Hirdetés
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ferdzsoo #83885 üzenetére
Összefoglalva: Azt mondod, hogy évekig nem lehet fenntartani a QT-t. Szerintem fent lehet, de nem lesz rá szükség, 1-3 év és valószínűleg visszaszorul az infláció, ráadásul a 2024-től már lehetséges a kamatlábcsökkentés (még nem QE, esetleg 2024 második felében leghamarabb). Hogy ez növekvő munkanélküliséget/recessziót okoz-e ezen az időtávon, az nem érdekli egyelőre a FED-et, mert egyelőre nincs ilyen probléma, ha igen, akkor majd később, 2+ év múlva elkezdik a QE-t. A 70-es évekre hivatkoznak legtöbbször, amikor túl hamar visszakoztak, így az infláció újra problémát jelentett, így az egész hercehurca egy évtizedig elhúzódott, ezt szeretnék most elkerülni. Aztán valaki elhiszi, valaki nem, majd meglátjuk.
-
törölt tag
válasz
Ferdzsoo #83880 üzenetére
" (Az egy dolog hogy ez kicicomázzák, attól még kb csődben vannak)"
A FED soha nem lesz "csődben". Ők teremtik a pénzt. Az általad linkelt cikk pont arról szól, hogy amit ott a grafikonon látsz, annak kb. semmi jelentősége. De egyébként ezt is leírják szó szerint.
"The Fed, which creates & destroys money, cannot run out of money."Ezt a kommentet ajánlanám még:
"I believe you have missed the point of this article. The Fed doesn’t HAVE to print any money to cover these losses. It’s just a ledger entry for them, in exactly the same way as the money they print.I believe Wolf’s point is that the stories about these losses are yet another media attempt to declare that QT is nearly over, when it has really just begun. These losses are not a surprise in any sense; FRBNY wrote about them in a note earlier this year.
The effect on QT is zero."
Ja és még a cikkíró első kiemelt/bekeretezett kommentjét (Wolf Richter) is ajánlanám, ott is elmagyarázza ezt hasonlóan.És hogy ezt megtoldjam: Megnézik a munkanélküliségi mutatót, az még mindig okés. -> Mehet a QT tovább. Tőzsdéket leszarják, ezt is kiemelték többször, ráadásul még ott sincsen semmi extrém. Infláció magas, 2%-ot akarnak, olyannyira, hogy ezt is kiemelték többször: Ha valami megreccsen a folyamat közben, akkor majd UTÓLAG korrigálnak. Semmi nem érdekli őket egészen addig, amíg nem 2% az infláció.
-
törölt tag
válasz
Ferdzsoo #83864 üzenetére
"Miért tennék meg most.?"
Gyakorlatilag 2 havonta erősítik meg, hogy márpedig megteszik, és egyelőre a kamatemeléseket figyelve nem igazán a levegőbe beszélnek.
Elég sok plusz pénz volt, idő kell neki, hogy elégjen, de rengeteg egyértelmű jele van, hogy ami késik, nem múlik.
A recessziónak adjatok még maximum 3-6 hónapot és kristálytiszta lesz mindenkinek. (6-8 év mondjuk nem lesz szerintem) -
chungey9
tag
válasz
Ferdzsoo #83861 üzenetére
Megy a negatív pénzpumpa, elszegényítés, kisbefektetők kisemmizése. Kérdés meddig mennek el. Ehhez képest még jól is tartja magát a kripto. Tesla részvényekhez képest pl.
A vga árak is tartják magukat, de ez szerintem annak köszönhető hogy sokan tartják a rigeket illetve hogy a gyártóknak vastag a bőr, és dupla áron adták ki az új szériát az előzőhöz képest. -
Frozen
addikt
válasz
Ferdzsoo #83848 üzenetére
Anno én is mondtam,ha lesz a pos -le lehet húzni a dolgot a klotyon. Páran mondták majd lesz valami más ekkora biznisz nem fog csak úgy eltűnni stb.. Mint ahogy most is még sokan tartogatják a riget,hogy majd lesz valami
.
Én szerintem itt első körben a szabályozás a stabil coinok irányába lesz ,hogy megakadályozzák a ki be ugrálást a coinokban. De igazából az egészet leszabályozni nem lehet. -
válasz
Ferdzsoo #83781 üzenetére
a btc is privát lenne, ha nem kapcsolódnának a címek KYC-s centralizált tőzsdei accountokhoz, és kizártnak tartom hogy satoshinak ez lett volna a célja.
azért ki ne találd már hogy az volt a célja a bitcoinal hogy midnenféle céges szereplők felhalmozzák, meg spekulációs eszköz legyen
szabadság nincs anonimitás nélkül, az hogy nem kell rejtegetned valamit, nem azt jelenti hogy meg kell osztani másokkaligenis állítom, hogy a monero az "igazi bitcoin", ahogy lennie kellett volna eredetileg, csak akkor még nem állt az a tudás rendelkezésre
-
Frozen
addikt
válasz
Ferdzsoo #83775 üzenetére
btc is korlátozható , bőven elég ha elkezdi kivenni egy nagyobb befektető a pénzt már megy is lefelé az árfolyam + ha olyan szint alá esik akkor megintul a pánik sell is a nép részéről. (most hülyén fog hangzani, de 500 dollárnál vagy 100 dolárnál már tuti nem azt mondanák sokan,hogy hold és vegyünk még...)
-
válasz
Ferdzsoo #83770 üzenetére
a cryptot nem lehet szabályozni
az usa megszabhatja hogy a cégei mibe fektethetnek, milyen centralizált tőzsdék szolgáltathatnak amerikaiaknak, de ennyi
onnantól hogy valaki hozzájutott a btchez vagy valami stabilcoinhoz, azt csinál vele amit akar, nyugodtan hozzáfér más projektekhez is
ez az egész szabályozási dilemma csak abból a szempontból lényeges, hogy mibe tud áramolni a jövőben a kevésbé hozzáértő emberek pénze, mert őket lehet "bekorlátozni"előre látom hogy az lesz a vége, hogy mindenféle szarokat fognak szép papirmunkával eladni a VC-k, a jó projektek meg, ahol nincs ennyi kezdőtőke maradnak kicsik
-
varmi2
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #83768 üzenetére
A kryptok futnak a saját blockláncukon, ezen mit szabályzol? Hogy mennyibe kerül? Az nem szabályzás kérdése, hanem, a kereslet-kínálat aránya. Pont, ahogy a részvények, és más fizikai dolgok(olaj, arany), ami szabályzást el tudok képzelni, a a centralizált váltok, mint az ftx volt. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy mint pl. a crypto.com-nál cro token, hogy nem bocsájthatnak ki korlátlan mennyiséget, vagy nem tarthatják a saját vagyont saját coinban. És kell lennie megfelelő fiat pénznek is nekik.
A btc-n mit lehetne szabályozni??????? Vagy az eth-n? És még sorolhatnám. -
viharhozo
addikt
válasz
Ferdzsoo #82723 üzenetére
Institutional investors exit Bitcoin and invest in Ethereum
Az egyenletben persze eleg sok az ismeretlen, az ETH-t azert eleg sok mindenre hasznaljak, ha ezek jol futnak, akkor az ETHBTC is emelkedhet.
Nem kovettem reszletesen az esemenyeket, de a SEC-cel legutobb azon ment a vita, egyaltalan decentralizaltnak tekintheto-e majd az ETH a Merge utan. Bar nyilvan ezen eleg majd akkor vitatkozni, ha sikerul a Merge.
Az egetesen nagyon nincs mit vitatni, az ETH deflalodni fog.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #82723 üzenetére
Jelenleg az ETH küldés 0,365$ (ERC20, 11 gwei).
Én használom fizetésre, és semmi negatívuma nincs. Ha van kripto kártyád, akkor fee nélkül vásárolsz vele. Sőt bizonyos feltételek mellett még %-os visszatérítést is kapsz. És bármely más shitcoin-al is fee nélkül vásárolsz. Lehet, hogy ez 2nd layer, de ezzel nem kell foglalkoznom. -
varmi2
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #82718 üzenetére
Erre én is tudok indokot.
Tehát, ha sikeresen megtörténik a merge, akkor azért indulhat meg az eth szekere. Mert akkor minimális lesz az energia igénye, és sok olyan cég, aki eddig azért nem foglalkozott ezzel, mert sokat fogyasztott. Jobban elterjedhet a fizetésben is, hiszen a fiat pénzhet zékpest sokkal kevesebb energia pazarlással fog járni. Jobban alkalmas a fizetésre, mint a btc. Továbbá, a kamatokból keletkező új eth mennyisége, töredéke a kibányászott napi mennyidégnek. Plusz a pos rendszerbe be van építve az égetés is.
Ez csak akkor fog összejönni, ha hibátlan lesz az átállás, és a működés is. -
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Ferdzsoo #81061 üzenetére
Attol meg, hogy lefele megy a hashrate az ASIC-ok aranya nohet a halozaton. Ugyanis amig egy GPU-t le lehet kapcsolni es eladni, vagy at lehet rakni egy masik algora, addig az ASIC nem tud mast csinalni, mint ethash-t turni, tehat pont emiatt az ASIC-ek huzzak a legtovabb egy adott coinon, mert kulonben mehet levelnehezeknek. Erre meg ratesz az is, hogy az ASIC hatasfoka jobb, tehat meg hoz a konyhara, amikor a GPU mar minuszos. Azaz gyakorlatilag az ASIC-os banyaszok gazdasagilag kiszoritjak a GPU-s banyaszokat.
-
-
viharhozo
addikt
válasz
Ferdzsoo #79957 üzenetére
Míg BTC-nél ez már szerintem a legszkeptikusabbak számára is világossá vált hogy nemigen fog megtörténni.
A BTC-t kizarolag a banyaszcegek lobbiereje tartja fenn. Sztem csak ido kerdese, h kiboruljon a bili az elkepeszto enerigafelhasznalas miatt, foleg ugy, h lassan rajta kivul minden atall PoS-re.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ferdzsoo #79722 üzenetére
Még nem hibátlan az új config, sött vmi gebasz van indulásnak jó a régi 80-81MHnak meg kell vele lennie.
C:\TR2512\t-rex.exe -a ethash -o stratum+ssl://eu1.ethermine.org:5555 -u WALLET --intensity 25 --kernel 4 --dag-build-mode 2 --gpu-report-interval 5 --pstate p0 --coin eth
--temperature-limit 70 --temperature-start 45 --devices 0 --pl 70 --mclock 1000 --lock-cclock 1350 --lock-cv 737@koko: a legújabb 25.12
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Ferdzsoo #79093 üzenetére
Most mondjam, hogy ismerek relatív sokat aki így áll hozzá és se kis embernek se zéró üzleti érzékkel rendelkezőnek nem mondanám? Felesleges. Ki fog derülni relatív hamar, hogy lesz-e olcsó VGA, szerintem nem.
#79095cyberwarfare : Erre meg ha nem sértődsz meg nem is reagálok.
#79096aerosmith: Ott a pont szerintem. Tény, hogy nagy a bizonytalansági faktor, de ez nem fogja magával hozni, hogy majd töredékáron szabadulnak a kártyáktól. -
válasz
Ferdzsoo #77612 üzenetére
Nem hát.. én is sokáig win alol bányásztam (anno 5 éve), csak aztán olyan helyre került a bánya ahol nem kicsit van szarránatolva a hálózat, és nem igazán lehetett normálisan elérni kívülről a vasat
innentől kezdve nem volt kedvem Anydesk és társaival foglalkozni..
egyszerűbb volt átállni HiveOS-re, amit meg telefonról, tabletről, kaputelefonról is el lehet érni..Ha kicsit utána olvas az ember vannak már mindenféle jól működő scriptek windows-ra amivel egy csomó szarságot ki lehet ölni a rendszerből, és nagyon jól fog futni..
vagy felrak az ember egy WinServer-t, és akkor még azzal sem kell foglalkozni. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Ferdzsoo #76814 üzenetére
Mert sokat eszik és nem hoz annyit, mint a zcash.
mod:
Azért is szimpi a zcash, mert a jól bevált tárcám támogatja (Exodus) és a Coinbase is támogatja! Nálam az is szempont, hogy egy coin minél kevesebb "állomást" érintve kerüljön fiat formába! És ez is egy ilyen coin. Igen a BTC is.
És ha kibányásszák az összes bitcoint-akkor mi fog történni? Komolyan kérdezem... -
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #74235 üzenetére
Valahogy nem jön ki a matek...
Ha év végén/jövő év elején eladhatod a riget 3m-ért, akkor onnantól még 6 hónapot bányászhatsz. Ez - 10 hónap megtérüléssel számolva - 60%. Tehát: eladod a riget 3m-ért VS bányászol még 1.8m-et, és nálad még a rig. Ha az eladás időpontját előrébb hozod, akkor még jobb lesz a helyzet a bányászással.
Szerintem valami ilyesmi eladási hullám történhetett nyáron is (jön az EIP, év végén vége), aztán eltolták fél évvel a végét. Kaparnám az arcom, ha eladtam volna a riget.
Persze lehet a rig árát coinokra költeni, csak ez van akinek megy, meg van akinek nem. Nekem általában nem, nem érzem, mikor mit kéne vennem, és félre szoktam nyúlni vele. Ehhez teljesen más képességek kellenek, mint a rig jövedelmezőség kiszámításához. -
Danex
addikt
válasz
Ferdzsoo #74235 üzenetére
Igen, 2018ban ugye azért esett le a bevétel, mert az ETH árfolyama bezuhant az addigi csúcs közel 1/10-ed részére, tehát aki tehette és mondjuk ilyen 0.5-1$-ért járatta a gépet, az azért jó eséllyel számolhatott azzal, hogy az addigi csúcsra még visszamegyünk, tehát visszamenőlegesen olyan lesz mint ha 5-10$-t termelt volna.
Most viszont technikai oldalról omlik össze a profit, az, hogy majd a 0.3-0.4$-os bevétel majd 3-4$-os lesz (vagy 6-8$) ahhoz azért már majdnem millió dolláros btc és 35-70ezres ETH kéne. Egy olyan csúcs amit még soha nem láttunk (ellenkezőleg 2018-cal) -
-
Zizi123
senior tag
válasz
Ferdzsoo #73739 üzenetére
Mibol jott ki az 50%?
2 fele banyasz van:
1. Aki soloban 1 kartyaval hobbibol banyaszik, mert egyebkent is volt 1 gamer gepe, es szeretne meg 1 kis penzt keresni.
2. Aki 2db-5000db kartyaval banyaszik.1. Esetben: Amikor vege a banyaszatnak, akkor maximum lecsereli jobb kartyara az eddigi kartyajat, tehat a piacra kerul a regi kartya. Tehat nem csokken a piacon levo kartyak szama.
2. Esetben: Aki 2db-5000db-ig kartyaja van, nyilvan erre neki nincs szuksege, mert csak a banyaszatra vette, maximum 1-et tart meg belole, de nyilvan 1 resze meg annyit sem...Tehat konkretan az osszes kartya a piacon kot ki szerintem, nem csak 50%.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Ferdzsoo #67905 üzenetére
Nem csináltunk még tárcát, haverom jön át ma este és megcsináljuk, ő legalább benne van, eddig mindenki azt mondta ha nem sürgős most a pénz, akkor lehet jobb most bent hagyni, szerintem így is teszek. Nyilván garancia nincs semmire, ezzel tisztában vagyok.
Köszi mindenkinek
-
Kobe
veterán
válasz
Ferdzsoo #66852 üzenetére
Bro, wut? :)
Banyaszat utan nem kell adoznod semmit. - Ez nem igaz a jelenlegi adótörvények szerint
Banyaszat = kicsakanyolod a kriptovalutat. Azutan nem kell semmit adoznod, tovabbra sem.
Az hogy kibanyaszod, es az hogy atvaltod eurora, ket teljesen fuggetlen esemeny, elobbi nem adokoteles (lasd lent miert), az atvaltaskor meg jog szerint is elismert beveteled szarmazik ami adokoteles.
PS: Varga Misi fele belengetett tervezet szerint kriptobol szarmazo bevetel utan kell adozni. Csakhogy a magyar torveny nem fogadja el a kriptovalutat semmilyen legitim formaban mint fizetoeszkoz igy eleg nehezkesen lehetne adozni utana.
Kb olyan lenne mintha a peksegnek a legyartott zsemlek darabszama utan kellene adoznia es nem az eladott zsemlekbol szarmazo jovedelem utan.... -
-
Frozen
addikt
válasz
Ferdzsoo #66231 üzenetére
És szerinted akkor mi lesz a rengeteg gpu ,asic sorsa? Most nem arról az 5-10 db ra gondolok ami 1-2 embernél van. Hanem arra mint ameikor egy egesz szoba vavy hangar van vele tele...
Valamire majd csak lehet hasznalni hiszen kotve hiszem,hogy pl egy hangarban levonyi vga csak ugy kidobnanak a kukaba. A piacra kidobni megint nincs értelme mert,mindenki kirakja es akkor annak ara is centes lesz..
-
-Skylake-
addikt
válasz
Ferdzsoo #65891 üzenetére
Igazabol belekothetnel abba amit mondott es akkor hallhatnank az ellenvelemenyt, hogy miert is jo annyira a BTC higy figyelmen kivul hagyhatoak azok a negativ tulajdonsagai amit veled ellentetben a kollega megemlitett. Az egy kicsit vekony, hogy szerintem nem... En se tartom rossz otletnek pl a blockchaint magat, de ha valasztanom kene en is a BTC-t raknam utolsonak, a fent emlitett es egyeb okok miatt. Engem frankon erdekelne, hogy szerinted ez miert nem igaz, azon tul hogy Te nagyon hiszel benne (aminek az alapja nyilvan a portfoliod).
-
South Velen
addikt
válasz
Ferdzsoo #65888 üzenetére
Közelebb áll a valósághoz, mint a te szektás btc imádatod.
Akkor is igaz, ha pár év múlva lesz egy újabb run, és 100-130k lesz a BTC. Simán benne van, de attól még nem fogja azt jelenteni, hogy technológiailag jó bármire is..
Van pár értelmes coin, de a btc semmirekellő. 100% spekuláció és pszichológia, 0 fundamentum.
-
Danex
addikt
válasz
Ferdzsoo #63958 üzenetére
Miért is? eip után kb várhatóan bebetonozódik a mostani diff mellett 4-4.5$-ra a napi bevétel egy 3070-el. De havi 15%-os diff növekedéssel szerintem lehet számolni egész évre. (az elmúlt 3 hónapban ez inkább 22% volt).
Ez azt jelentené, hogy mostani árfolyamon az év végére ez már 1.2$-ra csökkenne. nem gondolnám, hogy napi 1.2$-ért valaki 3000$ felett fizetne.
Ha pedig az árfolyam emelkedésre játszik valaki erősen akkor inkább cryptot vegyen.
Itt lehet látni, hogy mostani árfolyamon csak 10%-os havi diff change-el is még kb alig 60% jött vissza a kártyának jövő áprilisig -
Dare2Live
félisten
válasz
Ferdzsoo #63404 üzenetére
"Legalább valamennyire képben lennél a témával kapcsolatban...
amit linkeltél az egy POW dominance.
Jó trükk. És ebben nincs is benn rakás shitcoin
Amit írtam korábbi hszemben az tény. Ott van. Nem kell és fogom tovább bizonygatni. A trendet meg ki hogy de 25-50-100-200napos MA alapján szokás nézni. (Persze bármit bele lehet keverni) Ez alapján BTCben megtört a trend/rally. ETHban nem. Ha lemegy napi szinten kb ETH 1955-2020alá akkor fognak törni
Amúgy kinek mi de nekem egy 50-100napos MA nagyon kemény indikátor. -
Attix82
addikt
válasz
Ferdzsoo #63382 üzenetére
De ezzel mit szeretnél bizonyítani? Vagy miért irkálsz be ilyen dolgokat, hogy az ETH rally eddig tartott meg stb. Konkrétan : Dominance: BTC 49.1% ETH 13.8% , nagyon sokat csökkent a BTC dominanciája (kb 15%) az altokhoz képest. ETH meg emelkedett szépen. Felesleges beszólásaidra kb nincs szükség, nem sokat embert érdekelnek ezek a kötekedések. Ne is koptasd itt a billt szerintem ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest