Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
default. #50711 üzenetére
Scamadviser értékelés:
[link]Ez alapján a válasz határozottan NEM.
Mondjuk a pár napos megtérülés ígérete eleve az oldal azonnali elhagyására és elfelejtésére kellene, hogy sarkalljon minden ide látogatótDe természetesen még mindig jobb kérdezni, mint kidobni a pénzt az ablakon.
-
-
tom120514
őstag
válasz
default. #50331 üzenetére
Én pedig úgy számoltam hogy ha eladom a cuccot akkor kb. 8-10 havi coin jön be. Így hogy megvannak a karik a tavalyi crash után több mint egy évvel is és egy rövid időszakot leszámítva nullán vagy kicsi pluszban mennek az áramot beleszámolva, a bányászott vagy abból váltott cuccokat tartom, szerintem megérte megtartani. Az is szempont hogy eladáskor realizálsz azonnal veszteséget a karikon plusz pl. nekem nem való a tőzsdézés, maximum annyiban hogy amit bányászok mert megéri, váltom olyasmire ami szerintem később lesz jó.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
default. #48154 üzenetére
Ez a videó talán részletesen elmagyarázza a helyzetet. Én anno decemberben csináltam először és utoljára, fene sem emlékszik már olyan pontosan.
-
X Factor
addikt
válasz
default. #48043 üzenetére
Azért, ez attól is függ h. mekkora a bánya ^^
Valahol Ígyis, kitermel egy hónapban 500eur-t, h. az arfolyam 200 euro-n áll.
Egyébként meg azért, mert lehet, h. 2-3év múlva egy boom-nál visszamászik, 500-800 közé akár vagy mégtovább.
Eladni a kártyát és abból kriptot venni, nem egy nagy macera, de ezzel meg úgy vagyok, h. amikor képbe jön az eladás, mert indulnek felfele az árfolyamok, akkor megint hasonló cipőben leszünk, hogy a kártyák is ismét felértékelődnek.
De, jah, alapvetően mindeki kb fogad vmire, aztán pár év múlva meglátjuk.
-
Janou
őstag
válasz
default. #47855 üzenetére
A sorrend jó.
1, Igen
2, Én a 2.77-essel csináltam. Nem tapasztaltam vele hibát.
3, Én az Adrenalin drivert használom, azon belül is a 17.12.2 verziót.
4, Igen, de passz hogy melyik verzióval csináltam.
5, Blockchain-be elvileg nem tudod állítani, mert nincs benne ez a menü. Adrenalinban valóban át kell kapcsolni.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
default. #46912 üzenetére
3 db RX570, Windows 10 LTSB, Phoenix Miner 3.0c (ethermine.org, 84 MH/s). A gép kártyák nélküli fogyasztása ~30W, a teljes ~355W.
Ezekkel a beállításokkal futnak a kártyák:
-powlim -20
-cclock 1050
-cvddc 700
-mclock 1965,1980,1900
-mvddc 775Elvileg darabja 108W körül eszik.
-
Zoo123
senior tag
válasz
default. #46912 üzenetére
RX470, Win10, Claymore, feszültségállítás auto, Core: 1100, mem 1900, kb 130W
RX570, Win10, Claymore, feszültségállítás auto, Core: 1100, mem 1900, kb 120W
Feszültségállítás nem működik, Trixx, Claymore, WattMan, próbálva, fogyasztás nem csökken, néhány perc után visszaáll a fenti fogyasztásra. Gondolom VGA Biosban kéne átírni -
tom120514
őstag
válasz
default. #46896 üzenetére
Szerintem itt írta feljebb a kolléga hogy megy. Ne tipródj, próbáld ki. 8 gigás pendrive elég, zsinóros netet szereti. Ha utóbbi nincs, próba szerencse, van hogy a gagyi stickkel megy, márkásat nem eszi. Pendrive-ról bootolsz, ha nem jön be vagy nem megy, kihúzod és újraindítod a Wint.
-
Iginotus
addikt
válasz
default. #46879 üzenetére
Ez egy pendrivot csinál kb 5 perc alatt, amit beteszel a gépbe és arról inditva elő is jön egy Linux felület.
Ahova be kell írni a rig számát és a jelszót, amit a HIVEos.farm oldalon létre kell hoznod a regisztráció után. (ingyenes 3 rig-ig.)Beirod a rig számot és a jelszót és onnantól már mindent a a web-es felületről irányítasz.
Walletet beállítása után, már csak ki kell választani hogy mit bányásszon
Tehát nem kell semmit külön installálni be van építve és mindig frissítik. Még a kapszula is benne van 1080 TI-khez. -
Iginotus
addikt
válasz
default. #46863 üzenetére
Minden kérdésedre igen. Bár az 1200W 8 kártyával necces.
Nálam így néz ki a tuning.
Nálam 13 kártya 2000W
Sajna egy amit még nem sikerült az a fogyasztás csökkentés következő upgréd az lesz, mert most már van rá opció...
Ha bármi lenne amivel nem boldogulsz HIVEOS mindenre van megoldás. Bios frissitésre tuningra OC-ra memtesztre -
Speed®
titán
válasz
default. #46801 üzenetére
Lehet, de azokat nem fogod PWM jel által vezérelni, állandó maxon mennének. Melyik 3 PIN: a kialakítás miatt egyértelmű, 1 állásban lehet rádugni. Mondjuk ez az egész téma inkább a ventis topikban kellene fusson a kezdetektől.
-
Tamás9x
őstag
válasz
default. #46778 üzenetére
Kényes téma, eredetileg nem, de ha a csavar le van ragasztva (amit eredetileg nem tehetnének meg) ééés netalántán sérül akkor oda a gar.
Vagy olyan helyen van a garanciát igazoló jelzés ahol megsérülhet, és meg is sérül... azonnal hivatkozhat arra hogy nana... Rengeteg kártyám ment régebben a (játékos korszakban) vissza garba, pasztázva, hűtő cserésen... nem volt probléma, ez csak mostanában szokás. 1080ti-ből 2-3 darab amin nem volt gar cimke, pasztázva volt, meg grap pad cserélve, visszament garba, nem szóltak érte, kaptam másikat.
De ezeken nem is volt igazoló cimke... a mostani szériámon van... na itt már picit aggódom. -
Bathalsar
aktív tag
válasz
default. #46773 üzenetére
- Itthon is lehet kapni ilyet egyébként? (A szállítási idő nekem most túl sok lenne..)
Könnyen lehet, hogy itthon is kapható, keress rá.
- Ha jól értem a leírást, akkor az alaplap CPU fan 4 pin-es csatijára kell tenni a PWM szabályzáshoz a cuccot..
Teheted oda is, de bármelyik másik 4-tűs csatira az alaplapon.
- Mennyi teljesítményt bírnak áganként ezek a csatlakozók? Pl. több db 3-4 W-os ipari jellegű 120mm venti is ráköthető? (7 db komolyabb ventin gondolkodom, és egy db fogyaszt vagy 3-4 W-ot azt hiszem.)
Erre a cuccra rákötheted az összeset, mert 4-tűs molex csatiról veszi az áramot. Az alaplaptól csak a PWM jelet kapja meg.
- A tápomon melyik csatiból kell megtáplálni ezt az elosztót? Mert látok rajta molexnek tűnő aljzatokat, de azok 5 pinesek, nem teljesen értem...
A tápra, ránézésre nehéz megmondani, hogy melyik csatlakozó lesz a jó, de a kábelek között keresgélj, és olyat keress, aminek ilyen a vége:
-
Tamás9x
őstag
válasz
default. #46756 üzenetére
Senki nem mondta, elméletben nem árt, de gyakorlatban a bordára rá van feszítve a nyák, gyakorlatlan kezekben kárt lehet okozni, csavarbontást már csak nagy hőmérséklet eltérés esetén... addig meg sűrített levegő.
Óvatosan a levétellel.
De ez csak az én véleményem megkövezni nem kell érte.Báár egy pár vegát most dobhatna hozzám valaki ingyen
-
-
cuko
aktív tag
válasz
default. #46340 üzenetére
Power saver bios, vagy alulfeszelés?
A 150W kártyánként koránt sem a legideálisabb szerintem. Ha le tudod vinni 100W körülre per kártya, akkor simán el kell bírja az FSP Aurum is és fölösleges a tápbővítés. Vagy csak tegyél mellé egy kis tápot két VGA-ra Add2PSU-val és kész.1x ATX táp ~15k
2x HP táp ~30k
2x Ebayes BO board ~5k
20x PCIe kábel Kínából 6pin -> 2x8pin ~9k
össz: ~58k- és már fölötte is vagy a dupla ATX setupnak. Ha nem éri meg neked valami miatt jobban a szervertáp (pl ingyen adják a BO-kat és a kábeleket), akkor szerintem nem olyan jó üzlet. De ezt te tudod eldönteni.
-
cuko
aktív tag
válasz
default. #46331 üzenetére
Ezen nem is fogod látni, mert az a breakout boardon van, ha van.
Milyen kártyáid vannak, milyen beállításokkal mennek?
12 PCIe-s breakout boardot adnak hozzá? A kábeleket is adják? Ha feláras, mennyibe kerül?ATX alternatíva lehet amúgy egy EVGA B3 850W - 6 PCIe csati, nagyon jó teljesítmény a johnnygurus teszt alapján, ha 100W körül esznek a kártyáid én simán rá merném kötni őket + ugyanúgy egy kis ATX táp mellé Add2PSU-val (csak legyen 2db PCIe csatija, pl. FSP Hyper 500W) + Add2PSU apróról. Ez így 35k+15k+1k = 51k lenne például.
(Így viszont a risereket molex/satával tudod meghajtani, vagy átalakítóval.) -
cuko
aktív tag
válasz
default. #46319 üzenetére
Nem tudok róla, ilyenkor általában az eladó értékelését és a hirdetés korát, eladott darabszámot szoktam alapul venni.
Milyen típusúak és milyen garancia van rájuk?Breakout boardot nem nagyon tudsz add2psu-val használni, mit kötnél rá a szervertápról, molexet vagy 24pint?
Amiket én láttam vagy van egy 4pines floppy csatija, amivel tud szinkronizált indulást, vagy simán gombbal indítod az ATX táp előtt - de kérdezd meg az eladót szerintem inkább.
Mennyi lenne így milyen típus pontosan (a plusz ATX táppal)? -
cuko
aktív tag
válasz
default. #46305 üzenetére
Nem annyival olcsóbb általában, mint amennyivel jobb hatásfokú és többet ad szerintem.
Plusz, hogy szerverek terhelésére tervezték, általában magasabb hatásfok, mint az olcsóbb ATX tápok, ugyanakkor olcsóbb ezeknél. Ha több gépre veszel egy nagy szervertápot, úgy még olcsóbban kijöhetsz.
Mínusz, hogy hangosabb; ha breakout boarddal te dugod össze és valami nem elég jó minőségű rajta, elszállhat; ha más összeforrasztja neked, az ő munkájában kell megbízz tökéletesen ugyanez okból; kell mellé vagy egy kis ATX táp, vagy ATX elektronika, ami plusz 10-15 ezer általában, ugyanakkor ha nem erősödik meg a bányászat helyzete, nehezebben lesz eladható, mint egy Bronze/jobb nagy táp; és jó eséllyel nincs rá garancia.Mérlegelj és dönts, hogy neked megéri-e.
Amikor én számolgattam, nem lett volna sokkal olcsóbb egy gépre, mint egy normális, megbízható, sok év garis ATX táp. Nyár elején, a készlethiányok idején nagyon drágán lehetett csak nagy teljesítményű ATX tápot kapni, akkor majdnem elcsábultam, de végül lebeszéltem magam róla és maradtam a sima 850/1000W-os nem-szerver tápnál.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
default. #46305 üzenetére
Szerintem itt az aprón is vannak, akik ATX minitáppal, breakout boarddal és tetszőleges mennyiségű kábellel árulják.
Annyi csak a gond vele, hogy a kisméretű, de nagy fordulatszámú ventilátor miatt visító hangja van (bár lakószobába szerintem a PC tápok nagy része is túl hangos). Szerintem megbízhatóbb, biztonságosabb, mint a PC tápok többsége (a hasonló árú tápoknál biztosan) mert ezek eleve folyamatos üzemre lettek tervezve.
-
cuko
aktív tag
válasz
default. #46163 üzenetére
Mi változott 2 héttel ezelőtt óta?
Emlékeim szerint akkor valaki linkelte is a gpufanreplacement.com-ot, illetve ebay-aliex is említve volt.Amúgy meg továbbra is ez a leggazdaságosabb megoldás szerintem:
"ASUS FanConnect features 4-pin GPU-controlled header connected to system fans for optimal thermal performance."
4db gyorskötöző: ~40 Ft
neked tetsző 80/90/120-as venti: 700 - 7000 Ft -
cuko
aktív tag
válasz
default. #45796 üzenetére
55-ért átveszem tőled szívesen, hogy megszabadítsalak a problémáktól.
De amúgy nézd a jó oldalát, ez abszolút kezelhető probléma és mindkét opcióval jól jársz tulajdonképpen: ha te javítod, akkor ennél sokkal lejjebb már valószínűleg nem megy a kártya ára és van olcsón javított vga-d.
Ha garanciáztatni tudod és van alkatrész: új ventis kártya; ha nincs alkatrész: cserekártya vagy pénz vissza.
Ha beadod gariztatni, de nem csinálnak vele semmit, na az szívás. -
gipszklipsz
csendes tag
válasz
default. #45755 üzenetére
Mit kell ennyit szenvedni?
Nekem egyik strix 470-nek kezdett el erősen szorulni az egyik ventije, szinte nem is forgott. Én is tanakodtam, hogy gariztassam, és akkor 30 nap kiesés után úgyis az lesz az eredmény, hogy visszakapom a pénzt cserekártya hiányában, vagy kitisztítom/megolajozom a ventijét (ezzel veszélyeztetve a garanciát)Kicsavartam a kérdéses venti 3 kis csavarját, óvatosan kiszedtem a helyéről, amennyit a bekötött vezetéke engedett, majd két lapos csavarhúzóval felfeszítettem a forgó részt (amin a lapátok vannak) az aljától. Ezután kis tisztítás (pl. körömlakklemosóval) + kapott olajat a likjába és a tengelyre, aztán mehetett vissza a helyére. Azóta is köszöni, jól forog.
-
cuko
aktív tag
válasz
default. #45725 üzenetére
Félreértettél szerintem - ha kikötöd a ventit, az azt jelenti, hogy fogod és kihúzod a kártya gyári, bordára szerelt ventilátorjainak a kis pöckét a nyákról, hogy ne nyekeregjen és úgy raksz rá/mellé egy 1-2 ezer forintos 92/120mm-es ventit, hogy az hűtse a bordát (ezen a képen látszik a csati és így nézhet ki például a kártya utána).
De ha nem bánod a termelés kiesését és cserélik garanciálisan, az a biztos megoldás, persze.
(#45730) Janou: mármint miért ne tudnál fordulatszámot szabályozni? Ha szabályozható ventit raksz be, akkor azt tudod szabályozni.
Csak nem AB-ben, vagy a bányászprogramban, hanem fixálva, vagy CPU hőmérsékletre kötve (vagy mit tud az alaplapod).
-
tisn
addikt
válasz
default. #45725 üzenetére
jo a tema
egyik vevom most kuldi vissza az egyik manli 1060-amat, nem megy rajta az egyik venit, szorul (nekem nem tunt fel)pcxes gari
viszont a dobozat sikeresen eltuntettem (a tobbi 13 kartyae megvan/megvolt)
ahogy fogyvedelemnel olvastam enelkul is mennie kellene a gariztatasnak
-
cuko
aktív tag
válasz
default. #45719 üzenetére
A gariztatás és a teljes venticsere mellett azért felvetném harmadik opciónak a gyári venti kikötését és egy házventi rászerelését, ami jó eséllyel jobban is le tudná hűteni a kártyát (ha nincs nagyon bedobozolva műanyaggal a hűtőborda, vagy le tudod azt kapni észrevétlenül).
Illetve ha van pl ASUS FanConnected, akkor közvetlen a GPU-ra is kötheted a plusz ventit (nem tudom, hogy más gyártónál van-e ilyen megoldás).
-
AAntii
őstag
válasz
default. #45541 üzenetére
Az utólagos videokártyavételek, bővítések eléggé torzítják a képet, ha tavaly nyáron álltál volna neki az adott összeggel és heti szinten eladtad volna a coinokat akkor is sokkal, de sokkal jobban állnál jelenleg. Ha pedig egy kitűzött szám alatt nem adtál volna el (pl. 700 dollár alatt inkább kivársz) még sokkal jobban jártál volna.
Aki pl. a 3 gigás 1060-akat adta el másfél/két hónapja pl. milyen jól járt, az akkori nem top árakhoz képest is olcsóbbak manapság és a helyette vett másmilyen, vagy 6 gigás kártyákkal kompromisszummentesebben lehet csapatni. Arról nem is beszélve, hogy az akkori napi 30 cent/kártya bevétel simán lehetne most 0 is. Nehéz ellenállni a panicsellónak, ha olyan pénz van benne, amiknek az elvesztése ugyan nem vezetne érfelvágáshoz, de azért rosszul esne.
-
Danex
addikt
válasz
Inkább te ,hogy csináltad ilyen rosszul?
2 hónap alatt kb 200K összejött egy mindennel együtt 600K-s konfiggal. És nyilván lehetett volna sokkal jobb is jó kereskedéssel. (Pl az 1000db ETN-t nem megtartani hanem eladni 35-40Ft-nál a mostani 6Ft helyett).
Bár én azóta eladtam és a gépen is nyertem, meg van még egy kis btc/eth/etn.
-
X Factor
addikt
válasz
Az arányok nálam is hasonlóak, mint nálad. Január közepén kezdtem, 2.8m van benne és kb 1035k lett fiatositva mostanra.
Az elején nagy móka volt, mert nem vettem ki semmit, ott a daily tradek is szépen hoztak, amikor már 1k euro körül lehetett forgatgatni. Utána amikor elkezdett leereszkedni, akkor csak termeltem, egészen mostanáig, amikor ismét kezd szépen felmászni.
Ha nem veszek ki belőle semmit, de nyilván nem ezért bányászok, akkor akár a beruházás nagyját meglehetett volna szedni, mert a 800 euro körüli arfolyamnal termelt eth-t fiatositva, majd abbol a zuhasnal bevasrolva és most a felfele ivelesnel eladva, konnyen lehetne ez az összeg a duplája, vagy akár több.
De egyelőre ez még igy is bőven jobb, mint bármilyen worst case scenario, pedig mióta ismét tolom volt 1k euro és 300 euros árfolyam is.
-
cuko
aktív tag
válasz
default. #45446 üzenetére
Nem tudom, hogy hol is van az erkély pontosan, de én mindenképpen raknék rá egy viszonylag sűrűbben szövött szúnyoghálót, ne szálljon/másszon rá semmilyen állat (illetve egyéb makró szennyeződés
).
Az, hogy 10 vagy 12cm-es venti még nem a szűk keresztmetszet, milyen típust néztél konkrétan (egyáltalán milyen típusból van 10cm-es)?
Ha teljesen nyitott helyen van a gép, akkor hűtés szempontjából az a kívánatos, hogy minél előbb eltávozzon a keletkező forró levegő, szóval minél nagyobb teljesítményű ventit raknék oda.
Alapból nagyobb venti kisebb fordulatszámon el tud érni ugyanakkora légmozgatást, illetve magasabb a plafonja, ezért ha kettő ugyanolyan közül kell válassz, inkább a nagyobb venti az ajánlott.
A ventis topikban nézhetsz konkrét típusokat, de meg is kérdezheted őket. Én, ha a hang nem számít, olcsó ipari ventiket raknék mögé amennyi odafér és hadd szóljon (azért nézz meg pár youtube videót, hogy tudd, mire kell számíts).
Delta AFC1212DE 120mm jó választás lehet például, vagy hagyományos ventik közül Akasa Viper 140mm.
(Ha most megrendeled, még Kínából is nézelődhetsz egyébként aliexes, ebayes ipari ventik között.)Ja igen: viszont ha nincs nagy hűtésigény, akkor meg nézelődhetsz az olcsó/használt házventik között is. Sima gagyi 120mm-es Akyga pl van 600 Ft-tól is.
-
LLam
senior tag
válasz
default. #43767 üzenetére
Aha a 7 venti az elég lesz. Olyan tipust érdemes beszerezni ami simán tud 3000+ rpm-et is. Ha számít a hang akkor nem hűteni fogod, csak a lelked nyugtatni. Delta, Sunon, Papst márkák finomak
Finom árak
jó böngészést
-
LLam
senior tag
válasz
default. #43712 üzenetére
Pöttyet elvitték a kollégák a szélcsatorna irányába a dolgot. Mivel nem említetted, hogy csöveket használnál, vagy zárt házban megtervezett csatornában áramoltatnád a levegőt, ezért csakis RÁ fújasd a hidegebb levegőt a kártyákra. Valaki mondta, hogy a 6 karesz közöttii résekbe fújjon 4 venti. Ez a legolcsóbb és legjobb megoldás. Arra figyelj, hogy nehogy ilyen biszembaszom 1500-2000 RPM ventikkel kezdj.
-
Yany
addikt
válasz
default. #43712 üzenetére
A szívó megoldásnak véleményem szerint csak akkor van értelme, ha légfolyosót alakítasz ki, különben egyáltalán nem valószínű, hogy éppen szemből húzza be a friss levegőt. 0 cm-re nyilván szemből, de oda oldalirányból is érkezik friss levegő, aminek semmi értelme. A meleg levegő elhajtását szerintem jobban szolgálja a fújás. Ha viszont körbe van valamivel falazva a vidkártyák körül, akkor a szívó irány jobb lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- lezso6: Frutiger Aero
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Revolut
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 Blue magyar billentyűzet gari Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 48TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v3,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest