- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #105624 üzenetére
Én jó ideje nem néztem rá az oldalra, mert alig voltak Linux hírek, a fórumot pedig én a jelenlegi kialakításában olvashatatlannak és áttekinthetetlennek tartom. Ebből a szempontból az Ubuntu fórum kinézete és szerkezete nekem bejövős, viszont ott meg a tagok olyanok, hogy...
-
válasz
#105493 üzenetére
Igen, ismerem a történetet nagy vonalakban. Valljuk be, valahol arra is szükség volt, hogy tanuljunk belőle. Azóta minden letöltött ISO-n nézem a SHA256 kódot és összehasonlítom a hivatalos közleménnyel.
Egyébként érdekes, hogy ezt az azonosítási dolgot a MS is bevezette, a W11 ISO letöltésénél is lehetőséget adnak rá, hogy ellenőrizni tudd az ISO fájl eredetiségét.
-
válasz
I02S3F #105489 üzenetére
Nálam a közelmúltban jól jött. Egy SSD-n futtattam végig a ClamAV-ot, amin Windows 10 volt. Használtak kórházban egy MRI felvételt olvasó/megjelenítő szoftvert és arra jelzett be valami meg nem mondom milyen címszóval, de infectednek jelölte be. Nekem egy bizonyos trojan rémlik a leírásban. Az egészségügy SAJNOS amúgy sem arról híres, hogy milyen patent védelmileg, a szomszédos Romániában nem egyszer megfektették már a Windows XP alapú kórházi rendszereket.
-
válasz
ubyegon2 #105417 üzenetére
Kb. fél évig én is használtam a Tumbleweedet, aztán meguntam. A zypper meg a packagekit állandóan összeakadt, nem tudtam frissíteni, a kodekcsomagok nem elérhetőek benne jogi mizériák miatt, a külső tárolókban lévő csomagok pedig folyton összeakadtak a rendszerével. Nem éreztem az egészet stabilnak.
-
válasz
fekete.puma #105398 üzenetére
Vegyél több ramot, abból már állítólag a 90-es években sem volt soha elég.
-
válasz
bobalazs #105364 üzenetére
Ha az a cél egyébként, hogy kipróbálj újabb asztali környezeteket, akkor én virtuális gépből csinálnám, esetleg https://distrosea.com.
A kérdéses anomáliát egyébként nem tudom, hogy mi okozza nálad, de gyanús, hogy valamilyen függőségi probléma, vagy visszamaradt csomagok összeakadtak, stb. Ezt aztán már ember legyen a talpán, aki kibogarássza.
Vagy kérdezz rá még a ChatGPT-nél, az eléggé képben van Linux témakörben. -
válasz
tordaitibi #105240 üzenetére
Ellenőrzik.
-
Amúgy a retro élménybe beletartozik a retro szívás is
Ja, én ezért engedtem el az XP előtti időszakot, pedig azért akkor is voltak érdekes hardverek és szép configok, csak hát na... Nem nehéz elkényelmesedni, a mai vasakhoz mérek mindent. 0 zaj, nincs merevlemez, már a kábelekkel se kell b*szakodni. Az OS szinte úgy felmegy, hogy hozzád se szól.
-
válasz
Dißnäëß #105155 üzenetére
Valszeg visszaveszem tőle hamarosan és befogom valami régi retro-zásra.
Másra ezek már nem jól igazán, csak nosztalgiázni. Van egy P4-es configom, annál is ilyen 100 watt körül eszik a gép aztán ki se lehet vele menni a netre, mert nincs rá támogatott böngésző.Ezzel szemben az N100-as gépem monitorral együtt eszik 35 watt körül aztán a 4K videót lejátssza... Már nagyon elmentek az asztali gépek a miniPC irányába, mert azok is szokatlanul nagy teljesítményre képesek.
-
Mindenhez azt, amihez való
Tehát azok a játékok amik 98-ra készültek, vagy előtte, az 98, meg ugye abból még ki tudsz menni DOS-ba.
Kompatibilitás módot raktak már az XP-be is. Nem tudom, nekem nyűg a 98. Se feladatkezelő, na meg még egy ótvar USB drivert se tudtak belerakni a telepítőbe... CD-ről meg csak a socket 478-as gépek tudnak bootolni, a többihez floppyval kell szutykolni, hogy bootolni tudj. -
Még ennél régebbiekre is felmennek Linuxok. Vagy éppen KolibriOS.
Persze retró vonalon a korabeli OS-ek mégis csak a valódi sztárok. Windows 98, Windows XP. Utóbbi alá én megmondom őszintén, hogy már nem igazán mennék, mert a 98-hoz képest az XP egy sokkal élhetőbb rendszer lett.
-
Hát ugyanúgy kifut az AV1 is.
Ez mennyire igaz... a VP09-et is 2013-ban vezette be a Gugli, most már kezd elavulni az is. Az AV1 nagyon jó lenne, csak hát ahhoz is vegyél új gépet, mert... Amíg a tartalomgyártók túlnyomó többsége 1080p-ben gyárt, addig még van esélye az öreg hardvereknek is a pályán maradni. -
válasz
Dißnäëß #105143 üzenetére
Ha azt modulárisra csinálták volna
Nekem van itthon olyan P4 laposom, amiben még cserélhető a CPU. Az után már valószínűleg nem sok ilyet dobtak piacra, minden egybe van, már a RAM is rá van forrasztva az amúgy teljesen trágya minőségű alaplapra. De nem akarok savanyú lenni, mert nem mindegyik készülék ilyen.
Szerk.: csak az arányaiban jóval drágább. -
Teljesen jól megy az LMDE-vel. Alpesiből én csak a csokoládét szeretem, nem kínlódok szerverdisztrókkal desktopon. Öreg vagyok én már ehhez.
Délután mutatok pár képernyőképet, ha érdekes lehet a közösségnek.
Kapitánynak is egy visszajelzés lesz, bár úgy látom ő már beüzemelte az ügyfél gépét.
-
válasz
fekete.puma #105135 üzenetére
Deh, Fluxbox... nem élvezem én a fájdalmat...
-
-
válasz
ubyegon2 #104992 üzenetére
Szegény kis Mint, az unalmas. Nem csillivilli, nincs benne semmi parasztvakítás... csak simán működik.
Na nem mintha ott is nem szaladtam volna bele néha anomáliákba, de azért ilyenek, hogy elmegy a kép Ubuntun, meg nem tudom miket írtak mostanában, na olyannal még itt nem találkoztam.
-
válasz
Sidorovich #104904 üzenetére
Szuper.
A hibát nálad egyébként nem tudom, hogy mi okozta. Nálam a Debian csinált olyat, hogy miután a képernyőt kikapcsolta az energiagazdálkodás, visszatérés után volt kép, de hang nem... Utóbbi nem tudom miért. Linux Minten azzal sem volt probléma.
-
válasz
Sidorovich #104890 üzenetére
CPT leírta. Az Ubuntu elég problémás lett ezekkel a célirányos snapesítésekkel, meg van szegénynek más baja is.
-
válasz
Sidorovich #104888 üzenetére
Linux Mintet próbáltad már? Vagy még Fedora alapokon a Nobara sem egy rossz disztró, csak hát az is garázstermék. Tudtommal egy ember fejleszti.
-
válasz
CPT.Pirk #104574 üzenetére
Szvsz ez nagyon egyéni igényeken múlik. Valakinek kellenek a legújabb csomagok, valakinek nem kellenek, csak menjen, valaki meg a kettő között. Én a kettő között vagyok valahol, de, ha havi egyszer kellene csak frissíteni, én azzal is bőven meglennék. Most egy ideje már Linux Mintet használok, azért naponta itt is vannak csomagfrissítések. Persze nem kötelező őket telepíteni, anélkül is megy a rendszer.
Szóval az Arch vonalat én nem tudnám megszokni, más meg igen. -
Felhőbe én csak olyan dolgot töltenék fel, amit hosszú távon meg akarok őrizni, azaz archiválni. Miért ne érné meg? Itthon van róla 2 másolatom, egyet meg feltöltök a felhőbe is betömörítve. Probléma megoldva.
Szerk.: ja tehát én nem egyenként tömörítgetnék, hanem fognám a fontos dolgokat, aztán az összeset betömöríteném és fel a felhőbe.
-
-
válasz
Petya XT #104533 üzenetére
Nekem nem igazán jön be a Brave, főleg ez miatt a kriptovalutás dolog miatt, amit beleépítettek a böngészőbe. Linux Minten jelenleg Firefoxot és Vivaldit használok, mindkét böngészőt más-más feladatokra.
Ugyanakkor én ebben a Privacy dologban sem hiszek, szerintem ez csak egy olyan vonat, amire nagyon felültek a marketingesek, mert tudják, hogy ez éppen érdekli az embereket. -
Érintőlegesen olvastam az XLibréről, nem mindenki elégedett a Wayland ötletével.
-
-
Arra nem emlékszem!
Tegnap is ki lehetett még állítva? Munkahelyi teendők miatt tegnap fél 2-re tudtam csak odaérni. A három monitoroson játszottam durván egy percet, mert a pixelmennyiség, az irányítás, meg a perifériás látómezőben forgó pálya valahogy összezavarta a szürkeállományomat.
WASD + egér irányítás már nagyon be van nálam égve.
-
Jó napot!
Volt-e valaki az idei BRSZK-n? Volt ám ilyen gép is!
-
válasz
tordaitibi #104222 üzenetére
Semmi gond, valójában felületesen olvastam el azt, amit írtál.
Mea culpa.
-
válasz
tordaitibi #104217 üzenetére
Tárhelyfelszabadításhoz én elsőnek azt csinálnám, hogy törölném a felesleges dolgokat a gépről.
-
válasz
sicc_innen #104202 üzenetére
Szerintem lehet majd, legalábbis a 11-et én is frissítettem 12-re. Van erre a Debiannak hivatalos útmutatója, érdemes azt addig átnézni, hogy fel tudj rá készülni.
-
Egyébként pont most, hogy beszéltünk róla, szembejött Tubeon:
https://www.youtube.com/watch?v=F2atAHDOaIARadxa X4 SBC - Intel N100 procival. Én is egy N100-as gépről írok, pöpec a teljesítménye és az egész gép a monitorral együtt kér 40 watt körül.
-
-
-
válasz
Imi1981 #103813 üzenetére
Ezt fel lehet telepíteni a többi Linux mellé?
Szerintem igen, mivel, ahogy írtad szinte csak Ubuntu alapú Linuxokat telepítettél, így felmenne azok mellé is.Csak annyi van ott hogy telepítés és félek hogy formázza az egész ssd-t.
Jó kérdés, ennyire nem figyeltem a telepítőt, én egy szűz SSD-re raktam. Advanced vagy expert vagy akármilyen más opció nincs? Egyéni partícionálás? -
-
Experimental -> Unstable -> Testing -> Stable.
-
válasz
Krissz80 #103425 üzenetére
Állítólag abból jön, vagy legalábbis 10 éve még abból jött.
https://askubuntu.com/questions/701345/is-ubuntu-lts-based-on-debian-unstable-or-testing
It's true technically that Ubuntu LTS is based on a snapshot of Debian Testing whereas other Ubuntu releases are based on Debian Unstable.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Battlefield 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest