- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
shadow1901 #102858 üzenetére
En szemely szerint nem ajanlanam senkinek (a security bug nem feature, hanem bug), meg az Ubuntut sem (plane...), de tudomasul veszem, hogy masoknak masok az igenyeik, kepessegeik.
-
válasz
shadow1901 #102868 üzenetére
Szia talán én írtam neked a yt-dlp re hogy ilyenkor a világon az összes yt-dpl használónál megbolondul linuxon windowson mindenen mert a Youtube megváltoztatja az apit amin keresztül ez a szoftver is tud működni.
Ilyenkor pl. videáról vagy xhhamsterrőlugyanúgy tökéletesen leszedi a videókat csk a yt-ról nem, és ha vár az ember 1-2 napot a fejlesztők ezalatt betszik a szoftverbe az új dolgokat és máris működik tovább.
Ez se nem linux se nem semmi hibája hanem a yt. az ilyen.
Ha nincs türelmed 3-6 havonta kivárni ezt az 1-2 napot, használj fizetős szoftvert pl. 4kVideodownloader, annál nem 1-2 nap hanem 1-2 óra alatt lejön a frissítés. -
válasz
shadow1901 #102868 üzenetére
kis időre nem bolondul meg pár napja a yt downloader
Mint világosan leírtam, a rendszer stabilítása külső trükközős 3party folyamatosan cserélendő API-t igénylő appoktól megborulhat. Ha valaki ezt a rendszer hibájának rója fel... -
IstvánLászló
őstag
válasz
A LinuxMint az általában mindenkinek is ajánlott - akit érdekelnek a linuxalapok.
A lényeg 5 percalatt egy disztrotsem lehet - megismerni,kikell mindent is probálni és azt is elkell - dőnteni,mire szeretnénk is használni és milyen a gépünknek a teljesitmémye.
A gépét a felhasználoknak,hardveresen - illik is ismerni,hogy mivanbenne.
Az alapokszerintem is ezeknek a figyelembevétele nagyonfontos.ubyegon2 kollégával én is eggyetértek...
-
válasz
Egyetlen rendszer nem garantál stabil működést, ha a user külső tárolókat, csomagokat telepít pluszban. Nem csak nálam tűnt eddig stabilnak a Linux Mint meg a Debian, és mint ahogy írtam is, mindkettőt ki tudtam én is nyírni, mert figyelmen kívül hagytam a csomagkezelő figyelmeztetéseit!
A kezdők problémájának 99,9%-át a kíváncsiak bátorságán kívül a figyelmeztetések ignorálása okozza. Utólag sokan írják, hogy ez meg az történt, meg kiírt valamit a rendszer...többnyire a pontos előtörténet és hibakiírás bemásolása meg is magyarázza, miért történt, ami történt. Persze aki kizártnak és sértőnek találja, ha itt a tapasztaltabbak user errort emlegetnek, azzal nehéz mit kezdeni.
10+ éve nulla tudással kezdtem Linuxozni és elhiheted, pontosan tudom, mi az user error, ennek elfogadása miatt simán túl tudtam lépni a rendszer gubancain. Aki akkoriban is sz*rozta a rendszert, ha gondja volt valamivel, az fel is adta hamar. Ettől függetlenül még a legstabilabbnak tartott disztrókban is lehetnek hibák, ezt elismerem.
-
válasz
shadow1901 #102841 üzenetére
Na ezért kell tisztességes rendszert használni.
-
válasz
shadow1901 #102680 üzenetére
Ha yt-dlp-t használja, akkor kell várni egy kicsit, 1-2 napot mert a YT. api változásokaz jellemzően ennyi idő múlva követi a yt-dlp.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901 #102679 üzenetére
Még furább, hogy megpróbáltam laptopon is, ahol szintén ez volt a probléma, de ott az előző hozzászólásban említett megoldás nélkül is működött most. (Kár, hogy asztalin nem próbáltam ki újra, piszkálás nélkül) Verziószám ugyan az.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901 #102678 üzenetére
Ez alapján megoldódni látszik. Fura, hogy nálam 2 hónappal később jött elő...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shadow1901 #97138 üzenetére
Teljesen hardveres, vagy a mikrokapcsoló adta meg magát, vagy a kábelezés, vagy kontakt hiba van. Ha a két tűt amire rá van dugva azt egy csavarhúzóval összezárod, akkor újra fog indulni a gép.
-
válasz
shadow1901 #97138 üzenetére
-
Petya XT
senior tag
válasz
shadow1901 #97069 üzenetére
Az Nvidia kártyát nvtop progival néztem meg.
-
válasz
shadow1901 #97069 üzenetére
Inkább nvtop lesz az, nem htop.
Így tippre a tartalom legalábbis csak az lehet.
De benne van a saját tárolóban is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shadow1901 #93669 üzenetére
Az első pár sor meg valszeg biosz frissítés szükségességét mutatja.
-
growler
őstag
válasz
shadow1901 #92915 üzenetére
Probalj meg "aptitude"-vel frissiteni:
sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade -
törölt tag
válasz
shadow1901 #92909 üzenetére
Hogy lett nálad a letöltött állomány
ts.run
?
A linkről ilyen jön le:TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.6.1.run
Ez elidul a terminálban, ha futtatható. Én csak azt néztem, hogy indul-e. -
törölt tag
válasz
shadow1901 #92907 üzenetére
Letöltés után futtathatóvá tetted?
-
I02S3F
addikt
válasz
shadow1901 #92890 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a problémádat! A flatpak verzió nem indul?
Ha a következő módon indítod terminálba, mit mond ?:
flatpak run com.teamspeak.TeamSpeakA .run-os install a letörlése
/usr/local/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/
mappa törlésével leheséges. Így nem ajánlott telepíteni!
Ha egyik sem működik, próbáld ki ezt a ppa-t:
sudo add-apt-repository ppa:beardoverflow/ts3client
sudo apt update
sudo apt install ts3client -
válasz
shadow1901 #68852 üzenetére
Úgy tűnik, néhány alapinformáció hiányzik számodra, ajánlom az alábbi elolvasását.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/X_Window_System
-
válasz
Ez ennyire érthetetlen volt?!
Igen. Ugyanis ha unbntu-ról eléred, Windows alól meg nem az a Windows topikba való kérdés, semmi köze linuxhoz.
Meghajtót vagy mappát osztottál meg? Fájl szinten is van jogosultsága a "vendégnek" (lásd mindenki), hogy az adott mappát olvassa/írja?looser
Nézz bele az /etc/default/console-setup fájlba (Bár lehet az MX még nem systemd-t használ?) -
válasz
Illetve a driver valami Nvidia server X névre hallgat.
Ezt írtad, de komolyan gondoltad, hogy a laptop tipusából számomra kiderül majd, milyen drivert használ azon a gépen egy telepített Linux?
Tényleg kelleni fog az a fránya Látóasszonyok topikja!
Megnéztem, még a tanításod előtt! 2 éves cikk, számomra kínai. Erre linkelsz egy 2015-ös cikket, aminek a közepén ott van a '17-es. Pontosításra nincs szükség, van aki frissebb nálad jóval korábban.
Nem tanításnak szántam, hanem segítségnek ahhoz, hogy ki tudd bontani ezt a túl homályos kérdésedet: Kell SSD-vel mókolni valamit? Amúgy szerintem tanulni nem olyan ártalmas dolog, ha szükség van rá.....márpedig itt felmerül ez picinyt.
De ha neked jobb, hogy azért se válaszolsz a segíteni akaróknak..........
-
válasz
shadow1901 #68848 üzenetére
Illetve a driver valami Nvidia server X névre hallgat. Ez normális?
Persze. Valami Nvidia server X esetén az, ha értelmesebb választ szeretnél, akkor az Összefoglalóban az alábbi sor alatti link előrébb viheti a dolgot:
Segítségre van szükséged?
Ha ehhez most nincs kedved, még mindig van egy hatékony segítség!
SSD mókolás alatt mit értesz? Olvasd el ezt a remek írást és utána kérdezd meg kicsit célzottabban!
-
I02S3F
addikt
válasz
shadow1901 #68848 üzenetére
"Kell SSD-vel mókolni valamit?" - A distro automatikusan bekapcsolja a trim-et. A naplózás és a swapfájl használatán állíthatsz, ha élettartamot akarsz növelni. (pár éve még ezt volt érdemes állítani, de várd meg a többiek válaszát, mert hátha naprakészebbek. Én csak erre a kérdésedre tudtam válaszolni)
-
haddent
addikt
válasz
shadow1901 #68843 üzenetére
Ha úgy van ahogy lev258 mondja akkor pl Arch vagy csak Arch repoban én már linux5.3.1 -en vagyok
-
lev258
veterán
válasz
shadow1901 #68843 üzenetére
Az ilyen funkciók elsősorban frissebb kernellel szoktak érkezni. De ez nem jelenti, hogy a te gépedhez is készen van már.
A helyedben majd telepítés nélkül megnézném a 19.10-et (még nem jelent meg, de valamilyen alfa/beta verzió már biztosan elérhető).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged