Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ff-thomas
aktív tag
nekem a "helyi" claymore sem írja a hőmérsékletet és venti sebességet, nemhogy a remote management. böngészőben sem látom, néztem ott is.
meg ugye ott a WattTool, ami semmit nem tud kezdeni a kártyákkal, és a hőfokra néha ír 0C-t, néha 192656C-t..
remélem összefügg a dolog és a dummy plug megoldja. -
westlake
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Teljesen mindegy, milyen pénznem van a kártyán, mivel az ATM, vagy a kifizető hely átváltja. Mármint a bank, aki az ATM-et, vagy a terminált üzemelteti. Nekem a legtöbbször középárfolyamon váltják és ehhez jön 1%-os fee. De volt már, hogy 305 forint volt a közép, tőlem mégis 308 forintért "vették" az eurót. Mindenhol ezzel vásárolok. Nem volt még olyan hely, ahol elutasították volna. Nem is értem, ti miért nem ezt használjátok.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy majdnem minden műveletért fizetni kell ~1%-ot a webes felületen. BTC - euró konverzió, kártya feltöltés. De ez semmi azért cserébe, hogy bármikor forintot lehet csinálni a crypto-ból. Ráadásul valóban anonim. Ki kell próbálni. Ha valakinek kell valami segítség, írány a hivatalos csákányozós Discord szerver.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westlake
félisten
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Jó lenne, ha itthon már euróval fizetnénk. Így viszont minden tranzakcióra rátesznek 3%-ot. Akkor már inkább a Cryptopay. Néhány hete itt van account-om, és az ő kártyájukkal költöm a ZEC-es pénzt itthon. Nem is igazán értem, hogy a többiek miért "szenvednek" haza bankokkal, meg adókkal.

ZEC-et átváltani BTC-re, azt elküldeni Cryptopay acc-ra, ott átváltani euró-ra (vagy éppen fontra) és már mehet is az itthoni vásárlás a plasztikkal. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
bazsyka
üzenetére
A bitcoin találkozókon részvevők közül többnek volt, de nem ajánlották, mert többször volt olyan, hogy nem fogadta el a kasszánál a gép, ilyenkor az volt a support válasza, hogy éppen leállt a rendszer. Szóval ez addig oké, amíg van másik kártyád, vagy kp amivel fizetsz, de ha nincs?
Egyébként én most rendeltem egy Uquid kártyát, amire egy csomó altcoinról fel lehet tölteni pénzt, vagyis altcoin-t eladni euróért mondjuk, így nem kell krakenezni, rátöltöd a kártyára és már költheted is.
Ha pedig interneten akarsz csak vásárolni, akkor ott a legújabb shakepay, ami egy virtuális visa kártya, 30 percig létezik, feltöltöd a btc-t, vásárolsz, megszűnik.
-
AnonyX
tag
https://en.wikibooks.org/wiki/Claymore8.0_card_speeds
Kártya adatok Equihash coinokra... -
deadwing
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Még jó, hogy nem csak ez a 2 véglet létezik.

Egyébként ki is próbáltam azt amiről beszélek.Kéne már valami új shitcoin... mindenki zekit bányászik már... ZCL nekem tetszett, sokkal többet kivettem belőle mint amennyi ZEC-el lett volna. Kár, hogy az is elmegy szépen a levesbe...
-
asaca
tag
Találtam optimalizált minert. Fényévekkel gyorsabb. [link]
-
asaca
tag
Hibaüzenet: -a is not recognized as an internal or external command
Ugy sikerült megoldani hogy amit a supernova javasolt minert : [link]
Ezzel hejetesitettem amit Bitcointalk ZOIN fórumán találtam.[link]
config: cpuminer.exe -a lyra2zoin -o stratum+tcp://zoin.suprnova.cc:2876 -u username.1 -p passwrd -t 4Simán indult.
-
asaca
tag
A Zoin-t akarom kipróbálni cpu-val. Supernova: cpuminer zoin master. Ok megvan. Készítsek 1 StartMining.bat filet. Megvan. Tartalma:
-a lyra2zoin -o stratum+tcp://zoin.suprnova.cc:2876 -u asaca.asaca2 -p jelszó
Indítom Bevillan ennyi..?? Nem tom mi lehet itt szívok 2 óra hosszája. Nem tudjátok hol a bibi? -
deadwing
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Nem annyival szerencsésebb a legnagyobb pool, mint amennyivel több az ott dolgozó workerek száma. Nekem az a tapasztalatom, hogy a teljes network kapacitás több mint felét birtokló pool kevesebbet hoz mint egy olyan, aminek a kapacitása kb ennek fele/harmada. Hiába ő találja a legtöbb blokkot, sokkal több felé osztódik a reward, ami fix coint tartalmaz, és az sem másodlagos tényező, hogy egy blokktalálat nem másodpercenként történik hanem percek alatt. Szóval 2-3-5 percenként kapsz valami borzalmasan kevés jutalmat, egy közepes poolban ennél jóval több jön ki.
-
bazsyka
tag
Srácok dwarfpoolt próbáltam,de kapcsolódásnál kilép claymore.
Szerintetek mi lehet a bibi,más poolban tökéletes -
janos666
nagyúr
válasz
ff-thomas
üzenetére
A pool-ok egyetlen valódi szerepe épp az, hogy minél nagyobb a pool, annál kisebb a véletlen szerencse rövid/középtávú szerepe (kellően hússzú távon belül lényegtelen lenne, de pl. 200 év múlva már nem is élünk, nem hogy ugyan azt az altcoin-t bányásszunk, így minket csak a rövid táv érdekel, napokban, hetekben, esetleg hónapokban gondolkozunk, amin belül elfogadható szintre akarjuk csökkenteni a szerencse hatását). Ezért nincs értelme egyedül bányásznunk semmit, hacsak nem vagyunk olyan nagyok, hogy mi magunk is kitesszük egy közepes méretű pool kapacitását.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
használtam már én is, de nem ZEC-re, azt 1-2 napja indították.
kíváncsi vagyok, h érdemesebb-e ott bányászni, mint a flypool-on.
amúgy múltkor néztem, h a coinmine.pl a legnagyobb. de azt is tudom, h bizonyos méret felett nem feltétlenül jobb a nagyobb pool-ban bányászni a luck miatt, de még nem vágom, h pontosan mi-miért-hogyan. utánaolvasok.
-
ff-thomas
aktív tag
bitcointalk-on a czm topikban megy a flypool vs dwarfpool "csata". valaki használja ZEC-hez a dwarfpool-t?
-
butch3r
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Én arra lennék kivánics, hogy bizonyítom én nekik illetve ő nekem, hogy mennyit kerestem az adott tranzakción. Ha btc-t "offline" vettem vagy egy már megszűnt váltón, olyan bankon keresztül ahol már nem vagyok ügyfél nehezen tudom bizonyítani, hogy mennyiért is vettem...
-
janos666
nagyúr
válasz
deadwing
üzenetére
A lényeg, hogy érvénytelenítsd a metaadatokat, amik a függő tranzakciót tárolják. Bitcoin Core-nál van erre többféle parancssor kapcsoló is, csak bonyolultabb, ha nem ismert a tárca verziója, illetve a LiteCoin-t eleve nem ismerem annyira. Gondolom, hogy a frissítéskor eldobta valamiért ezeket a metaadatokat (pl. változott a formátumuk és nem migrálódtak a régi adatok).
Vagy volt esetleg közben hardfork (a két tárcaverzó közt)? Mert akkor lehet, hogy eleve egy másik (aka "classic") blokkláncon költötted el a coin-jaid és ezért nem is értek célba.
-
bazsyka
tag
Sziasztok!
Valakinek van itt xapo plasztik kártyája? -
janos666
nagyúr
válasz
deadwing
üzenetére
Ha saját wallet-ből küldted, akkor importáld a privát kulcsod egy üres wallet.dat file-ba, aztán költsd el újra maradéktalanul az összes érintet output-ot (raw transaction, de triviális ha egyetlen kulcsról egyetlen másikra ment, főleg ha a teljes egyenleg), csak most jóval nagyobb arányban legyen a fee, így azonnal feldolgozzák a bányászok és ezzel együtt érvénytelenné nyilvánul a régi tranzakció (eldobják a node-ok).
Csináltam már BTC-vel, mikor nem akatam behódolni a folyton növekvő fee-nek, de nem csúsztam át standard alap fee-vel több nap alatt se.
-
CocooN-z
őstag
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1673242.0
Ezt találtam:
For example for Gamecredits:
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://sky-pool.com:3031 -u Yourwalletaddress -p anything (I am using -p 123)Regelni nem kell ahogy írja
-
deadwing
addikt
Ez vajon miért van? Tegnap este 6 óta nem kaptam megerősítést 1-et sem... Odalettek a coinjaim?

Állapot: 0/megerősítetlen
Dátum: 2016.11.26. 18:12
Címzett: kraken LYNs1Y1cQvQ8V45bdMwVH76PcGrkXLZCjC
Terhelés: -21.6221944 LTC
Nettó összeg: -21.6221944 LTC
Transaction ID: a54ff7c4b2e9f3a77dd056fa1641485fbb2d3cbd4b36661677d0cbc5f5804782 -
olle
senior tag
Srácok ezt az 1cr-t lehet bányászni?

-
ff-thomas
aktív tag
Megvan, hogy miért nem írják a rig-ek a GPU hőmérsékletet és venti sebességet (claymore-ban, meg a remote monitorozó cuccban.. Én ugye az alaplapi VGA-t használom a telepítéskor, az az elsődleges bios-ban is. Miután minden kész, bedugdosom a riser-eket, bele a kártyákat és telepítem az ATI drivert, oszt' mehet a csákányozás.
Lényeg, hogy kell venni egy "dummy plug"-ot, egy vak dugót, hogy úgy érezze a WIN, hogy van a PCI-E -ben lévő videóvezérlő(k)re monitor dugva. 1 ilyen "vakdugó" elég gépenként. És akkor elvileg írja, amit kell.
Itthon lehet ilyet szerezni? Vagy csak ebay? Kipróbálnám mielőbb.. aztán berendelek egy vagonra valót.
Btw a Ver003-as riser-ekkel korábban nem, most az újakkal van problémám. A Ver005-ösök tökéletesen működnek, lehet lecserélem a 3-asokat.
-
deadwing
addikt
Felraktam az új drivert, egy bittel sem lett gyorsabb...
-
deadwing
addikt
Én parázok az újaktól... amióta az egyik crimson megszívatott, nem használok új drivert.
Akkor az történt, hogy túl sok volt a tuning, konkrétan nem volt kép, és hiába nem indult az afterburner a windózzal, a crimson megjegyezte az emelt órajeleket. Alig tudtam visszahozni a gépet. -
AnonyX
tag
válasz
deadwing
üzenetére
280X-ek mennyit csinálnak? A driver alapvetően mindegy. De az új Claymore-ok szépen támogatják a 16.X.X drivereket, tehát nyugodtan felrakhatod a legújabb 16.11.4-est is. Érdekesmód nállam ezen új driver telepítése után a 280X beállt stabil 198-199 MH/s (sol/s)-re az eddigi 190-191 ről...A 380X pedig 135-138-ról 144-re...Semmi tuning csak stock frekvenciák mennek..
-
deadwing
addikt
Én is belefutottam az alábbi problémába. Az első 2 gpu azok 280X-ek a 3. pedig egy 390. Cseréljek esetleg drivert, az megoldja ezt? Vagy hagyjam így, mert ez normális? Jelenleg 15.11.1 van fent.

-
AnonyX
tag
@nanopool_org / #ZEC Pool share difficulty increased x5 to optimize mining process.
Ez mi akarna lenni? -
deadwing
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
Na, csak hogy ideges legyek, találtam egy btc tárcát is... 0.3 btc-vel meg jelszóval

Brute force-ban valaki segíthetne. Valami elcomsoft termék jó lehet esetleg?
Szerk: ezt nem hiszem el!!!! 2. próbálkozásra meglett a pass. Pedig nem 1 féle jelszót szoktam használni
Úristen. Még jó, hogy vettem sört
Erre a nagy idegállapotra valamit inni kell. -
olle
senior tag
Sziasztok. Mo-n risert hol érdemes venni?
-
haxiboy
veterán
Vagy brute force... Ha te adtad meg a jelszót és tudod hogy nem annyira bonyolult hogy évekbe teljen megfejteni.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ha lenne egy regebbi mentes ami meg nem encrypted akkor azzal kikerulheto

-
deadwing
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Nekem is rémlik, hogy tettem rá jelszót... És nyilván én sem tudom

Erre nem tudom mi lehet a megoldás.
Az, hogy van-e rajta jelszó majd csak akkor derül ki vajon, ha leszinkronizált?
Az egyenleget most is mutatja. -
-
deadwing
addikt
Van nekem egy ősrégi Litecoin walletem egy régi vinyón, ezer éve hagytam ott, mondom jó lesz majd ha jól felmegy az ára, de ez nyilván nem fog most már megtörténni
Elindítottam, mit gondoltok, 124 hetet vajon mennyi idő alatt fog leszinkronizálni ez a qt tárca? 
-
bazsyka
tag
Valaki tud nekem adni egy linket ahol lehet kapni rx470-es kártyát olcsón?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
Semmi vész, rákérdeztem, itt a válasz, végtelenül egyszerű a "megoldása" a rejtélynek:
"They increased share difficulty from 1000 to 2000. So half the shares, but shares worth twice as much."
Magyarul nőtt a feladatok nehézsége duplájára, így feleződött a share-ek száma, de 1-1 share a dupláját éri.
Ezzel csökkenti a hálózati forgalmat és a szerver terhelést a pool.
A flypool-on fix a "share difficulty", máshol (pl. suprnován) automatikusan növekszik.
-
deadwing
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Az a baj, hogy béna vagyok a telefonos dolgokhoz, a telóm is egy rozzant valami, nem is szeretem nyomkodni

De majd meglátom.
Más.
Ez mitől lehet szerintetek? Másnál is volt ilyen, vagy nálam volt valami gáz? Mindenesetre nyomtam egy miner restartot... flypool, és nem nyúltam hozzá. Sajnos csak most vettem észre. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
#deadwing, ha bitcoinos vásárlásokat tervezel, akkor töltsd le a telefonodra valamelyik mobil tárcát. Én a mycelium-ot használom és tökéletes. A bitcoinnak és az ilyen digitális érméknek pont az a lényege, hogy mobil legyen. Nem a gép előtt ülve, hanem akárhol, akármikor tudsz vele fizetni.
-
janos666
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Tippre azért, mert szinte az idők kezdete óta jelen van, nem csak jött, látott, aztán ment. Ettől persze még lehet most szar (de gondolom, ha éveken át konstans átlagon aluli lett volna, akkor már rég kiutálták volna annyira, hogy be kelljen zárnia), illetve azt mindenképp elhiszem, hogy egy-egy coin-on bizonyos időszakokban kimondottan rosszul teljesített mert ilyen még a legjobb családokban is megesik.
A NiceHash-nak is voltak úgy egy hónapja fura karbantartásai: mikor leállt a pool megnéztem a weboldaluk, ahol megnyugtattak, hogy csak a web állt le, de a pool megy, és egy hónapban többször több órára ugyan ez. Ettől még nem hagytam ott.
-
westlake
félisten
Én máig nem értem, hogy miért használja valaki a supernova-t. A flypool és a coinmine is sokkal jobb. Legalábbis szerintem. A supernova-t addig használtam, amíg pár napig Zdash-t bányásztam, de bőven elég is volt.

-
Mesterlovesz
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Elbandi
üzenetére
Én már Bitcoin Core-al is futottam ki ilyen visszaszámlálásból, mert miközben blokkokat szinkronizál (és ha napokra leállítod, akkor utána fog több percen át), folyton be van fagyva a wallet (hiába multi-thread, valahogy blokkolják egymást a műveletek -> ez ismert dolog, de jó kérdés hogy "bug"-ként kezelik-e mostanában), és több mint 30 másodperc telt el onnan, hogy megnyomtam az enter-t, és elküldte a tranzakciót a bitcoind (azt hiszem 1-2 percet is kaptam, de ráérősen átmásoltam a címet és összeget, majd átnéztem az egészet, hogy minden stimmel-e...).
-
Melinor
csendes tag
behalt a zec.suprnova? Először karbantartás volt, majd sikerült belépni, csak nem frissült a dashboard, most meg nem elérhető az oldal
Nálatok is? -
deadwing
addikt
Drága kicsit nem?
Visszatérve a vásárolós témához.
Tudja valaki, hogy a krakenről elutalt btc az milyen forráscímmel megy ki?
Mert ha nem az enyémről hanem a kraken valamelyik címéről, akkor nagy bukta van ha a termék nincs raktáron, mert nem hozzám fogják visszautalni a btc-t.
Vélemény?Tudom, saját tárca kell, de egyelőre ez a verzió érdekelne.
-
olle
senior tag
Vélemény?
-
CocooN-z
őstag
De nem itt "termelted" ki, amit nem tudnak megadózni, ezért kapsz Te nettó fizetést. Hiába vásárolsz bruttón belőle, 0. perctől nem tehették rá a kezüket...tehát ugye vagy adózol, vagy sumákolsz és lebuksz és többet fizetsz mintha adóznál, vagy sumákolsz és talán megúszod, és akkor meg csak a Fee-k a minuszok. Nyílván egyik másik esetben valaki irányába dől a mérleg és mindenki a sajátját szajkózza.....valahol tök logikusan......nincs és nem is lesz köztes megoldás...sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Nintendo Switch 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PLC programozás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

remélem összefügg a dolog és a dummy plug megoldja.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)