Hirdetés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Google Pixel topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Iginotus
addikt
válasz
Elbandi #51167 üzenetére
Nem tudom. Én 400-500 euros tételeket utaltam már 5-ször eddig. Nem volt sosem gond. Igaz nekem Revoluton is meg van adva a kutya f@sza is. Jogsi bankkivonat és még személy is. Nem volt még ilyen zárolással gondom, pedig tényleg sokan panaszkodnak. De mondjuk én nem trükközök lakcim változtatással meg transferwise os feltöltésekkel stb-vel sem.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Elbandi #50758 üzenetére
Én azért nem vennék rá mérget, hogy érvényesíteni tudnád a garanciát, tehát mielőtt ilyen terméket veszel (vagy bárki vesz), ezt alaposan körül kell járni.
Én jövő héten megyek a CHS-hez, megkérdezem, hogy hogy is van ez pontosan és beszámolok róla.
De talán még külön nyilatkozatot is íratnak alá, hogy ezt a gari időt elfogadod.. valami ilyesmi rémlik még a P106-100-as első kifejezetten bányászatra szánt kártyák kapcsán, de az sem ma volt - épp most adom el őket, 2 évesek, hibátlanul bírták, és pontosan olyan összetevőkből épülnek fel, mint a normál kártyák (minőség szempontjából legalábbis), tehát elvileg nem fognak hamarabb elfáradni.
Van több olyan RX470-esem, ami 1 hónap híján pontosan 3 éve !!!! folyamatosan, 0-24 bányászik és még a ventijét sem kellett cserélni. (nyilván fontos, hogy pormentes helyen legyen és ne 90C fokon járassa valaki, no meg a mókuskerekes referencia hűtő az, amit tovább lehet gond nélkül üzemeltetni akár magasabb fordulaton is, mint a normál ventiket).
-
Gtaati
őstag
válasz
Elbandi #50646 üzenetére
Helló!
Nekem elsősorban az euró tálca miatt lenne lényeges és a bankközi árfolyam miatt..., de köszönöm! Azt hogy a Coinbase mit ad ki az ügyfelekről és, hogy ezt melyik országnak teszi meg és hogy, azt én nem igazán tudom, ami biztos, hogy Magyarországon élünk és ezért az itteni törvényeket az adózásra is tekintettel be kell tartani és ez mindenkinek a saját felelőssége.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Elbandi #29295 üzenetére
@Elbandi: én már korábban felvetettem, hogy aki kedvet érez hozzá, válasszon egy részt a topik leírásból és írja át, aktualizálja, stb. és utána megbeszéljük itt a közösben és lecseréljük.
Én szakítok rá időt és nekiállok az összefoglalót átírni a legjobb tudásom szerint. Szólok, amint végzek vele (talán holnap jut rá időm/energiám) és átbeszéljük, hogy mit kell javítani, mivel kellene kiegészíteni, stb.
Az első bekezdést már át is írtam, a hajam égnek állt tőle, hogy minden új ember konkurencia és ezért (is) nem válaszolunk az alapvető dolgokat érintő kérdésekre az újaknak.. dzsízász, milyen ember írta ezt
-
Robcsa
tag
válasz
Elbandi #25714 üzenetére
Az én kártyáaim ugyan nincsennek szénné hajtva. Nem értem miért kell általánosítani. Illetve ezzel egy játékos még tud mit kezdeni, míg egy bányász káryával nem igazán megy semmire, ha játszani akar. A három hónap gari a hírekben volt, de az csak jó, ha kötelesek 1 évet vállalni rá, de még az is elmarad a 3 évtől amit egy gammer kártyára vállalnak. A másik, hogyha 2 év utána eladód ezeket a kártyákat még mindig van rá 1 év gyártói garancia. Ha esetleg bármi gond lenne velük azért az nagy valószínűséggel előjönne ennyi idő alatt, szóval azért a vásárló is védve van egy ilyen használt kártya vétele során.
-
siemenss65
tag
válasz
Elbandi #25479 üzenetére
Ha nem topicon belül keresel feltétlenül, akkor többször használtam már a miningrigrentals oldalt. Még nem csalódtam.
-
AAntii
őstag
válasz
Elbandi #25473 üzenetére
Jó magyar szokásozni is jó magyar szokás, ahogy ezt szóvá tenni is, ördögi kör ez.
Mekkora balek az is, aki groestlcoin-t raktározott el, ahelyett, hogy xemre váltotta volna az egészet és megkétszázszorozta volna a pénzét. Egyetértek deadwinggel, utólag könnyű okosnak lenni. -
deadwing
addikt
válasz
Elbandi #22502 üzenetére
Pont ezért kérdeztem a krakenes dolgot, nem szokott itt ennyi idő eltelni 2 komment között... sokan használnak cryptopayt itt akik rendszeresen kommentelnek. Érdeklődöm már egy ideje, és nem azt várom el, hogy azonnal segítsen valaki, de mivel én teljesen noob vagyok ebben, minden segítségnek örültem volna. Lehet ez mindenkinek egyértelmű aki ezt használja (kb 1 percébe telt volna, hogy leírja a lényeget), hogy hogy mennek ott a dolgok, nekem nem.
Neked köszönöm! -
ff-thomas
aktív tag
válasz
Elbandi #22404 üzenetére
ijjnye, az durva. mondjuk érdemes a tranzakció költséget is számolni, ha végül a bankszámládról is ki akarod venni. meg kérdés, h mekkora összeg kivételéről beszélünk. és h mennyire fontos az anonimitás, vagy nem bánod, ha a számládra érkezik a zseton.
használ valaki bitcoin-os prepaid kártyát itthon? uquid esetleg?
-
mepet
addikt
válasz
Elbandi #22376 üzenetére
Köszi, nagyon érdekes, hogyan alakult a jövedelmezőség.
Egyetlen kérdés: Mi a mértékegység a táblázatban a napi bevételhez?Rájöttem, a táblában havi jövedelmezőség szerepel BTC-ben, ingyenárammal.Én is azt látom ezen adatokból, hogy X11 minert csak akkor érdemes venni, mikor kijön az új, viszont olyankor vagy megfizethetetlen, vagy nem beszerezhető megbízható forrásból. (Lásd: az általam korábban linkelt dr3 miner még mindig nem kapható, megbízható forrásból, nem megbízhatóból pedig már nem kapható...) Ráadásul még nincs szlovák vállalkozásom, így a 27% áfa is érint... Így lesz a 2000USD-s minerből 750ezerFt... És akkor esetleges meghibásodásról még szó sem volt, és ugye az áramot pedig fogyasztja a cucc, nem termeli...
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi #22027 üzenetére
Aha, hát látod, most mondtad meg a frankót és pl. Magyarországon ezért nem virágzik a kryptovaluta üzletág, ezért nincsen olyan programozó aki keni vágja a bitcoin protokoll-t. "óh, ez nagyon drága, sokat kell neked fizetned, hogy ezt megcsináljam!", "áh, úgysem fog ez sikerülni, mit képzelsz ki vagy te? Mert volt egy érméd..." stb, stb.
Külföldön meg összejön két normális ember, az egyiknek ötlete van a másiknak szaktudása és ketten pl. összehoznak egy pénzkereseti lehetőséget, amiért lehet, hogy ez elején nem kapnak pénzt, de amikor beindul a dolog, akkor nagyot kaszálnak.
Ezt hívják úgy, hogy pozitív gondolkodás, ezt tanítják a különböző vezetői tréningeken. "Gyerünk, csináljuk!" Mert nem sajnálják rá az extra időt, mert lehet, hogy a végén jó pénzt fognak keresni belőle! És ha nem? Akkor sem dől össze a világ, főleg, hogy tanultak is közben valamit akár mindketten.Ja, és mielőtt kijönne valakiből, hogy ja, majd ingyen dolgozok és hasonló cifrázás, én találtam egy olyan embert aki más platformon (ethereum token) meg tudná csinálni amit szeretnék, ingyen, részesedésért cserébe, de akkor fel kellene adnom ezt az érmét és valahogy átkonvertálni a jelenleg közkézen forgó érméket, ami kicsit bonyolultá teszi a dolgot.
És igen, mindenki próbál boldogulni, csak egy olyan országban nehéz, ahol az az általános vélekedés, hogy úgysem fog ez menni, menj el dolgozni...!
-
westlake
félisten
válasz
Elbandi #21773 üzenetére
És mégis honnan szedjek mondjuk hat darab ugyanolyan CPU-t? Főleg, hogy ha CPU, akkor eleve komplett gépről kellene beszélnünk.
Vagy magot/szálat akartál írni? Nem tudom mennyire lehetne a Windows-t rávenni, hogy a megfelelő magot a megfelelő miner használja. A HT szálak ugye eleve nem olyanok, mint a fizikai mag(ja).
A hat VGA-t meg egyáltalán nem lenne nehéz hat minerhez (és poolhoz) társítani. Ráadául - mint említettem is - ezek adottak. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
Elbandi #21571 üzenetére
pont hogy jó a fordított ennél a háznál. nézd meg, hogy merről merre áramlik a levegő. írja is, hogy "air intake" - "air exhaust"
persze a táp előre fog nyomni valamennyi meleget, hacsak nem fordítod meg a tápban a ventit. de nem ez a lényeg.. a kártyák úgy állnak, hogy hátra tolják a forró levegőt és a ház végében lévő ventik szívják kifelé
-
deadwing
addikt
válasz
Elbandi #21435 üzenetére
Na, csak hogy ideges legyek, találtam egy btc tárcát is... 0.3 btc-vel meg jelszóval
Brute force-ban valaki segíthetne. Valami elcomsoft termék jó lehet esetleg?
Szerk: ezt nem hiszem el!!!! 2. próbálkozásra meglett a pass. Pedig nem 1 féle jelszót szoktam használni
Úristen. Még jó, hogy vettem sört
Erre a nagy idegállapotra valamit inni kell.
-
válasz
Elbandi #21409 üzenetére
Én már Bitcoin Core-al is futottam ki ilyen visszaszámlálásból, mert miközben blokkokat szinkronizál (és ha napokra leállítod, akkor utána fog több percen át), folyton be van fagyva a wallet (hiába multi-thread, valahogy blokkolják egymást a műveletek -> ez ismert dolog, de jó kérdés hogy "bug"-ként kezelik-e mostanában), és több mint 30 másodperc telt el onnan, hogy megnyomtam az enter-t, és elküldte a tranzakciót a bitcoind (azt hiszem 1-2 percet is kaptam, de ráérősen átmásoltam a címet és összeget, majd átnéztem az egészet, hogy minden stimmel-e...).
-
válasz
Elbandi #20849 üzenetére
Én levezettem már ugyan ezt egyszer (talán it is pár napja majdnem ilyen alaposan, de akinek a válasz ment, neki külön is részletesen).
A tápról viszont egy poén: írtam a Be Quiet! support-nak, hogy küldjék már el az ágak rajzát, mert tönkrement az OC mód kapcsoló (én rontottam el, mert nem volt meg a gyári jumper, de ez mot mindegy), erre először azt válaszolták, hogy benne van a manual-ban. Akkor írtam egy kicsit tolakodó levelet, hogy most szépen írja le nekem, hogy a manual melyik verziójában, melyik oldalon, milyen bekezdésben, milyen szövegkörnyezetben, és csatolja is azt a manual verziót, vagy válaszoljon a kérdésre normálisan. Jött egy válasz, hogy ezt sajnos ők nem tudják ott Németországban (angolul írtam a "központnak", mert nem értek németül), a tápot máshol gyártják, ők is csak azt a manual-t tudják lapozgatni, ami nekem van. Ekkor még írtam egy dühös levelet, hogy lehetnek ilyen balfaszok (hogy leírja a manual, hogy lehetőleg ne használjuk az OC módot, hanem tartsuk be az ágankénti limiteket, de nincs leírva sehol, hogy miként vannak szétszedve az ágak és még a support sem tudja elárulni) amire nem jött válasz.
Órákon át dugdostam a moduláris csatikat körbe-körbe és végül még így is 6 helyett 5 VGA-val kellett beérnem az 1200W-os tápon, amiből most olyan 600-at vesz fel a 220V-ból ZEC-el és 750W körül volt ETH-val, mert mint kiderült a 6 PCI-E tápcsatiból a 3-ast vagy 4-est szabadon kell hagynom (először azt hittem, hogy a "driver"/"peripherial" csatikkal van a baj, hogy azok osztoznak 1 erős vagy 2 gyenge ágon összesen és az a kevés, a PCI-E csatikról pedig azt hittem 3 erősön osztozik a 6 darab, de úgy néz ki hogy nem).
-
válasz
Elbandi #20780 üzenetére
És a farmot is lopták, ugye (a telephelyet és a berendezéseket is)?
- nem áll benne a pénze az amortizálódó hardware-ben
- nem jelent neki kiesést, ha nem az elérhető legmagasabb áron értéksít
- nem érdekeli, ha nem azt bányássza, amit épp megéri, hanem csak az motiválja, hogy veled kib@sszon -
P3Dr0
senior tag
válasz
Elbandi #19526 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget. Igy mar azthiszem minden tiszta. En is virtual gepekre gondoltam bar azt eszrevettem ha a walletbol inditom a geth et (Ethereum-Wallet-win64-0-8-1\resources\node\geth\get.exe) egy --fast --datadir "C:\tetszoleges eth tarolo mappa" majd a walletet akkor a regi blockchain-t (ETC) szinkronizalja a tetszoleges mappaba ha viszont az Ethereum-Wallet.exe-t inditom es ott a support DAO van akkor meg az uj (ETH) blockchain mukodik es igy ket blockchain megfer egymas mellet ugyanazon a gepen.
-
tetris
tag
-
válasz
Elbandi #19462 üzenetére
Ez egyáltalán nem új keletű dilemma (ASIC -vs- GPU), már ~1.5 éve is szembesült vele a kezdő/hobby bányász.
8db RX 480 étvágya Ethereum bányászat közben ~1200W kéne, hogy legyen (így, hogy nincs teljesen leterhelve a GPU, mikor csak ETH-t teker, szerintem belefér a névleges 150W TDP-jébe, bár még nem mértem hosszabb időszakot - sőt, talán lehetne picit alul-feszelni a GPU-t) és ezt könnyebb eladni, vagy más coin-ra ereszteni, ha egy bizonyos algót már nem éri meg GPU-val tekerni (mint pl. ma az X11-et, ha jól látom, na meg nyilván Scrypt-et és SHA-256 algót már nagyon rég).
Ha beindul némi verseny az ETH ASIC gyártók közt, illetve kiforrják magukat gyártón belül is az ASIC-ok, akkor tuti lemossák a GPU-kat, ez mindig is így volt és vélhetően így is lesz minden algóval. Ettől függetlenül figyeltem fél szemmel akkor is, mikor nem bányásztam és az volt a konklúzióm, hogy hosszabb távon mégis megérheti (akkor is ha néha le is állsz akár hónapokra, de nem adsz el rögtön mindent).Mivel tegnap kezdtem (újra), ez még tesztüzem. Egyelőre még jobban érdekel, hogy stabil-e a gép (szoftveresen és hőtermelés/hűtés ügyben), mint hogy pontosan mit is bányászik. Biztos van, amit jobban megéri most GPU-val bányászni és ha odaérek majd keresgélek is. De szerintem pillanatnyilag az ETC+DCR is profitot hajt (ha nem is a lehető legtöbbet, amit GPU-val el lehet ma érni).
Apropó... Van most valami divatos multi-pool, ami BTC-ben fizet (és elég nagy hogy ne a szerencsén múljon a blokk találat, illetve nem ver át túlzottan a "rejtett" költségekkel)?
-
Reggie0
félisten
-
deadwing
addikt
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi #18978 üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy a bitcoinwisdom sajnos már rosszul számol, ugyanis a Litecoin már feleződött, így a blokkjutalom csak 25 LTC, vagyis az A2 Terminátorral havi 27ezer Ft/hó-t lehet keresni ingyenáram mellett.
A Bitcoin esetében pedig 50-80 ezer körül 1 Ths-es gépeket lehet kapni, amivel havi 9000 Ft bevételed lesz, vagy szintén 350ezer körül lehet venni az Antminer aktuális 4,7 Ths-es verzióját ezzel 39ezer Ft/hó a bevétel, de ez is csak júliusig lesz, mert akkor feleződik a BTC és már csak a felét fogja termelni a gép.
Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy a felezés hozhat egy kis áremelkedést és akkor lehet, hogy megéri tartogatni a BTC-t, LTC-t.
A maradék altcoin pedig néhány kivételtől eltekintve lutri, ilyen pumpa csoportok fellökik az árukat, hogy aztán menjenek a süllyesztőbe megint.
Én most 2 altcoint tudok ajánlani, hosszabb távú tartásra, gyűjtögetésre. Az egyik a régi kedvencem a Gulden (NLG) amit egy 6 tagú fejlesztő csapat tart kézben, elég sok jó dolgot beletettek már a tárcába és a mellékszolgáltatások is jók, pl. a NOKS, amivel bármilyen BTC-t elfogadó webáruházban tudsz Guldennel vásárolni, van android és iOS tárcájuk is.
A másik a Verge, ez volt február előtt a Dogedarkcoin. 1 fejlesztője van, de igen aktív, most váltott nevet, hogy egyedi legyen az érme, meg is lett az eredménye 6 satoshiról 50-ig ment fel az ára, most 30 körül van, de van pár aktív kínai felhasználó aki a BTC38 nevű hatalmas kínai váltóra akarja feltetetni az érmét, mert ismerik a váltó üzemeltetőit. A tárgyalások folynak. Ennek folyománya hosszabb távon az lenne, hogy a mostani ár akár 200 satoshiig is felmehet.U.I.: Minden érme befektetés kockázatos, mindenki csak annyit fektessen be amit nem sajnál elveszteni. A fentiek pedig a fórumok és a saját szubjektív véleményemet tükrözik.
-
Nestor16
senior tag
válasz
Elbandi #18972 üzenetére
Értem.
Bele lehet még vágni az altcoinos bányászatba (persze célhardverrel) úgy, hogy nyereséges legyek?
Azért merült fel bennem újra ez az egész, mert van lehetőségem ingyen áramot használni.
Ugyanúgy működik még a rendszer, hogy jönnek az újabb coinok és egyszer felfutnak talán az el lesz felejtve?Mert vagy ezt bányásznám vagy valami stabilabbat, ami nem rögtön a süllyesztőben végzik.
Illetve mégis mennyibe kerül egy célhardver és nagyjából mennyit hozhat egy hónapban?
Én úgy képzelem, hogy ~50k-t belefektetek és havi 10-20k-t képes hozni az ingyen áram miatt. Viszont nem tudom a távolság mennyire probléma, mert olyan 2-3 hetente tudnék személyesen ránézni, addig csak ismerős által.
Köszi. -
htc07
addikt
válasz
Elbandi #18972 üzenetére
nem értem miért nem lehetett cold walletben tartani amúgy, főleg ilyen mértékű pénzeket.
nem hiszem hogy percenként akkora volumen volt a váltón, hogy indokolt legyen ekkora összeget ott tartani, inkább béreltem volna fel két embert hogy egymást váltva figyeljék a balanszot, és ha kevés dobjanak fel, ha sok vegyenek le a hot walletről.
szerintem ennyi lett volna az egész, nem nagy agysebészet.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi #18924 üzenetére
Ez pontosan így van, bányászni már csak az elvakultak és az ingyenáramosok bányásznak. Inkább megéri a jobb, potenciális érmékből betárazni és egy ugrásnál (pl. duplázás, triplázás) eladni gyorsan. De ez nem egy két napos pénzkereset, így akár hónapokat is várhatsz.
Ami viszont igaz, az az, hogy mindenkinek, aki ebben a témában otthon van, legalább 1 bitcoinjának kellene hogy legyen szépen eltéve, biztonságos helyre.
Pontosan azért a nem teljesen lehetetlen helyzetre, ha ne adj isten bejön az amit mondanak, hogy a bitcoin ára 3000-30000-40000 Dollár lesz valamikor. Mert akkor 1 Bitcoin is több éves fizetést tud hirtelen hozni.Persze ez sincs kőbe vésve, de pl. nagyobb esélye van, mint hogy jövőre a dogecoin 1 dollárt fog érni! 8)
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi #18918 üzenetére
Azt nem tudom, hogy valaki figyeli-e ezt, de érdekes módon amikor a Litecoin feleződött, a többi scrypt-es érme is mintha követte volna, vagyis amit eddig lehetett bányászni 0,012BTC/nappal, annak is leesett a bányászhatósága 0,006BTC/nap-ra. (én 45 Mhs-el bányászom, nálam ezek a napi bányászati eredmények)
Egyébként egyszerű megbizonyosodni erről, a még félig meddig élő és bányászható scrypt-es érméket érdemes megkeresni és számolgatni. Pl: dogedarkcoin, Gulden, stb.
Mondjuk én azt gondolom, hogy hosszú távon a Gulden hatalmas befutó lesz, szóval akit érdekel az még most vegyen belőle. Én 1 millió darabot vennék belőle és tárcába elmenteném. De akár 100ezer db is igen sokat fog érni 1-2 éven belül.
Mivel én erről meg vagyok győződve, ezért simán bányászom ezt az érmét már idén március óta kisebb nagyobb megszakításokkal.
-
Osiris
őstag
válasz
Elbandi #18763 üzenetére
A jelenlegi konfigurációban ha az otthoni áramárral számolunk akkor nem. Én szerverhotelben tartom, de már ott is alulról karcolja a nullszaldót. Pénzváltónak még elmegy, de ha nem lenne felmondási idős a hoszting, akkor már lehet, hogy nem erőltetném, hogy be legyen kapcsolva.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Elbandi #18687 üzenetére
@Elbandi, az érmém lényege, hogy az aranyfedezet egyre nő mögötte, ezzel ad egy olyan (folyamatosan nővő) fix alapárat ami egy biztosíték arra, hogy amennyiben az érme iránti kereslet 0 lesz és nem lesz váltó ahol el lehet adni akkor is a fix alapáron bármikor "vissza lehet adni nekem", el lehet adni a dedikált minimál visszavásárlási áras piacon. A pontos válasz a kérdésedre pedig az, hogy mivel folyamatosan nő az aranyfedezet mögötte, ezért lesz változó az ár, és pl. a befektetők gondolkozhatnak úgy, hogy most bevásárolnak belőle és hónapokkal később tuti magasabb ára lesz ezért addig megtartják.
@Ati, nem ez az első magyar fejlesztésű érme, hanem a VirtualMining Coin, ezt somogyipeti fórumtárs fejlesztette, szintén nem saját maga...
@ignorant, úgy emlékszem, hogy régebben is hasonló "ignorant", lekezelő módon nyilatkoztál a hozzászólásairól. Nem tudom, hogy mikor és mivel bántottalak meg, de a legutóbbi 2 válaszod miatt nem is sajnálom, ha megtettem!
Azt gondolom, hogy itt a fórumon normális hangnemben írtam a hozzászólásaimat, tehát arra, hogy nekem volt bátorságom megcsinálni a saját érmémet úgy reagálni, hogy minek ez az értelmetlen szarság, szerintem téged minősít és nem az érmémet.
Az érmét akkor kezdtem el megcsinálni mielőtt a jelenleg is tartó scamcoin áradat bejött volna és akkor nagyon sok helyről hallottam, hogy a BTC mögött nincs semmi, akármikor beeshet az ára 0-ra, még a kormányok sem támogatják. Ebből jött az ötlet, hogy akkor térjünk vissza az arany alapú pénzhez, mert az egy biztos támasza volt bármelyik létező pénznek.
Azt persze nem tudtam belekalkulálni, hogy a 15 éves kis senkiháziak naponta fognak új csalásokkal előállni ezzel megrengetve a bizalmat az altcoin piacban, valamint azzal, hogy a hozzád hasonló "ignorant", elvakult számítógép kockáknak fingjuk sincs a pénzügyekről és arról, hogy mit jelent az arany fedezet és miért akkora nagy szó az, ha aranyfedezet van egy érme mögött. Az arany nem egy a sok fém közül, hanem egy értékmérő nemesfém ami évezredekre visszamenőleg a hatalom és a gazdagság szimbóluma volt! Az arany nem előállítható, annyi van amennyit már kibányásztunk és amennyit még ki lehet bányászni! A jelenlegi ipar felhasználás folyamán pedig folyamatosan csökken a mennyisége a világon!!! (és többek között az a tulajdonsága is nagyon nagyon fontos, hogy évezredekig megtartja formáját és mennyiségét, nem oxidálódik, nem morzsolódik szét, ahogy azt megformálják, úgy is marad!) -
Osiris
őstag
válasz
Elbandi #18603 üzenetére
Úgy jön ki a 3 nap, hogy 31mhs hashletem van:
0,0006x31x400(BTC=$)=7,44$ ami a napi bevételem és ebből 3 kell, hogy meglegyen az 1mhs ára. (ráadásul ilyen automatikus bővítés esetén az árból 5% kedvezmény van).Amúgy a fenntartási díj jelenleg 0,08$/mh/nap ami a jövőben csökkenni fog a hardverek fejlődésével, cserébe nincs pool fee, hosting, áram, avulás (bővithető nem lecserélendő a cucc).
-
Osiris
őstag
válasz
Elbandi #18599 üzenetére
Azt nem lehet tudni, csak azt, hogy a zen poolban valahogy (egyelőre sikeresen) mindig megoldja a GAW, hogy több legyen a bevétel mint a többiben. Gyanús, hogy a többletet amolyan pilótajátékhoz hasonló módszerekkel az új belépők pénzéből fizetik. Bárhogy is van remélem egy ideig még működni fog, mert "felszálltam a vonatra".
Én az asic gépem a nicehash.com-on dolgoztatom, ott általában az átlag felett van a napi bevétel, de az sem ennyire jó mint a zen. Majd kiderül. -
Osiris
őstag
válasz
Elbandi #18544 üzenetére
Most egy 28-30Mhs sebességű asic gépem van olcsó szerverhotelben. Eszem ágában nincs vgakkal vacakolni. A mostani helyzetben napi 5-6 dollárt keres a gép. A kérdésem arra vonatkozott, hogy tudok e ennél többet kihozni belőle...? Ahogy írtam multipoolokban és a nicehash-en probálkoztam eddig, de az eredmény kb mindenhol ugyanez. Jobban járnék ha magam váltogatnék a valuták között? ...gondolom a pool tulajok azért értik a dolgukat.
-
válasz
Elbandi #18512 üzenetére
Nyilván rossznak nem rossz hír, csak szerintem vannak más olyan külső tényezők, amik kisebbnek tűnnek, mégis nagyobb mértékű közvetlen hatásuk lehetne akár az árfolyamra (nem csak kilengésszerűen), akár arra, hogy mennyien szeretnék spekulatív kereskedésen és gyűjtögetésen kívül hétköznapi jószágtápolásra is használni.
Egy Ebay jellegű dolog szerintem sokkal nagyobbnak hangzik, mikor így emlegetik, mint amekkora közvetlen szerepe ténylegesen is lehet, tehát "nagyobb a füstje, mint a lángja". Főleg, hogy nyers értelemben igazából a közvetlen hatás passzív és negatív közt mozog (ha top buy áron konvertál fiat-ba és esetleg megmozgat némi alvó BTC-t is - ami idővel ugyan kimúlik) és csak a közvetett hatások ("reklám" és használhatóság javítás) a pozitívak (de ez csak idővel érik be).
-
Spirit
őstag
válasz
Elbandi #18429 üzenetére
Igen, volt hasonló, de azért nem olyan egyszerű a téma, mivel ő már jó ideje "csak" a programozás részért felelős, amit viszont rendesen csinál. Hogy aztán ki hazudott az jó kérdés, mert van 1-2 konkurens pénznél lévő nagyszájú, akik szó szerint lejárató kampányt folytattak ellene még év elején. A lelépés kifejezés meg eleve igen erős, mivel a saját pénze volt. Kit érdekel mi lett vele?
Én csak tippet szerettem volna adni, mert megy a szervezkedés a háttérben(most szavaznak a szervezet elnöki posztjáról, Swisscex-re kerül ma, marketing kampány a CryptoAve-nek, ha elkészül végre, stb..) az ár pedig irreálisan alacsony. Nem bizonygatok én semmit, nekem olyan mindegy ki mit csinál és nem két prohardveres miatt fog felmenni az ár sem. -
-
oleslie
aktív tag
válasz
Elbandi #17373 üzenetére
miértis?
a teljesség igénye nélkül: scrypt-n, scrypt-jane, x11. Ezekkel továbbra sem tud mit kezdeni. Szóval ne fesd az ördögöt a falra.
kieg.: igen, a GPU-s bányászok ki fognak szorulni a scrypt coinokból, és eladják a technikát vagy váltanak másra, ez valóban nem javulást fog eredményezni, de nem hiszem hogy olyan mértékben, ahogy azt sejted -
válasz
Elbandi #16116 üzenetére
Mai filmajánló: Cosmopolis.
(Amúgy szerintem tényleg jó, mint Crononberg összes saját írta+rendezte filmje, bár legtöbbeknek ez már túl sok.) -
Zlcsi
senior tag
válasz
Elbandi #16116 üzenetére
az nem de a gépek ára igen, és pluszba egy kis haszon is, ami persze hízhat még ha eladom a cuccokat, vagy megtartom mert ingyéé van az áram
ha csak 1500 forintot hoz naponta az is valami, 45 ezer egy hónapban, nem sok, de én már jó vagyok,
egyébként én hiszek a rendszerben eszméjében is, ha sikerülne egy kicsit befűteni a bankoknak, nagyon jól érezném magam
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
Elbandi #15805 üzenetére
Yay...szakadok rajtatok
@mzs2: már sokan leírták a véleményüket, hát én is leírom:
Ha még nem vetted meg a cuccokat, akkor ne is tedd...
A jövedelemmel kapcsolatban: 1. nagyon rosszul számoltál, még az áramot is! 2. a többiek által írt adatok a helyesek.
Igazából csak ismételni tudom a többi kollégát, ha nem változik jó irányba drasztikusan a helyzet, akkor csak vegetálni lehet...arra szinte esély sincs, hogy a befektetett pénzed belátható időn belül visszahozza a rendszer.Amúgy, ahogy olvasom eléggé eltökélt vagy, így kb. hiába beszélünk itt - csak később majd ne 'sírj', hogy sz@r ez az egész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest