- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ubyegon2 #102861 üzenetére
Szóval kellett 10+ hsz ahhoz, hogy kiderüljön, hogy "A belefutottunk valami hülyeségbe" mégis lehet opció.
Én mosolyogva anyázva purgeot használva gyomláltam a problémás dolgokat, majd újra raktam. Ez azt hiszem a túlléptem a rendszer gubancaint ki is merítettem. Ha arra a kis időre nem bolondul meg pár napja a yt downloader akkor nem kezdek bele itt az olvasgatásba újra. Nyilván a kikapcsolt laptopon is én rontottam el azt is. Nem hiányzik a belterjesség és a 0 segítség. Törlöm is a listából ismét.
#102862 IstvánLászló
Beszéld meg azzal, akinek címezve lett. -
shadow1901
aktív tag
válasz
sh4d0w #102851 üzenetére
Ezek szerint a Mint már nem ajánlott?
#102854 ubyegon2
Akkor másnak sem lehet gondja semmivel. Lehet neked az nem lenne gond, de ez a kezdő topic.
Most is a kérdező rontotta el. Anno mikor hasonló volt velem is(nyáron), akkor meg én.
Nekem gyorsabb, nyugodtabb, kényelmesebb volt kérdés/felvetés nélkül újraraknom. -
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901 #102679 üzenetére
Még furább, hogy megpróbáltam laptopon is, ahol szintén ez volt a probléma, de ott az előző hozzászólásban említett megoldás nélkül is működött most. (Kár, hogy asztalin nem próbáltam ki újra, piszkálás nélkül) Verziószám ugyan az.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901 #102678 üzenetére
Ez alapján megoldódni látszik. Fura, hogy nálam 2 hónappal később jött elő...
-
shadow1901
aktív tag
Ez már megint mi a bánat?
[kép]
Talán bejelentkezve (nem tudom, hogy jól adtam-e meg az adatokat)
[kép]
1. link
2. link
Tök mindegy mire nyomok, letöltés sikertelen. Firefoxot használok. Minttel jövő video letöltővel. Eddig a nyilvános komplett listát is letöltötte, most már azt sem. Volt, hogy egyszerre többet is töltöttem, most már egyet sem.
2. linkben leírtakat néztem, ban nem érdekel, hisz eleve eldobható címet használok (ezért sem vagyok biztos a belépési adatokban) de a 3. pont kifogott rajtam.
ctrl c, super, v, enter, ctrl v, enter ennél gyorsabb megoldást nem találtam, de működött. Van működő? Van gyorsabb? Fent említett kombinációval meg lehet "hegeszteni" valahogy? -
shadow1901
aktív tag
Ismét köszönöm!
-
shadow1901
aktív tag
nvtop-ot megöli a heroic games launcher. [kép] Előtte is működik, utána is, közben nem.
Berohadt 21.3-22 upgrade után teljesen új 22 telepítés.
21.3 alatt nem ölte meg, sőt ssh-n is működott.
Ez most
-driver? Ajánlott 535. Eddig volt 545 is a listában azt használtam. Nvidia oldalon 550 is van...
-heroic? Ugyan ez a verzió volt 21.3 alatt is.
-mint?
-Valami hiányzó gyász, mint a beépített tömörítőnek az unrar?Másik kérdés:
alias lapoff='ssh shw@lapos.local "sudo -S shutdown now"'
lapoff után kéri a jelszót, viszont a jelszó karakterek látszanak. Nem pontozza/csillagozza ki.
Jelszókérést át lehet hidalni? Ha már kéri, kipontozná? -
shadow1901
aktív tag
Most, hogy megjavult a reset ugyanattól amitől elromlott újra használhattam. Megjelent a listában a 6.8 kernel. Feltelepítés (frissítés kezelőből) után a mint logo hatalmas lett bootnál, majd ez fogadott. A monitor 1/3 része vízszintesen a teljes szélességében. Működik csak szét van esve a kép.
Kíváncsiság képpen megpróbáltam, hogy letörlöm és feltelepítem újra. Ugyan ez.
Rápróbáltam laposon is. Ott nincs ilyen probléma. -
shadow1901
aktív tag
válasz
galaxy55 #97141 üzenetére
Eleje leszed, megállapításra került hogy a kábel zsugorozva van a csatira gyárilag, por kizárva. Majd rápróbál... Működik. Eleje felpattint, továbbra is jó. 2 hónapja< volt mozdítva utoljára, használva 2 hete. Havonta meg kell mozdítani mert elmacskásodik és itt ott zsibbadni kezd.
-
shadow1901
aktív tag
Mint alatt nektek működik a reset gomb? Kb 2 hete használtam utoljára, napokban kellett volna többször is, nem működött...
Valamit én esetleg mások barmoltak el? Vagy csak megadta magát a gomb? -
shadow1901
aktív tag
válasz
ubyegon2 #97070 üzenetére
+#97078 Petya XT
Köszi. Mondjuk miért keresnék más topot ha arra hajaz, illetve ezért még 1x végignyálaztam az összes beállítását, hátha én nem láttam valamit. VAgy tegyék bele egyiket a másikba, vagy a másik tanuljon nagyon sokat az egyiktől... Mikor erre lett volna szükségem psensorst találtam csak...Ezen felbuzdulva van valami android emulátor? Bluestacksot használtam évekkel ezelőtt windowson, jó is volt, de lelassította a sok pompa, illetve nem nagyon bíztam benne. Szereztem akkor egy telefont ami ma már szintén a végét járja. Steames műveleteket intéznék csak rajta. Azt sem gyakran. Semmi másra nem kell.
Próbáltam ezt a korábban említett Bliss OS-t , de virtualboxban nem hajlandó települni.
[Nem tudtam hozzá szagolni sem] -
shadow1901
aktív tag
Engem csak az érdekel mivel jobb/más ez a yt-dlp mint ez?
Mikor fog menni a billentyűzet világítás a régi laposomon?Ubuntu kezeli már penről indítva a T3U Plus wifi adaptert, Mint meg nem. Net nélkül nem lesz net.Boron meg Antix versenyzik nálam még virtuális gépeken, HW igényük nagyon tetszik,(1 mag 3,8ghz max 50%, 1gb ram, 10gb. youtube tálcán épphogy hallgatható) melyiket próbálom majd ki élesben (kukázott hw-en először), de tudás a minthez is kevés -
shadow1901
aktív tag
Nem tudom reset előtt mi volt a sorrend, reset és HDD kiválasztás után ott is hiba volt. Előtte is én állítottam szóval nem volt az piszkálva, ha utána is hibát dobott.
1. HDD és indul. Mit kíváncsiskodik, okozza itt nekem a gondot.
Nem tudja a már felállt rendszer sem olvasni 100%-ban annyira maszatos. Majd oktató jelleggel egy takaríttatás a tulajjal és meglátjuk játsza-e. Valami bolti film. DVD lejátszónak van használva kb a lapos. -
shadow1901
aktív tag
Szemét voltam. Már megvolt a válasz, amikor kérdeztem. Én is SSD/HDD-re gyanakodtam. De elvileg 1 éves a HDD.
Egyébként az optikaiban felejtett olvashatatlan lemez okozta a fennakadást. Asus X54C-ben már a bios reseten túl voltam. Boot sorrend ellenőrzés ugrott. A képeket a sajátomról készítettem, abba is áttettem a lemezt. Csak ott gyorsabban átugrotta azt a részt és elindult. Viszont megnéztem a boot sorrendet a sajátomban. ODD 2. helyen van. [kép] Ott már a legfrissebb elérhető bios van fent emlékeim szerint. Eleinte zavart, már nem érdekel. Szét van taposva szegény, 2 napja sincs, hogy visszakerült rá a Mint. Arch telepítést elrontottam, kijavításhoz amatőr vagyok még.
Kíváncsiságból:
#1 Miután "megfejtettem a hiba okát" és elindítottam a frissítést, keresgéltem, gugli 5.+ találatban egy fórumbejegyzésben volt a megerősítés. [kép] [link]
#2 Mit keres az ODD-ben ha az elsődlegesen is van OS? -
shadow1901
aktív tag
válasz
growler #92916 üzenetére
Nem oldotta meg a dolgot. De mindegy is, ha a fél megye leégett volna sem bánnám, csak ne kelljen megint végigzongorázni ezt.
Asztalról letöröltem.
Jobb tippet nem kaptam, így a home mappába lett újratelepítve az asztalnál használt állománnyal. Első indításra nem akart update-et, hanem 20mp után crashelt. Bónusz!
3 napja szoqok az eddig hibátlanul működő programmal, a hivatalos oldalról letöltve. Most egy rakéta indítja az asztalról ezt az instabil tumort.
V5-el lehet nem volna probléma a futást figyelembe véve, csak minden más (regisztrálni KELL, a kinézet) ellenszenves a V3-hoz képest. Amikor elegem lesz a 3 instabilitásából adok egy esélyt,de ha így terelnek 5 felé inkább keresek mást. -
shadow1901
aktív tag
Laptopon működik. De talál frissítést, nem mertem felrakni.
Asztalin update/upgrade után még mindig talál a frissítéskezelő frissítést. Hogy van ez?
Illetve rendszergazdaként rákerestem a teamspeakre, minden találatot töröltem. Letöltöttem még egyszer a hivatalos oldalról átnevezés nélkül telepítettem. Ugyanúgy asztalra felrakta a mappáját, de már nem rootként tudtam csak belenézni. Elindítottam és ahelyett, hogy instant crash lenne egy hibajelentővel, az update fogadott. Én a gyalulásra tippelek, hogy az segített. Vagy 1 elküldött crashreport. Minden esetre követelem rakják vissza szoftverkezelőbe a V3-at, mert nem szeretek 2 napot szoqni! Kattkatthasznál helyett. Úgy, hogy elsőre is így csináltam.
Már csak az a kérdés, ha letörlöm a telepített mappát, hová másolhatom a telepítőt, hogy újratelepítésnél ne az asztalra rakja, de ne köthessen bele semmibe és ne legyen szem előtt?
Illetve azóta sincs megoldásom erre. -
shadow1901
aktív tag
válasz
I02S3F #92892 üzenetére
Mint korábban írtam, a letörölt V5-öt nem találta meg. Gondolom ugyan az, csak pepitában. Nézelődtem Manjaro böngészős software centerben. Ott megtaláltam az általad javasolt parancsot is. Meg egy installos verzióját is.
Sorban futtatva, leírás ellenére V5 települt.
Remove verziót is futtattam. -
shadow1901
aktív tag
Reménykedem hátha visszakerül a 3, de reszelgetik ahelyett, hogy normálisan feltették volna újra 5-ként. [kép]
Már a nevébe is bekerült az 5. De a megjelenített kép még mindig a 3. Ikon is még a régi ha jól emlékszem. Megspórolna nekem egy napokon át tartó cumit, hogy felvarázsoljam. A katt->katt->használ helyett.
Nem ti jelentgetitek a hibát a leírásom alapján?Azért írtam rövidebb nevet, mert tabbal nem akarta kiegészíteni. htop-ot csak hto után egészíti ki. Ott meg már ott a P is.
Tárolót kézzel sem tudtam hozzáadni. Ugyan úgy jammy-s probléma.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
#63718632 #92908 üzenetére
Mivel létrehozta az asztalon a dolgait, szerintem igen. [kép] Ha ez az amit tennem kellett.
Úgy romlott el, hogysudo apt update -y; sudo apt upgrade -y; sudo apt autoremove
-y lefuttattam miközben futott a TS3. Következő indításnál asztali ikonra nem történt semmi, de a gépet újraindítani nem volt lehetőség mert hálózati 4 órás másolás 3-nál járt. Ezért gondoltam letörlöm, újra felteszem. Csak már az 5 jött le. Laptopon továbbra is megy a 3, fenti parancsok után is. -
shadow1901
aktív tag
válasz
I02S3F #92892 üzenetére
A flatpak eddig V3 volt. Kicserélték V5-re. (már a leírásokat is javították, a képeken az volt, hogy V3, de letöltötte az 5-öst.)
V5 flatpak megy. Nem kell! Letöröltem. V3 hivatalos oldalról letöltve, kellene, de nem megy.
[kép]
Nekem is az lenne a kényelmesebb, ha fent lenne az 5 mellett a 3, ha már előre mutatunk. -
shadow1901
aktív tag
Hello!
Teamspeakel van problémám. Tegnap használtam. Közben update/upgrade parancsok találtak frissítést. Feltették. Használtam tovább. Ma el szeretném indítani, nem történik semmi. Szoftverkezelő, letöröltem, telepítettem újra. Ahogy először is csináltam. [kép] Feltette, elindult, működött. Csak V5. [kép] Hivatalos oldalról letöltöttem a 3-as verziót, ami nincs tele rakva minden csillogó sz@rral. (én írtam rövidebb nevet.)sudo chmod +x ts.run, sudo ./ts.run
[kép] ott az asztalon létrehozott egy mappát amit csak rootként tudok megnyitni is. Egye fene. Elindul a TS, "elindul..." Felvillan majd azonnal eltűnik.
Hogyan tudom a 3-as verziót használni?
Hogyan telepíti/csomagolja ki a rendszer sötét bugyraiba az asztal helyett? Csak egy indító ikon maradjon az asztalon belőle.
Aktuális Linux mint.update: Laptopon megnéztem, ott elindult, csak felugrott egy ablak, hogy segítsek nekik... (hw, sw, egyéb adatgyűjtés)
-
shadow1901
aktív tag
Hello!
Mintet próbálnám nyúzni. VLC-re van egy (2) kiegészítő, intro skipper és a super skipper. Mind kettő nagyon régen frissült. Valami hozzáértő rá tudna nézni, hogy neki működik-e mert én nem tudom működésre bírni egyiket sem.
intro skipper: bemásol nézet menüben látom, beállítom de nem csinál semmit. (2017)
super skipper: bemásol, nem is látom. (2020)
Lényegében a főcímet és végefőcímet ugorják át beállított X másodperccel.
Esetleg javaslat ezt a funkciót alapból tudó lejátszóra? Szoftverkezelőben kipróbáltam az összeset. -
shadow1901
aktív tag
"Vagyis ha leírnád, hogy a másik gép milyen oprendszert futtat,
milyen protokollal, és milyen beállításokkal készült a megosztása."
Ubuntu, Windows 10. NTFS azért volt fontos mert nem az Ubuntu fájlrendszerét próbálom elérni winről. " Ubuntu <> W10 között csak ubunturól tudom elérni a másik gépet..." Ez ennyire érthetetlen volt?! Alapbeállításokkal jobb gomb, tulajdonságok, megosztás, módosítás bepipálva, vendéghozzáférés bepipálva. További beállításokról fogalmam sincs, hát ezért vagyok a kezdő topicban.
VGA Driver és SSD a reggeli jó szándékú kollégának: 7 hsz-el korábban linkeltem a laptop típusát. GTX 960M-el nem gondolnám, hogy a server titulus a driverben normális. De ha ubuntunál ez a normális arról fogalmam sincs. SSD-ről van az összefoglalóban egy link. Megnéztem, még a tanításod előtt! 2 éves cikk, számomra kínai. Erre linkelsz egy 2015-ös cikket, aminek a közepén ott van a '17-es. Pontosításra nincs szükség, van aki frissebb nálad jóval korábban. -
shadow1901
aktív tag
válasz
haddent #68846 üzenetére
Ha úgy van ahogy lev258 mondta, akkor abból azt szűrtem le: várjak!
Ha az van amit te mondtál, abból azt szűröm le: várjak, de egyébként halad.
Most másik 2 dolog akasztott meg.
1.: Ubuntu <> W10 között csak ubunturól tudom elérni a másik gépet. Egyéb esetben FHnév+pw beírásra nincs engedély/hozzáférés, vagy valami hasonló. (HDD: NTFS) W10-W10 között jelszó megadás kellett, mire erre rájöttem...
2.: Elment aludni a lapos, majd miután visszahoztam a háttér, de már a zárolóképernyő háttere is, mintha ram hibás lenne a vga (színes) minden más megjelenített dolog hibátlan színű. Illetve a driver valami Nvidia server X névre hallgat. Ez normális?
2+1: Kell SSD-vel mókolni valamit? -
shadow1901
aktív tag
Hello!
Laptopra feltettem egy Ubuntut. [link] Itt W10 driverek alatt van egy: Intel Serial IO controller driver.
Windows alatt ezzel lehet életre kelteni a billentyűzet világítást, fényerő állítást gyors gombbal. Jelenleg hangerő módosítás működik gombbal. Van esélyem a világítást életre kelteni? Hangot és a fényerőt megoldom a beépített csúszkákkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest