonnan idesetal ertuk
a rendszer meg azt biztos tudja a regisztracio alapjan, hogy aki hasznalja, az valojaban hol lakik, tehat allhatna az auto kozelebb is az o lakohelyeikhez, vagy akar kb ott is, mert tudjak ki veszi fel, es ok nagyjabol ugyanazok a juzerek lesznek egy adott teruleten
tovabba egy utcaval feljebb van a 20+ eve lebontott "regi" piac csarnok epulete helyen egy naaaagy lebetonzott free parkoloterulet, ott mindennap van egy rakat hely
oda kiallhatnanak 8-10 MOL Limo-val is, senkit nem zavarna, mert sosincs tele es vagy 50-60 auto elfer ott.....meg lehet tobb isde ott b+ nem all egy sem
ha meg amugy sem itt lakik es odasetal az autoert, akkor arra a placcra is pont oda tudna menni, pont ennyi erovel
ne az legyen mar a normalis, hogy a lako menjen oda parkolni, hogy a MOL Limo-k 5-6 napig alljanak a hazak elott mozdulatlanul 2 parkolohelyen egyenkent, es onnan cuccolgassal te haza ezert este, mert 3 lepcsohaznyi teruleten ok allnak vegig
ja meg megneztem a MOL Limo Google ertekeleset is, 3* van baj mashol is, azert oda is beirtam, hogy legyen nyoma, ha nezik, ha nem
nemtom mennyire nezik ezt, de nagyobb multinal ezekert nagyarcu duma, meg helyi lakossaggal gyokerkedesekert siman kirugnanak par emberket a mihez tartas vegett a tobbieknek is peldat mutatva vele, mert rontja a ceg tarsadalmi megiteleset (is)lehet annak a takaritos nagyarcnak is elmeseltek, hogy meg egy panasz van ra es irany a HR...
-
hobizoli
nagyúr
a PU szilentekbol a piros 80 sha es a sarga 90 sha kemenyseghez kepest egy "gyari", az mennyi sha erteku, 70-75?
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #349542 üzenetére
nem a nyomas kell a MAF-nak, hanem a legaramlas
ha nyitva van a lefujoszelep, akkor nem a MAF-n keresztul kapja a levegot a motor, hanem a lefujoszelepen keresztul, mert rovidebb ut, meg kisebb az ellenallas is arrol, hiszen nem ekll turbon is atszsivni a levegot, azaz a MAF nem mér legtomeget = all a motor
PGT-ben is ketdugatattyus lefujoszelep kellett, kulonben az egydugattyussal a MAF miatt leallt a motor gazelvetelnel
tusszentett egy jopofat, aztan ketty egybol
...max ha gyorsan bezart a szelep vissza, akkor dadogos fulladozasbol meg vissztalalt az alapjaratra
a ketdugattyussal meg jol mukodott
abban gyari recirkulacios egyseg egyebkent tokugyanolyan, mint a 1.8 20vT Audi TT-é is, csak a PGT-n Bosch felirat van es gumimembran van benne, az Audi-en meg a 4 karika, es rezdugattyu a muanyag hazban
ennel a lefujoszelep a pillangoszelep elott kb fel merettel agazik ki, es a MAF de meg a turbo ele fujja vissza levegot
azaz amig nyitva van, a turbon csak korbe jar a levego, es nem veszik el -
hobizoli
nagyúr
Na az Ali-rol megjött vala a "klimahőmérő"
Asszem ki lehet jelenteni, hogy jéghideg a klíma a kékvillámban:
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
...a mai nyertes
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tototos #349091 üzenetére
alsonemedin mentem ma delutan at, fel hat korul....
a fo utcarol le volt terelve a forgalom egy mellekutcaba, mert kidolt egy fa
egy ilyen lemeztetos hazrol leficcent a teto
masik utcaban villanyvezetek az utca kozepen fetrengett
elotte a Némediszőlő-nél tgk az arokban, a szantofolodon vmi vasszerkezet osszerogyva
itt-ott letort agak, kitort fak, a gallyak mindenhol IS....40-50-l tobbel nem is ment senki
Alsomnemedi es Dunaharaszti kozott is 3 helyen is leszakadva faag az egyik forgalmi savba a 4. helyen mar tuzoltok arpitottak eppen lancfuresszel... -
hobizoli
nagyúr
nahat.... a skodri-bodrit elvittek lemosni
mondjuk lehet ejjel megkapta a 4. menetet is elotte -
hobizoli
nagyúr
válasz
Emunem #348933 üzenetére
nekem meg a TD Tipo-n volt 2,5-3 honap alatt ket szelvedo csere
az elso elrepedt egy kisebb kavicstol telen hidegben a vezeto elott keresztben
csere
muszaki elott egy hettel, megyek, 30-40m-l elottem szgk-szgk-tgk halad, a leghatso szgk alol kipattog a ko, ami leeshetett a tgk-rol, pattog ott az aszfalton, gondoltam atmegyek felette en is....
aha, de
ahogy odertem, felpattant bele a szelvedobe, akkorat koppant, hogy besza-behu
amire hazaertem mar jobban elrepedt az uveg, mint ami helyett ez be lett rakatva, csoda hogy nem robbant be egybenmentem vissza megint szelvedot cserelni ugyanaoda, meg emlekeztek is az autora, hogy nahat, ez par honapja volt itt uj szelvedoert
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Reggie0 #348927 üzenetére
fejlesztesekre tovabbra sincs semmi tervezet se, csak utopisztikus vizionalgatasok, meg "mind1 az, vhogy majd csak lesz"
nincs megrendelve szo szerint semmi a meglevo jarmupark cserejehez se, nemhogy a kapacitas boviteshez, ekozben 5 ev alatt 30-40%-l akarjak csokkenteni a szgk forgalmat
meg a halozatot meg nem is bovitettek egy meterrel sem sehol, mert azoknak a meloknak mar most is kene folyniuk
....es akkor ne legyen ellenkezes
ez a korvasut is csak egy penznyelo, kitorolheti vele mindenki ahol akarja
masik a atmenopalyaudvaros baromsag a turistaknak, remek ellenpelda a Stuttgart21 projekt ra
az 2023 vegen mar 11Mrd EUR-nal tartott a (tervezett 4x-e), es 15(!!) eve epulve sincs meg keszen
szoval vki akkoriban szuletve is elobb lesz nagykoru, mint ez elkeszul....es egy stuttgartinak igazabol pont semmi haszna nincs belole, de oruljon neki ezerrel, hogy nala van felturva a belvaros ezert mar 15-16eve, hogy Munchen-bol Hamburg-ba utazva a DB-l vkinek akar(!) 10 perccel is rovidulhet a menetideje
woooow
-
hobizoli
nagyúr
mondjuk ott nem is 1998-s tervezes arait kene alapul venni ahhoz, amit orkbán visszamondott, mert amire tenylegesen elkezdtek eltelt meg 10 ev
meg a regit a ruszkik csinaltak volna allamadossaguk fejeben, eleve mas anyag arak mellett is, az ujat meg mar piaci alapon kellett kohogni es akkori anyagaraknal
a muszaki es biztonsagi eloirasok is szigorubbak lettek kozbenmeg a epites is ott volt szaboltalva, ahol csak birtak
Gellert ternel (is) honapokig allt a ket furopajzs, mert tokre ugy csinalt a lokal onkori, mintha nem is tudta volna, hogy amugy metro epites van folyamatban itta muszaki szakertoi velemenyekre 30 napjuk van reagalni es a 30 napot ok be is tartottak datumra pontosan, hiaba volt ott naluk mar joval elobb is
es egy nem is volt eleg, ugyhogy biztos-ami-ziher kertek masik szakvelemenyt is meg mashonnan, ujabb 30 nappal reagaltak arra is
ilyenekkel tobbszor is honapokkal lassitottak az epitest, ami alatt a koltsegszamlalo csk porog, de a munka meg nem halad
a Klados ezert is hagyta itt a picsaba az egeszet, mert a fidesz pártmédia ot baszogatta allandoan, mintha o tehetne az engedelyekrol
o csak ilyen Csatorna alagut meg a hasonlo lepteku vasuti alagut epitesekben volt vezeto beo-ban -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #348853 üzenetére
ezekre lenne valo a rendorseg meg a kozteresek...
de azoknak a menetirannyal szemben parkolo auto a legnagyobb bubanatuk este 9-kor -
hobizoli
nagyúr
az ossze van kotve az Örs-nel egymassal, le kell menni az aluljaroba a masik oldalon meg feljonni, 130m azert nem a vilagvege
tolem 2x messzebb van ide ennel a legkozelebbi vilimegallo
aki M2-rol a IKEA elotti trolival utazik tovabb, az ennek 2-2.5x-t setalja le most odaig
es o legalabb bp-i lakos is ehhez, a HÉV-s meg lehet agglo-s -
hobizoli
nagyúr
válasz
Tom1939 #348834 üzenetére
M4-t M0-M3 autopalya csomopontig ki kene vinni, onnan polus-Azsia cenetrektol az mar nincs messze, masik felen meg ki Törökbálintra
az M3-t eszakon Dunkeszi-Fót M2, mas iraynban Ulloi-t lekovetve Vecsés erintesvel Ferihegy2-re
M2 mehetne kifele tovabb BAH csomopont - Kelenfoldi PU, Őrmező, Gazdagrét, Budaörs
illetve a Pillango utcanal a lakotelep meg a HÉV oldalára atpattintva Kistarcsaig es kéregvezetésben az M0-g
...mert az egy gigabaromsag, hogy az egesz lakotelep allandoan a 2x2 sav + zebran at eri el csak a metrot ott
....afkorz mindenhol IS persze P+R-k rendesen
amig ezek fele sem valosult meg es nincs epites alatt a masik fele mar, mit is akarunk? -
hobizoli
nagyúr
válasz
radi8tor #348799 üzenetére
2030-s szam az egy utopia
infrastrukturlis meg kapacitas fejlesztes a fasorba sincs hozza kilatasban se
a mindenfele tervekkel meg tele a padlas
M3 metro is mar 70-s evekben meg volt tervezve a Ferihegy1-g, maig sem ert oda, pedig az a repter mar 15+ eve nem fogad utast, es akkor a repter eves fogalma annyi (sem) volt, mint most egy havi
eleve ha meg a mai napon megrendelnek egybol hozza az uj HÉV busz vili akarmiket, azok 2031-32 elott meg sem erkeznenek mar
es akkor meg kene hozza palyafelujitas, valagnyi halozat bovites is, megaqrvaanyja minden IS ......track01: niiiiicssráááápéééééééz
szamok alapjan 2021 ota is csak romlott a tomegkoz aranya, pedig nincs Covid19 se
na kb ennyit er az eroltetett tiiiccsukkki f4szsag is -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #348735 üzenetére
3. nap...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
cOxeR #348779 üzenetére
ez olyan amugy, mint az egyik 13ker-ben lako főbicajnáci agykombajn, aki nala aztan ne jarjon senki autoval, mert csak
hetkozben HO-bol tok jol el van otthonrol, azaz szerinte mindenki mas is dolgozhatna igy
boltba ahova lejar kajat venni is nyilvan HO-bol tolik fel a polcokat meg a hutoket, nem?2-3 poszttal kesobb meg leirja, hogy a hetvegen Veszprembe ment autoval es vitte magaval a csucs kabronvazas bicajait, mert ott volt vmi verseny
uhm, OK
szoval amikor o megy el masok lakohelyei elott erre rendezvenyre kifele a fovarosbol is meg vegig videken az autojaval, akkor azt neki "szabad", mert csak
de ha neked van akarmi dolgod nala a 13.ker-ben, akkor te takarodj a tomegkozlekedesre
....vilagos
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tototos #348778 üzenetére
nem azert koltoznek ki
aggloban annyiert kapsz egy kertes csaladi hazat nappali +3 haloszobaval, amiert belvarosban a csak 2 szobas fele akkora m2-s keglik mennek
ami mondjuk egy kicsit élhetőbb* lakokornyezet is egy csaladnak
ugyanezt megvenni a belvarosban sulyos tizmilliokkal tobbe kerulne, ami tobb szazezres diffi havonta egy hiteltorlesztesben
csak ehhez latvanyosan nem is akar felnoni se a fovaros meg az agglomeracio tomegkozlekedese se az elmult 10+ ev alatt se infrastrukturalisan se kapacitasban, meg megbizhatosagban se, lasd MÁV meg a HÉV napi szintu kálváriáit
az ember meg nem varhat tizen-huszoneveket, amire ezek vezetoi elkezdenek vegre csinalni vmit, es meg abbol mikorra lesz vmi mukodo akarmi, addig meg o szopjon azzal, ami van
de ez csak itt ekkora nyugje az varosvezeteseknek, mashol siman epul bovul a halozat ehhez
pl Bécsben elobb elkeszult a uj varosnegyedet kiszolgalo csitti uj vilivonal, mint a lakonegyed maga, meg eleve a metrohalozat is kijar ott a peremkeruletekbe is, nem kell 1x atszallnod egyik jaratrol a masikra ahhoz is, hogy csak odaig is elerj
itt mar a csuszassal egyutt is kesz a lakopark, a tomegkoz hozza meg haat az maadj lesz egyszer... vmikor... talan... esetleg
az aggloban meg ennyi se varhato
*:
sosem ertem ezt az "élhető" dolgot vki miert a belso keruletekben keresi, az sosem volt az, es soha nem is lesz az, akkorse ha egy naaaagy setaloutcava alakitjak az egeszet
foleg rohejes amikor sokkal kisebb teruletu es lakossagu holland kisvarosokkal peldaznak erre, amik par km-sek csak a ket veguk kozott es Bp-n 20-40x annyian laknak, meg 15-20x akkora a varos kiterjedesben is -
hobizoli
nagyúr
ez a 2VH-s göpzi (P47)
....és ez volt a külső héja alatt a megoldás:
szóval ez volt itt a kép bal alsó szélén a turbója nekije -
hobizoli
nagyúr
válasz
radi8tor #348741 üzenetére
nappal mennyien hasznaljak ott setalasra jelenleg ezt?
ez is oylan szajjal letezo "igény" mint a bicajutak?
az is olyan vhogy, amikor arra jarok, akkor saaaajnos PONT senki nem kovalyog bennuk, de a PR kepeken meg hompolyog a 8-10fos "forgalom", amit a fotozas kedveert osszeverbuvalodott, hogy legalabb legyen vmivel igazolhato a letezese
osztol tavaszig meg még tized annyi se, mint nyari jo idoben -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #348735 üzenetére
....de ez nem az en autom meg mindig
tolem ott allhat egy honapig is -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #348656 üzenetére
Ilyen az, amikor 2. napja all a helyen vki...:
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #348702 üzenetére
sok autohoz lehet venni a gyarival megegyezo, "alakhelyes", tobbretegu szilikon turbocsoveket, tobb fele szinben is....
feketeben is, hogy NKH kompatibilis legyen
szivokhoz is letezik egyebkenta hutovizcsovezes is letezik ugyanilyen, de az mar kevesebb modellhez van meg
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
szebe #348492 üzenetére
de ahhoz, hogy pragai kozlekedesi keresztmetszet legyen lakossag aranyosan ittm is, csak a fovarosban 16 hidnak kene lennie a Duna ket partja kozott
erre van 6
...es akkor nem vagyunk elottuk ebben, hanem "csak" ugyanott
szoval boven lenne mit csinalni a tíííccssukki-zesen kivul is, mert az qrvra nagyon menne -
hobizoli
nagyúr
válasz
krono. #348482 üzenetére
Pragaban 2/3-d bp-nyi lakosra 12 hid van Morvan a Karoly hidon kivul is
itt 6 hid van + Lanchid
meg a 65km metro van keszen, ami ott kijar a kulvarosba is es meg epul most egy 10km-s uj vonal is azaz 76km lesz, 2x annyi km lesz 2/3-d lakosra is
az ottani 2-s vonal egymaga olyan hosszu, mint itt a M2+M3 egyutt -
hobizoli
nagyúr
Csak a szokasos....
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #348135 üzenetére
a csekkendzsinn nem is alszik el kb semmin, amig nem jar a motor, hiszen meg akkoris lehet hibajele
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #347885 üzenetére
OK
egyebkent nem ertem a tunnereknel miert nem alapveto a szivo oldal keresztmetszetenek novelese is, hiszen vhol a levegonek relativ "akadalymentesebben" BE is kell mennie a rendszer elejen, kulonben szivo oldali fojtasa lesz
neztem a multkor a nagynorbi BMW-jet is, haaaat lehet csak kamera kepen tunik ugy, de kajak olyan, mintha a szivocso atmeroje par mm-l meg kisebb is lenne, mint a turbo szaja
ezt gyarilag sehol nem csinaljak meg igy mernokok, mindig nagyobb nem mm-kel, hanem centikkel is
nezz meg egy 120-150loeros dizelt, 60-70mm-s atmeroju cso van elotte, hiaba turbo csak 40-45 mm koruli, meg a cso is fele olyan hosszu a legyszurotol, mint neki ez
PGT-nel is olyan volt a cso, hogy 60mm vegig, a turbo szaja egy u.n. "velocity stack" tolcser alaku es 36mm-s kompresszorkerek benne
de a 60mm-bol igy lesz a 36mm a 30-40mm-n (nem elotte annyi vegig....vagy kisebb is)...es ezt nyilvan mernokok terveztek ilyenre, nem "ez volt keznel a polcon" kategorias tema
a komolyabb tunnerolasoknal, foleg a UK-ban es ahol meg maradt a gyari ECU, a mk3 Golf VR6 70mm-s atmeroju hot-wire legtomegmerojehez volt igazitva az egesz szivo oldal atmeroje a turboig, a MAF elott 76-80mm-s torku 150-200mm hosszu dájrecűrővel, persze re-kalibralva az ECU-t ahhoz a MAF-hoz... es ezt ezelott 20 evvel igy csinaltak
ahol K&N betetszuro volt a gyari legyszurohazban, ott meg nyitottak ra tobb 40mm-s lukat meg a velocity stack tolcsereket beleragasztva, hogy legyen keresztmetszet is hol bekapnia is a levegot
attol is nohet am a turboluk, meg a gazreakcio, hogy a turbo egy fojtason kell beszivja a levegot
a "kis" atmero meg a relativ hosszu cso az pont ez a Bernoulli torveny miatta gyari szivocsovek pont ezert nagyobbak legyszuro felol es csak turbo elott lesz kisebb az atmeroje tolcserkent szukulve , vagy maga a turbo szaja olyan kialakitasu (=PGT)
de az, hogy "pont akkora" meg foleg, hogy kisebb is legyen, ilyen sosincs
-
hobizoli
nagyúr
na elmentem bevasarolni a kékvillámmal, a klíma qrva jo lett benne
-
hobizoli
nagyúr
na, nagy "szerencsenkre" itt lett 4db MOL Limo is a haz elott, eddig sem volt tul sok parkolhely, de most ezektol aztan vegkepp nincs eleg...foleg hogy 5-6 autonyi helyen allnak egymastol 1,5m-re
korabban feltunt itt 1-1, de most egyszerre 4 is van
egyik pont a madarszarato helyen all -
hobizoli
nagyúr
asszem az pont van, de tuti annyit nyomattak bele, mert akkor legalabb eleinte eros lett volna
de ezé sosem volt az
2022 nyar vegen ősszel volt a kondenzator csere es akkor lett feltoltve, de a gaznyomas akkoris latszodni kene ennek szerintem
elotte meg nem ment a klima benne a lukas kondenzator miattazert is csodalkoztam, mert egy 156SW* (=kombi), ugyanezen a motoron ugyanez a kompresszor meg a kondenzator is van, csak ott tobb ablakfelulet is melle, meg az utaster is nagyobb legterfogatu, es fura lenne ha abba is ezt rakjak, es meg hatchback-t sem birja el
....meg a dizelben sokkal jobb a klima, ugyanezen a boden, szoval van mihez hasonlitani* a 156-nak tengelytavja is nagyobb vmivel, mint a 147-é, szoval nem csak hatso ulespadtol hatra fele hosszabb a kaszni a nagyobb csomagtere miatt
-
hobizoli
nagyúr
válasz
focvis #347251 üzenetére
en azt "birom", hogy kint az utcan hugy-szarszag, belepsz az epuletbe fejbevag a penetrans kukaszag a bejarat melletti vegtelen+2napja ki NEM mosott kukakbol dol rad a szerves hulladekok rothadasanak bukéja, bent a gangon meg a dohos peneszszag, mert fentrol beesik az eso, de az kiszellozni nem tud sehol, feny is alig eri, meg a felvizesedes, saletromosodas miatt mallik le a vakolat
es akkor jon innen nagy arccal a huszoneves bicajozok mindenhova IS pistike, hogy az autok budosek es nem birja a buzuket
uhm, okkkééé
az, hogy egy buzfelhoben laksz, az nem is zavar....?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
focvis #347245 üzenetére
ezek tipikusan azt a zold kornyezette keresik ott szajjal, ami ott sosem volt auto nelkul se
az hogy leraknak ilyen beton viragladaban 5-10m-kent egy csori novenyt is csak azt a celt szolgalja igazabol, hogy auto ne tudjon ott kozlekedni, mert a novenynek tuti nem lesz jo ott abban sehogy
feny se eri a szuk utcan, es ontozni se fogja a lofaszjoska semeg a 3. emeleti keroban 15m-s magassagban ettol nem lesz arnyek soha
nemtom mit feszengenek azon a reszen annyira, de egy hugyszagu getto az egesz
ha annyira zold kornyezet kell, akkor peremkeruletben meg az aggloban talal boven, ahonan allitolag -szerintuk legalabbis- tokeletes tomegkoz van a belvarosba, es masoknak ezt javasoljak
miert nem hasznaljak ok erre?amugy varos egyik leg "élhetőbb" helye, ha mar ezt nezzuk, a 9ker-i Jozsef Attila ltp, nincs tul "kint", de megis "bent" van es M3 metro is ott jar mellett kozvetlenul, M5 autopalya bevezeto meg a masik oldala
pont abban a szocialista rendszerben epult ugy oda, amire ugyenezek a zoldnácik autosbarat szemletet sipakolnak
nem mellesleg a metrohalozat nagy resze is pont akkor epultna ott van annyi fa meg park a hazak kozott, hogy az egesz 7.ker-ben nem talal osszesen sem annyit, es az M3 metroval 10-12perc alatt ott van Ferenceik teren vagy a Nyugati PU-nal a belvarosban, elobb oderne, mint a szent 7.ker-bol trolizgatva
-
hobizoli
nagyúr
2.5 WRX STi-é nem nagyobb huto?
mi a PGT-nel amugy azt is csinaltuk, hogy a 1.7TD hutoje volt benne, ami a zarhidtol loki aljaig meg lampatol-lampig er, es a AR164 3.0 V6 hőgombaja volt a hutoben, mert az mar 87 fokon indiccsaja a ventit es csak gyors fokozata van, meg a venti kapcsolo reléje meg a kabelezese be lett duplazva
de WRX-be meg STi-be tuti lehet venni "hidegebb" termosztatot is, ez jakuza verdaknak szokasosan van kb mindenhez tunnerolaskeppen
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #347190 üzenetére
mind1 ha atlagban 15 fokot nyertel, az is er vmit
hiszen csokken a kopogasi hajlam, es emiatt nagyobb elogyujtas lehet, ami nagyobb pillanatnyi nyomatekot jelent adott rpm-nel
....felteve, hogy adaptalja az ECU ezt, keresve a kopogasi hatart
de az is lehet, hogy csak egy x%-s plusz-minusz savban tud erre korrekciozni a tablazati ertekhez kepest, es ha elbirna amugy tobbet is sem megy tovabb annal
meg mivel molárisan az adott terfogatban tobb oxigen van jelen, az AFR-re korrigalva tobb uzemanyagot is tud hasznosabban elegetni -
hobizoli
nagyúr
válasz
radi8tor #347181 üzenetére
haat itt nem nagyon tudsz nem fa ala allni, mert vegig az van az utcaban mindket oldalon
most legutobb a dezsőkét benyomattam ilyen Sonax nano bevonatos akarmivel az egyik mosas utan, eleg konnyen lejott utana a termek
mar amikor csak behaboztam az autot is leficcent, szoval vmit tenyleg tudhat a porteka, meg a kefes mosoval meg a vizsugarral meg sem kinaltam -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
norbert1998 #346983 üzenetére
"meghibasodasra gyanaxom"
-
hobizoli
nagyúr
válasz
norbert1998 #346977 üzenetére
ilyet tuti nem csinalnak direkt, hogy engedje el a nyomast
-
hobizoli
nagyúr
válasz
norbert1998 #346973 üzenetére
a MAF-s autokba u.n. ketdugattyus lefujoszelep valo
PGT-be is beraktuk a Bailey's Motorsport DV26-t annak is ket verzioja volt
egyiken egyenesen allt a vakuumcso csatija, masikon 90fokos konyok volt
kivulrol tok ugyanugy nezett ki, ez volt a megkulonboztetes a belso felepitesere
ha csak siman vettel egy DV26-t akkor vagy egy dugattyust vettel vagy kettost, ha nem tudtad mit kell nezni rajta
egy dugattyust vettel vakra, es kinyit, akkor MAF-n nem aramlik levego es a motor leall, mert a motorba nyitott lefujon at is tud levego kerulni
B verzioha okosba' ki lett gyengeitve a rugo, pl egy menetet levagtak belole akkoris elobb kinyit mar
leteznek erosebb rugok is ha tunneroltad toltonyomast, vagy rugo meretu alatettel elo kell fesziteni, hogy nyomas ne tudja maganak kinyitni
egyes lefujoszelepek alakzarok is, azoknal a toltonyomas lefesziti a szelepulekre a dugattyut, es a vakuum huzza elo onnan
vhol csak a rugo tart ellen a nyomasnak, es a vakuum csak rasegit a nyitasra
ez kialakitas fuggo -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #346954 üzenetére
az GM kep egy masik utca volt peldakent
a mi utcasarkunknal ez a focilabdazos hazikos van -
hobizoli
nagyúr
ja a masik
megy ez a LP ovezeti atmenoforgalom siras
van ez a LP ovezetet 4 utca hatartolja, megneztem GM-n es kb 1500 lakasnyi teruletrol van szonemelyik lako a sajat privat utcajanak halucinalja be az utcat, hogy nala aztan ne legyen "atmenoforgalom"
eleve nem ertem miert pont egy fekvorendoros utcan lenne atmenoforgalom, amikor az eggyel feljebbi parhuzamos utca (30m-re) mar nem az es ezert fekvorendor sincs benne, azaz ha vkinek tenyleg at kene mennie a ket fout kozott barmiert, akkor miert ne ott menne at a dolgara a fekvorendoros helyett?
de kerdeztem is toluk, hogy ha en jovok haza vagy megyek el autoval, akkor az miert lenne atmenoforgalom? mert elhaladok a kiralyi lakosztalya elott? oszt?
minden egyes autot nyilvantart a LP ovezetben rendszam alapjan, vagy mi?
kiall sarokra es igazoltat lakcimkartyaval?1500 keconal azert nyilvan nem keves helyi lako is van autoval, es vhol nekik is kell kozlekednie a dolgara
+ szomszed iskola ovoda bolcsi is general vmennyi forgalmat hetkoznap, de mar ugy van eloadva nyekeges, mintha egy autopalya bevezeto szakasza lenne itt -
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #346949 üzenetére
jaaa, nem hagyjak ott, ketto kiszall egy meg ott jaratja az autot a klimaval egy kapubejaroba keresztbe beallva... aztan kiseri oket odebb, amikor mennek tovabb az utcaban
erre van min 3 emberke most
de az hogy vannak olyan fak keruletben, amik 5+ eve ki vannak szaradva es most lombozat nelkul siman lehet latni melyik az es most meg lehetne jelolni, hogy majd pl telen kivagasra keruljenek, arra saaaaajnos nincs eleg kapacitas
viszont azt penzbe kerulne kivagatnia a keruleti onkorinak, ez meg bevetel
majd le leszakad egy viharban az aga, akkor nyilvan az lesz a hibas erte, aki eppen alatta megy vagy ott parkol
a hetfoi lakossagi forum ota megy ez estenkent, elotte le se szartak az egeszet....
ez a egyiranyusitos korlatozasgatas is honnan faszbol jott...kb mint ami 7ker-ben lett mostanaban
tuti vmi lokal bicajnácinak lett a tyukszemere lepve vele, es azert bosszualloskodik a parkolason most, de elobb-utobb ki fog derulni ki az -
hobizoli
nagyúr
utobbi 3 napban az lett az kedvenc elfoglaltsaga a keruleti onkorinak, hogy 20:30-21:00 korul vegig mennek az utcaba buntizni az "szabalytalanul" parkolo autokat
azaz ha nem menetirany fele all az auto oldalt, hanem szemben, akkor elsore csak figyelmeztetnek, masodikra 15k a bunti....kibebaszottul fontos am ez, de nagyonpersze szomszedos altanos iskola miatt iskolai idoben hetkoznap takkra a zebraig allnak az autok a megallni tilos tablan belul, akkor vmiert soha nem eszi ide oket a rohadas erdekes modon
qrvara raernek erre, hiszen tuti minden mas franko amugy, nincs mivel foglalkozni
egy auto, sarga villogoval, 3 jomunkaskember HiVis mellenyben
evekkel korabban is volt egy hasonlo porgesuk, akkor 22:30-23:00(!!) korul jottek ki, legalabbis bunticedula idobelyege szerint...vkit azert buntettek meg mert a fekvorendorre (a sikja fole) logott az auto hatso lokije....éééttteeed? egy lakotelepen bakker...
ja juni 16-n volt egy lakossagi vita onkorinal, hogy forgalomkorlatozast szeretnenek bevezetni a kornyeken, nem tudjuk honnan jott erre az otletuk, de a lakok meg elutasitottak, hogy nem akarjuk
erre eloszor 18-n este megjelentek ezek buntizgetni, meg 19-n is, meg ma 20-n is
mi lehet az osszefugges, nem is ertem...
vkinek bele lett kopve a levesebe ezzel ugy erzem, aztan ezzel kocsogoskodik most vissza
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #346391 üzenetére
es az jo ugy...?
2.3-s motorbol turboval intercooler nelkul 155lo az 67lo per liter
azert az nem egy fuha
2.0-s motorbol turbo+intercooler-l 180lo az meg 90lo per liter
azaz +30% ajiba' egy nem is tul nagy meretu hutofelulet miatt
mindketto volt a 80-s evekben -
hobizoli
nagyúr
ha retkes az injektor es keves nyalat ad be, akkor az is lehet egy oka a bebutulasnak, ez az AFR-bol latszodna
vagy ha vhol van vmi vakuumhiba
vakuum csovezes, a fekszervo vakuumcsove, a devander maga, szivosortomites, gumi szivocso repedese, lambda szonda hazudik....
legytomegmeros autoknal a legytomegmero maga
....alapvetoen a legytomegmerotol a hengerfejig nem lehet vakuumhiba sehol, mert ott fals, a legytomegmero altal beméretlen levegő kerul a rendszerbe, amivel igy az ECU nem szamol
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest