Hirdetés
- Mobil flották
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Macrodroid
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLam
senior tag
Melyik cikknek? Amit a kolléga idézett az egy teljesen másik cikk/jóslat. Az ETH zuhanása, amire én citáltam variance-t az tény. 30 milla usd-t szedtek ki a felszabadult ETH-ből. Ez nem variance forrás.
Lehet prüszkölni, de itt, ahol székely vegán hivatkozási alap, a variance szakmaisága kikezdhetetlen. A predikciók pedig már csak olyanok, vagy bejönnek vagy nem.
-
LLam
senior tag
válasz
varmi2 #47899 üzenetére
Ha van is akkora mákod, hogy te cpu-d találja meg elsőnek a nonce-ot, még mindig ott a tény, hogy ha többen is eltalálják akkor a hálózaton legkorábban publikált lesz a nyerő. Mennyi a pinged mondjuk a szomszéd node-hoz pl? Szerinted van esélyed a nagyobb poolok 1ms alatti idejével szemben, amiknek nem 1 saját node-juk van/lehet?
Szvsz a 6 év szépen mutat elméletben, gyakorlatilag 0 az esélyed.
-
LLam
senior tag
Van valaki aki a haverarchoz hasonlóan 290x áramzabáló vga-val szedi az ethereumot?
-
LLam
senior tag
Az megvan, hogy a Claymore XMR miner-je a 11.3-as verziótól dev fee mentes? Nálam 2db 470-en kb 200 hashsel gyorsabb is mint az xmr stak (2% fee) 1400 h/s vs 1200 h/s.
-
LLam
senior tag
válasz
Reggie0 #44289 üzenetére
Értelek. Ha nincsenek a riserek akkor ugyanaz a gép kikapcsolt állapotban 0W-ot eszik, idle-ben pedig 30-35W-ot. Hogy hol tudja eladni a 15W-ot azt nem tudom, de mint írtam riser nélkül nincs ekkora fogyasztás. Ez szvsz nem írható a szervertáp számlájára.
(#44290) Tamás9x Mit nem értesz?
Tamás9x (#44270)
"Bár azt továbbra sem értem miért rugózunk azon,hogy mennyit fogyaszt egy bánya gép amikor nem fut a bányászat mert épp algo-t váltasz."??? Szerinted ez a többet fogyasztás eltűnik amikor dolgoznak a kártyák? Szerintem nem... Ja és nem csak algo-váltáskor jelentkezik, hanem bekapcsoláskor is.
Ja és én sosem váltok algót. Minek??
-
LLam
senior tag
válasz
Dr. Romano #44252 üzenetére
Ah ezen már át is lendültem, köszi a pontosítást!
Tehát:
KIKAPCSOLT állapotban 120-130W zabát mutat a fogyasztásmérő 6db RX kártyás 6pin-es riser esetén.
IDLE állapotban ez felkúszik 140-155W-ra ami nyilván az alapgép fogyasztása.Molex-es/satás riserrel (tehát nem az számít, hogy a tápról milyen kábellel jön a nafta, hanem, hogy a riserbe milyen csatival megy be!) tápolt gépe van valakinek aki tud mérni kikapcsolt és idle állapotot is?
-
LLam
senior tag
Oké üresjáratban 80%, akkor az azt jelenti, hogy a kártyák 80-90W-ot esznek (azaz darabja 15W) miközben be sincs kapcsolva a gép! Ez rendben van??
Tehát valóban a riserek esznek meg 100-120W-ot óránként... azaz 1 kártya 20W/óra = 600 Ft/hónap...
(#44250) subaruwrc Abból olyan 30-40W az alapgép (alaplap,proci,ram,ssd/hdd), azaz ott is van 40-50W elszivárgó áram...
-
LLam
senior tag
válasz
Wackond #44244 üzenetére
Pár napja kérdeztem ezt én is. Alapjáraton 120-140 W az alapjárati fogyija a gépeknek
94%-os hatásfokú szervertáppal is.
Nálam 6 db bármilyen RX kártyával csinálnak ennyit (470,570,580).
Zoli986
szerintem meg baromira nincs rendben, hogy egy kikapcsolt gép esetén is kártyánként 20W-ot esznek. Én a riserekre gyanakodom, van valakinek nem 6pin-es hanem pl. molexes riserrel tápolt gépe meg fogyasztásmérője? -
LLam
senior tag
Arról volt már szó, hogy mitől 120W a fogyasztása 6db 580-as kártyának úgy hogy a rig be sincs kapcsolva?? Ahogy lehuzkodom a kártyákat úgy csökken a fogyasztás egy egészséges 7W körüli szintre (hp 1200W szervertáp, a kártyák 6pines táplálást kapnak)
-
LLam
senior tag
válasz
sugrath #43829 üzenetére
"A Segwit2X (vagy hívjuk NYA-nak) arról szólt, hogy az egyik fél megkapja a segwitet (ezt elsősorban a decentralizáció pártiak miatt kelet) a másik fél (a fent említett bagázs) pedig a 2MB-ot. Segwit van 2MB nincs.
"Látsz valahol B2X láncot?" --> A válasz nem, így ez egy oltári nagy pofára esés a centralizációt (ASIC imádók) támogatók számára. A decentralizáció pártiak erejét mutatja, hogy ezt ebben a formában meg tudták csinálni.
Így érthető mire gondoltam?"Tudod mi a B2X lánc? A bikess (BCH). Zsigerből rühellem ver-t meg wu-t, de a hálózat feltörhetetlenségét erősen elősegíti az ASIC. Az azonban, hogy wu érdekeltségébe tartozik a BTC lánc teljes kapacitásának 70%, az újfent nagyon gáz. Szóval szurkolok én az ASIC resistant coinoknak. A moneró fejlesztői tanultak abból, hogy nem szabad, hogy a bányászok határozzák meg egy coin fejlesztési irányát. Ez nagyon jó! Hajrá!
-
LLam
senior tag
válasz
sugrath #43827 üzenetére
a te hozzászólásodban láttam, na nem a láncot, hanem hogy totálisan rosszul idézted az sw2x-et a decentralizáltságért küzdő oldalra. a btg-t meg máig nem tudni ki indította, szerintem szintén nem a decentralizáltságot erősítendő hívták életre.
hogyan jön ide hogy életképes volt-e vagy nem az sw2x azaz az nya kezdeményezés?
-
LLam
senior tag
válasz
default. #43767 üzenetére
Aha a 7 venti az elég lesz. Olyan tipust érdemes beszerezni ami simán tud 3000+ rpm-et is. Ha számít a hang akkor nem hűteni fogod, csak a lelked nyugtatni. Delta, Sunon, Papst márkák finomak
Finom árak
jó böngészést
-
LLam
senior tag
válasz
default. #43712 üzenetére
Pöttyet elvitték a kollégák a szélcsatorna irányába a dolgot. Mivel nem említetted, hogy csöveket használnál, vagy zárt házban megtervezett csatornában áramoltatnád a levegőt, ezért csakis RÁ fújasd a hidegebb levegőt a kártyákra. Valaki mondta, hogy a 6 karesz közöttii résekbe fújjon 4 venti. Ez a legolcsóbb és legjobb megoldás. Arra figyelj, hogy nehogy ilyen biszembaszom 1500-2000 RPM ventikkel kezdj.
-
LLam
senior tag
3400 fős csoport
https://www.facebook.com/groups/cryptoadokveszek/ -
LLam
senior tag
ilyet használ valaki? USB Watchdog
nem bonyolult a dolog, nekem mégsem rebootol..
-
LLam
senior tag
Ha jól tévedek, akkor volt valaki innen a topicból aki rendelt ebből: https://hardverapro.hu/apro/rx470_rx580_uj_vga-k_best_buy_aron_tobb_tipus
Kérem az illetőt, vagy ha többen is rendeltek akkor az illetőket, hogy írjanak rám privátban PLS!
-
LLam
senior tag
Van valakinek MSI Z270 Gaming Plus alaplappal tapasztalata?
Széteszi az agyam az ideg. Ismerősnek rakom össze a riget és 1 kártya a 6ból mindig elhasal. Azaz van amikor vígan megy a 6 de a reboot az nem....
update: ha kitépem belőle a 220-at akkor megy a reboot. soft reboot-ba hal bele...
-
LLam
senior tag
Uraim!
Köszönöm! Egy 1703-as rinygóz 10et tettem fel+ nvidia driver és voilá minden megy elsőre... .. ... .. ... a keservit neki.
Még1x hálás köszi a tippért.
-
LLam
senior tag
mind riserben van és igen windóz uefiben lett telepítve
kb. 12 alaplapom van/volt ilyen. de ez az első fuckin nvidia rig ami lerohaszt már
-
LLam
senior tag
Asrock H81 Pro BTC r2.0 és 6 db GTX 1060 nem megy a jó büdös francnak sem....
make new key "HackFlags" as (DWORD 32) set value 0x600 as (Hex) in
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PnP\Pci\
and reboot. - megcsináltam,letiltottam a nyavalyás HD audio bizbaszokat, de nem nem és nem Code 12 azaz nincs elég erőforrás a 6ik VGA-nak. 6ból 3 szépen látszott az elejétől, ezt laza 4 óra b.szakodással felnyomtam 5 működő darabra. Ja az AB csontra fagy valamitől amióta nem csak 3 kártyát lát... ... ...
winfos 10 pro 64bit 1709es verzió.
pls help me!
(bios kiigazítva, gen1 beállítva, alaplapi vga tiltva.)
-
LLam
senior tag
Köszönöm a válaszokat Uraim!
ff-thomas-hoz hasonlóan én is úgy tudom, hogy ETH csökkenti a blocktime-ot, azaz gyorsabban lehet blokkot találni, ami ellensúlyozza egyelőre a diff emeléseket.
-
LLam
senior tag
Ki mire áll át ETH-ről amikor élesedik a Metropolis update? Vagy már régen nem eth-et túrtok?
-
LLam
senior tag
válasz
energy4ever #29064 üzenetére
-
LLam
senior tag
Nem ertelek. A kerdezo sata tapcsatirol akarja meghajtani a kartyajat. A molex sata atalakito vegen is sata tap vcsatlakozo van. Tehat a sata tapcsatlakozo nem feltetlen birja a 75W-ot.
(#28711) westlake - koszi
(#28712) cuko - Talan mert az esetek 99+%-ban ilyen atalakitorol hajtjak meg a satas risereket. Es jellemzoen (kozel 100%ban) igy epulnek fel a banyagepek azoknal akik szartak bele a sata szuk keresztmetszetebe. Nekem molex-es csatijaim voltak, sosem volt gondom veluk.
De en itt most elengedem ezt a temat, te meg termeszetesen tovabbra is azt gondolsz/hiszel amit szeretnel.
-
LLam
senior tag
Csak azt lattam hogy pcworld.hu, meg sem neztem a linket. Felettebb meglep, hogy van a cikkben (hany karakter is a "cikk"??) van egyaltalan hivatkozas, plane, hogy a reddit-re. Lehet fejlodik a "lap"
Mindegy, a multbeli mukodesuk alapjan kialakult kep tovabbra is el bennem es kiraz a hideg, ha belebotlok akar csak a cimukbe is. (hanyos smile)
-
LLam
senior tag
válasz
westlake #28503 üzenetére
Tavaly több hónapon keresztül használtam a dwarf pool-t monero,eth meg más coinok bányászására és több esetben sem hozott annyit mint a kalkulátorok jeleztek (tudom, tudom, a kalkulátorok nem pontosak, az számít amit a pool mutat stb stb) be is fejeztem a bányászást ott. Ez igaz a flypool-ra is zec,eth vonatkozásában. Hogy miért bányásznak ott az emberek nem tudom, én nem fogom ezeket használni.
szerk: a 28501-es hozzászólásban pont ez írtad le! Nem?
szerk2: a nanopool-os eredményeim tökéletesen egybevágnak a whattomine kalkulációival.
-
LLam
senior tag
válasz
lowzor #28359 üzenetére
Sima gaming közben törődnek a gémerek azzal, hogy minél kevesebbet fogyasszon a kártyájuk a teljesítmény megtartása mellett?? Nem? Akkor? (Az általam beállított 1070-ek SOHA nem mennek 60 fokos GPU hőmérséklet fölé.)
Lehet, hogy a szénné húzott (majd meg is döglött) gamer kártyák hírein edződött közönség még mindig nem bírja felfogni, hogy a bányászás kevésbé gyilkolja a kártyákat mint a géming???
A hőmérséklet folymatos ugrálásáról nem is beszélve..
-
-
LLam
senior tag
válasz
bobalazs #27855 üzenetére
Ez a POS valtas nov1 elott ez honnan van??
Itt: http://variance.hu/2017/07/18/ethereumcasper-szep-uj-jovo/ ez all:
"Döntés született arról, hogy ketté szedik a Metropolis network update-t. Ennek fő oka, hogy a Casper (alias PoS) még nem áll készen a kiadásra, viszont minden más már kiadható.
A Metropolis első és második fele is hard-fork formájában fog aktiválódni.
Az első hard-fork a tervek szerint augusztusban, vagy legkésőbb szeptemberben fog aktiválódni.
A második fél (Casper) kapcsán egyelőre még csak találgatások láttak napvilágot. A közösség legnagyobb része valamikor 2018Q1-re várja."Tehät NEM lesz POS ebben az evben, plane nem nov1-en.
A te datumod honann van?
-
LLam
senior tag
http://variance.hu/2017/08/02/a-bitcoin-gonosz-ikertestvere-tul-vagyunk-az-elso-24-oran/
szamomra logikus a kovetkeztetese
-
LLam
senior tag
Ethereum diff booom feltunt valakinek? A gyenge 8% hessret ugras eleg brutal..
-
LLam
senior tag
válasz
vizimento #27031 üzenetére
-dcri értékkel kell játszani, addig levenni amíg mondjuk 97-98 MHs marad az eth-en. Mivel ez (a másodlagos bányászás) a GPU-t terheli elsősorban, ezért ha megemeled az eth miatt levett órajelet,akkor sokkal jobb értékeket lehet elérni, persze a fogyasztás nőni fog (így nyáron talán a hőtermelés növekedése sem elhanyagolható különbség..).
-
LLam
senior tag
válasz
jézusom #27021 üzenetére
Te mit adtál hozzá ehhez a fórum támához az arrogáns viselkedéseden kívül? Volt valaki aki próbált segíteni, te meg leoltottad. Ez nagy eredmény.
Nem véletlenül nem szóltam hozzá a kérdésedhez, sem mások akik igen sokaknak segítettek itt. Süt belőle a hogy fogalmad nincs mit is csinálsz. Aztán miután erre rámutattunk elkezdesz hepciáskodni.
Itt van a vége, hogy egyáltalán elolvasom amit firkálsz. Felőlem szerencsétlenkedhetsz tovább, csak a fröcsögésed bántja a pupillámat.
Mindenkinek:
Hova tűnt az elrejt gomb, hogy ne is lássam a béna kérdéseit??Lejárt az előfizetésem -
LLam
senior tag
válasz
jézusom #27008 üzenetére
En meg nem hiszem, hogy nulla tudassal kereskedni kene.
Azt biztosan tudom, hogy igy segiteni sem szabad az ennyire kezdoknek/tudatlanoknak, mert a vegen a segito lesz a hibas, ha a kezdo elhibaz valamit. Igenis tessek egyedul megtanulni ertelmezni a kereskedo platform feluletet, es miutan az megy lehet kerdezni.
-
LLam
senior tag
poloniex = mt.gox 2.0
-
LLam
senior tag
-
LLam
senior tag
-
LLam
senior tag
válasz
klykkly #26533 üzenetére
szvsz a 9.7-re átállás azonnal megtörtént. Elindult a hír, hogy jobban hashsel az úk klájmór és mindenki asap feltette. Ez nem az első ilyen frissítési hullám volt.
(#26534) Sondi1986
De hozzácsapja, csak előbb megerősítést vár a kibányászott coinokra amiből a részesedésed kapod. -
LLam
senior tag
válasz
shteer #26474 üzenetére
Jó az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem Mo-on élek, és itt kicsit nyugatabbra a saját tulajdonú ingatlan nem olyan fontos mint magyar honban.
(#26473) deadwing Ja! t72killer amúgy nem ilyen sötét, de a felelősséghárításban profi ő is! 'Miért húzták bele a gyanútlan embereket a bányászatba..' LOL Olvasson az egyszeri idióta, hogy mi is az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest