Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hülyegyerek
addikt
Minden tiszteletem azon Bp-i lakosoké, akik még nem kaptak idegösszeomlást a forgalom miatt, és egyetlen mekiben sem kezdtek el random lövöldözni.

Tegnap mentem egy Győr- Örs vezér tere -Pécel - Győr túrát a délután 5 felé. A Hegyalja úttól az Örsig annyi idő alatt értem oda, mint amennyi a Győr-Bp tábla volt. Hármasnál nem váltottam feljebb, de főleg 1-2-ben mentem. Direkt néztem a "városi" fogyasztást, 11 alá csak a Keleti után ment, szóval Tsebacsi Focusa kifejezetten takarékos
Aztán hazafelé dugó a nulláson, dugó az m1-en Tatabányáig, szóval nem kellett már megnéznem a Barátok Köztöt mire hazaértem. -
Most 8.4, ehhez az kellett, hogy ne legyen dugó a pók utcánál, sőt még a nulláson is normálisak voltak, igaz fél órával később már anyáznom kellett, mikor kijöttem az OBI-ból, dehát ezvan...
A reggeli dugó viszont 10.0

(#112092) [vilike]: Ezt most nem vágom, mybad, de csak várd meg a karácsonyt és a supercips-et! Ma már megnéztem hol van az OBD csati az utastérben: szuper jó helyen!

-
válasz
Peter.70
üzenetére
Peti most komolyan: " két mérőpont között zárt rendszernek kell lennie, nem lehet parkoló vagy kereszteződés benne.
Külföldön is főként hidakon és alagutakban használják." Itthon annyira de annyira sok van ezekből. Most akkor vigyázz a lánchídon, vagy a Margiton, mert átlagolnak és megbaty a yard

Nettó faszság, tény, az autópályás gyorshajtás sem túl jó dolog, de szerintem itthon messze nem autópályán halnak meg a legtöbben, hanem városban és főúton. Plusz ez akkora dugókat fog szülni, hogy beszarunk, mire leérünk a balatonra, akár 2 sáv lesz oldalanként, akár 4... A magyar nem tud vezetni, nem akar RENDESEN vezetni, ő autója, ő vára. Örömét leli a másik autós szivatásában. Plusz buta, nagyon sokan agyilag alkalmatlanok a dinamikus vezetésre, néznek, de nem látnak, nem tud kombinálni. Stb. stb.
Itthon nem is tudom van-e 2 olyan véda, ami között ne lenne lehajtó vagy pihenő...
-
Peter.70
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Jó válasz

-
Peter.70
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Akkor aztán nem lesz huligánkodás a Volvóval

-
Peter.70
addikt
-
Integrale
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én még mindig nem csodálkozom ezen. Az Octavia nehéz, más hangolású, orrtolósabb autó, mint a kis könnyű Ibiza varrógépmotorral az orrában.
De jó példa erre a Car Throttle csapat. 3 másodperccel ment jobb időt egy M3 E92, mint egy E46 330D Touring? Hiába a sok erő, ha nem tudja a szűk, kanyargós pályán az útra vinni. -

-
Snoop-y
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
En veled vagyok. Igy ez kb semmire sem jo viszont kb ugyanennyire nincs is ertelme ekezni ,hogy ez vagy az az auto jobb/rosszabb mert ebbol nem lehet megallapitani.
Az egesz kb arra jo ,hogy teves kovetkezteteseket vonjon le az atlag user. Vagy esetleg talaljon onigazolast

-
hacki87
senior tag
-
ReSeTer
senior tag
Hello! Az autom jobb elso kerekenel karcolodo hang jon ki amikor be van tekerve balra a kormany elegge, de akkor is szakaszosan. Igy elsore vetemedett fektarcsa a tipp, de megkerdezlek benneteket, hatha valami mas, mert ha fektarcsa, akkor miert nem csinalja egyenesben? Valami logasa van a kereknek esetleg? Hogyan tudnam letesztelni?
Koszonom!
-
Integrale
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Látni olyan 300e km felettieket, amikben teljesen szép, maximum a széle van kicsit megroskadva, és vannak olyan 200 körüliek, amikben hányinger a belseje. (gyaníthatóan az a 200 nem 200).
De leginkább az a baj, hogy mindent az borít, ajtókárpitot telibe, üléseket és a tetőkárpitot is, ezért az ülés széle amit csutakol a sofőr segge, könyöklőt amit ér a kezed egész út során, hamar meglátszik a kosz.
Az elődben, (mappában a bordó) 24 év elteltével sem retek a bézs alcantara, de már szöszös. -
EQMontoya
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szép világosban is, de csak bőrrel, vagy félbőrrel venném. A teljes alcantara belső mostanra mind csúnya és lelakott lett.
-
Integrale
veterán
Bekerült a kormány. Lőttem pár képet kaputelefonnal a beltérről.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nagyon helyes, támogatom, szedjék ki az összes olajzabáló roncsot a forgalomból. (including BKV)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
remélem, megállítanak engem a városban
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Parkolásért büntetnek elég gyorsan, belvárosban nincs free parking, olyan szállást válasszatok ahol biztosítanak parkolót. Tömegközlekedés tiszta és olcsó, jegyet ilyen kis újságárus bódékban lehet venni. Fasza kebabok vannak, a vár szép, érdemes benézni, a fegyveres kiállítás menő. Auschwitz és Birkenau tábor szerintem kötelező, egyszer az életben meg kell nézni. Ha akartok menni, azt hiszem előre kell jegyet foglalni neten (nem biztos
), de amúgy ingyenes volt, 1 napos túra kb mire bejársz mindent. Sóbánya állítólag jó, én nem voltam, párom volt ott korábban.(#112035) Snoop-y
Jó-jó, de nálatok egy Pizza is 10.000Ft
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ez egy korábbi kép, de kb. ilyen lehet most is.

-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Meg merem kockáztatni, hogy legalább annyi korom van az én szívóbenyám kipufogójának végén, mint a Te dízeledén.

Biztosítós téma: Apum WagonR-ének is nekiment egyszer egy biciklis, új motorháztető és lökhárító lett a vége ~280k-ért. Suzukihoz képest ez sem volt olyan olcsó. [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mert büdös a munka (ez esetben szó szerint).

-
LZs?!
aktív tag
Ha valakit esetleg álmatlan éjszakáin az tartott volna ébren (mint engem...), hogy mi történne amikor húzná a hatodikat, de ott a rükverc lakik...
-
stickermajom
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Miért csak egy hét? Csinálják egész évben..
-
BigBlackDog
veterán
A héten érdemes odafigyelni, hogy tiszta legyen a kipuff! Szerintem ma délután én is kicsit megpucolom, "sosem árthat" alapon.
-
Johnny_vT
senior tag
"Így bukik meg a külföldi vidéki/idős bácsi megkímélt autója story.
"Ez a story akkor szokott állni, ha még olcsó is. De ez nem volt olcsó, amiért cserébe kiemelkedő állapotot vártam el. Mondjuk motorikusan és általános állapotát tekintve tényleg baba a kocsi

Majd közvetítek a fejleményekről.Addig is fotók akit érdekel esetleg:
eredeti hirdetés
eladótól kért fotók
mostani szervizlátogatás -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Az szvsz inkább nettó hozzá nem értés és/vagy garasoskodás. Meg az életszerű, hogy eladás előtt már nem cserél (én sem cserélnék). De a biztosítási csalás az megint másik tészta. Nálunk erre már fel vannak készülve a biztosítók, nekem is le kellett adnom a sérült alkatrészeket anno.
A lökös sérülés nem feltétlenül történt ugyanakkor, ezzel a biztosító is bajban szokott lenni mert a lemeznél a rozsdásodás miatt nagyjából belőhető de a műanyag nem oxidálódik. Szóval egy korábbi ilyen sérülést is el lehet lőni később...
mod:
Így bukik meg a külföldi vidéki/idős bácsi megkímélt autója story.

-
Johnny_vT
senior tag
Biztosítási csalónak nem is, de majd 12 évig szándékosan nyúzni egy vezérműszíjat... minimum felelőtlen.
Amúgy furcsa volt látni, hogy mikor mentem átvenni az autót, ott volt a konyhaasztalon egy zsír új DJI Mavic Pro, épp csomagolta ki a 30-as korú fia

Ehhez kapcsolódik legújabb rémálmom is, hogy direkt tussolták el az ügyet. A fia ötlete volt, meggyőzte a fatert, hogy jó lesz így, de a meghirdetett és a reális ár különbözetéből vegyen neki egy drónt, ha valami hülyét be tudnak palizni. Aztán jöttem én és lett a drón

A szervizes muksó is kaphatott valamennyit, mert az előre lebeszélt 20 euró helyett csak 10-et kért az "átvizsgálásért", ahol a vezérműszíjra és a felemásan kopott hátsó gumikra sem derített fényt véletlenül
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Bingó. Már csak azért is mert a bácsi nem tűnt biztosítási csalónak így látatlanban. Kint is vannak ügyeskedők.

Ezt passzolom, foglamam sincs mennyi lehetett (volna) az alkatrész amit ki (sem) cserélt. De a kint rezsióradíjjal számolva ez nem egy vészesen nagy összeg.
Anno néztem egy Legát hahu-n (céges kocsi volt), kiderült 500k-s biztosítási eseménye volt. Mondom áá az ripitya lehetett. Frászt, csak az árakkal nem voltam akkor még tisztáben. Utolért vkit és az alu géptető csere, meg az első lökös csere került ennyibe márkaszrervizben.
Parkolós story: Haver járt így de valóban műszaki ok miatt. Bíróságra vitte az ügyet (a felesége ügyvéd) tréleres tanúskodott meg a BMW márkaszerviz adott szakvéleményt, így végül nem kellett fizetnie.
-
szőröscica
addikt
Na hazaertunk Irorszagbol. Gyonyoru szep hely, eleg draga, rettentoen kedvesek az emberek, ajanlom mindenkinek. Koszonet Integrale klubtagnak a sok tanacsert.

Benzines manualis Focust foglaltam, dizel automata uj i30-at kaptam. 1200km-t mentunk 5.6 lett az atlagfogyi. Az auto tagas, jol ossze van rakva, dogunalom belulrol, de olyan erzes van benne, hogy ez 10 ev es 250 ezer km utan is ugyanilyen lesz.
A valto gyors, okos, teljesen eszrevetlenul kapcsol. Kis fulekkel a kormany mogott jol vissza lehet pakolni motorfekezeshez. A motor kis traktor, jo nyomatekos, de a 110 lovas becsapos, mert mig csak nyomatekbol gyorsitgatsz ki egy kanyarbol, addig erosnek tunik, aztan mikor megeloznel valakit a szuk ir utakon es lepadlozod, akkor rajossz, hogy 110 dizel ponilo az nem versenyauto. Szoval porog, csorog, traktorkodik, de ilyenkor nem megy. Ettol fuggetlenul szerintem nincs szukseg belole az erosebb dizelre, igy kellemes kombo volt. Magamnak az 1.4T benyat neznem meg. Minden tesztben kiemeltek, hogy milyen halk a kocsi, meg a Tannison is az erdes dan aszfalton. Hat, azok tuti preparalt kocsik voltak, mert az erdes ir aszfalton a Hankook gumijaival ez rohadt hangos volt. Szelzaj nincs autopalyan sem, de ott mar 120-nal hallhatoan mormog a dizel, pedig alig 2 ezret forog hetedik fokozatban.
Az ulespozicio nekem tetszett, kelloen melyre engedheto, jol beallithato. A kormanyzas teljesen szintetikus, nulla visszajelzes van. A fekek jok, jol adagolhatoak. A vezetestamogato rendszerek is tetszettek, nagyon gyors es okos a tavfenyasszisztens, es kellemes az aktiv LKAS is benne.
Igazabol megertem, aki vesz egy ilyet. Kicsit vilagosabb belsovel en is elfogadnam, mert olyan megbizhato nyugalmat araszt. Csak a szagat tudnam feledni - ilyen fura satorszaguak a muanyagok benne. Ez persze lehet a berauto sajatossaga is.
DE
A masik auto, amit kaptunk egy Volvo V40 T3 150 lovas kezivaltos volt. Azt osszesen 3 km-t vezettem, de eleg csak beleulni es megerted egybol, hogy miert kerul alaphangon masfelszer annyiba, mint az i30. Minden sokkal szebb, finomabb odabent es az ulesei is hibatlanok. Kivancsi vagyok, milyen lesz az uj. Erosen rakivantam most valami Volvora.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
...és a lökhárító miért lett összegányolva? Mármint hogy hozzáértő szemnek
trehánynem egyenletes és egy-egy ponton megfolyásos a fényezése és nem áll tökéletesen. Plusz hiányzik alul középről négy rögzítő csavar, amik az elem alját szorítanák a kasznihoz.DRÁMA

(#112019) tboy93:
S60 2007 -
-
Johnny_vT
senior tag
Igazad volt! 2013-ban, fél évvel azelőtt, hogy a bácsi megvette volna a Volvo-t, volt egy káresemény 10 ezer euró kárértékben. A márkakereskedő kikupálta az autót és aztán jött a bácsi, aki vagy tudta vagy nem, de örült neki, hogy olcsón jutott jóhoz.
A dolog jó oldala, hogy 41000 km-nél történt a baleset, így a mostani futásteljesítmény gyakorlatilag igazolva van.
10 ezer euró egy akkor 6 éves autónál mekkora sérülést jelenthet?
Úgy, hogy a kocsi farán a lemezek formája, varrata, ragasztása mind-mind eredetinek és gyárinak tűnik, egyedül a lökhárító nem passzol rendesen... -
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Én utoljára Krakkóban kaptam majdnem büntit, megálltunk a szállás előtt bevinni a csomagokat, jövök ki az utolsó körért és már büntetett volna az ipse
Eljátszottam a szerencsétlen turistát és megkönyörült rajtam, aztán gyorsan beparkoltam a szállás által biztosított parkolóba 2 utcával odébb. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
üzenetére
Sajnálom, biztos lett volna jobb helye a pénznek

Mivel a behajtás a tilos, így tök mindegy mit csinálsz ott, ha egy alkalmas személy meglát, jön a bünti. A többi már csak magyarázás. Mondjuk a vészvillogó + motorháztető felnyit vagy kerékcsere esetére kíváncsi lennék, hogy akkor is büntetnek-e.
Én múlt héten jártam majdnem így egy 15 ezres parkolással Óbudán. Épp csak bedobtam egy hamburgert és mire megyek vissza a kocsihoz látom, hogy mintha egy parkolóőr sétálgatna a járdán. Furcsálltam, mert tudtommal ingyenes volt az a rész, legalábbis kiegészítő tábla nem jelezte, hogy fizetős lenne. Aztán felvilágosított, hogy neeeem, csak vagy 40 méterrel odébb van az automata és hogy az egész zóna fizetős, ami a forgalom miatt elkerülhette a figyelmem behajtáskor. Szerencsére 5 percen belül voltam és gyorsan tudtam venni egy jegyet még, így a Vihar utcában törölték a büntit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25
üzenetére
Vezetési élmény és agilitás meghatározására ok, de az időeredmények kb csak dísznek vannak és ezt illő lenne kidomborítaniuk.
Mindig a tököli vez. tech. tréning példáját hozom: Bögre az IS250-el szárazon agyonvert aztán ugyanott/ugyannakkor vízen másodperce azonos köröket mentünk...
-
Speeedfire
félisten
Oké, de akkor hogyan teszteljék? Zárt pályán, ami mindig ugyan akkora hőmérsékleten van? Nyílván nem objektív, de elég sok mindent le lehet vonni belőle.
Pl jó gumi, jó futómű nagyon fontos, az elektronika néha nagyon sz*r
Meg azért nem kevés autó van már a listában, néha csak ezred mp a döntő. -
Integrale
veterán
Total alkalmatlannal azert jocskan tobb. Mert megnezed, latod az idot, elmondjak a gumit aztan leszurod a konlkuziot. Raadasul egy forgatasi napon mennek 8-10 autoval, ha nem tobbel. Ami szar, azt is elmondjak, hogy mi miatt lehet, lasd Abarth 500, buta ESP sperr nelkul, Lexus LC stb
Kisza25: competizione. A facelift utaniba mar raktak sperrt, azzal kene menni egy kort.
-
kisza25
félisten
Igazából az embereknek mindig kell egy lista az összehasonlításhoz, amúgy tökre jó visszajelzéseket adnak autókról, hogy mennyire kezelhető, mennyire billleg, milyen benne az autómata... szegény kis fiat 500 abarth compatible-ről derült ki, hogy full alkalmatlan ilyen pályára, pedig azt hinnéd, hogy ide találták ki, de nem

-
EQMontoya
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
De bazze, akkor mi értelme az egésznek? Kimegyek 3 barra fújt energy saverrel bármilyen pályára, aztán valaki ügyesebb kezű körbeautóz egy 1.3 Swifttel, és lehet röhögni, hogy XY autó milyen szar időt ment?

vilike: láthatóan nincs értelme a műsornak, mert Te se érted, mi a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A reggeli dugó viszont 10.0