Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Samsung Gear S3 - második kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ablakos
üzenetére
Ne lepődj meg
majdnem teljes körű NTFS támogatás van Linuxon. Meg Androidon is de ez most nem tartozik ide.
Ha a Winen kikapcsoltad a Fast startup, gyors rendszerindítást akkor minden kalamajka nélkül írhatod-olvashatod, olyan mint egy külső lemez vagy partíció vagy pendrájv ebből a szempontból.
Arra figyelj ha valamelyik rendszert hibernálod és a másikat véletlenül ráindítod na az tud érdekes dolgokat művelni.Én nem tudom mit kell fstabozni Zorin alatt mert ahhoz hülye vagyok, Ubuntu egy betű írása vagy egérkattintás nélkül automatikusan csatolja. Ha lehet én mellőzöm az fstabba szögelést, ha mégis akkor éegalább a "nofail" opcióval csináld, így ha egyszer valaha nem lesz az a partíció nem fog szüttyögni másfél percet bootnál.
Pirosak mind ntfs és teljesen automount.

-
válasz
Ablakos
üzenetére
Miért lennél hülye...?
Normális fájlkezelőbe a Hálózatok alatt ott vannak a megosztások, látszanak ha tallózod a hálózatot.
Én sose szögelek bele semmi hálózatot az fstabba, hozzáadom mint hálózati mghajtót mint a Winbe és utána bárhova tehetem, Helyekbe, ikonozhatom linkelhetem akármi. -
-
cigam
titán
válasz
Ablakos
üzenetére
Az nem lehet hogy az asztali gépen be van kapcsolva a secure boot, és ezért nem tud elindulni? Bár hivatalosan támogatja, lehet, hogy belefutottál egy inkompatilis felállásba.[link]
Közben olvasom, hogy mégis jó lett.
Az hogy visszaírhat, attól is függ, hogy DD-vel lett kiírva, vagy rufus-al kicsomagolva. -
válasz
Ablakos
üzenetére
Akkor ez 1-1 eddig! Magán a telepítő médián nincsenek külön mappába mentve különböző logok, amikből kiolvasható, mi volt a gubanc?
ilyesmire gondolok, ami a Linux Mint telepítése után is pendrive-ra íródik...jobb ablakban van a baloldali egyik mappa megnyitva, ha van crash, akkor innen kiolvasható minden:
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Ablakos
üzenetére
Ezek néha háklisak a kiírásra, próbáld meg egy másik programmal, pölö: [balenaEtcher]
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
+1 ígen én is a live modjában probáljtam ki régebben is amikor nekem is a mintet ajánlották és ez teljesen is eleváns és rám bizták azt is hogy akarom e? a gépemre inszallálni.
A tesztelős gépemen 4 rendszerem fút minden problámáknélkűl és ezt tapsztalom mindig is még máma élesrendszereimen,tömören én is ezt tudom mot megerősíteni.A kolléga dőntése majd melyik rendszert választja is ami éppen majd megfelel a teszésének.
-
zavart
tag
válasz
Ablakos
üzenetére
IstvánLászló
Ezeket a neten is írták. Valami pontosabb infó kellett volna a felhasználásaim alapján.
De köszi. -
cigam
titán
válasz
Ablakos
üzenetére
De kipróbáltad, és ügyesen észlelted a hibát. Ebből is lehet tanulni. Sőt! Szerintem ez most bevésődött a hosszútávú memóriába

Egyik tananyag sem tökéletes, de érdemes végigmenni rajta (és kipróbálni, hogy tényleg úgy működik-e, ahogy leírták. A hibákból is lehet tanulni.
Ajánlom ezt a sorozatot is, zahy nagyon jó előadó.
-
válasz
Ablakos
üzenetére
Dißnäëß
Remélem...---
Az idézett rész csak akkor igaz, ha az adott felhasználó a mappábon lévő fájlok tulajdonosa, vagy ha a felhasználó maga a root. Más szóval, csak a root, és a mappában lévő fájlok tulajdonosa tudja a mappában lévő fájlok jogosultságait megváltoztatni.
Te mezei userként próbálod megváltoztatni egy root által tulajdonolt fájl jogosultságait, ez természetesen nem fog működni. A rootnak kell a te tulajdonodba adnia a fájlt, utána menni fog.
-
cigam
titán
válasz
Ablakos
üzenetére
Szerintem nem jól magyarázza el. Attól hogy valaki beléphet, és írhat egy adott mappába, attól még nem tudja módosítani annak a fájlnak a jogát, amihez nincs írás joga. A mappa írás joga csak az egyik fele a dolognak, a másik, hogy annak a fájlnak te legyél a tulajdonosa.
Ahogy a példád is mutatja, a mappa írás joga nem elég.
Próbáld meg fordítva. Adj magadnak írás jogot a fájlra, de vedd el a mappába írás jogát.
-
-
ampulla
aktív tag
válasz
Ablakos
üzenetére
Ez teljesen normális hogy escapeli a space karaktereket. A UNIX-os világban nem nagyon használják a space karaktert, mert könnyen félreértelmezhető, vagy épp úgy listázza ki a fájlokat a shell, hogy eltördeli a spacenél és így már 2 fájl lesz belőle látszólag. Space helyett underscore a használt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
majdnem teljes körű NTFS támogatás van Linuxon. Meg Androidon is de ez most nem tartozik ide.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
CPT.Pirk