Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Meg Rotalla gumival
Alkudj bele egy normalis abroncsot, mert ez ciki... amugy elegge tiptop gep
nekem kifejezetten szimpi, hogy nem mpackettes fekete pusztito, hanem visszafogott, elegans szinu. Ugyse sportauto, nem kell ra “böse optik” 
ja vilagos szonegtol nem kell felni, konnyen tisztan tarthato, ha jo minosegu. Feketen is latszik a kosz ugyanugy, ezoval csak az lesz mas, hogy itt sotetebb a kosz a szonyegnel, nem vilagosabb
-
brumi1024
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Sajnos a klíma körül marad (elképzelhető, hogy individuallal lehet valamit alkotni), de a nagyon nagy részét le lehet cserélni matt fára/alu hexagon mintára.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Szerencsére nekem fekete a szőnyeg a világos kárpit mellé az azért úgy sokkal kevésbé kényes.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Világos szőnyeg miatt nem félnék. S60-ban hetente-kéthetente volt porszívózás, meg vizes ronggyal át voltak törölve. Kora tavasszal, és ősszel pedig alapos mosás, kefélés majd kárpittisztító géppel átmentem rajtuk. Így eléggé újszerűek maradtak. Persze, egy feketén azért kevésbé látszik a fű/olaj, de a világos nagyon kellemes szemnek (legalábbis az enyémnek).
Mondjuk én vagyok annyira körülményes, hogy bevásárlásnál komolyabb útra viszek váltócipőt is, hogy a vezetős "pacsker" csak tiszta helyen járjon.

-
bulikavagyok
nagyúr
Én eléggé rend és tisztaságmániás vagyok, ezért legszívesebben levenném a cipőmet mielőtt beülök egy ilyen autóba.

brumi1024: Megnéztem már kb 100 ilyen autót a hahun és a mobilén, de még nem láttam olyat amiben ne lett volna egy csomó zongoralakk elem.
Középen a szellőzőnyílások körül, a klíma és az audiovezérlő körüli rész és talán a váltó mellett is - ezek a részek szerintem minden általam nézett ötösben zongoralakkosak voltak. -
brumi1024
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Van zongoralakk nélküli belsővel, csak feláras.
-
Ádám16
addikt
Egy darabig elengedem az E5-öt asszem, pedig "nem szabadna". Szerintem tényleg elmegy 500ig néhány helyen a 100as benga.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Felesegem baratnoje csapatja ilyen 335i-vel, abban is vilagos szonyeg van, en konkretan nem mertem cipoben beleulni.

-
bulikavagyok
nagyúr
OK, megtörtént.

Tsebacsi: A héten megnéztem ezt az autót a debreceni BMW kereskedésben, kívülről eléggé visszafogott, de a belseje nagyon tetszik. Annak ellenére, h full koszosan árulják. Nem tudom, h kinek akarják így eladni?
Egyébként ilyen világos szőnyeggel nem nagyon merném bevállalni. Igazából csak azért néztem meg, mert épp arra jártam, és korábban még nem ültem ilyen autóban. Azt mondjuk nem értem, h miért nem gyártják zongoralakk panelek nélkül ezt az autót?! Audi A6 ugyanez.MunezXBK: Köszi, megnéztem!
-
zsoika
addikt
Van itt v.ki Ford c-max plug in hybriddel?

-
-
válasz
Qtya123
üzenetére
Nyilván nem arra számítok, hogy egy tizenéves autóra nulla pénzt kell majd költeni, és fél-1 millát bármikor rá lehet locsolni ezekre is, főleg kezdetben, csak ne rendszeresen
Bódéval viszont lehet foglalkozni ha nem elhanyagoltan, szétrohadtan veszem, csak a motor, váltó ne legyen betegágy, amibe folyamatosan a pénzt kell locsolni, és lerohad az út szélén, mert arra háklis vagyok 
Chrysler onnan jött, hogy haverom munkatársa jó lakmuszpapírja hogy mik váltak be nála, és mik nagyon nem. Meglepő módon Grand csirkében levő hemi nagyon jól teljesített nála, nyilván szervizben mindent megadott neki, de rendszeresen használta, még tengerre is járt vele, rengeteg métert beletett, és soha semmi gondja nem volt vele, és ahogy olvasom mások sem panaszkodnak rájuk, ellenben pl. a w211 E500-as mercivel, amivel akármit csinált orrán száján dőlt az olaj mindig.
Ezért szimpatikus a Chrysler is (meg mert már két Voyagerem is volt ebből a korból, amik elég jól beváltak), na de biztosan nem olyan precízre hangolt műszer mint a GS430, épp tegnap néztem újra meg a kopasz videóját, amit linkeltél, neki is nagyon tetszik

Haverom IS200-a is szuper jó autó, de neki is már kellett foglalkozni a rohadással, nagyjából azért tudom mostmár, hogy mit érdemes nézni, szóval köszi, tényleg

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mert Nemetorszagban nem tetszett a polgaroknak, vt is kampany ellene anno, igy ott lett E5 95-os is. Meg a TC is irt cikket rola.
-
kisza25
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Van e5 csak 98/ 100-as benzin formájában
-
-
Qtya123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én a GS-t probléma és költségmentesebb autónak tartom, mint a Chryslert, igaz semmi tapasztalatom és nem is ismerek senkit, akinek 300C-je lenne. Abból indulok ki, hogy más típusú Chrysler tulajok azért találkoznak hibákkal.
Ahogy előttem is írták a GS motorja elnyűhetetlen. Egy nagyon precíz műszer. Azért abban az esetben, ha egy 16-17 éves GS-ről van szó bele lehet futni kopó alkatrészek miatti zsebbenyúlásokba, de mint minden autónál, itt is az számít, hogy volt-e gazdája az adott példánynak. Ha igen, akkor a rozsdára és az egyéb alkatrészek miatti költségekre nagy eséllyel nem kell túlzottan számítani.
Igaz nekem nem GS, hanem egy 2003-as IS van, de nem rohad. Ennek viszont több oka van. Egyrészt magyarországi forgalomba helyezésű, tehát nem a sz@rrá sózott német és osztrák utakat rótta, másrészt én mániákus kasztnimegóvó vagyok. Nekem 5 évente program a teljes karosszéria átnézés rozsda után kutatva és szintén 5 évente viszem alváz és üregvédelemre (eddig 2x volt, egyszer megvételkor és rá 5 évre újra). Most lesz nálam 7. éve, komolyabb nyűg nem volt vele, az alvázvédelmen kívül a legnagyobb összeg, amit költöttem rá az az első szélvédő csere és ezzel egybekötve a tető fényezése, illetve a vezérlés csere.
Ezen kívül az alját majdnem minden mosásnál alaposan lecsapatom, a tél után meg kap emelőn egy alapos alvázmosást mindig. Télen meg igyekszem nem használni akkor, amikor épp sós latyak van az utakon. Általában egy télen 2-3 nap az, amikor sós latyakkal találkozik. Így nem nehéz rozsdamentesen tartani.
Viszont vannak ismerősök, akiknek szintén van 2000-es évek eleji IS-e és sokaknak német/osztrák autóként kezdte, illetve nem tolják ezerrel az alvázvédelmet, alvázmosást, mint én. Közülük néhányuknál előfordul a rozsda, de nem vészesen. Tipikusan a kintről származó autóknál a hűtőt kezdte meg a rozsda, illetve a hátsó keréknél a küszöbnél indult meg, de nem vészesen, egyáltalán nem azt kell elképzelni, hogy levelesre rohadós területek lennének, nem csillió összeg a javításuk. Erősen korrodálttal egyszer találkoztam, de az a polc aljáról választott, 900ezer Ft-os elhanyagolt csapatós hülyegyerek autó volt.
Gyanítom, hogy rozsda ügyileg a hasonló évjáratú GS-ek esetében is kb ez a helyzet, bár abból csak egyet ismerek, az nem rohad. Viszont egy megkímélt és karbantartott GS430 esetében még 17 éves korában is igencsak a zsebbe kell nyúlni, meg egyre ritkább is.
Kedvcsinálóként egy szép GS: [link]Amúgy a feleségemmel pont nemrég beszéltük mi is, hogy mikor eladjuk az IS-t, utána kicsit lehet kitekintünk egy amerikai V8-ra, mert én főleg, de az autók iránt abszolút nem érdeklődő feleségem is bele van szerelmesedve ezeknek a dögöknek a formájába és a hangjába. De ez tényleg csak kitekintés lenne, mert 2-3 év után eladnánk, pedig nagyon nem szoktunk ilyen rövid távon autót eladni.
Persze ezt majd még alaposan át kell gondolni. A Dodge Charger a kiszemelt, mert az klasszikus szedán forma és 4 ajtós. Nekem meg ez ilyen hülye becsípődés, hogy igazán csak a 4 ajtós szedánok tetszenek. Aztán persze lehet borul az egész, mert csak akkor áll ez a terv, ha ez a típus nem egy betegágy és nincs tele nyűgökkel. Még nem ástam bele magam, majd mikor aktuális lesz, de remélem nem rossz cucc, mert akkor zöld utat kaphat majd.
-
oliwire
őstag
Azt hiszem sikeres lett a kalibrálás.
A kalibrálás után most tankoltam vissza tele a tankot, és már a board computer mutat picivel többet, mint a tényleges fogyasztás.
7,27 a visszatankolás után a fogyasztás, és 7.4-et mutatott a computer.
1000-res értékről 900-ra tudtam levenni, 100-as értékekkel lehetett csak léptetni, de így sokkal közelebb van a valósághoz, és jobban szeretem, ha a computer kicsit többet mutat, mint a valóság, mint fordítva.
Ebben a fogyaszásban főként 60% országút volt, maradék város meg egy kis autópálya. -
diegho
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
Decemberben már 5 fölött volt a Tjet, ráadásul a Leont nagyon imádom, tágas, dinamikus, termeli az üzemanyagot és baromi jó vezetni. Az apró zörgéseket tavasszal megszüntetem. Ajtóban a hangszóró körüli keret cicereg hidegben, valamint az óracsoport borítás, ez mondjuk ideiglenesen megoldva. Kap egy 4 évszakos szettet, valamint egy mankókerék jön még a defektjavító helyett.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én is erre gondoltam, csak öngyújtóval.
-
BigBlackDog
veterán
-
Alumínium szelepkupak a télen rágyógyult a szelepre, van valami kipróbált módszer ennek a leszedésére?
-
kisza25
félisten
szombaton voltam bent, lóhalálában adták át az autókat, mert nem tudták, hogy hétfőn nyitva lehetnek-e. A biztosításhoz sem mondtak semmi, aztán még én intéztem a dolgokat hozzá, hogy jó legyen, de erre emlékeztem, hogy múltkor is ez volt a bonuszok miatt.
Na mindegy, nekem is az rémlik, hogy nem kell bemennem
Egy hét 700km, telefon tükrözéses navi nagyon kényelmes, telefon kihangosítás is tökéletesen működik, ha rá dugom, ha nem tökéletesen működik.
Nagyon jó a menetkomfort és nagyon kényelmes, olyan amire emlékeztem, a keresztbordákat nem annyira szereti, nem bántam meg, hogy újra a tipot választottam
Most északi parton kóricáltunk, 6,5 az átlagfogyi, ez mondjuk tankolva szerintem 7 lesz, de amúgy nem érdekel, az ibiza sokkal kisebb volt és majdnem ugyanennyit evett
-
rbalint88
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Vagy csak nem kell maxon tolni a szelloztetest
Ha hulyen hasznalja valaki, akkor nyilvan vesegyulladast kap tole, de hosszu tavon eleg a legalacsonyabb fokozat is. Ja es sokkal kevesbe kell mellette klimazni, mert nem egy oldalrol kell felepiteni a komfortot. Nalam tuti menne 0-24-ben
(Borkanape is ilyen megoszto dolog, en biztos nem vennek, hogy aztan a sajat levemben fojek rajta, sokan meg arra eskusznek) -
kisza25
félisten
-
BigBlackDog
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha jól látom, még senki nem írta; S80, esetleg XC90 is volt V8-al. Előbbit azért simán elfogadnám, a SUV nem annyira az esetem.
-
Snoop-y
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
SRT8

-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi!
-
aero.
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nekem volt első gen 430, rohad, mint minden japán abbol a korból, de 17 évesen is porszáraz volt a motortér. Örök az a motor.
Kormányszög jeladó szokott kimenni, nekem magától megjavult valahogy. Nem firtattam.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Brunox jobb cucc elvileg, még nem próbáltam, de látom a Korant korlátait. Ha van műanyag dobbetét, akkor kerülném a rücsit az általa fedett részeken, simán színre festeném. Alvázvédő alá sem árt 2 réteg alapozó szerintem, de ez csak ötlet. Mondjuk ezeknek az alvázvédő anyagoknak megvan a kockázata, hogy alatta feltűnés nélkül dolgozhat a rozsda, de hát semmi nem örök, a vas meg főleg nem
Belül a perem alá - ha hibátlan -, egy kis karosszéria tömítő mehet a ficakba esetleg, hogy ne tudjon megállni a rittyó. -
bitpork
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
A lexusnál nem a motor a költség. Pl az LS400nál kormányszervó tömítés tudott anyagban 1500€ hibát csinálni vagy a kurva pohártartó mindig letört és a sok pici 100€s tétel gyorsan dagad

-
Direkt nem írtam, hogy ne szűkítsem a kört, első körben a legfontosabb szempont, hogy ne egy guruló műszaki probléma legyen

aero. - köszi. Egyre inkább bánom hogy tavaly az ismerős 3gen GS430-át nem vettem át amikor kínálta ráadásul az értékéhez képest bagóért
.de-n is csak 1db van, de az eggyel régebbiben is ugyanaz a motor van ha jól tévedek. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
bulikavagyok
üzenetére
-
aero.
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
A GS430 jo, ABS hibái szoktak lenni, de az kezelhető. A 300C még a pápaszemes Mercire épül, így futómű rohadás, kerékjárati ív rohadás előfordul, a motor az jó. E39 540i is jo, ellenben drága és az is tud rohadni.
-
rbalint88
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Lehet, hogy tulmisztifikalom, de egy husz millas autoval szemben lehetnek elvarasai, igenyei az embernek. Plusz ha mar huszat elkoltesz, akkor legyen inkabb 22, de ne legyen hianyerzet, szvsz.
Ez a baj, hogy “bor” huzat kerul bele 6-700ezerert is, nem rendes, minosegi bor, amibe nem rohadsz bele. Abban az 530e-ben se volt jo a bor, azert is volt izzaszto. A durva az, hogy meg egy S-klasseban se jobb az alap bor
Szomszed hozott mar haza par erdekesseget, a velarban mondjuk kurva jo volt, ott ahogy kinyilik az ajto, egybol megcsap a jo minosegu bor illata...
Hosszu uton szerintem meg szovetnel is jo szolgalatot tesz az ulesszelloztetes, Passat B7-ben volt is ilyen kombo. Jag XJ-vel mentunk Pragaba, engem akkor meggyozott, hogy boros autot csak szelloztetessel veszek, ha elerheto a kinezett modellben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
De mi a cel? Ha sportolas ott a Ford Mustang GT de ha mondjuk egy eros GT kell ott a Lexus IS-F.
-
rbalint88
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Csak szelloztetos bor kellett volna bele, azon kivul tenyleg top volt
mondjuk en egy g20 330e touringot jobban kivannek, a mostani A6/5er/E klasse mar kicsit tul nagy kivulrol.DeathAdder: Audi 4.2 V8 se rossz, foleg az fsi elottiek. Erdemes olyat venni, amin a kozelmultban volt vezerlescsere, az komoly tetel.
-
Srácok mondanátok néhány bevált szívó v8-as gépjárművet, ami nem egy betegágy, és alkalmas a használatra?
Harmadik generációs GS430, és a 300c hemi-vel egyre jobban szemezek. Az ilyen bmw, mercik elég van a környezetemben, hogy ne akarjam szivatni magam velük

quattroporte meg áááá...az a sportosra hangolt v8, imádom, kislánykorom óta arra csorgatom a nyálam, de most hogy elérhető több bajom is van vele, váltó, szerviz, túlságosan hivalkodó megjelenés, olasz..Jól sejtem, hogy nagyjából a japán, usa vonalon érdemes gondolkozni?
-
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Nekem nagyon bejött az 5-ös. Nem sok egyéb luxusautóhoz tudom lőni, de pl. egy w211 merci azért már koros hozzá képest, sőt.
Nem rémlik semmi, ami nagyon zavart volna benne. Szerintem jó választás!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Bmw topik es/vagy a Milyen autot vegyek topikba nezz be.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
brumi1024
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Rákerestem itt az 530e-re, láttam hogy Tsebacsinak volt szerencséje tesztelni egyet, de igazából hosszútávú tapasztalatokra lennék kíváncsi. Illetve esetleg G30 tulajok tapasztalataira. Az a baj, h a BMW Magyarország alapból csak 2 év garanciával értékesíti itthon az új autóit - ami finoman szólva is "megmosolyogtató". Én egy-két és fél éves használt autókkal szemezgetek, de nem mindegyikhez vásárolták meg a plusz 1-3 három év teljes körű garanciát. Ezért lennék kíváncsi arra, h mennyire fontos szempont ez vásárláskor?! Ha jól sejtem eléggé fontos lehet. 
-
brumi1024
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Tsebacsi próbálta a hibridet. F10-zel sok tapasztalatom van, G30-ban csak ültem párszor, nekem bejött, jó helyeken fejlődött.
vilike: Ja.

Snoop-y: A Yarisnál szerintem elfogadhatóbb, annak vajmi kevés köze van a névadó modellhez.
-
bulikavagyok
nagyúr
Sziasztok,
Rég jártam erre.
G30-as BMW-t használ valaki közületek? Ma vitték el az Audimat, egy 530e lenne a következő kiszemelt (nyilván használtan). Van más opcióm is, de régóta szeretnék kipróbálni egy plug-in hibridet. Az az igazság, h (elvileg) eléggé passzolna a felhasználói szokásaimhoz egy ilyen autó. Kicsit tartok a BMW-től, mert a legutóbbival nem voltam maradéktalanul elégedett, ennek ellenére hajlok rá, h újra beleüljek egybe. Köszi! 
-
Noh, a korábbi projekt ott tart, hogy benyögött havonta legalább egy 300-400km-es utat.
Megállapodtunk egy Octavia/superb kombiban, már csak az a kérdés, hogy melyik szériától lehet venni benzineset és mekkora motorral?
Ha jól rémlik talán 2014-től már több egy vödör csavartól a TFSI is. -
adam320
senior tag
Hali.
Bocsi, lehet nem ide tartozik, milyen fm transmittert ajánlotok?
Ami nem sistereg hanem normális minőségű, de azért ha lehet ne legyen aranyból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Alkudj bele egy normalis abroncsot, mert ez ciki... amugy elegge tiptop gep 

Középen a szellőzőnyílások körül, a klíma és az audiovezérlő körüli rész és talán a váltó mellett is - ezek a részek szerintem minden általam nézett ötösben zongoralakkosak voltak.

Bódéval viszont lehet foglalkozni ha nem elhanyagoltan, szétrohadtan veszem, csak a motor, váltó ne legyen betegágy, amibe folyamatosan a pénzt kell locsolni, és lerohad az út szélén, mert arra háklis vagyok

Ha hulyen hasznalja valaki, akkor nyilvan vesegyulladast kap tole, de hosszu tavon eleg a legalacsonyabb fokozat is. Ja es sokkal kevesbe kell mellette klimazni, mert nem egy oldalrol kell felepiteni a komfortot. Nalam tuti menne 0-24-ben
.de-n is csak 1db van, de az eggyel régebbiben is ugyanaz a motor van ha jól tévedek.