Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
LLam
senior tag
Nekifutottam párszor a saját zec pool összetákolásának, de beletört a bicskám. Cirka 4-5%-kal kevesebb a hashrate flypool-on, mint amit a minerek mutatnak. (A 2.5%-os claymorefee-t levéve!) Ez jóval magasabb mint a hirdetett 1%-os pool fee

-
ff-thomas
aktív tag
Ha valakit érdekel és az angollal nincs problémája, akkor Zcash kapcsán olvassa el Jelko friss postját itt: https://www.cryptocompare.com/coins/zec/overview
-
ff-thomas
aktív tag
Mondjuk a flypool luck-ja elég f*s volt az elmúlt 24 órában, 77%: http://zcash.flypool.org/stats
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
hommeros
üzenetére
Tegnap nekem is a vártnál kevesebbet termeltek a rig-ek.. (szintén flypool)
Dehát nőtt a nethash és csökkent a coin ára, ennyi.
Most az Ethash még a sz*r ETH árfolyam mellett is jobban hoz, mint a ZEC. Tegnap előtt 39MH körül volt a ZCash-nél a network hashrate, ma 56MH-t ír.
-
atideath
tag
Nincs valakinek elfekvőben, vagy tartalékban 6db Riser-e addig még nekem megjönnek a sajátjaim?

-
ff-thomas
aktív tag
-
hommeros
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Én a Dwarfpool-t próbáltam ki, de az nekem sokkal kevesebbet bányászott, mint a flypool 1 óra alatt.
Dwarfpoolnál a kapott share egyezett azzal, amit a statjuk mutatott. Flypoolnál nincs egyezés. Én sem értem teljesen. Több share-t kapok flypoolon a kliens szerint, mint amit elszámolnak.
-
ff-thomas
aktív tag
Ezt magyarázza el nekem valaki:
https://www2.coinmine.pl/ -> total hashrate (ZEC) -> 5,8MH/s (vagy MS/s, mind1)
http://zcash.flypool.org/ -> total hasrate -> 17,3MH/s
A https://explorer.zcha.in/statistics/miners szerint viszont majd' 2szer annyi blokkot bányászott ki a coinmine.pl, mint a flypool. Ez miért van? Mivel nem látok hashrate történetet a pool-okon, ezért csak találgatni tudok: korábban sokkal nagyobb volt a coinmine.pl és átmentek a flypool-ra, meg átmentek más algo-ra?
-
atideath
tag
Én is afelé hajlok. Csak azt áruld el mert nem bírtam felfogni épp ésszel hogy a kettő között az árán kívül mi a különbség:
11256-02-20
11256-07-20Valahogy nem látok különbséget, és nem szeretnék szar venni.

-
atideath
tag
Emberek mostmár tényleg csak egy kérdésem maradt. MSI vagy Sapphire RX470 8Gb? Annyira nem bírom eldönteni lehet a végén fele-fele lesz belőle.

-
Parano1d
aktív tag
Hát gyerekek, most a héten szeretnék egy riget építeni, de elnézve az árfolyamok alakulását, kezdek elbizonytalanodni.
Szerintetek elindulnak felfelé az árak? -
ff-thomas
aktív tag
válasz
Elbandi
üzenetére
pont hogy jó a fordított ennél a háznál. nézd meg, hogy merről merre áramlik a levegő. írja is, hogy "air intake" - "air exhaust"
persze a táp előre fog nyomni valamennyi meleget, hacsak nem fordítod meg a tápban a ventit. de nem ez a lényeg.. a kártyák úgy állnak, hogy hátra tolják a forró levegőt és a ház végében lévő ventik szívják kifelé
-
mepet
addikt
válasz
atideath
üzenetére
Én nagyon hasonló, 1000W-os "Gold" LEPA tápot használok egy 6db 470-es righez.
Ránézésre Enermax minőségű cucc, a ventije halkabb, mint egy hasonló XFX-é és egy EVGA-é. Egyetlen negatívumot tudok felhozni, a PCIE tápkábelek "elágazódóak" és csak egy VGA-nyi helyet tudsz hagyni a VGA-k között. Mondjuk nálam ez sem gond.
3 hete megy gond nélkül. Nem most fogsz először csalódni német márkában!
-
ff-thomas
aktív tag
EVGA 1300, Enermax MAXREVO 1600 (Platimax 1350, bár ez most elég drága), esetleg Thermaltake 1200, ezek mind jobb áron vannak és itthon elérhetőek. Külföldi cucc esetében ne felejtsd el - ha már a garit emlegettük többször - hogy a garanciális javítást/cserét érvényesíttetni mennyivel macerásabb és költségesebb ilyenkor.
Egyébként döbbenetes, hogy első ránézésre és tapintásra az EVGA és az Enermax között is mekkora minőségbeli különbséget érezni (én a héten vettem előszőr EVGA-t, mert nem jutottam hozzá a MAXREVO 1600W-oshoz és kivételesen tök jó áron volt ez az 1300-as), nade beneveztem 1 ilyen Thermaltake-re is kényszerből.. attyaűristen.. hát ez már majdnem olyan élmény, mint régen a Vargáné tápja vs Chieftec volt (és Thermaltake a Vargáné jelen esetben.. borzalom..).
-
olle
senior tag
Én ezt néztem ki.

-
westlake
félisten
válasz
atideath
üzenetére
Erre az tudna válaszolni, aki próbált már 1000W-os táppal hat darab Polaris-t hajtani. Ha átlag 130W-tal számolunk, akkor még éppen jó lehet. Marad 220W az egyéb elemeknek. Ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes lehet 1200W-os modellt venni, mivel az equihash nem hajtja ki rendesen a VGA-kat.
-
atideath
tag
Ehhez a táphoz mit szóltak? Lepa 1000W
6db RX 470-es karit szerintetek elbír? Vagy nézzek nagyobbat?
-
westlake
félisten
válasz
Parano1d
üzenetére
Mármint garancia mire? A tápra, vagy arra, hogy nem teszi tönkre a rákötött fogyasztókat? A tápra valóban nincs, de ha darabja beszerezhető 10k-ért, akkor én például el tudom azt fogadni, hogy (mondjuk) 26 hónap múlva nem cserélik ki nekem ingyen. Ahhoz pedig sok sikert kívánok bárkinek is, hogy a táp gyártóján próbálja leverni bármelyik fogyasztó meghibásodását.
Egyébként jobb helyen eleve nem a tába épített túlfeszültség védelemre hagyatkoznak, hanem minőségi hosszabbítókat, vagy elosztókat iktatnak be. Mindamellett honnan tudod, hogy egy ilyen HP tápegységben nincs ugyanolyan jó minőségű védelem, mint egy 80k-s tápegységben?
Az 50$-os ár senkit nem kellene, hogy megtévesszem. Újonnan ez a táp is körülbelül 50k + ÁFA. Annak pedig teljesen érthető oka van, hogy miért lehet hozzájutni 50$-ért egy használt darabhoz. Pontosan azért, mert "tele" van vele az internet. -
Parano1d
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
További negatívumok, hogy nem nagyon van rájuk garancia sem, és lehet, hogy tartós használatra vannak tervezve, de pl egy erős vihar okozta áramingadozásnál sem vagyok biztos, hogy megvédi a gépet.
A zaj amúgy igazából nem hátrány, mert egy bányászgép alapból sem szokott túl csendes lenni. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Igaz.. de azért tákolás és tákolás közt is van különbség, vannak fokozatai a tákolásnak, kókányolásnak, vagy ki hogy ejti.. - legalábbis én érzem

Amúgy tudja valaki, hogy ezt milyen házba építik? Keresgéltem 4U IPC házakat, de nem találtam ezt: http://mintmining.com/mining-equipment
(azt látom, hogy a fogantyúkat és a bekapcs részt áthelyezte az elejéről a hátuljára, ennyi, de ettől függetlenül nem találom, milyen ház az alapja)
-
janos666
nagyúr
válasz
ff-thomas
üzenetére
Azt sem árt elfelejteni, hogy az egész GPU bányászat tákolás. Ha megkérdeznél egy "szakembert", akkor szerintem olyasmi javaslatokat kapnál, hogy vegyél egy csúcskat. X99 deszkát (a kötelező min. 6 magos CPU-val) és tegyél azokba maximum 4-4 VGA-t (bele a slot-okba), persze egy korrekt gépházba építve, és "nyilván" nem Radeon vagy Geforce, hanem FirePro vagy Quadro legyen, és korrektül légkondicionált szerverterembe dobd be a vasat... végül pedig eljutsz oda, hogy még 2013-ban és adóelkerüléssel sem tudtál volna nem bukni a dolgon, ma pedig inkább lapátolhatnád ki a pénzt az ablakon.

-
westlake
félisten
Tudom, hogy meg lehet venni. ~9.000 forintért vedd meg te.

Annyira tudok én is forrasztani, hogy vezetékeket forrasszak egy ponthoz. És egy ellenállást sem sokkal nehezebb a "helyére" rakni. Ha valaki ezeket nem tudja/meri megcsinálni, akkor vegyen kész terméket.
Egyetlen negatívuma van azoknak a szerver tápoknak. Senki nem marad meg mellettük, ha az a "kis" ventilátor igazán beindul.
-
ff-thomas
aktív tag
Az én személyes véleményem (a tőle vásárolt riser-ek és a mellé nyújtott támogatás alapján) az, hogy tákolmány minden, amivel Zolaman bizniszel.
Bocs, de én semmit nem vennék tőle.
Akkor inkább ebay, vagy ha a gari fontos és a könnyű-gyors elérhetőség, akkor interbolt.eu -tól kell tápot venni, és a Rolko kolléga által linkelt panelt hozzá.
Lehet, hogy a negatív tapasztalat miatt kissé részrehajló vagyok Zolamannal kapcs.ban, ezt is kéretik figyelembe venni.
-
micsu
tag
És ZolaMan szerver tápjairól mit gondoltok?
-
westlake
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Sőt, lehet rendelek is néhányat. Persze nem az előre "gyártott" verziót, hanem a gyári HP tápegységet. 6/8 pines kábelek kellenek, meg egy kis forrasztás és kész is a rig táp. Igaz, hogy használt, de már 10.000 forintért beszerezhető darabja. Nem is értem, minek vettem 60k-s tápegységet.

-
westlake
félisten
válasz
haxiboy
üzenetére
Nincs ebben semmi különleges. Kipróbált dolog, nem átverés.
A kép mondjuk elég csalóka, mivel a hat kártyából csak hármat működtet a hirdetett táp. 6 pines 470-esből akár 8 darabot is táplál, viszont 8 pines kártyából már csak 4-et lehet vele működtetni. Jól látható, hogy a panelen 8 darab 6 pines csatlakozó van. -
olle
senior tag
Hátha valakit érdekel.

-
atideath
tag
válasz
Parano1d
üzenetére
Igen tudom, viszont az én esetemben pár ezer Ft a különbség így maradok a 8Gb változatnál amit esetleg későbbi értékesítés miatt talán jobb áron tudok eladni. Egyébként tény hogy elég lenne a 4Gb-s változat is, de a múltamból tanulva (mikor számtech boltban voltam eladó és szervizes) mindig úgy keresték az emberek a VGA-t hogy egy 1Gb-os videókártyát szeretnének. Az se érdekelte őket milyen típus. Ilyen laikusok meg mindig lesznek.

-
atideath
tag
Köszönöm az infókat. Ezek alapján szerintem egy Sapphire RX470 8GB Nitro+ kártya lesz. Gondolom ezzel annyira nem tudok mellélőni.
Vagy tévedek? 
-
Parano1d
aktív tag
Tegnap haver gépén kipróbáltam a Zec bányászást egy Radeon 7770/1Gb-os kártyán, kb 50H/s tudott. Kicsit nyekergett a claymore, hogy kevés a videomemória, és az intensiti alapértelmezetten 0 lehet csak, de nem tűnik úgy, hogy nagyon visszafogná a kártyát. 3-4 Gb sztem évekig elég lesz még hozzá.
-
LLam
senior tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
szűkebb aspektusa az értékállóságnak, de ha a bányászásnál maradunk akkor:
"The DAG started at 1 GB at the time of the Frontier launch, and increases by approximately 0.73x per year. That puts the current size at roughly 1.35 GB as of mid-January 2016 (feel free to comment with an exact link if anyone has one).
Following the same crude approximation:
The 2GB limit will be hit around mid-December 2016
The 3GB limit will be hit around mid-April 2018
The 4GB limit will be hit around mid-September 2019" idézet innen.Ez az ETH-re vonatkozik, ZEC meg még érzéketlenebb a memóriára.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Engem azért az árkülönbség és a hashrate-ben nyújtott nem számottevő különbség (azaz a kettőt együtt nézve a megtérülés ideje) meggyőzött ill. a bányához szükséges darabszám pedig egyértelművé tette, hogy a 470 4GB-t kell választani

A te megközelítésedet is alkalmaztam, vettem én is az elején az egyik rig-be 480 8GB-ket hasonló indíttatásból. Majd az idő eldönti, h helyesen döntöttem-e a 470-esekkel kapcs.ban.
-
westlake
félisten
válasz
neil_mullen
üzenetére
-
janos666
nagyúr
válasz
ff-thomas
üzenetére
Pont így gondolkoztam én is a hűtés kapcsán, csak nehezebben hódoltam be a 4Gb-os RX470-nek a 8Gb-os RX480 ellenében (az 1+ éves távlatra szóló újraértékesíthetőségi spekulációk miatt, mert már ma etetik a népet, hogy az Angry Birds flashjátékhoz is 8Gb RAM kell a 8 éves 1440x720-as LCD mellé is,
"ezeket pedig még nem úgy gyártották, hogy tudják a 8Gb-ot"
).
De annak örülök, hogy végül mégsem raktam össze egy GTX1060-as gépet is. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath
üzenetére
én megmondom az őszinte valót, a Sapphire "referencia" 470 4GB OC kártyákat favorizálom a bányászat esetén és mielőtt a hűtése miatt szólna valaki, jelzem, hogy pont a hűtése az egyik oka ami miatt ezeket használom (hátrafelé távozik a hő, nem össze-vissza tolja a levegőt mindenfelé, mint az aftermarket kártyák)
teljesítményben ua. (nincs kézzel fogható különbség a többi kártyához képest), ez a legolcsóbb a 470esek közül (49+áfa, akár kiskerben is: ipon.hu), bios pedig ugyanúgy módosítható szükség esetén, mint a többinél.
-
atideath
tag
Van most valami gyártó esetleg amit érdemes nézni RX470-es kártya esetében? Mire érdemes odafigyelni? Nem tudom érdemes-e vele foglalkozni hogy GAMING, Nitro+, STRIX a kártya. PCX kínálatában válogatok éppen.
-
Dexar007
veterán
Mikor lesz már pumpa?

-
bazsyka
tag
Valakinek van ebből a riserből,mennyire megbízható?
Most vettem egyet belőle! -
neil_mullen
aktív tag
Nektek a nicehas működik rendesen? Nekem vagy megáll a benchmarknál, vagy ujraindul... Mi lehet a probléma?
rx 470
nicehasminer 1.7.3.8
crimson 16.11.4
win 10
-
deadwing
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Én az elejének is nekifutottam kb 3-szor, mire felfogtam így 15 óra munka után

(#21530) atideath: kb 1hash/W. Mint a 390-nél. 7950=280, 7970=280X.Többet zabálnak mint a 470, de fele annyiba kerülnek, viszont gari nélkül. Most télen engem nem zavar, hogy fűtenek mint a barom... -15 ezer lejön a fűtés számlából
Persze, nyilván nem gazdaságos 35-38 Ft/kWh áron fűteni, de én mégis 280X-et vettem, meg 390-et. Aki több pénz akar beletolni az 470-et vásárol. -
ff-thomas
aktív tag
ki volt ma az IPON-ban 13-14 óra között? 1 db H81 BTC Pro lapot vitt. tán innen valaki?

-
atideath
tag
Hali. Érdemes még foglalkozni a 280x-es kártyákkal mostani vásárlás esetén? Vagy már csak RX 470 és 480? Még ami esetleg szóba jöhet 7950, 7970. Ezekről a kártyákról nem találtam fogyasztási adatot. Esetleg valaki tud ebben tanácsot adni? Most szeretnék venni kártyát.
-
janos666
nagyúr
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Mihez képest? Ha pl. Abu posztjára pályáznék, akkor szerintem pont, hogy több érzelem kéne bele. Sőt, vennem kéne pár kiló hopiuom-ot az altcoin befektetőktől, és szívhatnám reggeltől estig, míg vörösen füstöl a fülem az AMD hírek írása közben.

-
janos666
nagyúr
válasz
deadwing
üzenetére
Ha szétszednék két külön kapcsolóra a hagyományos CrossFire-t és azt, hogy hány darab GPU-t mutasson és adjon át a driver a DX12 programoknak (most egybe van kötve a kettő, tehát a CrossFire-be vont GPU-kat kapják meg a DX12-es programok is, amik nem használják magát a CrossFire-t), akkor utóbbinál elvileg csak annyi lenne a követelmény, hogy mindkettő legyen DX12 kompatibilis (és azon túl akár nVidia+AMD is lehetne). Persze ilyenkor csak annyi változik, hogy a DX12-es programon múlik minden a driver helyett, és nyilván senki sem szereti a plusz munkát, szóval az is csoda, ha bármiféle multi-GPU támogatás van most egy DX12-es programban (amiből eleve nincs sok összesen se).
De szerintem még az se kizárt, hogy a CrossFire működjön bármelyik olyan két Radeon közt, ami ugyan azt a PCI-E busz DMA-t használja (a régi külső CF-híd helyett), de nem tudom ezt folyton variálgatják, vagy ugyan azt viszik 290X óta (vagy hogy ettől függetlenül van-e valami önkényes limitáció is a driver-ben, nehogy túl egyszerű legyen, mert igazából utálom a multiGPU-t
). -
olle
senior tag
Napot.
Egy RX 470 et vegyíthetnék a 390 esel egy lapban? Nem csak mining hanem játék is.
-
ff-thomas
aktív tag
hejj, micsoda egzotikum, lehet rendelek is egyet kipróbálni, a tápok úgyis elbírnának még néhány kártyával többet..
mondjuk valszeg vagy a WIN10, vagy inkább az alaplap (chipset/bios?) korlátaiba ütköznék 7 kártya felett.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Folyamatosan a kibányászott coin 20%-a az alapítóké volt eddig is, ezután is. És most hirtelen nem tudom, de években, vagy kibányászott blokkok számában adták meg, hogy meddig tart ez a rendszer, utána a teljes jutalom a minereké.
-
bazsyka
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
12,5-nél vonodik mert még nem értük el a 12,5-et
Ha most vonódna akkor cska 7,5 lenne -
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Valójában 10 ZEC lesz a miners reward, mert 2,5 ZEC a founders reward.
-
-
deadwing
addikt
No, panic sell vagy sem?

Mélyponton a ZEC
-
CocooN-z
őstag
Van egy még nem használt ETHOS- SSD-m, de gondolkodom hogy elpasszoljam. Mennyivel tud többet adni mint pl. egy Claymore Miner? Használ bárki ilyet?
-
westlake
félisten
Nincs is rá szükség, mivel verified account-tal nincs is ilyen limit. Ma biztos, hogy elküldöm nekik a szükséges másolatokat. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy melyik országban mennyi pénzt költök el rajtuk keresztül. Nem az ő felelősségük, nem is foglalkoznak vele. Itthon meg ha bárki eljutna oldáig, hogy figyelje a kifizetéseimet, csak egy külföldi kártyát talál majd. De eleve hogy kerülnék képbe, nem? Csak egy vásárló vagyok a (sok) millióból.

-
micsu
tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
nem fog nagyon fájni, ha 2500 euro elköltése után új kártyát kell kérni 15 euroért
(0.6%)
persze amennyiben havonta 2500 eurot termel a bányád, akkor valóban macerás havonta új kártyát kérni
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
No, megnéztem ezt a cryptopay-t. A foreign transaction fee-t nem értem, az Uquid-nál ilyet nem láttam, lehet csak én nem néztem eléggé. Valamint ha nem igazolod magad, akkor csak 2500 euróig tudsz költeni róla. Namost már csak az a kérdés, hogyha igazolod magad, akkor vajon elveszik az anonimitásod?? Vajon akkor névtelen marad a kártya, vagy a neved is látszik minden tranzakciónál?
-
mepet
addikt
(#21496) ff-thomas: akkor passz, nálam egy kis varia után jó lett
(#21500) micsu: ezt én sem értem. A kérdés az, hogy a "Foreign transaction fee", az a pénznemhez képest foreign, vagy azért foreign, mert nem a megjelölt országban van használva? Attól félek, hogy az első eset áll fenn, és a cryptopay is ugyanúgy viszi azt a 3%-ot. De majd westlake kiokosít minket.

-
ff-thomas
aktív tag
ááá.. flypool szivat. most nézem, hogy néhány rig-nél kb 2 órája csak kapom a "job"-okat a pool-tól, "share found"-okat dobálja is a claymore, de "share accepted" üzenet nincs. claymore restart elég volt neki.
nálatok is történt hasonló ma délelőtt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Sci-fi
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos autók - motorok
- Társasjáték topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple magyar 3 év garancia
- új aktiválatlan Apple Watch SE 3 GPS 40mm éjfekete alumíniumtok Apple 1 év garancia
- Dell Precision 7710 i7-6920HQ, 16GB DDR4, Quadro M4000 4GB, 250GB SSD
- Gyors Creality Ender 3 V3 KE +kamera +fúvóka +Hyper-PLA
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

El kell zárni egy külön helységbe és nem őrjít meg ahogy sikít