Hirdetés
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
csubuka
üzenetére
Bele akarod keverni, vagy teljesen lecserélni? Az Aisin biztos jó amúgy.
Mi a különbség a fagyállók között és mi alapján válasszuk ki, hogy melyik való az autónkba
-
csubuka
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm!
Csak sejtem, hogy foszfátos kell bele... a gépkönyv szűkszavú ("etilén-glikol alapú"
khm, mind az.... )De akkor az Aisin linkelt terméke ajánlott és vehető nem? Tehát helyes a feltevés, hogy a KIA-nak az kell...
Láttom Toyota gyári előkevert lötyit is, de az extrém drága.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Hűtőfolyadék/fagyálló kapcsán szeretnék kérdezni.
Alapvetően mennyire kell szigorúan betartani azt, hogy ázsiai kocsikba inkább P-HOAT (ugyanaz, mint a hibrid P-OAT felteszem, csak egyik helyen így másikon úgy írják), foszfát alapú fagyálló kerüljön, ne Si-HOAT (szilikát alapú)?
Átlag G13 leginkább Si-HOAT... ami EU gyártós szokás.
Gondolom ha ilyennek jön gyárilag pl egy 2018 1.25 MPI G4LA Kia motor, akkor azt a kis felárat megérheti ilyet is szerezni be. Ha jól gondolom legalábbis akkor ilyennel jön...
Pl ez az Aisin gyártótól?
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Jaja.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
terazzo kőpult
Mármint az a mintás műanyag?
-
macilaci78
nagyúr
Ma a Construmán felpróbáltam az elektromosokat. A Kia EV3-mal kezdtem, a flottakezelő mondta, hogy ez jó nagy... Aha, mondom, de hol van a fejtér? Konkrétan 2-3 centi hiányzik. Amin még mindketten röhögtünk, hogy a könyöklő alatt nincs semmilyen üreg. Felhajtod és alatta csak az a terazzo kőpult folytatódik.
Ford Explorerben már a fejem fölé tudtam tenni a tenyerem, de csak éppen. A könyöklő alatti tároló impozáns méretű és jól variálható. Az áthelyezhető választófal konkrétan a jégkaparó is. Kíváncsi lennék az árára.
A Link&Co viszont kellemes meglepetés volt. Fejtér is rendben, csomagtartó is ebben tűnt a legnagyobbnak, de a Ceed mélységét nem érte el. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Is-is.
-
Peetey91
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Annak nem néztem még utána, hogy ezzel mi a helyzet, de elnézve a terméket lehet, hogy nem lehetne nyom nélkül levenni a szervíz stb idejére, mint egy sima ultrahangos elemeset, igazad van! Na dejó.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Nyest témában kérnék segítséget, sajnos vannak a környéken ahol parkol az autó és szeretném megelőzni a későbbi esetleges bajt. 2024-es Mazda CX5.
Ezt a Kemo nagyfeszültségű lapos elemes UH riasztót néztem: [link] Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel, vagy ehhez hasonló készülékkel?
Vagy másik opció a gyári, amit beszerelnek a szervízben, csak az 125 ezer. Annyival többet tudna, hogy akár megérné a felárat vajon?
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor azert kuldte fel Elon a roadstert? Az igazi sulycsokkentes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy grammbol szamolodik, az meg ugye tomeg. De valif amit irsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis
üzenetére
Nálam is vagy 3 éve ott a hupli az anyós ajtón. Évek kérdése és megcsináltatom.
Btw a kőfelverődés jobban zavar azt jövőre tervezem rendbe rakatni, addig gyűjtöm még a golyókőnyomokat.Saint most ragasztotta meg s. k. a bőrülést a kocsijában. Nagyon ügyesen és szépen megcsinálta (amúgy 150k-s ajánlatot kapott rá).
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Betöltésnél esetleg kaphatott ott régebben, pont ott van a nyílás a közvetlen szomszédságában, ha nem használtak tölcsért, simán félre folyhatott. Most éppen totál száraz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Morzsolódik szét az ujjaim között, az egészet meg kellett volna formázni szélvédőragasztóból.

-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A felsővel indult a móka, először csak azt cseréltem, de nem hagyhattam, hogy az alsó fele megviselt maradjon, így megvettem azt is.
-
Valószínűleg itt sokan tudnak róla, de én tegnap hallottam a közterületesektől először, hogy ha a telefonszámod regisztrálva van az "országos nyilvántartó rendszerben" (szóval a kormányablakban ezt elintézted), akkor először kapsz egy SMS-t, hogy 15 percen belül szüntesd meg a jogosulatlan használatot, addig nincs is büntetés és csak utána raknak rá bilincset vagy szállítják el, attól függ hol áll az autó.
-
Csajom tegnap este fáradtan benézett egy mozgáskorlátozott parkolót Óbudán.
Kerékbilincs levétel: 11.500 Ft, büntetés: 65.000 Ft. Ha nem ismeri el és feljelentés lesz belőle, akkor 156.000 Ft az összeg. Fél óra alatt értek ki este 10 után leszedni a bilincset.
Én nem tudom hogyan nem vette észre a táblát, elég feltűnő volt.. de nem akartam bolygatni a lelkét.

-
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez az online lejelentős rendszer nem tökéletességéről híres.
Esetleg egy telefont, emailt megérhet, ha biztosra akarsz menni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Írsz egy meghatit és bemegy a meghatalmazott. Vkid csak maradt itthon...
-
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Vevő már átíratta? Akkor valószínű te már annak az autónak az ügyeit nem tudod intézni.
-
ParmaBoy
aktív tag
-
stickermajom
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hűha. Az mondjuk szívás lenne.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát, hallottam már ilyet, ott végül személyes tisztelettétel lett a következő lépcső.
-
stickermajom
addikt
Jelenteném le online az autó eladását, erre: "A jármű a megadott adatokkal (rendszám, alvázszám, tulajdonos-üzembentartó) nem szerepel a nyilvántartásban."
Az adatok jók. Ilyenkor mi van?
-
Vagy 10 éve volt ilyen defektem, belementem egy kátyúba, esőben nem láttam mert tele volt vízzel, és a széle kivágta a gumát. Odáig csak defektjavító készlettel jártam a világot. Na, onnantól van pótkerék a kocsiban.
-
Szab0501
friss újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget rendes tőletek, legközelebb már remélem időben felismerem a problémát 🙂
-
MasterMark
titán
válasz
Szab0501
üzenetére
Futófelület amin fut a gumi, amin gurul.

Ez az oldalfala, ezek a sérülések is azért vannak, mert laposan mentél vele.
Ha majd leveszik és gumidara is lesz benne az is amiatt van. Ilyenkor a lapos gumi oldalfala összegyűrődik és az autó súlya a felnin keresztül nyomja. Kormányzásnál meg bele is tud vágni ahogy írták. -
Szab0501
friss újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
A futófelületen eddig
nem találtam semmit ezt a kettőt találtam még ugyanúgy belül. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszol(t) 🙂 -
Szab0501
friss újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
Édesanyámat voltam meglátogatni vidéken ott leparkoltam közterületen az autóval ( nincs padka) majd mikor másnap reggel jöttem hazafelé már éreztem hogy valami fura, de sosem volt még defektem nem tudtam mire vélni. Itthon mikor be parkoltam az udvarba akkor már láttam, hogy laposabb a kerekem. Azt hittem esetleg belementem valami szögbe, ezzel a sérüléssel csak a kerék le szerelése után szembesültem.
-
ArthurShelby
addikt
Ha jól látom feltörtem, mint a talajvíz, és szervezővé avanzsáltam (sosem volt még rögzített hozzászólásom
).
Nem én vagyok a társaság közepe (ha kell, szívesen átadom ezt a szervezői posztot), de a szavazás alapján a szerdai budaörsi helyszín nyert.Tehát a következő autóstali április 16-án szerdán 17:00-tól.
Helyszín: Auchan totemoszlop alatt: (47.4530292, 18.9443333) [kép] [kép] [kép]Maps: https://maps.app.goo.gl/DH7brzbQb9HbETmQ7
Waze: https://waze.com/ul/hu2mmzndcfValószínűleg itt csak a budapesti keménymag lesz jelen, de aki lemarad/nem tud jönni ne keseredjen el, lesz egy tali húsvét után is.
[ Módosította: Qru ]
-
Szab0501
friss újonc
[kép]
Sziasztok! Ne haragudjatok a zavarásért, de nem sok autós tapasztalattal rendelkezem egyenlőre és szeretném a segítségeteket kérni. Van valamilyen "természetes" módja, hogy így kapjon defektet az ember, vagy hogy történhetett ez? A bal első kerék belső oldalán van a sérülés. Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Sokat nem spórolsz, a legjobb "A" és a legrosszabb "G" besorolás között kb 7,5% a fogyi difi. Viszont bármikor kerülhet olyan helyzetbe az asszony amikor nagyon is számít a fékút. Bevágnak elé vagy csak simán rosszul méri fel a távolságot... Pont arra a kocsira vennék jó gumit amit kevésbé tapasztalt sofőr vezet. Persze lehet az asszonyodat Jessica Hawkins-nak hívják, ez esetben nem szóltam.
-
-
JoolsNOS
veterán
Köszi akkor lassan összeáll. Még ezt a gumidologt eldöntöm, lehet jó lesz ac eco, asszony használja főleg bejárásra, meg nyaraláskor megy hosszabb utat, tehát nem lesz vele verseny, max a fékutnak meg a vizes tapadásnak utánanézek. Felnit kinéztem egyet, azért el kéne menni, meg lehet aliról rendelek tmps szenzort 10 körül.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
A box-ot sok esetben az önkormányzat állítatja és a rendőrség "üzemelteti". Viszont nekik nincs annyi traffijuk ahány boxot telepítettek, ezért utaztatják a boxok között a traffikat. Múltkor a Csaszi előtt a dugóban pötyögve pont láttam, hogy éppen egy kombi Octavias (aki frankón elfoglalt egy sávot) rendőr szuszakolja bele a mérőt a dobozba.
Aztán persze rájöttek, hogy az üres boxnak hamar híre megy, ezért sokszor áltraffipaxot is szoktak beletenni már. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Videós, mozgóképes topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
khm, mind az.... )

(bár teszem hozzá a toyotánál a business csomag része a mai napig a mankókerék, de egyébként is rendelhető, tehát, ha lenne szándék, akkor...)
nem találtam semmit ezt a kettőt találtam még ugyanúgy belül. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszol(t) 🙂
Sziasztok! Ne haragudjatok a zavarásért, de nem sok autós tapasztalattal rendelkezem egyenlőre és szeretném a segítségeteket kérni. Van valamilyen "természetes" módja, hogy így kapjon defektet az ember, vagy hogy történhetett ez? A bal első kerék belső oldalán van a sérülés. Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.