- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
Azt gondolom nem ment át a kérdésem,most sem a kíváncsíságból kérdezlek.
A ténylegesen is milyen gépről is beszélsz,azt étem amit mondasz,ezt mondod éppen.Asztali PC-ről van szó,jó ezt is értem és emléksem a Win alatt látja az eszkőzeidet.
A kérésem netérjűnk most el a kérdésedtől a témád dokkolodban Hdd-kel vannaka gondjaid.A DebianLinux redszerével vannak a harveres problémáid a dokkoloddal,pontos nevét légyszíves írjadle,hiddel nem a billenyűzetkóptatása a célóm,segítek szívesen, ez a legfóntósabb célóm és most éppen neked probálok segíteni.
Azt kérném tőled tiszelettel,hogy te is probáljál pontosabban leírni és válaszólni és akkór könnyebben tudúnk előrébb haladni.
Akkor most így kérdezlek az : Asztali PC-ben mijen harverek gondolom vannak és ez ténylegesen minden rendszernél a legfómtósabb,azt hogy ísmernűnk-kel a gépűnket mivan a gépházadba>> bépitve,>>alaplap és tőbbi alkatrészeid,kónkrétan írdmeg a configodat.
A válszódat váróm ha írnál,addig lépek olvasni. -
IstvánLászló
őstag
válasz
sicc_innen #105502 üzenetére
Szia! Csódásan szép napot kívánok neked.
Azt amit mondasz pontosan nem is értem,de probálok most azért most neked éppen segíteni és remélem síkerűl.
Azt tudom mondani az 1Tb tól nagobb Hdd-ket defeultom a Linuxdisztroknak a kapcsán mondom.
A rendszereknek - fel-kel-ismernie,ez a gépeden levő biosodtól fűgg,mert ha éppen a régebbi biosod van akkor bízóny a maximum az 1 Tb-ot ísmerik is fel,de talákóztam ójan biosos géppel ami maximálisa csak 160Gb volt az amit felismert és látta,tehát jelzem lehetséges nálad is ez ókózza a problémádat a bios a ludas,méyebben nem megyek is bele ebbe a témába,de most is probálok segíteni a problémádon.Azt kérdezném,ténylegesen is milyen gépről is beszélsz, mert sajnós ez lemaradt - ami nagyon is fóntós és az milyen csatólófelűletű az álltalad használandó Hdd,mert ez itt ebben a Hdd témában nagyón is fóntós tényező,ha gondold akkror válaszóljál majd a kérdésemre.
Amit mondasz kérésedet az hogy teszteljem meg a 3TB-os vagy annál nagyobb HDD-ket,én nem használok ekkora tárólót,nálam a maximum 1 Tb a megszabótt határóm a mentésem és ez - az adataimnak a bíztónságós tárólására nálam megfelelően is jól műkődik.
A számómra nem releváns ezekknek a Hdd-knek az ára,tehát főleg ezért nem tudok a tesztelésben segiteni...
Ezt itt szemléleltetem most neked,hogy kónkrétan lássad,azt is hogy míért nem tesztelek Hdd-t,ezt a témát ezzel zárom is most magamban.
Ez itt nem a reklámnak a helye,ez csak is csak is csak egy bemútaó a 3Tb-tól a nagyóbbakra gondoltam,meg is mutatnom a téma miatt....
A Hdd árrait 4 Tb méerttől ide linkelem: https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/
A 3 Tb Hdd árait itt találtam ide linkelem most ezt is zárásképpen : https://www.alza.hu/hdd-merevlemezek-3-tb-os-kapacitassal/18871301.htm
Tóvábbi szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
Űdv! Mindenkinek már nagyon vártam hogy majd beszélgessűnk.
A linux-nak a kapcsán ezt az adptert íkerűlt jó áron beszereznem.
Ezt a Gembird Drive kit USB 2,5" SATA USB 3.0 EE2-U3S-3-G
A leírása: SuperSpeed USB 3.0 HDD-hozzáférés - 10-szer gyorsabb, mint az USB 2.0
Kompatibilis az USB 2.0-val.
Támogatja a SATA 2.5" merevlemez-meghajtókat, bármilyen kapacitással
2.5"-es SATA merevlemezeknek külső mobil rack USB 3.0 csatlakozással.
Az aluminium háza biztosítja a legjobb hőátadást és a külső behatások elleni védelmét,ez nem azt jeledti hogy leejtés és más fizikai sérűlésektől is megvédi.
Az USB 3.0 AM-AM kábelel a tartózékával a bios boot menűben initio-ként ísmeri fel és bootol-róla a rendszerem amit most éppen ki is probáltam:Antergos-al.,ténylegesen nagyon jó az adapter,kőnnyű a szerlhetősége teszteltem egy 128Gb-os Ssd-vel,de az 1 Tb-os Hdd gyórabban tőlt és mindent is ami éppen kel.
Az adapter 100%-osan Linuxdisztro compatibilis,aki ijet - lát és szertné használni problémák nélkűl jól gyorsan fut és ráadásúl költségkíméllő.
További szépeket legjobbakat mindenkinek kívánok.
Üdv: István lászló -
IstvánLászló
őstag
válasz
Sz_Imre #105042 üzenetére
Az arch repo aur-ban ott van ígen,nálam sikeresen telepűlt a protonplus.
A flatpak-et nem haszálom,nekem teljesen-megfelel az Arch-nak a saját repo-ja és ezért nem használom.
A Steam-en nem használom a progit ,mert minden játékom jól fut.
A Lutris-hoz haszálom és a wine-vertziot segít váltani,amit Lutris-ban bekelet állitanom és ezután az Epic-es és Gog-os és többi játékaim jól futnak.Azt mondod nálad nálad nem sikerült.
A rendszeredet nem írtad,hogyan installáltad az összetevöit és mijen disztrot is használsz.. -
IstvánLászló
őstag
A Steam és Lutris és játákoknak a kapcsán szertném jelzni,van egy protonplus neven futatható jó program.
A program nekem is sokat segít a játékaimnak a futtatásában,én Lutris-hoz haszálom és a wine-vertziot segít váltani,amit Lutris-ban bekelet állitanom és ezután az Epic-es és Gog-os játékaim jól futnak.
Azt remélem ezzel mindenkinek tudtam segíteni, -
IstvánLászló
őstag
válasz
Sidorovich #105015 üzenetére
A régebi Amd-s gépemben Nvidia 1070 Ti karival és a mostani Ryzen 7 5700X és Amd Ati Radeon 5700 XT karival és Lenovo ThinkPad T400-at bővitettem16Gb rammal és szintén primán jó teljesitménnyel futnak a játékaim és miden is ami nekemfóntos.
A Steam-en és Lutris-al,LinuxMint-en és ArchLinux-on, nem tapasztalok semmijen problémákat,példáúl nincsenek lagok S.T.B..A LinuxDistroknál az a jó hogy mindent belehet állitani,de ismernűnk is kell a gépeinket hogy éppen mijen a hardverének az ősszetétele és ez a legfóntósab.
A hardvereinket ha jól is állitjukbe,akkor szerintem csalódás nem is érhet.
A Disztrok jól dokumentáltak,én a dokoksiknak az elolvasása alapján,oldottam is meg a játékoknak a témáját.
Ezt tudom mondani,olvasni nem feladni,ha valami egyből nem síkerűl...CPT.Pirk igen teljesen igazadvan,amit most mondasz.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #104713 üzenetére
Ígen pár évvez ezelőtt én is megtapaszaltam a blackscreen problémát és a gond az volt,hogy az nvidia karimhoz nem a megfelelő és hózzá is illő csomagokkal istalláltam a GeForce GTX 560 vga-m.
A terminálban tőrőlnőm kellet az egész nvidia csomagot,ezután rebootoltam és megszűnt a blackscreen problémám.
Aztán megkerestem a kátyáhóz is illő drivercsomagját és reboot útán minden is rendben is volt és műkődőtt a hardveres Gpu gyórsítás.
Az nvida Gpu-t nem emlitetted.
Az lehet nálad most hogy véletlenűl benézted a driver csomagot,amint én is benéztem.
Azt remélem ezzel tudtam neked most segíteni.További sok síkert és szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
Azt értem én is amit mondasz és igen 32bytes cucok nagyon is fótósak.
A fízetős rendszerek is léteznek 32bytes rendszerrel,módern erős akár 2-től tőbb magós gépekre.
Ezt ezért sem értem miért megszüntetnék is meg alehetőséget,gondolom itt talán a pénz is beszélhet és a userekkel nem is tőrődnek. -
IstvánLászló
őstag
A Fedora megszüntetné az i686 platformra készült csomagok építését és a multilib könyvtárak támogatását,ezt tegnap tőbb forunon olvastam gondolom ez az infó és ez a rendszert használoknak gondolom nagyon is fontos.
Az infónak pontosan nem néztem én útána,de azért ez nagyón is meglepet és a miértjét móst sem értem.
A rendszerem ArchLinux cinnamonnal,bítósan nem is fógók én hóppólni,nekem amik kellenek progik - mindegyik remekűl is műkődik.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tordaitibi #104607 üzenetére
Értelek és megértem a véleményedet tíszteletben is tartom.
Mindenki azt a rendszert használja,amit éppen szeretne,erre ezt tudom most is mondani.
#104608 fekete.puma -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #104603 üzenetére
Csódásan szép napot kívánok.
Ó ezt most tényleg kómólyan is kérdezed,vagy éppen csak meg is akarsz engemet viccelni.
Azt értem amit mondasz,de szerinted hogyan tudnak egy bármilyen rendszert is használni - a gépeiken,ha nem ismerik a rendszerüket.
A példát mondanék is rendszer fűggetlenűl csak is tőmőren, példáúl a driver install is ha éppen elszált a rendszer,csinálnak egy rendszer reinstalt.Aztán jőnnek a problémáik,akad a gépűk és játékaik lagolnak és akadoznak,erről ennyit mondanék is így tőmőren - zárszóképpen.
Tóvábbi szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #104599 üzenetére
A terminálban lefuttattam a két parancsot,reboot után minden is jól fut a két kűlőn gépemen a rendszer.
Ígen #104600 hcl ebben is támogatlak,tanulni nem akarnak,de tanulásnélkül akarnak bármijen rendszert is használni.
Ezt én is megtapasztaltam is már régebben,sajnos vannak ijen nem tanulok csak is kattingatok a gépeiken és ha valami nem síkerül - akkor szídják a rendszert hogy rossz.
Erről tömören ennyít is tudok mondani.
-
IstvánLászló
őstag
Igen támogatlak abban amit mondasz.
A Mint-el keztem,de mára már ArchLinux és a clonját EndeavourOS-t használok két gépemen játékokra és másra is.
A már régota nem hoppolok,mert ígen sokat olvastam a rendszereknek az alapjairól.
Azt tudom móst máma már elmondani olvasni és tanulni kell minden rendszert,hogy használni is tudjuk őrőmmel. -
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #104594 üzenetére
Az előírt lépést hogyan is értsem is amit mondasz.
A terminálban használom a frissítéseket,mert nálam ez a megszokot-módszerem.
A terninálban frissítéskór nem is láttam híbajelzést,tehát azt gondolom hogy a frissítés síkeresen is lefutott és reboot útán-sem tapasztalok semmijen problémákat.
A linux- csomag frissítése most érkezett is meg és tartalmazza az ;AMD ATI Radeon-t és a többit.
A rendszeremet most ísmételten a terninálban frissítettem és frissítéskór móstsem láttam híbajelzést.
A mostani firmware reboot útán-sem tapasztalok semmijen teljesítménybeli problémákat,gondolok itt a játékonak a kapcsán,éppen a steamen tesztelem az eggyik játékomat,lutris-al Diabloimat a másik gépem Ryzen és AMD ATI Radeon 5700XT-vel.A teszt erdménye nagyon jó mind a kettő rendszeremen,mint a firmware frissítése-előtt is volt.
Ezt tudom móst elmondani a firmware-nek a kapcsán.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #104592 üzenetére
Csódásan szép napot kívánok,gondoltam megosztom ezt az infót is veled.
Ezt a problémát én nem tapasztaltam,amit móst éppen mondasz.
A felbontásom a monitoromon - boot-közben és útána 1920x1080-al jól müködik.
Az Archlinux-ot és EndeavourOS-t Cinnamon-al használom a két-gépemen.
A régebbi gépemben: CPU:AMD FX-8300;Ram 16Gb;GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti 8Gb Vram;Kernel: 6.15.3-arch1-1-el stabil a rendszerem.
A másik gépemben: CPU:AMD Ryzen 7 5700x;Ram 32Gb;AMD ATI Radeon 5700XT 8Gb Vram;Kernel: 6.15.3-arch1-1-el,dettó stabil a rendszerem ezen a gépemen is.A steam-en;lutris-al minden játékom remkül és főleg-fóntós jó teljesitménnyel futnak,de ezt te is tudod,ez is egy infóm a frissítésnek a kapcsán mondom.
Az hogy lehet hogy nálad 1024*768-ban indult a rendszered,nálam X11-el semmijen teljesítményel kapcsólatós problémát nem is tapasztalok.További szépeket és jókat kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
A miért jobbra azt tudom móst móndani,saját példámón át móndóm,lakásajtót fefeltőrték és víttek is el amit láttak,amigáim500+1200-et tv-t mónitórt és mindent elvíttek,mig dólgózni-vóltunk,arra értűnk is haza hogy nyítva is van a lakásnak a bejáratí ajtaja és azt láthattúk is meg,hogy tőkre űres az egész leakás.
Tehát azóta sem tudtam pótólni ezt a nagy veszteséget,szerintem sókan használjúk az emúlácíóslehetőséget,mert nincsenek eredetí vasaínk.
A CommodoreLinux mindenkinek jó választás is lehet,mert steam+lutris és egyébb dólgók is elérhetőek.
A rendszer általánósan játékókra és egyébb feledatóknak a mególdására is alkalmas,de mindenki azt haszál ami éppen ígényeínek is megfelelő ennyi. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #104147 üzenetére
Ígen én is eggyetértek azzal amit most mondasz.
A Debian stable nagyon is jó alap,mert betón stabillan fut és ezt te is túddód.
A nvidia kapcsán azt tudom móst móndani,lásd móst azt tapasztalhattam is meg CommodoreLnux móstani installarében lájv rendszerben már tejes a Gpu gyórsítás,ídáig semmijen próblémákba nem űtkőztem.Ezt az űzenetete móst kaptam is éppen,hogy installation complette,azt remélem ídáig is minden rendben is zajlótt is le.
A boot-nál kernele:6.12.7-1 verzót használ a rendszer,nagyón gyórsan tőlt és íntenzíven is reagál mindenre is a rendszer.
A jelenlegi ezedméz móst ez is lett,kaptam egy jó rendszert. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Necronom #104145 üzenetére
Szívesen írtam az Amiga plusz debián-nak a kapcsán,ezért szeretem a disztrokat,jelenleg ArhLinux a rendszerem és a clónja EndeavourOS-el,két Hdd-n kűlőn használlóm nagy őrőmmel,minden is jól fut és nagyón jó teljesítménnyel.
A fígyelmedet felhívóm nézzél is rá a Commodore rendszerre debián jó alap,mert betón stabillan fut,de ezt te is tudód mint itt sókan használjúk.
Azt sem túdóm hóll is kezdjem is el is móndani,nagy őrőmőmben,mert végre a WinUAE - CommodoreLinuxba beépítették és én és sókan is őrűlhetűnk is eggyűtt is ennek,azt gondolom én annak hogy amigás adatainkat tuggyúk futtatni és arhíválni gondolok itt a bakupra,ez prima lehetőség a gépeinknek az életben is tartására.
A Commodore Os VISION INSTALLER éppen móst fut a gépemen,egy élmény látni a szép felűletet és kőzben gépíbeszéd és jó zene is szól kőzben,mert ídáig a /rott 75Gb-nál tart és hogy neúnnyúk is meg az instalnak a hósszab fóljamatát addíg is kőzben szól érdekes zenék.
Azt váróm a beállításók útán hogy végre megnézzem az arhívált amigás anyagaimat és így tudók egy jó fríss bakupot készíteni,régóta vágytam erre a lehetőségre,de megérte a várakózásómat.Tóvábbi sok sok szépeket jókat kívánók.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
shadow1901 #102858 üzenetére
A LinuxMint az általában mindenkinek is ajánlott - akit érdekelnek a linuxalapok.
A lényeg 5 percalatt egy disztrotsem lehet - megismerni,kikell mindent is probálni és azt is elkell - dőnteni,mire szeretnénk is használni és milyen a gépünknek a teljesitmémye.
A gépét a felhasználoknak,hardveresen - illik is ismerni,hogy mivanbenne.
Az alapokszerintem is ezeknek a figyelembevétele nagyonfontos.ubyegon2 kollégával én is eggyetértek...
-
IstvánLászló
őstag
Ó nem,"A linux csomagkezeloje",vel van a probléma,nálam idáig semmilyen - annomáliát nem tapsztalok.
A LinuxMint-et használtam és a sajátrepoját,dettó itt is minden jó rendszerfrissítésután.
A kollégáknak igazuk is van támogatom is amit mondanak. -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102823 üzenetére
Azt értem körübelül amit most mondasz,de a problémádat - ezzel nem is értem hogy mi az.
A rendszeremet csak is élesben - használom és minden is jólmüködik és semmisem - tartok is vissza és főleg azért mert rollonig-ot direktben élőben használom problémáknélkül.
A Downgradelni témának a régebbi-gépeken és Vga-kkal - hardvreres-problémáknál lehet talán is értelme,de ebbe a témába is nem is nem - menenékbele,ovassál utánana légyszíves mert nem akarok itt offolin és ez szerintem nem a kezdőknek a témájába - illő.
Azt gondolom ezt a kérdésedet inkább a haldó-topikban tedd is fell és ott bővebb választkapsz is mint most éppen tőlem kérdezed. -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102820 üzenetére
Az általad linkelt videóban a koléga korrekten jól érthetően - mindent is elmond a témáról.
A videóban elhagzottakkal eggyetértek és igen lehet:Downgradelni - mint a többidisztrokban is ezt megoldották a fejlesztők.
A rendeszerét mindemki másképpen is használja és gondolatainak elképzelése is számit,hogy mitakar-majd - használni,ez mindig is egyénibeállitások és testreszabásának a kérdése is marad. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Krissz80 #102814 üzenetére
Értelek és azt tudom mondani,azt a rendszert használd - ami neked is tetszik,én sem erőltetek semmit-sem rád és másokra.
A linuxdisztrok jók,sokáig használhattam:LinuxMintet sokat tanulhattam és élesben probáltam is ki mindent is ami nekem - kellett és édekel.
A steamen például érdekeltek a játékoknak a futtatása és síkerült megoldanom,igaz sok segítségeket is kaptam és utána-olvastam mindennek ami érdkel és fóntós máma is ez a helyzet sokat olvasok utána - ha valami más megoldás is érdeke,ha valamit nem tudok akkor kérdezek és biztosan jó segítségeket is kapok.
Az élethosszig is tartó tanulás,ez a szép a linuxoknak a világában és más rendszert használoknak.Azt mondod Ubuntut használsz,egy jó disztro a LinuxMint dettó és tudom ajánlani,mert nagy a tábora,mindaketőnek és igen jól dokumentált és főleg jólteszelt stabill repokat mirrorokat is használhatunk.
Ezt itt hagyom hátha hasznos neked és mindenkinek.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102756 üzenetére
Az itt lévő kollégák akik jobban ismerik,ők többet is tudnak segíteni- mint én.
Ezt a timeshit-et mint én nem használok timeshif-tet,annyit tudok hogy rendszer visszaállításra használják.
A rendszerem stabillanfut ezért nem is gondolom azt hogy kellene is nekem,de mindenki másképpen is gondolhattya. -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102752 üzenetére
Mire gondosz a Timeshift kapcsám,légyszíves kicsit pontosítsál is mire is gondolsz,melyik disztrot használod ez mind fóntós.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102744 üzenetére
Támogatom amit javasol és mondneked: #102745 CPT.Pirk
Az EndeavourOS-t használom,Archalapokon müködik és nagyon is jó a stabillitása.
Az installálás után te is tudod hogy kell a reboot.A reboot után én úgy gondokodtam,hogy a mirrorokat-repokat,mirrorlistet modositottam - azért hogy csak is az archmirrorokból jőjjenek a frissítések,mivel te is tudhatod ez rolling rendszer,tehát általában naponta jőnnek a frissítések.
A sudo nano /etc/pacman.conf-ban ki hestegeltem, ezt a 3 sort itt lentebb láthatod.
#[endeavouros] ez az os saját repoja
#SigLevel = PackageRequired
#Include = /etc/pacman.d/endeavouros-mirrorlist
Ezt mentettem és ezután,frissitem a mirrorokat, a sudo pacman -Syyu-val és ha lennének frissitések akkor frissitek,ezután én mindg rebootolok hogy mindem is jó legyen.
A mirrorok-nak az átállitásóta nem tapasztalok semmilyen stabillitásíproblémákat,steamen;Lutris-al játékok stabilan jólfutan és azok a progik amik nekem is kellenek.
Ezt itt hagyom neked és mindenkinek is segítségképpen én így használom a rendszeremet őrőmmel. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102687 üzenetére
A linuxdisztroknak más a logikályúk,mint a W-é és mert másképpen is müködik.
A gépednek a tejesítménye,nagyon - fontos,mert minden játéknak lehet nagyobb vagy kissebb gépigénye,ennél többen nem tudok én mondani. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102663 üzenetére
A Lenovo ThinkPad-on a steamen nekem is ez a tapasztalatom,játék első indításom előtt a shadereket doldozza is fell,amit látok is hogy kiírja kisablakban és ez párpercet is igényelhet,ami nem híba kell a játékfuttatásához.
Az asztaligépemen ezt nem látom,mert dedikált a vga-m és cpum erőssebb mint a laptopomé.
A játék témádhoz ennyit is tudok mondani,igen várdki azt a párpercet.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102659 üzenetére
Nagyon szívesen mindent is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102655 üzenetére
Ételek amit most mondasz,gratúlálók és igen a válaszóm a síkeredre,hát a játékok nálam a steamen a protonnal dettó nagyon jó teljesítménnyel-futnak,mint ahogyan ezt te is mondod,ajánlom a játákaid futtatása-előtt ezt a linket: https://www.protondb.com/ oldalát itt beírod a játékodnak a nevét és enter útán,láthatod hogy milyen proton beállításokkal és milyen géppel játszák a játékaidat.
További sok síkert kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Milkoo #102556 üzenetére
A lemezed azért még használható, csak is csak próbára és próbálgatásra jó.
A nagyon fóntós és pótólhatlan adataíd tárólására,nem jó arra ne is használjad,menteni mident is amig benem nyekken.
cigam baloo79 kollégák elmondták póntósan mire nem ajánlott használnód..
Boccs hogy beleszóltam a táróló-témába,régen,jártam így én is nem volt akkoriban lehetőségem új-Hdd-t beszerezni,komoly árak-miatt és akkoriban is csak kényszerből kellet,bad-szektórós Hdd-t használnom szerencsémre csak is próbára és próbálgatások alatt még 1 évet kítudtam tolni,mig egy garis Hdd-t tudtam beszerezni.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102535 üzenetére
Szép estét kívánok,egy kiss infó - neked és mindekinek akik segítettek.
Az EndeavourOS Linux x86_64+Lenovo Thinkpad X230+steamen jó használhatóan ment a RA3,kíderűlt ténylegesen hogy sérűlt a demoja.
A stemen a saját fiókomból ment az RA3 fullos install+protonnal beállítva,laptopon klasszúl fut,mint az asztaligépen.
Az eregménynek őrűlők,mert ísmim fog tudni játszani ő is a saját steam fiókjával.
Köszönetem és hálám a segítőknek hogy támogattatok:#102535 Tim82 #102510 sh4d0w #102514 cigam #102533 CPT.Pirk #102531Sz_Imre
További csódás északát és sok szépekek kívánok és köszönöm a figyelmeteteket. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102535 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Igen értelek dettó a laptopon Steam-et beállitottam protonnal,RA3 demot probáltam,de nyelvezetnek a híbájával előuró ablakban közölte hogy nem találja a nyelvezetet,hu vagy eng és ezért nem idult.
Az RA3 demo híbás és ezt nemtudtam,hibajelzés úgyanaz most délután probáltam asztaligépemen,tehát tuti szoftver-híbás a demo.
A stemen a saját fiókomban megvan az egész kollekcio fúlosan,jó áron síkerült begyűjtenem,csak este tudom majd csak kiprobálni a laptopon.
A tanulság az hogy demot ilyen estben és máskorsem fogok probálni,mindegy melyik platfomon is legyen.
A Heroic Launcherről sok jót mondtak és dícsérik,nálam lutrissal fut a Diablo3 és a többi játékom a Bettleneten.
Köszönöm a támogatásodat és a nagyon is fontos infókat.Most megyek mert lejár rögtön a szünetidőm,további szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #102533 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Ó király és hálás köszönetem,igen a Lutrissal kevertem a steamet és erre nem is gondoltam.
Köszönöm hogy segítesz,amiért nagyon hálás köszönetet is mondok.
Mindig lehet újjat tanulnom és kösznönöm mégeszer a megvílágósításódat.
További sok sok szépet kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Sz_Imre #102531 üzenetére
Köszönöm a válszodat,támogatom amit mondasz és eggyetékrtek.
Igen ismerősöm laptopján más rendszert akarna-használni,mert únja a Wx-et lassunak gondolja.
Azt mondta most 1órája gyaluljam nyugottam az egész rendszert,ha másra nem is de böngészni;olvasni;yutura is szeretné használni,ha játszani nem is tudna csak az érdekli hogy ne zavarja őt a rendszer semmibensem.
A gépemen láthatta hogy mehet a játék,mondtam a laptopja nem úgyanaz mint egy asztaligép.
Ajánlottam neki a linuxdistrokat és az mondta jó okés probáljúki,hogy RA3-al szeretne játszani a steamen ami gold minősítésű,mondtam neki hogy lehetnek gondok,igen vannak hogy most is mit csináljak a jétékának a téméjával.
Igen értelek és most ismég azon gobndolkodtam is hogyan,installáljam a wine-t és föleg.hogyan tudnám ki is választani,Dxvk;vulkán támogatásokat,steamet tudnám installáni,de lehet gond is lenne ha nincsen Dxvk+Vulkán.
Az asztali gépemen ez nem probléma mert dedikált vga-t használok és tudom hogy supportált,fent emlitet Wine+Dxvk+Vulkán után szoktam installáni a Lutrist+steamet +protonnal a játékoknak a megfelelő verziójával és azota minden is primám mülödik.
A netet most is éppen turom már 10órája és még nemtaláltam megoldást,de nem adomfell.
Bocsi a hosszú sövegért ezt mint infót itt is hagyom.
További szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102524 üzenetére
Köszönöm a nagyon kedves támogatásodat és felajánlásodat válszodat.
A laptop nem az enyém,megy víssza a gazdájának.
Az EndeavourOS archalapu,nálam semmilyen problámám idáig nem is volt.
A laptopon sem tapasztaltam problámákat és azt tette amit - tud.
A usbshdd teszt csak is 1 proba volt,hogy mit tud a laptop,yutu,olvasásra és iródába jó kis gép,tudom vannak erősebb laptopok,de nekem sohasem jöttbe,ha valmi elromlik is benne - csak is a szervíz-segíthet.
A laposnak a Gpuja nagyon harmatos és ezért passzolom is víssza a gazdinak. -
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cigam #102514 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Igen értelek és eggyettértek,azzal is amit mondasz.
A laptopon direkt külső usbhdd-ről ment a proba,direk azért hogy a Wx ne sérüljön.
Én azt híszem és gondolom ez a laptop max10fpst tudott produkálni és megy víssza épségben a gazdájához,több időt nem akarok elpocsékolni,
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #102507 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
A gépem asztali amin minden is jó,de ez a laptop kérdéses???
Igen én is tudom hogy a protondb szerint GOLD minősítése van az RA3-nak,múltor jó árban síkerült begyűjenem a Command&conquer kollekciot és mind primán is müködnek és minden többi játékom detto.
Probáltam az UNIGINE Benchmarkal teszeltem a laptopot max 6-10 fpst tud.
Szerintem ezen a laptopon nem is fog futni az RA3,de lehet hogy tévedek.
Az a kérdéses megoldhatóe,hogy jobb is legyen a laptopnak a teljesítménye és ez?????? -
IstvánLászló
őstag
Üdv mindenkinek,légyszi segítsetek 0 a tapasztaltom ezzel a laptoppal.
Az ismerősőm+kért hogy tegyek a Lenovo Thinkpad X230 +8Gb rammal gyárilag így szerelt laptopjára egy linuxdisztrot,mert játszani szeretne a steamen és gyaluljam is le a win-x-et,mert nagyon lassúnak érzi ezt a rendszert .
Az EndeavourOS Linux x86_64.isoját választottam és probáltam ki csak is lájvmodban,pendrájról-install nélkül,müködik is szépen a Firefox+yutuval.
A kérdésem az hogy steamen fognak-e müködni a játékai,például Redalert3-at szeretné futtatni.
A godom az ezzel,hogy asztaligépemben: Nvidia a karim van,steamen minden játékom primánfut.
A laptoban csak is 1 integrált a vga és cpuban van és ami egy intel i5-3230M+Intel HD Graphics 4000 vgat tartalmaz,kérdéses a játék téma?????
A win-x-et hagytam a laptopon,mert nem akrom elrontni a még döcögös rendszert.
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tordaitibi #102322 üzenetére
+1 igen igen secureboot meg nincs a régi-biosokban.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #102307 üzenetére
Tiszteletem mindenkinek,de elmondanám a saját véleményemet-röviden,de előtte idéznék egy jó párszót.
Idézem,"Endevahúrosok most aztán megkapták a magukét.",olvastam a fenti-vélenényeteket,amivel eggyetértek.
1.) A laptopnak-hardveresen +kelletvolna győződnie a kollégának,hogy mire is alkalmas.
2.)A gépe hardverét őneki-kellene ismernie.
3.)Ismerősőm laptopja: Hp-s,nála az EndeavourOS Linux x86_64-el primán jól müködik,de ismim hajlandó-tanulni,jelenleg örömmel használja.
Az EndeavourOS Linux x86_64 köszöni - szépen jól-van.
Igen a Linux Mint az ajánlott disztro,kezdöként én is Linux Mintet cinnamonnal használtam örmömmel,de +kellett tanulnom a rendszernek a használatát....
Az EndeavourOS-t cinnamonnal használom,cinnamon a kedvencem és a többi is jó..
A soraimat most is erröl a rendszerről írom.A rendszerem jelenleg," ojan-rossz",hogy mindenre is tudom használni.
A játékok 100% jó teljesítménnyel futnak ha játszani - szeretnék.
További sok szépet és jókat kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
csixy #102183 üzenetére
Igen értelek,én is nézek a mai napig is jó Magyar Linuxos videókat,amik szerintem is hiánypotloak.
Arch a fő oprendszerem a pc-men. Full gamingre és mindenre is használom. Minden játékom kíválllóan megy fut jelenleg Steamen;Lutrissal! Kivéve azokat ahol az anti cheat nem enged fel minket.
Az emlitett videós munkáját - nem szeretném degradálni,de vannak gondok azzal hogy kompromisszumot is köthetne,például vitruál-boxban - mutatná-be az instalálást és utána is olvasna - annak is /boot /root hány Gb és /home +swap.
Azt is jelezhetné hogy az instalálás,csak is 1teszt bemútató...
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cigam #102178 üzenetére
A LinuxMind ő szakmailag igen jó előadásmódjában-segitette a kezdőket,például bemutatot több diszronak az instalálását érthetően.
A YT-csatornája most is elérhető,de jelezte korrekten az alábbiakat.FIGYELEM! A VIDEÓ EGYES RÉSZEI 2020-ra ELAVULTAK LETTEK!
További szép napot kívánok és sok szépet. -
IstvánLászló
őstag
válasz
bozont #102010 üzenetére
Azt mondod váltanál,hajrá ne add fell,sok síkert kívánok.
Igen megértem a gondodat és igen a Bf2042 és más ilyen játékok a lol is az anti chat miatt nem okés,nálam az ilyen jellegü játékok nem az én műfajom,de vannak jóbbak amiket én kedvelek és prímán futnak.
A játékoknak az ilyen anti chat fejlesztőinek,nem áll érdekükben supportálni,mert őket csak is a pénz érdeki,gondolom ezt a szponzórai,nagyon jól megfízetik.
A dual bootban telepíteni, témádat értem,de ajánlották is már és én szerintem is menjen külön meghajtóra a Linuxod.
A gépemen 8 évenem játszik a win és jelenleg:EdeavourOS-el, én is már régen ezen a rendszeren játszom.
A játékoknak a teljesítnénye 100%-os és nagyon kíválló a játékoknak az élménye.
A pure arch és arch-alapokon futó disztrok szerintem dettó jók,választás a tiéd hogy hogy melyik tetszik. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Warton #101803 üzenetére
Hello.
Most tudok csak válaszólni.
Értelek amit-mondasz,KDE-gépígényes és ha lehet és te is úgy gondolod,probáljadki a Cinnamonnal,mert egy jó probát - megér és nem fogsz gondolom csalodni.
Ígen ígen az Arch meg nem fogja a kezezűnket és a más disztrok-sem.
Az Arch azt feltételezi hogy tudod mit is akarsz használni és a dőntés mindig is a tiéd, gondod is ha akadna - érdemes útána olvsani az Arch oldalain található infókat és tutíra megtalálod a megoldást.
Az Arch-ról nagyon jó a saját-véleményem, példaképpen:Steames gama-im mind nagyon nagyon jól 100%-os teljesítménnyel-futnak,ha éppen játszanék és Lutris.on is dettó a játékoknak az élménye,gondolom ennyí-elég is a véleményemből.
További sok sok síkert és sok szépet kívánok. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Steve_Brown #101317 üzenetére
Az endeavourOS príma,nagyon nagyon stabil,dettó nálam, steamen - lutris-al
minden game is remekül fut,nagyon jó teljesítménnyel és miden progim..
Gratulálok az átállásodhoz.Hajrá csak így továb sok síkert kívánok..
-
IstvánLászló
őstag
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
-
IstvánLászló
őstag
A leírást egy jó megbizható ismerősőm készitette - remélem hogy hasznos az infó.
Cinnamon 6.4 telepítése Linux Mint 22 alá.A linkje itt látható sok hasznos infót és segítséget olvashatunk...
https://magyarlinux.hu/
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #100391 üzenetére
Szép napot kivánok.
Azt értem amit mondasz..A részemről nem a piszkálódás a célom,ígyekeztem jó véleményeket - mondani.
Én minden Linux usert tisztelem,dettó nem kell Wint használnom,mert miden jól müködik; Steam;Lutris és nagyon jó teljesítménnyel futnak a játékaim - ha éppen játszanék.
-
IstvánLászló
őstag
Ubi-nak saját eképzelése van a rendszernének a használatának és ezért nem használja a ppa-kat.
Mindenki azt és úgy használja - ami tetszik.. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Rowon #100375 üzenetére
"Arch mániát sose fogom megérteni."
EndeavourOS-t használom régóta mindenre,amit nem bántam meg..
Arch nem kezelhetetlen rendszer,nem igényel folyamatos gondozást,anomáliákat idáig nem is tapasztalok.
A naponta érkezö frissítéseket futtatom és minden okés.
Azt + értem hogy a Debian-t használod és neked ő a jó OS..
Én sohasem fogom ezt mániának nevezni,mindenki azt a disztrot használja - amit éppen-akar ,ez a szép a LinuxOS világában.. -
IstvánLászló
őstag
A Linux Mintet Cinnamonnal használtam a win-nek a váltására,anomáliát mem is tapasztaltam.
A használatának utána kellett olvasnom és nem is bántam-meg.
Azt olvastam hogy nagyom jó teljesítménnyel - fut a rendszer. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ballington #99554 üzenetére
A Linux Mint-et ajánlanám Cinnamonnal.
https://www.linuxmint.com/edition.php?id=299
Szerintem édesanyádnak jó biztosan..
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #99395 üzenetére
Köszönöm a válaszodat hálásan.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #99390 üzenetére
Köszönöm a válaszodat a SteamDeck és Arch Linux témában.
Azt értem hogy Steamből tudnám - megvenni,de ők Amerikaiak, ezért ítam azt hogy ithon nem vásárolható,de értem amit éppen modasz.
A vásárlási témában csak érdeklödnék - előre útalással ki-kell fizetnem-előra gépet, feltételesen mennyí ídőbe is telhet hogy kiszállitsák és a kezembe is foghassam a gépet.
Üdv:István
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
A LinuxMint Cinnamonnal kezdtem az ismerkedést ami nagyon tetszet,mert egy jó disztro.
A LinuxOS-t ígyekeztem rengeteg tanulásnak az árán és olvasásí szándékkal,érdeklödéssel -mindennek utána is olvasni,hogy mit és hogyan csináljak, hogy csak is Linux-disztro fusson a gépemen.
A mai napig nem is bántam meg a sok tanulást és utána is olvasást,mára már örömmel használok LinuxOS-t.
-
IstvánLászló
őstag
Együttműködést kötött az Arch Linux és a Valve [link]
A hír nagyon jó mindenkinek - Steam-et használoknak,mert sokan használjuk.
-
IstvánLászló
őstag
Van valakinek tippje arra, hogy hogyan tunám: Linux-OS-re és melyik verziójára tudnám - fel is csatolni - amiga Hdd-met ami Fss fórmátumú.
A célom a Hdd-ről a rendszerfájloknak a másólása, remélem a téma ide - illő,ha mégsem írányitsatok is át a megfelelő topikba.
Üdv: István -
IstvánLászló
őstag
válasz
tordaitibi #99234 üzenetére
+1igen
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest