- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #104357 üzenetére
Pedig szétszórja, szétsz@rja mint a ventillátor a Móriczka viccel a cukrászdában. Persze hogy tudnia kell, hogy mit hova tesz, ... és mégis ez a működése lényege. De ezt mi nem látjuk, Mert "kettős könyvelés" van. Ez eddig a hardver és a vezérlő rétege. Ezen a háborgó kavargó fortyogó trutymó óceánon úszkál a mi flottánk a partíciós táblánkkal és a partícióinkkal és az állományainkkal. Szürreális dominójáték. Csak azt lehet remélni, hogy , amikor semmilyen írási-olvasási-törlési-trimmelési művelet nem történik a flotta szintjén , akkor az alap trutyi óceán is kussol és nem csinál semmit. ... Szerintem. Ezek miatt érdeklődöm a slaxos ramba töltős rendszerek iránt. Az az igazi immutable rendszer nekem.
-
csixy
addikt
Hajrá! Telepíteni sem kell tulajdonképp. Live módon fut. Elég egy pendrájra feltenni. Számtalan sok módon bootolható. Az sb modulok mellett van egy config fájl, ezen előre beállítható sok minden (nekem a magyar billenytűzetet nem sikerült előre beállítani). Viszont pont a config fájl miatt, mely a /run/memory/data/ mappában utólag is olvasható, belépés után egyből célszerű a passwd parancsot használni. Én a ventoy grub menüjét, vagy egy telepített linux gyökerébe másolva a /etc/grub.d/40_custom file szerkesztésével és egy sudo update-grub csatakiáltás után a telepített linux grub menüjével szoktam bootoltatni.
-
csixy
addikt
Minios Standard
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #104217 üzenetére
Minitool vizard megcsinálja
-
csixy
addikt
Don't touch the /dev/mmcblk0boot0, /dev/mmcblk0boot1 and /dev/mmcblkrpmb they are special devices that you don't need to worry about at all. They are not partitions of the mmcblk0 device.
/dev/mmcblk0 is your internal disk and you can treat it like any other disk, partition it with one for the EFI partition, one for swap and one for the root partition (or however else you want to). Partitions will appear as /dev/mmcblk0p1 (where the p1 is the partition number). -
csixy
addikt
Sikerült!
Az eredeti sokmodulos miniost feltoltam a ramba, frissítgettem, tettem hozzá, módosítgattam rajta. Letöltöttem a [Linux Live Kit] aktuális verzióját .Átszerkesztettem a config fájljában a build nevét egyedire. Az eredeti minios vmlinuz fájlját bemásoltam a gyökérbe , mert ott keresi majd buildeléskor (kernel frissítés nem volt, ezért tudtam megtenni ezt a csalást), A kitömörített kitet bemásoltam a tmp-be és rootként belépve a munkamappába kiadtam a ./build parancsot és győztem. Lett egy általam módosított belakott állapotú .egymodulos Minios oprendszerem.
Ez csak ujjgyakorlat volt. Mostmár a kisöccsét a Standard verziót fogom magamnak kituningolni és abból csinálok egy kicsike buildet.
-
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #103847 üzenetére
Hát fenn is van a ramban az egész mindenség. Ezt a distrowatch-on találtam. Orosz gyártmány. A Thomas Mateicek féle alapokon. Van benne egy beállítócrtipt is , előre be lehet állítani sok mindent. A saját módszeremmel raktam fel. A billentyűzetet csak utólag sikerült magyarra állítani. Eljátszadozok majd a kisebbik standard verziójával. Van elég ramom , majd kituningolgatom pöpeczre és az eredeti live linux scripttel megpróbálok belőle buildelni egy saját live linux képet egy darab sb modullal. Csak a vmlinuzt nem fogja megtalálni, majd megpróbálom becsapni valahogy.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103843 üzenetére
Ha belekattintasz az üres képernyőbe jobb gombbal, akkor mi ugrik elő?
-
csixy
addikt
Na ebből még lesz valami.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103788 üzenetére
Természetesen . Akkor fog működni igazán.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103781 üzenetére
Az is egy opció, hogy telepítéskor a ne telepíts bootloadert sehova opciót választom és a régebben telepített rendszerrel fogom bootoltatni az új rendszert.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103765 üzenetére
A régi Debian mappát írta felül a sajátjával. A Mint telepítő sajnos ilyen,. az első talált EFI partícióba beleírja a mappáját, nem törődik azzal, hogy ott már ugyanilyen néven lakik valaki. Ezért szoktam ilyenkor a védendő efi partíciók boot, esp jelölőjét elvenni és a figyelmen kívül hagy címkét odatenni. De még így is meg szokott történni a baki hogy felülírja a kedves rokon mappáját. Ilyenkor nem esem kétségbe, bebootolom a Linux Mintet, átszerkesztem az fstab-ját hogy az általam tervezett /boot/efi mappára mutasson, belemásolon a téves helyre került linux mintes mappát beállítom ennek a jelölőit. Majd sudo update-grub, ez felveszi a grub menüjébe a régi Ubuntu / mappáját is , mert nem az efit nézi , hanem a telepítés /boot mappáját keresi ilyenkor. Újraindítás után a grub menüből a régi ubuntut bootolom be. Törlöm az efi partícióból a LInux Mintes kakukktojást. Majd sudo grub-install /dev/sdX (ezután mégegyszer a --recheck opcióval is, hogy ez minek azt nem tudom) , ahol X az ubuntu meghajtójának megfelelő betűjel, vagy amelyik meghatón van az Ubuntu efi partíciója. Majd sudo update-grub és győztünk ( de csak részben, mert majd a linux mint bootolása után még ott is kell majd egy sudo update-grub ) és .
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103725 üzenetére
Hát root joggal csináld a másolást és a másolás elótt a contoll h-vat tedd láthatóvá az egész fekália gyűjteményt.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103723 üzenetére
Ez úgy hágnám meg, hogy a /home mappát kimásolom egy ext4-es partícióra ló nincs szamár is alapon "önök kérték, mi teljesítjük"... voila !!! ..... mert a régi / partíciót úgy sem fogod akarni megtartani a új telepítésnél. Tehát utólag alkotod meg azt amit eleve kellett volna akarnod elkövetni.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103719 üzenetére
Célszerű lett volna a régi home mappát már telepítés közben /home megadni a valami más partícinálás során. Most az fstabban UUID szerint beírod ahogy szoktad. Pl. így:
UUID=izé-bizé-blabla-bla /home ext4 defaults 0 2
a kikommentelt megjegyzés csak arról tájékoztat. hogy a telepítés során melyik volt az a partíció .... nincs jelentősége. -
csixy
addikt
A linux mint cinnamon 22.1-ben a frissítéskezelő kernel kitakarítója be van kapcsolva. De miért nem szed le a 3+4=7 kernelből akkor legalább hármat. ???????????????
-
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #103643 üzenetére
Én emiatt használok egy külön partíciót a képeknek, egyéb adatoknak, videóknak, dokumentumoknak, zenéknek , ezt a partíciót a /mnt, vagy a /home alá mountolom ( az egyik esetben saját tulajdonba kell venni) és a /home/user hasonló mappái helyett ezeket softlinkelem. És ekkkor a sok szecska .izébizé fájlok -mappák nincsenek berakva az új rendszerbe. A /home/user/desktop mappát nem szabad softlinkelni, mert akkor a greeter nem fog beengedni a rendszerbe.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103638 üzenetére
/dev/sdx/home -ként írod be , vagy valahogy még bele kell keverni az UUID-et az sdx helyett. Vagy (egy kisérletet megér) utólag a futó renszeren (brrrrr de futkos a hideg a hátamon) soft linkeled azt a másik /home mappát a /home helyett.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103632 üzenetére
Erre célra találták ki a squashfs fájlrendszert.
Általában a routerek firmware-je is így van a flashra felírva. Tehát ha valamit törölsz belőle , attól nem lesz kisebb, hanem még több helyet foglal majd mert lesz egy plusz egy bejegyzés, hogy mittomén az a füge ott nincs. -
csixy
addikt
16 éve gyártott HP Compaq dc7900 Small Form Factor. Még színtiszta Legacy vas. Core2 duo proci. Redmond beintett neki. A Linux mint 6 Faye úgy fut rajta, mint a kisangyal . 720p60-ban megy rajta a HDR video. Az SSD és a HDD is GPT. A grub a bios_grub partícióba plántálva. A felhasználói adatok kisoftlinkelve az sdb1-re. Az sdb2-n elvan a timeshift mentés. Egy sovány pénztárcájú ember még évekig ellehetne rajta. Csakhát ugyi linux. Pedig bombabiztos. Tiszta Hawaii ! Szeretem!
-
csixy
addikt
válasz
fekete.puma #103114 üzenetére
USB wifi dugót azért használok, mert a munkahelyemen vastag a fal,. Emiatt Az ajtó közepébe szurok egy kis szeget és arra rálógatom az USB hosszabbítóba dugott wifi hálókarit. A gép PCI karija megy 2,4Ghz-en egy IP-vel , az USB-s pedig 5Ghz-en egy másik IP-vel.
-
csixy
addikt
válasz
fekete.puma #103111 üzenetére
Nem Tudom.
Nekem ez bevát az archer T3U -hozDe, ha mégis ezt telepítenéd akko az eredeti link szerint illeszgesd be a terminálba a , mert az idézetem syntactikai hibát tartalmaz. .. bocsi
-
csixy
addikt
válasz
Joker88 #103103 üzenetére
.:++++ooooosssoo:. ----------------
.+o++::. `.:oos+. OS: LMDE 6 (faye) x86_64
:oo:.` -+oo: Host: HP Compaq dc7900 Small Form Factor
`+o/` .::::::-. .++-` Kernel: 6.1.0-34-amd64
`/s/ .yyyyyyyyyyo: +o-` Uptime: 20 mins
`so .ss ohyo` :s-: Packages: 2209 (dpkg)
`s/ .ss h m myy/ /s`` Shell: bash 5.2.15
`s: `oo s m Myy+-o:` Resolution: 1360x768
`oo :+sdoohyoydyso/. DE: Cinnamon 6.4.8
:o. .:////////++: WM: Mutter (Muffin)
`/++ -:::::- WM Theme: BelaLugosi (Mint-Y)
`++- Theme: Mint-Y-Dark-Aqua [GTK2/3]
`/+- Icons: Mint-Y-Sand [GTK2/3]
.+/. Terminal: gnome-terminal
.:+-. CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (2) @ 3.000GHz
`--.`` GPU: Intel 4 Series Chipset
Memory: 1681MiB / 3810MiB
-
csixy
addikt
válasz
fekete.puma #103099 üzenetére
[link]
"
Install required packages :sudo apt install git dkms rsync build-essential bc
Clone the driver repository :git clone https://github.com/cilynx/rtl88x2bu.git cd rtl88x2bu
Install the driver :VER=$(sed -n 's/\PACKAGE_VERSION="\(.*\)"/\1/p' dkms.conf) sudo rsync -rvhP ./ /usr/src/rtl88x2bu-${VER} sudo dkms add -m rtl88x2bu -v ${VER} sudo dkms build -m rtl88x2bu -v ${VER} sudo dkms install -m rtl88x2bu -v ${VER} sudo modprobe 88x2bu
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103034 üzenetére
Azért csak megmaradtam az eredeti elképzelés mellett.
A /mnt/linked mountolt nagy NTFS partíció így lett soft linkelve. [kép]
A másik két linuxon is így fogom megcsinálni.
3 SSD , 3 linux (mindegyik linux timeshift partíciója egy másik SSDD-n, nem a sajátján), 1 közös swap partíció, 1 Win 11 is van; 1 nagy közös NTFS adatpartíció mind a négy rendszernek. .... Szerencsésebb lenne, ha a nagy NTFS partíció HDD-re került volna, de elég volt belezsúfolni ebbe a HP 250 G7-esbe az 1 NVME és a 2 SATA SSD-t (ehhez is már barkácsolni kellett áttételes lábkörömvágó csípőfogóval az ODD helyére tett 1,6 terás Toshiba SATA SSD bebűvöléséhez) -
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #103034 üzenetére
Köszi a választ.
Ha nem kell symlinkelni akkor külön-külön kell a mappákat mountolgatni? -
csixy
addikt
Ha van több telepített linux distróm egy gépen, akkor meg lehet-e azt tenni, hogy a /home/user Downloads, Documents, Pictures, Videos, Musics, és Egyéb_adatok nevű mappái helyett mindegyikben csak symlinkek mutatnak egy tőlük független partíció ugyanilyen nevű mappáira és ez a partíció mindenütt fel van mountolva valahova és tulajdonba lenne véve. Azt már észrevettem, hogy nem szabad a /home/user alá mountolni ezt a partíciót, mert akkor a loginnál a greeter bár felismeri a jelszót, de nem enged be. Van-e olyan mappa, ahová felmountolva ezt a partíciót chown nélkül is lehet használni. Lehet-e ez a partíció NTFS fájlrendszerű (szóval lehet-e ennek a mappáit is symlinkelni ??), mert ezt nem kellene chownolni. Egyszerre úgyis mindig csak az egyik distró fut. Ebben az esetben mindenütt maradna a /home/user a / alatt és lehetne egy állandó stabil adattároló partíció, aminek az adatai megmaradnak újratelepítéskor. Egy kérdés még mindig marad, éspedig az , hogy a timeshift, ha mindenütt metegeti ezt a közös partíciót, akkor az egyáltalán nem lenne gazdaságos (????)
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #102926 üzenetére
A nejem az acer laposát nem kapcsolta be évekig. Annyira lemerült benne az aksi, hogy saját beépített IC-je elfelejtette, hogy kicsoda valójában, mert a flash tartalom elveszett belőle, emiatt fel sem lehetett újra tölteni és muszáj volt egy új aksit venni bele.
-
csixy
addikt
válasz
CPT.Pirk #102897 üzenetére
"szóval még az sem megoldás, hogy vesz bele egy olcsó SSD-t."
Egy USB-re rádug egy külső SSd-t (az NVME elegáns, mert magának trimmel, vagy a külső portable SSD-nek logikusan gondolkodva gyárilag tudnia kell valahogy a trimmelést automatikusan, mert nem minden felhasználó trim szakértő) és erre telepíti a linuxát. Ez nem túl elegáns, de előnyös tulajdonsága, hogy praktikus és ráadásul hordozható is. -
csixy
addikt
válasz
fekete.puma #102727 üzenetére
Pl. /home/miki/data
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #102706 üzenetére
GPT-re is lehet lergacys telepítést csinálni, csak akkor kell neki egy 1megás formázatlan partíció bios_grub jelölővel.
, a windows meg mehet mellé UEFI-ben. -
csixy
addikt
válasz
csixy #102627 üzenetére
Még valami kernel drivert bele kellene tenni az initramfs_create scriptbe, vagy ebben a distroban hiányzik egy kernel driver, vagy valami efféle ami a scriptben ugyan benne van de ugye ami nincs, azt nem tudja beletenni a konzervbe. Valahol kellene találnom egy logot a buildelés folyamatáról, talán az nyomra vezetne.
[kép] -
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #102623 üzenetére
A wellcome setup le lett futtatva?
Nekem az összes nonfree drivert is leszedhette, vagy a backport kernel miatt még nem volt olyan wifi kártya ami nem működne egyből.noki@meno-pcm:~$ uname -r
6.12.12+bpo-amd64
noki@meno-pcm:~$
[kép]
[kép]
Még egy megfigyelés: ez a thunar tud GUI-s root-os mappa manipulálást és terminalt is tud indítani a GUI-s mappában, tehát nem kell Nemot-t telepíteni.Egyetlen bánatom, hogy a linux-live script által megcsinált konzervet indítva elindul a konzerv bootja ,de valamiért nem ismeri fel a saját kernelét, tehát mégsem bootol be.
-
csixy
addikt
válasz
Vasti74 #102613 üzenetére
Én meg egy előre-emésztett debian-openboxot kerestem és végre megtaláltam ... a Lilidog kisöccsét a Beardog-Bookworm-x64 linuxot. Ez is ugyanolyan pöpecz, mint a Te Kubuntud.Szóval maximálisan hibátlanul kiszolgál. Precíz. Kicsit sok nekem mindaz a lehetőség ami benne van , de nagyon tetszik! Ezt Ubyegonnak is ajánlom kipróbálásra.
-
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #102484 üzenetére
A netinstallal az a bajom, hogy a hálózatkezelő kimarad az áldásból. Nincs sehol sem leírva, hogy mi az az x darab program és melyik , aminek a felrakása után szükséges és elégséges szinten van wifi hálózatom egy GUI-s hálózatkezelő kisalkalmazással debian esetén. Ja meg milyen szolgáltatás(oka)t kell elindítani, hogy jól mukoggyon.
-
csixy
addikt
válasz
Warton #102469 üzenetére
Itt sajnos a spectacle gyorsbillentyűi akkor élednek fel, ha más úton valahogy elindítottam a spectacle-t. Van ilyen gyorsbillentyűdefiniáló, de többre megyek az autostarttal. [kép]
Kezd tetszeni az LXDE, [kép] . Minden van benne csak kép világosító- ill sötétítő nincs egyenlőre. Nem éppen Openbox, de ha kijelentkezek, akkor be tudok jelentkezni egy Openbox session-be, amiben ott van a connman , kép, hang, szóval ezt az openboxot érdemes lenne izlésem szerint kicsecsázni. Kérdés, hogyha ezután valahogy megszüntetem az LXDE sessiont, nem fogja-e magával vinni a connmant, hálózatot hangot satöbbi??? -
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #102467 üzenetére
Köszi megtaláltam a megoldást. Beállítottam, hogy a spectacle indításakor ne készüljön képernyőkép. A képernyőkép készítéséhez hozzárendeltem a print-screen billentyűt. A .config/lxsession/LXDE/autostart-ba beírtam, hogy @spectacle. Bootoláskor bejelentkezik hogy huuú élek, de nem csináltam képet! Ezt le kell lőnöm és ezután minden print-screen billentyűnyomásra ment egy képernyőképet.
-
csixy
addikt
Debian 12.9 LXDE. Spectacle fel lett rakva. Gnome képlopó le lett szedve. Bootolás után kapásból nem működik a print-screen billentyű. Ha menüből elindítom a spectacle-t akkor ugye egyből ment egy felesleges képernyőképet. Ha ezután lelövöm, akkor már működik a print-screen billentyű. Hogy lehet bootolás után úgy beélesíteni a print-screen billenyűt- hogy emiatt a spectacle maradjon veszteg és majd csak akkor lopjon képernyőképet, ha megnyomom a print-screen billentyűt, de akkor viszont csinálja a dolgát?
-
csixy
addikt
válasz
robag93 #102427 üzenetére
Na most jól meg vagy keverve. Azt gondolom, hogy gépet nem akarsz megbontani és SSD-ket cserélgetni benne. A Virtualbox sem kezdőknek való és nem az életre tanít. Windowsod van. Tölts le egy [Linux Mint] telepítőt. Írd ki egy pendrájvra Balena Etcher [link] segítségével. Egy USB-re dugható [Portable SSD] -re telepítsd fel. Telepítéskor a "valami más" lehetőséget válaszd. Ügyelj rá, hogy a külső SSD-re kerüljön minden (!) : 1,,, A bootnak az efi partíció, kb 100 - 640 MiB , fat32 , /boot/efi van csatolva , de lehet, hogy egyes telepítők (talán a Linux mint is) egyszerűen "efi system partition" -ként emlegetik. 2,,, a gyökérpartíció Ext4 , a csatolása / (nem vicc tényleg az a per jel a csatolása). Ez a két partíció szükséges csak. Lenne még a swap parttíció , de ez hanyagolható , mérete kb 8 MiB , a RAM-od másfélszerese lehet, a partíciót linux swap -ként találod. Partícionálóként a telepítés indítása előtt a live rendszer Gparted programját használd. A gparted használatáról találsz videókat a neten. Megemlíteném, hogy a szűz lemez, vagy a teljesen törlésre ítélt lemez inicializálásához a Device menüpontjából a GPT partíciós táblát kell feltenni, vagy régi MBR-es rendszer esetén msdos partíciós tábla kellett anno, de akkor nem kell efi partíció, mert akkor a grub a master boot record-ba került. ... A telepítés során válaszd a jelszó megkövetelése a belépéshez lehetőséget. Root nem kell egyenlőre. A user fog root jogot kapni a konzolban átmenetileg a "sudo" parancs használatával. .... szóval hajrá ! Arra legyél nagy figyelemmel, hogy nehogy a meglévő régi rendszereidet , lemezeidet baszkuráld el, mert az nagyon nagy méreg.. Ezért javasolták, hogy ha tudod a windows rendszer lemezedet a hadműveletek előtt vedd ki. Ha odafigyelsz arra, hogy mit csinálsz a linux mint telepítő nem fog becsapni. Csak a te felelősséged , hogy mit csinálsz.
-
csixy
addikt
Én most feszegettem le a HP250 G7 alsó fedelét, mert meguntam hogy 50 fokra melegszik benne az egylapkás kioxia NVME SSD. Leszedtem az SSD chipről a tapadós címkét és ráragaszottam egy ezer éves öntapadós kis babakék hűtűbordát (lement a hőfok 40˚C alá), ha már arra jártam, akkor dugtam bele még 8 Giga RAM-ot, kifújtam a belsejét meg a hűtőt 4-5 év után. Erő-köröm vágó ollóval kicsipkedtem a fenéklemezból az ODD helyett odasajtolt merevítő helyfoglalókat és egy öreg caddy szét lett bontva kombinált fogóval és a belőle kimentett mini-sata-sata átalakítót rádugtam a funkcionáló mini SATA portra és tettem bele egy hasznát 1,6 Terás Toshiba SSD-t, meg az ebayről vettem egy gyári SATA portot (mert azt is kispórolja belőle a gyártó), és oda is került egy 500-as Sk hynix 310-es SSD. Egy erőmű lett belőle. Az akkuja már nem a régi de még bírja vagy 1.5 óra hosszát. ... Nem bírom ki barkácsolás nélkül.
-
csixy
addikt
Ha felteszek egy alap debiánt Desktop Environment nélkül és ezután telepítek egy Openbox ablakkezelőt, akkor mit kell még feltelepíteni és bekonfigolni, hogy a Network Manager előkerüljön és az aktuális Wifi beállítható legyen. ??
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
IstvánLászló #102181 üzenetére
A Magyar Linuxos ember videóit én is szeretem nézegetni, meg a cikkjeit olvasgatni. Csak a videókban némi kompromisszumot köthetne a türelmes tanáros előadásmód miatt lassú információ áramlással.
-
csixy
addikt
kezd alakulni
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
urandom0 #102120 üzenetére
Ez sem vált be sajnos
user@debian:~$ sudo nala install mate-polkit
[sudo] user jelszava:
mate-polkit is already at the latest version 1.26.1-3
Nothing for Nala to do.
user@debian:~$
Lehet, hogy feltolok egy crunchbang plus plust, vagy egy bunsenlabost, de azok már avultasak, meg lehet, hogy nekem túl vastagok.
-
csixy
addikt
válasz
growler #102117 üzenetére
Nem müködik sajnos. error No session for cookie
user@debian:~$ pkexec gparted
==== AUTHENTICATING FOR org.freedesktop.policykit.exec ====
Authentication is needed to run `/usr/bin/env' as the super user
Authenticating as: Meno Mano,,, (user)
Password:
polkit-agent-helper-1: error response to PolicyKit daemon: GDBus.Error:org.freedesktop.PolicyKit1.Error.Failed: No session for cookie
==== AUTHENTICATION FAILED ====
Error executing command as another user: Not authorized
This incident has been reported.
user@debian:~$
-
csixy
addikt
Mivel karcsú debian rendszert szeretnék használatba venni, ezért telepítettem egy DE nélküli debian 12.9-es rendszert és tettem rá Openboxot és XDM-et sima sudo User párossal root nélkül. Már már minden kezd összejönni az elképzelésem szerint. Csak egy a baj, nem működik a GUI-s jelszóbekérő, tehát pl. a synaptic és a Gparted nem indul(t !) csak sudóval terminálból indítva, ami ugye durva és tilos és a Nemo sem tud emelt joggal mappához nyúlni. Mindezt addig b@szkuráltam, hogy most már a synaptic és a gparted sehogy sem indul. Utána olvasgatva állítólag az alaptelepítésbe csúszhatott valami baki. Hogyan lehet ezt gyógyítani? Ha újratelepítem ellenőrzött hibátlan telepítővel akkor jó lesz végre, vagy újra ez a hiba várható?
-
csixy
addikt
válasz
CPT.Pirk #102075 üzenetére
Így-így! Lassan a linuxból windowst akarnak faragni. Nem lesz az úgy jó! A pantheont azért szedtem le a cinnamon mellől, mert a megkérdezésem nélkül két flatpakos csomagot is feltett.. A pantheon leszedése után a Flatpak maradt nekem ajándékba a szemetével együtt. A flatpakot synaptikkkal leszedtem és a szemetét kigyalultam a home mappámból. Kell még valahol gyomlálni?
-
csixy
addikt
Amikor feltettem a Pantheont a Linux Mint Cinnamon mellé , akkor dübörgött a mellem. De most segítsen már valaki, hogy hogy lehet ettől megszabadulni?!
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #101789 üzenetére
Ez még egy brand Fujitsu Siemens P400-as vas, betonstabil. Kikompresszorozva felújítva újra pasztázva. Kibír még további 15 évet. Csak azért nem duálbootos, mert az asszonyé lett.De majd ha beint neki a rajta levő rendszer, akkor jó lesz rá egy linux mint.
-
csixy
addikt
válasz
Vasti74 #101766 üzenetére
A frászt, Az lga1155-ös tokozású pentium g630-as 2 mag 2 szálas ósdi vason hdd-re telepítve 6 giga ramon száguld a win11 24h2 pro. Csak az intel HD integrált GPU driver egyik sys fájlját köpködi a memória integritás miatt a defender. Emiatt be lett téve egy dedikált nvidia kártya (geforce 6200gs), így már nem látja a defender az integrált kártyát és a modernizálás jegyében ki lett dobva a G630-as és egy lga 1155-ös core i3 2120 2 mag 4 szál proci lett betéve 8 giga rammal és SSD-re lett telepítve.. Így már HDMI-n nézi a lapos TV-n a drágám a török sorozatát a 24h2-n és még frissíti is magát. Csak egy USB vezérlőt nem talál és besárgafelkiáltójelezte, de kit érdekel . Ennyi
A facebook szépen fut és nem térdel le. ... A POPCNT és az SSE4.2-t tudja, csak azért nincs a 24h2 kompatibility listáján, mert az integrált intel HD GPU van az útjában, de azt meg megoldottuk.
-
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #101563 üzenetére
Nono! Kezdetben a kifulladásig használgattam a kapitány előző kedvencét, aztán ráfanyalodtam a manjaróra de azt is megutáltam a boot f@szságai miatt. Aztán nagy kedvencem volt az anakondás endeavour előd. Most is van egy kallódó endeavour telepítés valamelyik notimon , a magyarch-os koma írásaiból is tanulgattam egyet, s mást. Szóval nem reménytelen, nem olyan orrvérzés veszélyes a helyzet. Csak a tiszta pürét nem szeretem. A sültgalambos verziókból viszont igyekszem kigyalulni az ajándék desszerteket. Csak az endeavour kinőhetné már a kib@cott lila űrkorszakát.
-
csixy
addikt
válasz
urandom0 #101518 üzenetére
De azért az 1986. Karácsonyi- év végi nagy havazásban másnap reggel a bőcsi ügyelésemből csak bevitt Miskolcra a Semmelweis Kórházba a munkahelyemre. Csak egy lukon láttam ki a jég között és nem volt teljesen szabályos minden a KRESZ szempontjából, mert be kellett érni. Kettes fokozatban brummogtattam végig.
#101511 ubyegon:
azt már nem írtam ide, hogy a hengerfej cserénél az egyik tőcsavar menetét kiszakítottam emiatt fel kellett fúrni 12-es menetre azt a lukat és később mindig eleresztett a félrehúzás- feszülés miatt a pakolás és teljes henger hengerfej csere lett a vége később párban. Nagy élvezettel játszottam be középhelyzetbe a gyári zöld lakkos alkatrészeket. -
csixy
addikt
válasz
sh4d0w #101508 üzenetére
Minket a rövidebb féltengely szakadása 2x megszívatott két különböző trabin. De ott elment a felázott sáros gát tetején elől wartburg felnivel és gumival, ahol a Mitsubisi terepjáró leásta magát kínáig. Csak kanyarban a wartburg gumi bele csuszkolt a féder rugó végébe. A nászutunk a Pécs feletti tavakhoz vitt, Ott hengerfejet kellett cserélnem, mert mire odaértünk az egyik hengerfejből a gyertyamenetet kikoptattam a sok csavargatástól. Amit az okozott, hogy a megszakító vezeték helyettesítő lemeze középen keresztbe repedt és gáz nélkül volt alapjárat, fordulatszámnöveléskor viszont szétrezonált a lemez és kihagyott azon a hengeren a gyújtás és stroszkóp kellett hozzá, hogy rájöjjünk a hiba okára,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged