- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Linux Mint Cinnamon-t raktam fel egy eddig win10-el használt "házi szerverre".
Helyi hálózaton elérhető tárhelyet adott, és dlna megosztást csinált az okos tv-nek.
Ezt szeretném most megcsinálni a fentebb említett linux-al.
Ezek a leírások alapján. [link] [link] minidlna-val, és Samba-val.
Mind két bővítményt telepítettem már a beállításoknál viszont elakadtam.A samba-hoz létrehoztam egy vendég profilt addig eljutottam, viszont nem találok ilyen beállításokat hogy wins support=yes, protocol=SMB2
Ezeket ebben az esetben csak be kell gépelni a terminálba azt kész?minidlna-nál meg az a kérdésem hogy nekem két külön hdd-n van 2 külön mappa, ebben az esetben hogy kell beállítanom a megosztási mappát?
-
Pöttön
őstag
Tudtok esetleg olyan programot, ami rögzíti a hangkártyán kiadott hangot pl mp3-ba?
-
Pöttön
őstag
válasz
ubyegon2 #102262 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Felraktam a Cinnamon-t, ennek tényleg átláthatóbb a felülete.
Jelenleg egy t430-as laptop-ot raktam újra, a play on linux-al 1-2 játékot is megtudtam oldani.A napokban fogom újra rakni a házi szervert, ott kell majd a dlna, és windows-os hálózati megosztás.
Eddig nagyon megvagyok elégedve ezzel a linux-al. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem átállni Linux-ra. Megelégeltem a microsoft üzletpolitikáját.
Linux Mint-ra esett a választás.Eddig alapvetően megvagyok vele elégedve.
Amiben segítséget szeretnék kérni, az a file megosztás, Windows alapú file megosztást tud esetleg, vagy ha nem, akkor ftp-t teljes meghajtóra?
Ebben az esetben valami ftp kezelő programot tudtok ajánlani, ami olyasmi felületű mint a total commander?Illetve ami nagyon fontos lenne, DLNA megosztást szeretnék csinálni.
A családi képek-videók így vannak ki streamel-ve a tv-re helyi hálózatban.
Ezt szeretném megoldani linux alatt, ebben ha tudnátok segíteni nagyon hálás lennék, sajnos teljesen vakon vagyok most még Linux téren.Szerk:
Ami még lemaradt, a windows felületéhez hasonlóan lehet valami ez a gép-sajátgép ikont varázsolni az asztalra, aminél elérhető 1 felületen az összes meghajtó, mint windows-nál?
Jelenleg a Thunar Fájlkezelőnek csináltam egy ikont, de nem az igazi. -
Pöttön
őstag
válasz
CPT.Pirk #98438 üzenetére
Köszönöm, akkor le is töltöm!
Másik kérdésem az lenne, hogy linuxon tudok csinálni olyan hálózati meghajtót, amit tud kezelni a win10-es gépem?
Filezilla, és egyéb ftp program mentesen natúran a rendszerben, mint a win10-nél a meghajtó megosztása funkció.
Illetve forditva, a win10-es gépem megosztott meghajtóit tudja kezelni a linux? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék átváltani a netezős gépemen Linuxra.
A netezős gépem, egy Lenovo Thinkpad T430, 4magos i7-el, 8gb ram-al, ssd-vel.
Tudnátok ajánlani egy jó linuxot, ami kimondottan átlag felhasználásra, netezésre, filmnézésre van kihegyezve, felületileg pedig hasonlít a win-re?
A lényeg az lenne, hogy biztonságosan lehessen vele hosszú távon is böngészni.Az összefoglaló szerint a Linux Mint Cinnamon jó lehet?
A segítséget előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest