Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
-
Reggie0
félisten
válasz
hommeros
üzenetére
Nem nehez ezt feldolgozniuk. Ha kiveri az alarm bitet a szamitogepukben, akkor kapsz egy vizsgalatot es el van intezve, mert onnantol mindent neked kell bizonyitani a forditott biz. kenyszer miatt. Nem fognak emberkek a hatterben elemezgetni, mert az mar munka

(#21395) deadwing: Pedig semmivel sem kockazatosabb, mint egy bankra vagy az allamra bizni a penzt.
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
Mulder_
üzenetére
Első ilyen akcióm, nem akartam elkapkodni, így lejárt a rendelés, de sebaj.
Nem tudom pl, hogy a 0.00050 fee, azt az utalt mennyiségből vonja-e le vagy nem? Szóval hozzáadjam az utalt összeghez vagy sem?
Nyilván, pontos összegnek kell megérkeznie.(#21387) mepet: tudtommal az Ankeres automata az tud eladni is.
-
sparks
senior tag
-
mepet
addikt
válasz
AnonyX
üzenetére
Remek cucc, bár mivel a Zcash rendkívül rossz értéktároló, így szerintem ez nem jó megoldás. Akkor már inkább ugyanez BTC-vel. BTC alapú hitelkártya van jónéhány féle. (Pl. Xapo, bár ha nem euróval fizetsz, akkor van átváltási költég is.) Ha viszont BTC alapút tudna valaki ajánlani, aminél nincsen extra költség, ha Ft-al fizetek, az engem is érdekelne!
-
AnonyX
tag
MIt gondoltok erről? Zcash Debit Card...
https://uquid.com/zcash-debit-card
https://forum.z.cash/t/zcash-debit-card-mobile-top-up-with-zcash/7305/3
Lehet érdemes lenne beszerezni egy ilyen kártyát. 15 euroba kerülne... -
ff-thomas
aktív tag
akit érdekel, suprnován 0% fee és +5% bonus van ma..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
pappkarcsi
üzenetére
készíts egy .bat fájlt és ennyi legyen benne:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100elvileg 1szer elég lefuttatni. de megcsinálhatod azt is, hogy a kléjmóór start.bat -od elejére bebiggyeszted.
-
pappkarcsi
senior tag
Van egy ilyen rész a Claymore rídmí txtben:
Catalyst (Crimson) 15.12 is required for best performance and compatibility. You can get very bad results for different drivers version, or miner can fail on startup.
Set the following environment variables, especially if you have 1-2GB cards:GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100Ez hogyan kivitelezhető?
-
CocooN-z
őstag
elég basicnek tűnő kérdés, de: Win 7 esetén ha RDP -zek nem látja a GPU -kat (de kiválóan működnek, hozza a kívánt H/s-t), ez miért lehet ? Nyílván bizonyos feature-k le vannak ilyenkor tiltva, de így nem látom a hőmérsékletet...driver-t, GPU-z-t rendesen
Létezik valami WMI parancs -remote erre?
Ti hogy managelitek a gépeket? Nyílván monitorra dugva nincs ilyen gondom... -
CocooN-z
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
409 W
full systemoff: veled nem beszélek...vicc off...

-
ff-thomas
aktív tag
válasz
neil_mullen
üzenetére
mennyire van állítva az auto-payout a nanopool-on?
1 kártyával mire kiutalható mennyiséget bányászol, az azért időbe telik. mikor kezdtél el csákányozni?
-
bazsyka
tag
válasz
neil_mullen
üzenetére
Nanopoolban 0.005 zec a minimum kifizetés az megvan?
Ha a config fájlban megadod a pool beállitást akkor a .bat fájlba már ne írd be még1x -
janos666
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
De már 10x kitárgyaltuk, hogy ha mindenki 10x gyorsabban bányászik egyik napról a másikra, attól még egyrészt nagyjából ugyan annyi érme keletkezik naponta és ugyan olyan arányban oszlik meg a bányászok közt, tehát gyakorlatilag semmi sem változik, csak a szám abszolút értéke, amit a parancssorban látsz.
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! már egy ideje olvasgatom a fórumot, de csak most jutottam oda hogy összerakjak egy rx 470 es gépet. claymore 8 at szerettem volna beüzemelni, de nem sikerül, ebben tudna valaki segíteni? eddig a következőket állítottam be, de semmi zec nem érkezik (a kis késést is leszámítva sem):
config.txt:
-zpool zec-eu1.nanopool.org:6666 -zwal t1e6ux7FuComnsiYXyVSNxTJQ7wXWUDw1Tx -zpsw z
#-tt 85
#-i 6start.bat:
ZecMiner64.exe -zpool zec-eu1.nanopool.org:6666 -zwal t1e6ux7FuComnsiYXyVSNxTJQ7wXWUDw1Tx -zpsw z -ftime 1
a walletet krakenen csináltam, bár egyszer már használtam. lehet ujat kéne csinálni?
köszi

-
-
-
-
asaca
tag
Én is vettem most 7970.Jól mennek és nem is vészes fogyasztásban. 31-33 pénz....470 árából kettő kijött.
-
CocooN-z
őstag
v8.0 - 325 - 335 H/s - 2db 7950
-
ff-thomas
aktív tag
Na most értem ide.. végre valami jó hír, kléjmór 8.0

Úgy látom, "kimaxolta" a 390-eseket, remélem, hogy ráfekszik az RX 400-as szériára ezután.
-
deadwing
addikt
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
A 280-as karik 200W körül esznek. Viszont mivel tél van, az áram költség lejön a fűtési díjból, szóval jelenleg annyira nem vészes így a dolog.
-
westlake
félisten
-eqm speed up for NVIDIA SM50+ up to 60% faster
-Added option for 3rdparty Claymore's ZCash AMD GPU Miner v8.0 BetaOllé!
János, neked készült. Mehet az auto-change.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dexar007
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Hasitanak a regi kartyak.

-
janos666
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
De továbbra sem tudod megmondani, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz.

-
Hurkafej
aktív tag
Tudja valaki mi van jelenleg az ETC-vel?
-
shortcutme
tag
válasz
zichie
üzenetére
A napi 100x-os fordulás nagyon ritka esetben érné meg: 0.15%-os trade fee-vel számolva 15%át elveszítené a pénzének (pontosabban átadná a váltónak)
Nekem a kraken logban jelenleg 589,491 order van (szeptember 26 óta), szóval sok szerencsét annak, aki ezt fel akarja dolgoni.
-
-
-
BRIKLY
veterán
7950 187-el teker.

-
Parano1d
aktív tag
280X 185 i3
-
deadwing
addikt
280X 210
i3 és i4 ugyan annyit hoz, így marad az i3. -
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nálam is 168-170/kártya, 840 körül megy 5 db 470 és talán 10W kevesebb a fogyasztás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
olle
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
R9 390
-
-
olle
senior tag
Claymore 8.0

ZEC - Total Speed: 270.429 H/s, Total Shares: 35, Rejected: 0, Time: 00:02
ZEC: GPU0 270.429 H/s -
zichie
senior tag
válasz
hommeros
üzenetére
"Azt viszont én nem tudom, hogy ellenőrzi a nav ezeket a tranzakciókat, ami pl a poloniexen megy végbe."
Ez egy érdekes szitu. Én ugyan a Krakent használom év eleje óta, de ebből a szempontból mindegy, hogy melyik váltóról van szó. A tranzakcióim már lassan ezres nagyságrendűek. 40 eurónyi kriptopénzzel volt, hogy kb. 3000 dollárnyi (a Kraken dollárban méri) forgalmat generáltam (margin trading nélkül), aminek az lett a vége, hogy a végén 60 eurónyi kriptopénzem lett. Az még izgalmas lehet, ha valaki botot használ, ahol pl. a teljes váltón lévő összeg naponta akár százszor is oda-vissza váltódik, azaz havi szinten több ezer tranzakciója lehet, ráadásul ebből több partial trading is van. Ekkora tranzakció mennyiség már könyvelhetetlen egy adóbevallásban. Persze egy embernek több váltón akár több botja is lehet, ami tovább bonyolítja a helyzetet.
-
Melinor
csendes tag
Claymore: I will release new version in a few hours.
https://drive.google.com/drive/folders/0B69wv2iqszefdmJickl5MF9BOEE
-
hommeros
őstag
válasz
zichie
üzenetére
Nem minden adócsoportnál lehet ezt így megoldani, mert a számviteli törvény szabályozza ezt a kérdést is minden adótípusnál, mi számít bevételnek és mi nem. EVÁnál pl még az állami támogatás után is adózni kellett, mert bevételnek számított. (azóta lehet, hogy ezt már szabályozták) Ezért javasolják kis összegű (idén még 6 millió Ft-ig) üzletszerű működéshez a KATA-t. Amúgy a NAV állásfoglalása szerint még akkor is adózni kell a BTC nyereség után év végén, ha nem utaltad azt ki bankszámládra, szóval, hogy adóköteles legyen egy jövedelem nem feltétele annak, hogy a bankszámládon megjelenjen. És innen kiindulva ha veszteséges a tranzakció, akkor azt le kell tudnia vezetnie egy könyvelőnek a bevallásban. Azt viszont én nem tudom, hogy ellenőrzi a nav ezeket a tranzakciókat, ami pl a poloniexen megy végbe.
Az, hogy kinek melyik adótípus éri meg, az pedig bevételtől függ egyértelműen.
-
zichie
senior tag
válasz
hommeros
üzenetére
"Minden összeg, ami a számládra érkezik, bevétel."
Ez nem teljesen világos. Mi van abban az esetben, ha pl. valaki 100 ezer forint kp-t vált Bitcoin ATM-en keresztül BTC-re, amit átrak poloniexre és/vagy krakenre, ahol kereskedik vele? Tételezzük fel, hogy nem nagyon ért hozzá és elbukja a felét, azaz marad 50 ezer forintnyi BTC-je, amit a krakenen átvált euróra, majd hazautalja magának bankszámlára. Na ez nem nyereség, hanem 50 ezer forintnyi veszteség, mivel 100 ezer forintot fektetett be.
-
hommeros
őstag
válasz
AnonyX
üzenetére
Adó- és járulékmérték magánszemély esetében
1. nyereségadó: 16% személyi jövedelemadó
2. járulék: 14% egészségügyi hozzájárulás (max. 450.000.- Ft /év) Csak 1.000.000.- Ft/év FELETT, de a teljes összegreMinden összeg, ami a számládra érkezik, bevétel.
Én egy centet nem fizetek, mert az EV-s számlára kérem a pénzt. -
-
asaca
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
-
-
asaca
tag
Közben a Zdash-hez van walet meg kint van a váltón.
-
P3Dr0
senior tag
Nemreg Mesterlovesz ur irt a krakenrol. En eddig nem hasznaltam pedig mar regota reggelve vagyok. Most nemreg beleptem es kivancsisagbol hozza adtam a bank szamlam. Napi 2000 USD a limit. Legalul az az opcio volt,hogy a bankom fizikai cime. Oda megadtam az en varosomban levo bankfiokom cimet ahol a szamlamat is nyitottam anno. Ezt jol csinaltam? Vagy a nagy kozponti cimet kene megadni ami a fövarosban van? (Azt nem is tudom mi).

Ezenkivul irja,hogy min. 5 EUR amit kilehet kuldeni. Probabol kuldhetek ennyit,hogy valoban megerkezik-e a szamlara vagy ennel azert tobbel "kierletezzek" ?
IBAN, BIC stb. azokat mindd megadtam azzal nincs gond.Ja meg egy kerdes. Szerintetek egy a penz kiutalas manualis vagy automatizalt? Gondolok itt arra,hogy a Kraken dolgozoi csinaljak az atutalast vagy computer vegzi?

Remelem nem kerdeztem sok marhasagot. Elnezest ha valakit felhuztam tudatlansagommal

-
P3Dr0
senior tag
közben meg e zékös elindult fölfeléje

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gitáros topic
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- Parfüm topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Vivobook S 16 S5606MA 16" 3K OLED Ultra 7 155H 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Be Quiet! venti bazár
- IdeaPad Flex 5 14ALC05 2-in-1 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 5500U 8GB 256GB NVMe magyar bill gar
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)