Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aweriot
üzenetére
Mondjuk desktopon is gyorsabb, tipp, de megmérem mondjuk az Unigine- vel, annak van Linuxos, Win11- es natív változata is. Bár az csak 1 program, de kíváncsi vagyok...
Boot időt már néztem, ott 3-4 mp- el a Mint jobb - bár különböző méretű SSD- n vannak, de mindegyik széklábalátét szintűn. -
-
válasz
Rowon
üzenetére
Jó pár évvel ezelőtt volt egy csávó aki linuxos videókat csinált magyarul. Linux Mind volt asszem a csatorna neve. Aki csinálta a csatornát leírta az ívet, kezdett mint-el, majd pár hónapon belül már archon volt, kardoskodva hogy márpedig a rolling a sirály. Nem is lett volna vele semmi baj, amíg össze nem bútorozott valakivel aki összerakott egy magyarch nevű 'disztrót' amit Gdrive-on keresztül terjesztettek. Na, az ő discordján voltak még nagyon érdekes beszélgetések, a Black Panther FB csoport néha elbújhatott volna szégyenében
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De gáz... FB-n hozzászóltam ehhez a PC Forumos cikkhez [link] ami az AMD-s hírt akarta lehozni, miszerint a GCN 1.0-áig visszamenőleg megkapjuk az AMDGPU drvirert, amiről írtam a #108952-ben is.
A cikk címe csak bulváros, de a cikk szövege az egyszerűen nem jó, amit leírt az nem felel meg a valóságnak. Pár sorban leírtam a korrekciót, és h. szerintem javítani kellene. Erre egy szó nélkül le lettem tiltva, a cikk meg továbbra is hibás. Ehh.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Melyik disztró?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Petya XT
üzenetére
Ha jól értem az nVidia tavalyi bejegyzését: https://developer.nvidia.com/blog/nvidia-transitions-fully-towards-open-source-gpu-kernel-modules/, az open kernel modul idővel le fogja váltani a régi drivert, de tavaly nyáron még a régi kártyákhoz ez nem volt használható. Mostanra igen, és most a hagyományos driverből dobták a régi kártyákat, ezért kell az open kernel modulra váltani az ilyen kártyák tulajainak.
Ablakos: lényeg annyi, hogy az nvidia-open driverre kell váltani, és akkor megy tovább az élet.
-
Petya XT
senior tag
-
Ablakos
addikt
Lehet, hogy video topicos kérdés, de hátha...
GTX970 -en lejárt a hivatalos Nvidia frissítés. Ez jelent a későbbiekben hátrányt? pl. linux kernel vagy valamelyik későbbi frissítés problémázik. Kell gondolkodni kártya cserén? (pc-s játék nem érdekel) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Petya XT
üzenetére
A driver a kernelben van. Vagy átváltotok az nvidia-open driverre és használjátok tovább azzal (ez valszeg az egyszerűbb), vagy amit baloo79 linkelt, felrakjátok az AUR-ből az 580-as drivert. Ez utóbbi ha jól értem, DKMS-el megcsinálja a régi nvidia kernel modult mikor jön egy kernel frissítés.
Az semmiképpen nem jó, hogy a kernelt visszatartjátok.
-
Petya XT
senior tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Pont ez jutott eszembe nekem is, hogy milyen lehetőseg vannak a visszatartásra. Mind a driver, mind a kernel tekintetében. Az AUR sem igazán vonz... Érdekes hozzáállás, főleg a Pascal tekintetében. Abból van még használatban pár tonna. Valószínűleg a Steam felmérés nem teljesen reprezentatív. Sokan nem játszanak már, de ott van a kártya.
Csak a drivert nem lehet visszatartani, és a kernel frissülhet....? Tényleg kíváncsi vagyok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ezt kívánom Békés Karácsonyi ünnepet és további sok sikereket örömöket.
Igen ezt az infot már olvastam,de az arch kapcsán kérdezném is ha jönn egy újjab kernel a rendszeremhez,engedjem is csak is csak a kernelt frissűlni?
Az nvidia drivet már configuráltam a pacman.confban a # jelet ki vettem a ignorePkg elől.
A linux-headers-t nem tettem még be a sorába,kérdezném ez ókózhat problémát - ha éppen frissülne a mostani Kernel: 6.18.2-arch2-1-ről? -
baloo79
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Így van, azoknak Arch alatt AUR csomagot kell használni.
https://aur.archlinux.org/packages?O=0&K=nvidia-580xx -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aki 900-as vagy 1000-es szériás nVidia kártyát használ Arch alatt, az figyeljen oda mert az nVidia megszüntette ezeknek a támogatását a zárt driverben, helyette ha jól értem valamilyen open kernel modulokkal működnek tovább, de az átállás nem megy magától.
Brody hozott le erről egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=2-obijeo_bU
-
Petya XT
senior tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Biztos lesz majd benne valami ilyen opció, bár az sokkal jobban zavar, hogy a panel értesítési területén az ikonok symlink szerűek lettek. És nem is reagál semmire egyenlőre. Ezt még nézegetni kell.
Ez is hogy néz már ki? Kabátodismilyen?,van egy cigid?,buszjegyrekell.
Hangerő ikon.
-
Vasti74
senior tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Azt még tényleg nem az.
De amikor egy akármi újabb verziói bénábban néznek ki - nehezebben használhatóbbak (nem a fejlesztők, hanem a felhasználók szerint, és ugye ez a lényeg: mert elvileg a felhasználóknak készülnek a programok, nem a fejlesztőknek ;-) - addig megszokott funkciók eltűnnek stb. stb., addig jogosan kérdezhetjük, hogy mi történt a világgal? Mindenkinek elborult az agya? ;-) Hátra megyünk, nem előre?
Én nem keveset pl. nem is a számítógépemmel (mert arról már lemondtam ;-) , hanem a tévémmel szívok (LG) , mert valahogy úgy érzem, hogy minden frissítéstől csak rosszabb lesz. Most éppen egy csomó videóra kiírja (NAS-ról lejátszott filmek) hogy nem támogatott a hang, aztán egy jó részüknél tényleg nincs is hang. Más lejátszókkal persze minden OK.
De amúgy is olyan szinten béna és esetlen az egész szerintem (pl. a streaming szolgáltatók saját kliensei, élen az újragondolt Netflix-el) , hogy ennél már 20 éve is előbbre tartott a világ...
Persze, mert akkor még aktívak voltak talán azok a programozók itt-ott, akik anno 1MHz-es 8 bites procikból és pár kB memóriákból többet hoztak ki, mint egy mai "programozó" a szuperszámítógépekből ;-)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Petya XT
üzenetére
A keyring probléma akkor volt, mikor egyik-másik fejlesztőnek lejárt a kulcsa és nem újították meg, az 1-2 napig szabotálta a frissítést. Pár havonta előfordult, végül emiatt és mert kivették a va-api-t a mesából mikor beparáztak a jogi eshetőségektől, akkor szemrebbenés nélkül váltottam.
-
Petya XT
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Voltak problémáim nekem is vele korábban, sajnos a Cinnamon verzió is képes volt hanyattvágni magát telepítés után, mert valami keyring dolga volt, ami nem volt teljesen oké, így félbeszakadt a frissítés. KDE alatt régebben a videó gyorsítást kellett kézzel megoldani, mert nem voltak fent az Intel driverek. Én úgy vagyok vele, ha a telepítés, és az első frissítés után elindul, akkor már nem lesz vele baj. Mostanában ezt használom, van egy Mint 22-es is a másik gépen, a két rendszer Cinnamon alatt nem hasonlítható össze teljesítmény terén. Érdekes, hogy a Manjarot érzem most sokkal stabilabbnak, nem a Mint-et. Ott is volt Nvidia driver problémám, visszalépés 580.x-ről, ami a 21-ben volt, 535.x-re. Nem akar néha felébredni, meg ilyenek. Apróságok.
De ezeket már megszoktam. Nem is Linux lenne, ha minden pöpec lenne, mindegy milyen disztró. Az Endeavour is jól működött, nem is tudom már, hogy miért váltottam róla. Munkás volt amikor először találkoztam vele, sokat kellett pötyögnöm vele. Végül sikerült teljesen kezelhető, stabil rendszert "alkotni". Talán Cinnamonnal használtam azt is. A Manjaro mostanában teljesen rendben van, és megszabadított sok nyűgömtől, ami a Mint esetében az Ubuntu 24.04 LTS- re volt visszavezethető. Nálam voltak vele problémák, nem is vagyok túlságosan nagy Mint rajongó. Jobb a híre, mint amilyen valójában. De ez is szubjektív, mert minden konfig más, ami valakinél oké, az másnál nem.
UI: Manjaro esetében nem bízom az első frissítést a grafikus csomagkezelőre, hanem terminálból csinálom meg, ahogyan a Flatpak első frissítést is. Utána már oké szokott lenni grafikusan is.
-
Petya XT
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Manjaroék KDE-jére szoktam ránézni idönként, most éppen egy 144 Hz-es monitor kapcsán. Alapértelmezett volt a Wayland most, amikor legutóbb néztem, talán két hónapja, akkor még X11 volt. Oda-vissza ugrálnak. Szerencsére a Cinnamon is kezeli normálisan a monitort, így mind a kettőt tudom használni.
-
Petya XT
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nyilván majd csak megbarátkozok vele, csak pont ez volt a jó a Cinnamonban, hogy soha nem változik. Láttam a minap a KDE-t Wayland alatt. Húúú....nekem kicsit sok volt. Bár a kijelzőkezelés sokkal okosabb lett, ha több monitorod van, tényleg aprólékosan be lehet lőni mindent. A Delfin meg nekem egyébként is sok.
Csak az idegesített, hogy nem lehet a régi kinézetre visszatenni. Bár nyilván lehet, csak még én nem tudom, hogy hogyan, amit a menüszerkesztőben láttam, nem erre gondoltam. Ezt a bal oldali sávot nem lehet átméretezni, amúgy lehet jó lenne. Ez még most szokatlan.
De valóban nem a világ vége, viszont amit észrevettem, hogy a témázás is változott, ezeket még átnézem, mert megváltoztak a panel ikonjaim is... -
-
Petya XT
senior tag
Manjaro, 6.6.2 Cinnamon-nal megjött az új menü. Azt néztem, hogy nem is lehet visszaállítani a régire, csak lebutítani, de akkor olyan, mint az XFCE menü. Az érzéseim vegyesek....finoman szólva.
-
Dißnäëß
nagyúr
Az AMDgpu hivatalosan támogatja a GCN 1.2-es vagy újabb verzióra épülő kártyákat, beleértve az olyan új utasításkészleteket is, mint az RDNA1&2, CDNA. Hozzáadja a Vulkan API támogatását.
Támogatási problémák
A GCN 1.0/1.1 támogatása évekig hiányos volt, alapértelmezés szerint letiltva és „kísérleti” állapotban maradt. A támogatás néhány kernelparaméterrel engedélyezhető (lényegében a radeon illesztőprogram-támogatás letiltásával és az AMDgpu támogatás kényszerített engedélyezésével), és néhány Linux disztribúció alapértelmezés szerint engedélyezte is. A illesztőprogramból hiányzik a hardveres videokódolás (de támogatja a dekódolást), a HDMI-n keresztüli hang és az analóg kimeneti formátumok ezekhez a generációkhoz.
2025 folyamán elkezdődtek a GCN 1.1, majd a GCN 1.0 engedélyezésének munkálatai, az AMDgpu és a radeon illesztőprogram közötti funkcióparitás elérésével, és ezt elfogadták a Linux kernel 6.19-es fő verziójában való felhasználásra, amely 2026 elején éri el a végleges verziót.
Ez, a Mesa 25.1-es és újabb verziókkal együtt, lehetővé teszi ezeknek a GPU-knak a shader-alapú sugárkövetés támogatását egy környezeti változó használatával, ugyanúgy, mint a legújabb hardververziók.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Karácsonyi ajándék a régebbi Radeon kártyák tulajdonosainak, a 6.19-es kerneltől a legelső GCN 1.0 kártyákig visszamenőleg mindegyik megkapja az AMDGPU kernel drivert amit eddig az újabbak használtak, a régi "radeon" driver helyére, ez a driver minden szempontból modernebb és ráadásul mérhetően gyorsabb is. Ez azt is jelenti, hogy ezek a kártyák még nagyon sokáig teljesen támogatva lesznek.
A HD7000-es szériát takarja a GCN 1.0, amit 2012-ben adtak ki.
https://www.phoronix.com/review/linux-619-amdgpu-radeon -
Warton
őstag
Végülis írtam rá egy bash aliast:
alias sync='rclone copyto ~/Dokumentumok/Bártfai/2026/ bartfai:szamlak && rclone sync bartfai:szamlak ~/Dokumentumok/Bártfai/2026/' -
Warton
őstag
Valaki itt használ rclone-t? A bisync miért nem működik, vagy valamit rosszul írok be, elvileg az elérési utak jók. A sima syncnél így működik.
A cél az lenne, hogy az rclone fájlt ne töröljön seholse. Hanem ha mondjuk a Google Driveon van 3 fájl és a helyi mappában van 5 másféle fájl akkor a végeredmény az legyen, hogy mindkét helyen 8-8 fájl legyen. A sima sync azt csinálja, hogy a forrás mappa tartalmát készíti el a célmappában, minden olyan fájlt letöröl, ami a forrás mappában nincs. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Kérdezz rá a másik Linuxos topicban is szerintem. Nekem sosem volt ilyen átkapcsolható GPU-s cuccom, nVidia kártyám is csak a régmúltban.
Benchmarkot tudsz nézni, pl. Geekbench vagy Unigine Superposition, azoknak az eredményéből rögtön látszani fog, hogy melyik dolgozik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Ez az nVidia driver áttekintő felülete. Mire vonatkozik a kérdés?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
a lap visszajött cseh Asus RMA-ból, vagy legalábbis visszaadták, nem csináltak szerintem semmit, azt hazudták, hogy frissítettek BIOS-t (nem), meg ráengedtek valami Asus diagtool-t és "nem reprodukáltható". csak azért nem rágtam be, mert ráérek velük izmozni, ha úgy hozza a szükség, de gyanús nekem hogy tényleg hibátlan a lap.
Kubuntut, Nobarát meg se próbálom, a Ventoy drive már fixen otthont ad egy kupac disztrónak Fedora 42, 43-nak, most CachyOS-t is felraktam. Cachy is széthullott liveboot közben, Fedora 43 ugyanúgy akadozott (bár a bootidők rendben mióta újra nálam a lap).
ezek után már tényleg berágtam. szétrobbantottam a gépet, tápot cseréltem, PCIE risert cseréltem, kábelt cseréltem, takarítottam. az USB hibákat boot során elengedtem, AMD bug már egy ideje, ezt is megtaláltam. hűtőt is cseréltem, léghűtésre újra, az Asus lapok és a vízhűtő pumpák nagyobb tápigénye rengeteg ilyen thread-et hoz, nem lehet felróni alaplapi hardveres hibának. Windows alatt nem is jött elő.
elkiabálni nem akarom, de friss Fedora 43, friss open nVidia (580) driver telepítés (bár érdekes, CLI-ből kellett, Discover nem hozta, mintha valami nyavalya lenne a repo lekérdezésnél, tegnap update se ment). reboot után szokásos nV black screen bug jött, azt úgy fest sikerült kigurulni szintén. asztalon nincs stuttering, Mozillával több párhuzamos youtube 4K thread vajsimán megy, mappakezelés rendben, 144Hz rendben. még a végén nekiállok Steam/Lutris/Heroic telepítést kipróbálni. végre úgy működik, ahogy elsőre kellett volna.
ez az AMD vezérlő + Asus USB / vízhűtés troubleshooting kikészített, dühítő és kimerítő, pedig nem ma kezdtem. nem kell a gépbe víz, mindig mondom... az eddigi több hétnyi szenvedés és a mostani rebuild után arra jutottam, hogy az 1) AMD kontroller szinten valahol fasírtban van még a legtöbb kernellel 2) a vízhűtés és Asus lapom egy szerencsétlen páros volt Linux alatt 3) a régi PCIE riserem és a nagyon friss GPU, lap kombóm inkompatibilitást is rejtett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pöttön
üzenetére
Lehet persze. Az internet szerint pl. a Pop! OS-t telepítve egyből használható az átkapcsolás. Írd ki egy penre a Pop!-ot, és bootolj be róla, próbáld ki.
Albert.Tamas: pl. Geekbench, az ingyenes. Az alapján amit írsz, nem kapcsol át az nVidiára. Ezzel mondjuk nincs túl sok tapasztalatom.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy pár buherált régebbi gamer laptopom.
Annyi a lényeg, hogy az mxm3-as vga-ik nem a gyári hanem újabb, és jobb hatásfokú quadro kártyák vannak bennük.
Ez win alatt csak optimussal lehet működésre bírni, tehát a proci igp-je is jelen van, nincs kikapcsolva.
A kérdésem az lenne, hogy ezekre a gépekre lehet e Linux-ot rakni, és meg lehet e oldani, hogy a játékok a quadro kártyát használják, és ne az intel igp-t?A másik kérdésem az lenne, hogy van 1 gép amin megosztom a családi képeket-videókat meg egy pár filmet a tv-nek. Ennek a gépnek a Linux-ra való áttelepítése falakba ütközött mert a dlna megosztást nem tudtam megoldani,hogy egyszerre több meghajtórol is mennyen.
Win-en viszont a Serviio nevű progival használom, a kérdés az lenne hogy a serviio működhet linuxon wine-al? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HarryPotter
üzenetére
Az fman.io repó, ami ha jól látom egy kétablakos fájlkezelőé, annak nincs meg a digitális aláírása, ezért nem fogadja el. Ezt te adtad hozzá, vagy ez a Zorin sajátja?
IstvánLászló: jaja.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Igen pontosan,így igaz amit mondasz,nálam a Radeonon nem forog a két ventije,Nvidiával is ezek a tapasztalataim,ha éppen csak böngészésre használom a gépemet a Gpu-m most is csak 34°C fokós.
A vga ventik csak komoly terhelésnél forognak,példaképpen mondanám játékoknál és Gpu igényes progiknál a 3dteszteknél,ezt tapasztaltam.
A vga-k ventije gyárilag beállitot 60°C fok alat nem forognak,de amikor éppen forognak - akkor-sem hangosak,Radeon RX 5700 XT -re váltását nem bántam - meg,mert minden ami nekem kell,primán jól működnek - mint Nvidia 1070-1070Ti -vel a tesztelös gépemben,semmijen problémákat máig sem tapsztalok.
Ezt te is jól tudod,csak gondoltam tömöritve elmondom a saját tapasztalataimat,itt mindenkinek segítségnek.
-
growler
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Ha a böngészéssel nincs probléma, csak a frissítések telepítésével,
akkor a tükörkiszolgáló(ka)t állítanám át a leggyorsabbra.
(Hogy Zorin alatt ezt hol találod, azt neked kell tudni.) -
válasz
csixy
üzenetére
Az apt gui némelyike mindenre ezt irkálja ki ha valami gyíkja van.
Nekem is ezt irkálja mert valamikor bennfelejtettem egy már nem működő Microsoft Edge frissítési csatornát meg letiltottam pár mást.
Ki kéne már ganézni azt a 2 vagon PPA-t is aminek felének értelme sincs már.
Na majd nekiugrok.Ennek ellenére lefut az update, a Nincs internet ellenére.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HarryPotter
üzenetére
Mivel nem mondja meg mi a baja, így nézzük meg rendes eszközzel. Nyiss egy terminált, majd add ki a
sudo apt updateparancsot. Ha az lement hiba nélkül, akkor asudo apt upgradeparancsot. Pastebinre told fel amiket kapsz. -
válasz
HarryPotter
üzenetére
Elég világosan oda van írva. Ellenőrizd az internet kapcsolatodat!
A böngésző működik? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HarryPotter
üzenetére
A link nem működik.
-
HarryPotter
őstag
Zorin 18- a mellékelt kép szerint manuálisan nem tudom frissíteni. Mi lehet az oka? [link]
-
Albert.Tamas
tag
Nektek is elofordul ha Nvidia frissites van frissites utan nem lathato a gpu?
Cachy os es Endeavour is
Laptoprol van szo nvidia 1050 Ti -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Passzív hűtésű, alacsony fogyasztású Radeon nincs, ami támogatja az AV1 dekódolást, a legolcsóbb megoldás egy RX 6600 lett volna. Intelt nem akartam, mert az Alchemist szériánál a ventilátorprofilokat nagyon elszabták. Ez meg egy teljesen passzív RTX 3050.
Írták többen is Redditen, hogy hiányolják a VGA gyártók részéről a kis erőforrásigényű, kompakt, passzív hűtésű, de használható kártyákat, lásd annak idején a GT 1030-at, ami szerintem egy teljesen jó kis kártya volt, mára azonban már az is kiöregszik...

Lehet, hogy a Nouveau-val is menni fog amire neked kell, nem egy gamer kártya.
Ha a YT-ot viszi 1080p-n framedrop nélkül, akkor nekem a leírhatatlan francia driver is elég lesz. Játszani nem fogok vele.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rowon
üzenetére
Vehettél volna Radeont is és akkor nincs probléma.
Úgy látom ez a Nova projekt még nem tart ott, hogy használható legyen, szóval a következő egy évben még tuti a hagyományos megoldásokra leszel rászorulva. Lehet, hogy a Nouveau-val is menni fog amire neked kell, nem egy gamer kártya.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Úgy működik az Octopi, hogy alapból a rendszer csomagok között keres és csak az általad telepített AUR-es csomagokat látod, zöld ufó fejjel.
Viszont ha a keresősávnál rányomsz a zöld ufó fejre, akkor az AUR csomagjaiban keres, ezt látod nálam a képen is.Rowon: ha jól látom, a 6.15-től van.
-
Üdv,
Az új Nova névre keresztelt open source Nvidia drivert melyik verziójú kernelbe tették bele? Van erről infó?
-
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Van aur helper telepítve? (yay pl).
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok
octopi/ban ,hogy tudok Aur/t valasztani ,alapbol alig dob ki programokat , beallitasban van egy opcio Aur de hivat dob ki -
baloo79
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Bezonyám!
Én pl. betűtípust szoktam így telepíteni, hogy:
yay fonts
és/vagyyay ttf-... aztán mazsolázok a találatokból.. több mint 400 van belőle.

(
Shift+Page Upbillkombóval lehet fölfelé lapozni a találatok között,Shift+Page Down-nal pedig vissza az elejére, aki nem tudná.
) -
Sz_Imre
senior tag
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Attól függ, melyik csomag. Aur okés. De flatpak is használható.
Ha aur használsz, akkor sudo yay vagy sudo paru paranccsal lehet letölteni. -
Albert.Tamas
tag
Sziasztok
Cachy OS csomagtelepitott toltottem le pamacot sok minden nem elerheto , beallitasok kozott harmadik feltol szarmazo AUR vagy flatpakot hasznaljam? Koszonom valaszotokat
-
cog777
őstag
Remek parancssoros szerkeszto program, szintakszis stb tamogatassal, ha valakit erdekel: https://itsfoss.com/fresh-terminal-text-editor/
Deb, rpm, flatpak csomag: https://github.com/sinelaw/fresh/releases?ref=itsfoss.com
-
Ablakos
addikt
-
shadow1901
senior tag
válasz
iHack
üzenetére
" Pingvin Világ Magyarország 2024-2025. Developed By BlazeThemes. "
Létezik! (Ezek szerint.)
Mi a kérdésed?
N+1 ilyen van, minden platformon. Írásos, videós vagy épp fészbúkos verzióban. Virágozzon minden virág.random cikk:
[link] Ezt 13 másik cikkben szintén lehet olvasni. Van ami azokban nem volt...chat ablak jobbra:
"PingvinLord: Na ujra itt vagyunk
Tegnap 20:22"Mi a kérdésed? Reklámozni akartál?
-
iHack
csendes tag
bocsi hogy ide írok de nem tudom hova írjam. a https://pingvinvilag.hu oldalt ismeri valaki? Mióta van ez és mit tudunk róluk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Projektor topic
- Hálózati / IP kamera
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung kuponkunyeráló
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest