Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Örülök neki, én viszont két random árat írtam, bizonyítva, hogy igenis a GTX 1070-et kb. az RX 470 duplájáért meg lehet venni. Éppen az ipon volt "kéznél". Tudok olcsóbban RX 470-et is és GTX 1070-et is. Még annál is olcsóbban, amit te írtál. De ez nem pissing contest volt.
-
janos666
nagyúr
-
bazsyka
tag
Lesz ma claymore monerora?
-
ff-thomas
aktív tag
többször találkoztam már ezzel az infóval, pl. a blokkméret növelés kapcsán, amivel a tranzakciókat gyorsítanák (kínaiak netkapcsolata elég silány, problémát jelentene nekik a blokkméret sokszorosára történő növelése)
pl:
https://www.cryptocoinsnews.com/chinese-miners-influence-on-the-future-of-bitcoin/
-
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Parano1d
üzenetére
Igazad van, de előtte meg sokat stagnált, akkor nem kerestél volna hónapokon keresztül semmit vele, ha csak ülsz rajta. És akkor éhen halsz
Viccelek..A megtakarítás egy részét érdemes BTC-ben tartani, azzal valszeg nem jár rosszul az ember hosszútávon - annál mindenesetre jobb, mint párna alatt tartani kpban, vagy életbiztosításba, kötvényekbe, bluechip részényekbe, akármibe "fektetni"

Ja, nemtom mennyire követitek a híreket, ezen múltkor megakadt a szemem, micsoda sufni-bánya
https://www.cryptocoinsnews.com/china-oil-bitcoin-mining-theft/ Remélem sok ilyen és ennél jóval nagyobb bányát füstölnek ki, mert sztem aggasztó, h a bitcoin bányák túlnyomó része kínaiak kezében van.. -
Parano1d
aktív tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Nem kereskedésről beszéltem, hanem csak arról, hogy veszel valamennyiért BTC-t, ülsz rajta valameddig, majd eladod, ha felment az árfolyam.
Pl az elmúlt két hónapban kb 30-35%-ot emelkedett a BTC árfolyam, ha 2 rig áráért (1misi kb) vettél volna BTC-t, akkor kerestél volna rajta 300-350 ezer Ft-ot. ennyit nyilván bányagépekkel nem keresel, még akkor sem, ha ingyen árammal bányászol.
Nem vagyok abban a hitben persze, hogy ez így fog maradni a világ végéig, ugyanígy lehetne bukni is rajta, de jelenleg ez a helyzet. Hosszú távon mindenképpen menni fog felfelé az árfolyam, ha nem történik valami hasonló mint 2013 végén. -
Hurkafej
aktív tag
Milyen használt kártyák mennek most a legjobb ár/érték/hozam arányban?
Szeretnék valami használt, olcsó kártyát ami 200H/s körül képes zec bányára. A fogyasztása annyira nem lényeg, tehát nem az rx470 féle kategóriára, hanem a HD 7950 félére gondolok. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
Parano1d
üzenetére
Igen, bár talán ezeknek az élettartama (mármint amíg profitot termel) hosszabb, mint az ASIC-oké. Látva azt, hogy 3-4 éves kártyákkal még lehet profitot termelni, ugyanakkor a legújabb ASIC-okat is legfeljebb ingyen áram mellett érné meg üzemeltetni, az előző generációsok már az áram számlát se hoznák be, nemhogy az árukat, nemhogy profitot..

Én úgy látom a pandaminer spec-et olvasva, hogy tudja azt a hashrate-et, amit a normál kártyákból optimális esetben kihozunk. Btw valahol fórumon olvastam, hogy mobil (notebook-ba szánt) videókártyákból építik, tehát ezek vmi "RX 480M" kártyák, bár ennek a létezéséről meg nem találok hivatalos infót sehol.
Kereskedni, spekulálni egyszerűbb lehet annak, aki ért hozzá. Én a kis kibányászott coinjaimmal eddig szinte mindig mellényúltam, ha próbáltam átváltani-adni-venni, úgyhogy a kereskedést nem erőltetem, nem vagyok jó ebben. Üzletépítés és pm az én asztalom. A GPU bányászatot kiszámíthatóbbnak tartom ebben a kiszámíthatatlan bitcoin/altcoin világban
Csak nagyban kell gondolkodni és ügyesen kell összerakni. A kis otthoni rigek tesztelésre, optimalizálásra, tapasztalatgyűjtésre jók, de abból senki nem fog megélni - kivéve a Székely Vegánt, de ahhoz a minimalista életmód is szükségeltetik. -
ff-thomas
aktív tag
-
Parano1d
aktív tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Pandaminer nem jó befektetés, ha engem kérdezel. Csökkentett órajelen mennek a GPU-k, nem termel annyit, mint egy 480-as.
A másik dolog, hogy egy használt videokártyát még el lehet adni, de ezt? Ugyanez a baj az összes ASIC-al. Ha lejár az ideje, akkor kuka.
Mostanában a legjobb befektetés az, ha egyszerűen BTC-t veszel, és kész. Hagyod felmenni az árfolyamot, és eladod. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Majd ha túl leszek a 100. rig építésén, akkor szólok és meghívlak egy üzemlátogatásra
Egyelőre a finanszírozási oldallal vannak problémák, hogy egyáltalán neki lehessen állni.
De ezek az EU-s pályázatok kezdenek feléledni és senki nem fogja megkérdezni, hogy pontosan mire vannak használva a masinák. Számítási kapacitás, bérbe kell adni a gépeket, cloud mining contract, stb.Gondold csak el, 50%-át fedezi a gépek árának a vissza nem térítendő támogatás, már csak felébe kerültek a gépek, azaz fele idő alatt térül meg. Lehet, hogy 1-2 rig nem sokat hoz, de 100 db? Főleg, ha előre lekötik a bérlők a hashrate-et, amivel a kockázatod is nullára csökken. Ezzel már érdemes foglalkozni, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Htibimor
üzenetére
7 GTX 1070
de valszeg nem éri meg, inkább 7 GTX 1060. De nem látok az nvidia bányászat mögött kellő támogatást, sem elég tapasztalatot. Az 1060-nak is van annyi verziója, mint a fene.. Zcash esetében a mem mérete nem releváns, de ETH/ETC és XMR esetén már igen. Szóval 1060-ból sem lehet a legolcsóbbat megvenni.Itt van ez a Pandaminer csoda, amiről a Vegán is hadovált. Elgondolkodtató, 8 db RX480, kulcsrakészen, kompakt méretben és ha jól gondolom, jóval alacsonyabb hőtermeléssel, 2260USD. Persze ez nem olyan, mint a sima open air rig, hogy ki-be pakolod a kártyákat, ha épp le akarod cserélni. És a gari is egy jó dilemma. Semmi sem tökéletes
De tetszik, rendelek egyet, belenézek és kitalálom, hogyan és mennyiért lehetne legyártatni Kínában, már elkezdtem az Alibabán felvenni a kapcsolatot gyártókkal.Egyik chipgyártón röhögtem, tipikusan ez a hozzállás egyébként: tőlük ASIC-ra kértem ajánlatot, válaszoltak, hogy kellenének a pontos paraméterek, tervek, stb., de ha nem tudok ilyeneket küldeni, az sem gond, szereznek egy S9-et és lemásolják
Csak az a baj, hogy 500 db alatt nem nagyon akarnak szóba állni.Visszatérve a GPU miningra, a MintMinert elég egyszerű másolni, persze olcsóbb egy "open air" rig, de majd meglátjuk nyáron, hogy mennyire hatékony a szellőztetés végett egy ilyen házba zárni, mint polcra építeni (nálam több rig is üzemel a garázsban, már decemberben kikerekedett a szemem a benti hőmérőt látva és a kártyákat hallva, amikor 10-12 fok volt kint). Csak ez a Rosewill ház nekünk elég drága.. 32 rugóért adják ÉS 35-ért szállítják az usából (a vám elvileg benne van, az áfa még nincs).., EU-ban nem elérhető és hasonlóan erre a célra alkalmas házat nem találtam, de ami elérhető egyéb rack ház itthon (chieftec, chenbro, supermicro, codegen, mittomén), azok sem jönnek ki olcsóbbra.
1 szó, mint 100: open air rig, 6 db RX 470 4GB kártyával.
-
Htibimor
senior tag
Kinek van tapasztalata GTX 1070-es kártyával? Monero esetleg Zcash terén? Nem tudom, hogy 6 RX 470 vagy 3 GTX 1070.
-
LLam
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Kezdem belátni, hogy westlake nem beszélt oly nagy bolondságot.. mint azt írtam nekem a minerek alapján 8400+ h/s a teljesítményem. A saját poolomon csak pár másodpercre látok ilyen számokat, jellemzően kevesebb 7.5-7.9 kh/s értékeket mutat. A 2,5% kléjmór feet levonva is 8.2 khs kellene legyen STABILAN, de nincs.
-
-
mepet
addikt
wow, mindeközben:

Kraken launches Monero tradingÉs már live is!
-
mepet
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
LLam poolja / getting started
-
olle
senior tag
Sziasztok.
Help.
[link] itt bányásztam egy kis XMR-t.Address: 47sghzufGhJJDQEbScMCwVBimTuq6L5JiRixD8VeGbpjCTA12noXmi4ZyBZLc99e66NtnKff34fHsGRoyZk3ES1s1V4QVcB
Pending Balance: 0.037971265790 XMR
Total Paid: 18.000000000000 XMR
Last Share Submitted: less than a minute ago
Hash Rate: 154.00 H/sec
Total Hashes Submitted: 11862112118Nem igazán tudom a total paid részt értelmezni. Én nem kaptam innen 18 xmr-t.

-
Htibimor
senior tag
BUÉK!
Sziasztok!
Zcash bányászatra adnám a fejem. 6 RX 470 vagy 3 GTX 1070 lenne a jobb megoldás? És egyébként mit érdemes ma bányászni?
-
LLam
senior tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
ha tudsz élni úgy, hogy nem közvetlenül váltóra bányászol akkor itt az én pool-om: https://monero.hunpool.eu
Igen tudom, kicsi, még blokkot sem talált, bla bla bla
(és még a 0% fee sem lesz örökre
) -
ff-thomas
aktív tag
Monero bányászás esetén miket kell állítani a hashrate maximalizálás érdekében? Itt is számít a memory timing az ETH-hoz hasonlóan?
-
ff-thomas
aktív tag
BÚÉK!
Nekem nem sikerül a dwarfpool-ra kapcsolódnom XMR bányászás céljából.. próbáltam a francia szolgáltatót is, oda sem, a többi kis pool-t nem néztem. Ma rápróbálok újra, hátha csak elgépeltem vmit vagy nem figyeltem oda az instrukcióknál. Minden esetre stabilan 1 hete már a monero jövedelmezőbb, mint a zcash, úgyhogy átállnék.. vagy legalább is a rig-ek egy részét átállítanám.
Gondoltam, h megvárom a cryptonote májnör frissítését, de még pár nap biztosan.. közben meg egyre nagyobb a szakadék a profitot illetően.
Ti hol bányásztok monerot?
-
olle
senior tag
Sziasztok. Boldog új évet.

Dwarfpoolon az XMR mennyinél fizet ki?

-
Parano1d
aktív tag
Úgy tűnik, csak az oldal volt behalva, most már megy a cucc.
-
Parano1d
aktív tag
válasz
neil_mullen
üzenetére
Nem tudom, de átmentem flypoolra, biztos ami biztos.
-
Parano1d
aktív tag
Dwarfpoolon bányászik valaki ZEC-et?
Egész délután be van fagyva a pool. A gép nyomatja a shareeket, Hashratet is irja az oldal, de egy blokkot már 8 órája számolunk, és újakat nem is kap a pool. Természetesen fizetés sincs. -
Elbandi
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
ugye az megvan hogy a nicehashnal nincs autovaltas meg ilyenek, hanem a btcben fizetett berbanyaszasbol kapsz valamennyi reszesedest? = valakinek banyaszol ZEC/ZLC-t, amiert cserebe btct kapsz.
-
-
westlake
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Az EQM miner (NiceHash) ~15%-kal többet tud, de szándékosan nem lehet konfolni, így csak a NiceHash Miner-rel működik (auto ZEC -> BTC).
Eléggé ráfeküdtek a CUDA témára is. Jobban megéri már GTX 1070-et venni, mint RX 470-et. Körülbelül duplaannyiba kerül, de duplaannyit is tud (sol), és ugyanannyi a fogyasztása (~150W). Arról nem is beszélve, hogy két kártya helyett csak eggyel kell kalkulálni a rig-ben. Ha szigorúan a ZEC bányászatnál maradunk, akkor jelenleg nem az AMD-nek áll a zászló.
Egyébként egy TITAN X (Maxwell) alapon 320 sol-t tud.
-
deadwing
addikt
Nekem viszont újságom van az EWBF minerrel. A legújabb verzióját néztem csak, 980 Ti-vel brutális amit csinál. Egyenként 340-et hoz, és 2 kártyával a fogyasztás kevesebb 100W-al mint 2 390-nél.
Szóval jobb mint a claymore...
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
ollé! bár sztem nem foglalkozok most ezzel, stabilan futnak a bányarémek.
meg a kléjmór fórumán többen panaszkodnak, h csökkent a hashrate. persze nem mérvadó, h pampognak, mert nem tudjuk, mi van a háttérben. 1-2 napja épp panaszkodott valaki a miner-re a hibás share-ek miatt, aztán csatolta a screenshot-ot...: 90C feletti GPU hőfokok 100% fan speed mellett. vannak nagy varázslók

-
westlake
félisten
Karácsonyi kléjmór májner (9.3).
- improved stability and compatibility with various drivers.
- slightly improved mining speed for some cards (1-2%). About 340H/s on stock 390X.
- fixed issue in Linux version with GPU SEGFAULT and high CPU load.
- added support for round robin DNS.
- some bug fixes and minor improvements. -
Elbandi
aktív tag
-
mepet
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Szerintem pont, hogy jó árban van. Sajnos alin csak a dr-2 minert árulják, ami csak 450MH, nem 600. Na az tényleg drága. Persze a Baikal-ok még drágábbak...
Nincs bizalmam eddig bennük egyelőre, kínaiak. Vagy benyelnék a lóvét, vagy nem... Érdekes ugye az a weboldal, azt írják minden AS-IS, semmilyen gari sincs semmire. -
Mesterlovesz
aktív tag
Én előbb vennék az aliexpressről mint az ilyen humbug oldalaknál! De ha gondolod, próbáld ki a 0,1 btc-s cuccal, ha elküldik akkor menj rá a 0,78-asra, nincs is más már náluk.
De azért előtte nézd meg, hogy mennyit tudsz bányászni egy ilyen x11 bányásszal, mert jól hangzik, de elég kevés ilyen érme van, no és a hashrate is kevésnek tűnik az árához képest. -
mepet
addikt
Vásárolt már valaki asicot a pinidea-nál?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
AnonyX
üzenetére
Helló, a waves-et már rég el kellett volna adnod, volt már magasabban is mint ahogy vetted. Az nem volt soha egy hosszú távú projekt.
A Gulden meg valóban beesett a 15ezer satoshihoz képest, de ne felejtsd el, hogy 400-ról indult, szóval még most is 5-7szeres áron adják. Egyébként most indult felfelé, annak ellenére, hogy a Bitcoin is emelkedik. Amennyiben nem bízol benne, szerintem január február környékén még lesz emelkedés, akkor add el. -
AnonyX
tag
Sziasztok! Mit tudtok a Guldenről és a Wavesről? Befektettem mindkettőbe még október elején. Erre azóta kb az értékük beesett már több mint negyedére...Van esetleg még esély hogy emelkedni fognak?
-
Mesterlovesz
aktív tag
EZ EGY ÚJ ÉRME, elég sok BTC-t gyűjtött, én is vettem egy keveset.
-
rolko
őstag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Ajánlott beszerezni egy smart konnektort, ilyenkor nagyon jól jön. 10k körül már lehet kapni.
Nekem be van állítva az RB2011 routerem ha nem ping a kliens küld emailt leállásról/indulásról. Mivel több RB is van a hálóban így tudok mérni feszt is ha netán merül a szünetmentes
VPN-en keresztül meg rögtön elérem a smart konnektort. -
Hurkafej
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na jó, nem, csakis EVGA. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Viccelek..

De ezek az EU-s pályázatok kezdenek feléledni és senki nem fogja megkérdezni, hogy pontosan mire vannak használva a masinák. Számítási kapacitás, bérbe kell adni a gépeket, cloud mining contract, stb.