-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Drughi #107545 üzenetére
Üdv,
Tulajdonképpen csak annyi dolgod van, hogy először a Windows menjen fel, aztán a Linux. Az Ubi és a Mint közül inkább a Mint-et javasoljuk. A telepítőt meg ha Windows alól írod ki, akkor a rufusban a DD módot használd, mikor rákérdez.
A Mint telepítése után a menüjében találsz olyat, hogy zárt driverek, vagy valami hasonló, onnan tudod feltenni egyszerűen pl. az nVidia drivert, ha nV kártya van a gépben, Intel vagy AMD esetén ezzel nem kell szórakozni.
*újabban a Windowsok kérdés nélkül titkosítják az ntfs fájlrendszert, amiről nem is értesítenek. Ez probléma lehet, ha a Mint alól el szeretnél érni valamit a másik rendszer alól, de azt hiszem a rufus kínál erre opciót a Windows telepítő kiírásánál, hogy ezt (is) le tudd tiltani.
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy felszabadult itthon egy gép, mivel nincs befogva semmire, "játszanék" kicsit a linux-szal.
Windows is fog rá kerülni (11 pro) és a két rendszer telepítéséhez kérnék segítséget.
Az összefoglalóba egy nem túl részletes 2017-es leírás van, ez már gondolom nem valid.Van valami friss írás, hogy hogyan érdemes windows és linuxot egymás mellé telepíteni?
Ubuntu , vagy linux mint a cél, ezt a kettőt "használtam" már. -
Srácok, a magam részéről tényleg örülök, hogy jó a hangulat, de ha lehet próbáljatok meg kevesebbet offolni, mert vannak akik a szakmai tartalom miatt követik a témát, és nekik zavaró lehet.
-
válasz
Vasti74 #107542 üzenetére
Valamikor, réges régen még hátulgombolós kezdő linuxos koromban tutira olvastam hogyan lehet ezt a bedrótozott 1:30 percet levenni 5-10 másodpercre.
Hogy ne várakozzon mert felesleges.
De ha főbelőnek se tudom hol olvastam és nem is találom a neten.
Nem tudom az okot sem, miért áll ilyenkor le ilyen sokáig.
Azt írták itt a topikba hogy lezárja a hálózati kapcsolatokat. Ha tényleg ez van, akkor ne tökörésszen zárja be oszt halt. -
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #107541 üzenetére
Nekem nfs-en van két megosztás felcsatolva a NAS-ról, ugyanez: a legtöbbször le sem áll - újra sem indul a gép, akármeddig várok. Ha kiveszem, megszűnik a hiba. Mivel kb. sohasem állítom le, ha mégis, akkor meg kapcsolós elosztóm van ;-) ezért nem nagyon zavar...
-
Kérdés.
Ezzel csatolom a routerem vinyóját sambán:#!/bin/bash
#csatolja az asus routerem samba megosztasat
echo jelszavam | sudo -S mount -t cifs //192.168.1.1/partition_data_save /home/tibi/asus_itthoni -o username=444tibi,password=router_jelszava,vers=1.0,iocharset=utf8
Mióta ez van, amúgy tökéletesen működik autostartba betéve, az Ubuntu másfél percig áll le, asszem erről érekeztünk itt.
Átírom a szkriptet, tudomásom szerint a mount helyett kell az umount, a többi minden ugyanaz.
És nem csatolja le.
Mit rontok el? -
-
válasz
Vasti74 #107533 üzenetére
Sorry, pedig olvastam, hogy Novell és mégis Winre asszociáltam!
Talán jobban rá kellene gyúrnom a problémák megoldására, nem csak 1 perc google és pár kérdés itt, de nincs hozzá erőm.
Ezt teljesen meg tudom érteni, pár éve már én se nagyon tudok sok időre ráfeküdni az olyan problémákra, ami alapvetően nem hátráltatja a rendszer használatát, mint anno a Toshiba Satellite notimon az, hogy két magból csak egy CPU magot volt hajlandó használni a Linux. No azt ki kellett nyomoznom, miként hárítható el!A parajelenségekből kijutott mostanában rendesen nekem, az tény, nem is értem...
Utóbbi egy évben nekem is két notin is jelentkeztek parajelenségek, de igazán para a Dell Latitude 5520 volt számomra, mert annak az áramköre kampeca is lett. A törpenyuszó szerintem tudta is, hogy azzal a géppel lesz valami, azért harapta ketté a töltőkábelét, amint egy percre ott felejtettem a kanapé mellett.(nem a nyuszit, hanem a gépet)
Imádom a poénkodást, csipkelődést, azért is járok ide - házhoz a pofonért ;-)
Legjobb helyen vagy akkor, bár nem mindenki csípi az ilyesmit, gondolom észrevetted. Van aki olyan komoly itt, mint egy vakbéltünet! -
válasz
Rowon #107527 üzenetére
Mondjuk ezek a sokszálas szörnyek nem a legjobbak játékra, meg nem is arra valók, de maradjunk annyiban, hogy azokat is elviszik, mert miért ne vinnék el?
Nekem aztán mondhatod!Annyit tudok erről a CPU-ról, hogy 5 vagy 6 ilyennel szerelt gép volt pár éve összekapcsolva 3D renderelésre és ez annak az utólsó darabjából van, mivel már csak egy gép végzi a feladatod és nem is a CPU dolgozik, hanem a VGA.
Egy haszna biztos, hogy van a sokszálú prociknak, mégpedig a nala csomagkezelőnél jön ez ki, mivel az már sokszálat tud kezelni rendszerfrissítéskor!
-
válasz
IstvánLászló #107526 üzenetére
Köszönöm neked is a tapasztalataidat, azért a kolléga tapasztalata is érdekelt volna... Amúgy az LMDE meg a LM főleg gépház alatt különbözik átlag user használat mellett nem nagyon venni észre, hogy melyik rendszert használod, néha ha valami drivert tesztelek(utóbbi napokban volt ilyen, mint tudod), akkor meg kell néznem, épp melyik rendszer fut a gépen, annyira egyformák.
-
Vasti74
senior tag
válasz
ubyegon2 #107518 üzenetére
Imádom a poénkodást, csipkelődést, azért is járok ide - házhoz a pofonért ;-) Nincs vele semmi baj, sőt! :-)
A parajelenségekből kijutott mostanában rendesen nekem, az tény, nem is értem...
De összességében persze kiválóan működik a linux, és igazából eszemben sincs váltani (főleg, mióta itt a midnenféle-os-26, és olvasok róla ezt-azt, meg a kisebbik lányom is használja telefonon és táblagépen - már tudom, hogy mac-re sem mostanában váltok ;-)
Talán jobban rá kellene gyúrnom a problémák megoldására, nem csak 1 perc google és pár kérdés itt, de nincs hozzá erőm. Annyira nem zavarnak... Nem fogok órákat, napokat elcseszni azért, hogy pl. néha ne kelljen visszapakolnom az asztalikonokat ;-)
Debian: nem teljesen idegen ;-) , mert még Bo-val kezdtem az igazi linuxos életemet, és kevéssel ezelőttig csak azt használtam (aztán úgy gondoltam pár éve, hogy asztali gépre egy Mint mégis egyszerűbb) De szerverekre, ha az ügyfél nem kért kimondottan mást, Debian-t telepítettem. Viszont sok éve nem telepítettem, és ellustultam ;-) Tovább-tovább olvasás nélkül. Ennyi: a virtuális gépe szívatott, mert azon ugye hiába nyomogatom az CTRL + ALT + F1-et, a gazda rendszer fog konzolra váltani, nem a virtuális gép ;-)
Windows-os rendszergazdi nem voltam, lövésem sincs hozzá ;-) Novell NetWare-el kezdtem (2.11, ha jól emlékszem, még routereket is gyártottunk a 2,4kbites netek mellé intézményeknek routegen-el, valami ilyesmi rémlik ;-) aztán 4.xx-ig meg is maradt az a vonal, de mellette már ott volt a linux, váltottunk arra. Pár helyen futott az ügyfeleinknél NT Workstation "szerverként" (pl. áruházakban a pénztárgépek szerverének) , azokat meg samba-ra cseréltük.
-
válasz
DarthSun #107530 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/linux_mint/friss.html
Várunk szeretettel.
Mint az fullos Win pótlónak bizonyult, ahogy korábban is betárgyaltam, visszatérő kezdőnek is ideális választás.
Abszolút és ami tetszik még benne, hogy igyekeznek úgy kialakítani a rendszert, hogy az tényleg használható és felhasználóbarát legyen. Elérhető hozzá szinte minden olyan csomag, amikkel már nem érzed magad (annyira
) frusztráltnak Linuxon.
a Debi viszont nem, hiába klikkelgettem akármit, kb lexarta.
Az alap Debian azért igényel némi háttértudást, na meg azt elsődlegesen szervernek használják, de desktopon is megállja a helyét, csak érteni kell hozzá.
-
-
válasz
Rowon #107514 üzenetére
Ez komoly, vagy vicc ?, ha nem vicc, hol van az a topik ?(linket kérek) Mint maradt az ultraretró X299- emen, mivel kiderült hogy a Debianhoz még kissé láma vagyok.
Mint az fullos Win pótlónak bizonyult, ahogy korábban is betárgyaltam, visszatérő kezdőnek is ideális választás. Minden nekem szükséges set belőhető graf felületről is, és annak megfelelően működik is, a Debi viszont nem, hiába klikkelgettem akármit, kb lexarta. -
bobalazs
nagyúr
Uj userrel nem tudom átmenetileg se chmodolni a ntfs hddt anélkül hogy az fstabet szerkeszteném.
Konsole: sudo umount /2tb
Konsole: sudo mount -t ntfs-3g -o uid=1003,gid=1003,umask=002 /dev/sdb2 /2tb
Konsole: mkdir /2tb/NTFS_FIXED_TEST_FOLDER
mkdir: cannot create directory ‘/2tb/NTFS_FIXED_TEST_FOLDER’: Permission denied -
válasz
ubyegon2 #107519 üzenetére
Mondjuk ezek a sokszálas szörnyek nem a legjobbak játékra, meg nem is arra valók, de maradjunk annyiban, hogy azokat is elviszik, mert miért ne vinnék el? A Xeonos gépek is nagy divatok voltak egy időben játékra, nem is volt velük baj, csak kicsivel több áramot vettek fel, mint más hatékonyabb procik.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #107521 üzenetére
A délelött 4 órát teszeltem a LMDE-t, válaszólok most éppel erre, Ó Ó Ó Ó - mitől jobb az LMDE verzió, mint a Linux Mint?
Azt értem a miértjét a kérdésednek és finoman építőszándékkal mondom azt,nem gömbölű az LMDE,mindenkinek más teszik ez idáig tiszteletben tartom 100%-ig.A saját tapsztalatomnak az alpján élesrendszerben,azt ami nekem lenne is fontós leteteszteltem és azt mondom én ténylegesen - nem is göbölű,eléggé nem barátságos a rendszer,ígaz én már elboldógulgatok is talán is vele.
A most éppen a kezdőknek a núllkilóméteres - linuxot érdeklődőknek én sem ajánlanám,mert rőgtőn elmenekűlnének és mennének is vissza is azzal a hirrel is hogy linuxdisztrok nem jók és ezt most tömören mondom.
A témámnak a zárása képpen - jópéldaképprn is mondom el ezt ,sajnos belefutottam és is abba is egyszer és utóljára véglegesen is így - dőtőttem el,ezt hogy jó szándékkal segítettem egy kezdönek,kérte segítsek is neki,mert érdekli a játákoknak a témája,doksival segítettem és ő Mintet-cinnaval-haszálta,írtam is éppen neki a jól megfógalmazott érthtően - saját konyhanyelven a pontos leírását,ezután napokig csendbenvolt,jeleztem ha valamiben esetleg is elekadna,ezt jelezze az xxyyxx forumon,víssza jelzését nemíromle - minősíthetelen stílúsú válaszát,amire én már nemválaszóltam.A történetnek amit most mondtam,fínoman fógalmaztam paliravett és erről azt mondanám is érdemes jó meggondolnunk is hogy is kinek is segítűnk,nehogy más is belefússón egy ilyen kellemetleségbe,tömören ennyi a tőtént.
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
DosBox-X-et használnék egy win3.1 rendszer virtual futtatásához, parancsnak a lentit írtam be, de problémát írja hogy a meghajtó azonosító megadás kötelező a képfájlt csatolásához.
Mit és hova kellene írni a parancsba tudja valaki?
IMG fáljt dd-vel csináltam meg.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Dißnäëß #107520 üzenetére
A boot install -t már nem pendrivel inditom: Vemtoy -t használom SATA3 -as 1TB WD 5400RPM-s régi laptonak a HDD-jét,kondiciója még máma is 100/100-as és alaplapom SATA3-as portjáravan állandóra kőtve,azért met több linuxiso-t tudok így tárólni a tesztelös gépemen és kiprobálni - ami éppen engemetérdekell és a live boot idő így kevesbb és sokkal gyorsabb is az installálása a rendszernek és minden érdekel a linuxdiszroknak a kapcsán és ezért is éppen még máma teszteltem is le,azt hogy ami installet - mondtál tényegérdemeshasználni,erről tömören ezt tudom mondani.
Ezt a ventoy -al formázot HDD -s témát érdemes kiprobálnod,szerintem egy jó praktikus megoldása.ha éppen gyorsabban szerenél installálni,nekem is van pendrivem iso -kkal és doksi mentésekkel - ha éppen egy diszrot vinnék az ismerösömhöz - jóbb megoldás,mint HDD -t vínném is magammal.
Köszönöm az informáciodat. -
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #107517 üzenetére
-
válasz
Dißnäëß #107488 üzenetére
Ez az, a szürke/kék installhelper! Mondjuk épp ez az ablak, ami a GUI-s telepítőben is szivatja a pógárt, ha csak ész nélkül kattingat, de amúgy minden ugyanaz.
Calamares, ja...én KalaMaris-nak hívom, sose jövök rá, miért húzták ezt a rettenetet át Debian live installhoz a Manjaro és társaiból. Miért kell Debianba egy olyan installhelper, amivel nagyanyám is felrakja? Épp az a lényeg a Debian weboldalában is, hogy aki nem tudja kiválasztani a neki és gépének megfelelő ISO-t, az még pár évig ne akarjon kezdőként Debiannal bohóckodni, épp elég kezdőknek összebabusgatott disztró van már. Épp ma láttam, hogy a csoda Zorin is beharangozta a Win10-ről kullogó usereknek a hípersuper 18-as verziót a Gnome 49-cel...ugye a Gnome is olyan, hogy a nagyon friss verzióval azért árdekes dolgpok történnek, bár ha a KDE plasma 6-ot nézzük, az nem új, mégis akkora bétaállapotú, mint öregapám disznóólja, amikor még erős deszka helyett kukoricakóróből csinálta az oldalát. A Viktor nevű harciröfi le is fejelte, mint teknősbéka a földiepret, aztán kijött és feltúrta öreganyám konyhakertjét. Mégis engem akartak agyoncsapni, mert szerintük a disznajon nem szabad lovagolni, mert kipurcan! Azóta se jövök rá, hogy tudtam 4-5 évesen megülni a röfit, de sikerült.
(városi hülyegyerek voltam, csak kicsaptak egy hónapra egy világvégén lévő szabolcsi faluba, ahol délután csodálkozva néztem, hogy iszonyat sok tehén sétál az utca tejes szélességében, állítólag mentek haza és mind önállóan bement a saját udvarukba! Hoppá...mi meg szutyok GPS-ekkel vagyunk okosak.
-
válasz
Albert.Tamas #107515 üzenetére
No de mitől jobb az LMDE verzió, mint a Linux Mint? Miért ajánlod? Összehasonlítottad már őket?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
IstvánLászló #107516 üzenetére
Nálam is USB-n a /boot, jóazígy
-
válasz
Rowon #107513 üzenetére
No, ha ilyen gép kell már a pasziánszhoz is, akkor nem is halászom elől a nyuszi miatt elpakolt félkonfigomat, hogy frissítsem vele a desktopot. Igaz az csak 24 szálas 3900X, de 64GB RAM van mellette, az alaplap nem tudom milyen. (tesóm adta, mert gyakran cseréli a gyenge alkatrészeket a 3D render gépében)
Épp minap linkeltem DarthSun kollégának, a beárazós topikból, de már majd egy éve beárazták, de nincs kedvem kinlódni az eladásával. Lehet ezen még valamit jáccani Linuxon, persze pasziánszon kívül?
-
válasz
Vasti74 #107489 üzenetére
Ne gúnyolódjunk ;-)
Már törzsgárdista vagy itt a topikban a fura jelenségek alszekciójában főleg, Tibikomámmal egyetemben, szóval el kell viselned a poenkodást is!Azt meg sose mondtad(vagy éppen ez lenne az egyetlen mondat, amire nem emlékszem a topikból), hogy Wines rendszergizda voltál, de így már sok dolog érthetőbbé vált. No de mégiscsak az a bibi, hogy ahhoz már elég rutinos vagy, hogy egy installhelper megjelenő ablakában kiírt szöveget erősebben megnézz!
Linux Mint installnál már én se nézek oda se szinte, de Debian telepítésekor mindig figyelnem kell, főleg ha az expert módot választom! Azt vettem észre, hogy a Debian szivatja azt, aki nem odafigyelve telepíti! Szerintem nagyon helyesen teszi, mert néha később sem árt észnél lenni nála.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Dißnäëß #107488 üzenetére
Szép csódás napot neked és mindenkinek.
A curses alapú installerel fell keltetted a figyelmememt.
Az installer-t most fogom majdt teszelni - hogy mittud - jól ez az írány - szerintem.
Az arcshinstalere is szerintem nagyon jó a felépítése,én innen építem a renszeremet a nulláror és a mai napon is full stabillan fut a cinnamonnal a rendszererm.
A Wm témában :VM-eknek itt is soklehetöségünkvan,persze a többi diszrtonál is gondolom - vanilyenlehetöségünk.A tesztelős gépemen kiprobálom - nagyon érdekelnek - a lehetőségek és megéri probálni.
A penröl most bootolok éppen:Arch curses installerel - minden prímán beállithazó - mint az archinstallerben, Ő is netröl fríssiti a rendszert és pár-percmulva késszenvan a rendszerem: Cinnamonal - idáig semmilyen problámákat én nemláttam és ezt tapasztaltam.
Köszönöm hálásan hogy beszéltél a curses installarről,nagyon jó segiséget addtál. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Vasti74 #107504 üzenetére
Linuxon ritka az, hogy VirtualBox-ozunk, én inkább KVM/QEMU/libvirt stack-et használnám és megpróbálnám azzal. De VM-ek amúgy nem arra vannak kitalálva nagyon, hogy abban grafikázzunk, kivéve ha Windows kell, mondjuk egy Adobe Photoshop miatt, de jellemzően az esetek 99%-ában egy VM-es Linuxban nem a GUI csicsára gyúrunk, ergo nem feltétlen kellene a plasma sem, persze nem ekézem, ízlések és pofonok, csak hangosan elfilóztam
-
válasz
Vasti74 #107508 üzenetére
Ahogy mondod...lealkonyult ennek,
...nagy cégnél kell dolgozni, ahogy én is, munkanélküli után nagynehezen felvettek segédmunkásnak(előtte osztályvezető voltam a főállásomban, csak ki*a**tak, hogy megszűnt a labor, már nem kell, a Finnek átveszik az anyagot, majd ők bevizsgálják, ami nem éri el a szintet, visszaküldik), aztán sok év alatt küzdöttem fel magam ismét minőségellerőrig. De összességében sokkal jobb volt, mint egy falusi számtech cégnél. Majd hirtelen eljöttem nyuggerbe, mondtam hogy van 4év kedvezményem, de senki nem hitte el, csak amikor bemutattam a visszaigazolást. Mondták maradjak, de elbúcsúztam, kaptam örökös belépőkártyát, ha meggondolnám magam, de nyilván nem, mivel a kezdő nyugdíjam is magasabb lett, mint a záró fizetésem(a 6 év osztályvezetői megtolta).El kell menni dolgozni ;-) : nyilván persze, de nekem nem, evagyok belassult nyuggerként, a fiataloknak drukkolok, hogy jobb legyen a felállás, magamnak pedig abban, hogy ne figyeljen be egy esetleges államcsőd, mert akkor a nyuggerek is pácban lesznek.
Linuxtól kicsit messze van, de a korábbi postjaim azért érdekes kezdői kérdéseket tettek fel, azok ON fullra.
-
válasz
Vasti74 #107504 üzenetére
Debian felejtős egy kezdőnek, nálam nemcsak a fentebb tárgyalt jelszó-anomália volt, hanem sok más is, amit pici agyamba beborulva sem értettem. Mint sima település, semmi gond az amatőrnek, minden úgy működik, ahogy a grafikus felületen bepipálgattam, konzolos expert parancssorok majd tán jövőre
VMD- ben minden lassúbb - lásd pld a PCem- et, nagyon jó, de mai gép kell egy P-II emulálásához is.
Linux Mint Cinnamon - virtuálban gondolom nagyon mai csúcs gép kell, hogy kb a tíz évvel ezelőtti sebességgén fusson... -
Vasti74
senior tag
válasz
DarthSun #107505 üzenetére
Itt a sógoroknál ;-) a számtech szervizben hatan voltunk szervizesek. Abból ugye éppen akkor küldtek el kettőt... ;-) Az üzletben volt a falon egy csoportkép, rajta egy halom emberrel, kérdem mi ez? Azt mondja a főnök régebben ennyien dolgoztak itt! :-o
Ez olyan 10 éve volt kb.
Azt is mondta, hogy amikor ő fiatal volt (annyi idős, mint én, tehát ő is a boldog 90-es évekre gondolhatott ;-) Graz-ban kb. minden utcában volt egy számtech üzlet - szerviz, most meg a két kezén meg tudná számolni a komolyabb cégeket, akik nem másodállásban - feketén - otthonról kiugró "egyéni vállalkozók".De a saját városomban is látom, hogy az egykori nagy cégek, nagy központi irodával - raktárral és több telephellyel mára kis pár alkalmazottas vállalkozások lettek :-(
Az én egykori cégem (nem csak az enyém volt persze ;-) is már rég teljesen átalakult, a földszinti nagy szerviz helyett, ahol 6-7 szervizes dolgozott papír - írószer üzletet csinált a főnök. Pedig komoly ügyfélkör volt, '96-ban alapítottuk, ráadásul egy csődbe ment, akkor már sok éves vállalkozás helyett mint volt dolgozók, megtartva az előző ügyfélkör nagy részét... De mára már az is kevés. Pedig akkoriban baromi jó üzlet volt ;-)
Nem látom már át ezt a területet, de valószínűleg valami nagy-nagy cégnél kell dolgozni szoftverfejlesztőnél (de még meddig?) vagy rendszergazdaként (...meddig?) , ott még lehet elég meló és normális fizetés, de szép lassan talán annak is vége lesz. Ez van... El kell menni dolgozni ;-)
-
válasz
Rowon #107503 üzenetére
Nem annyira övön aluli, Win11 alatt néztem nemrég a magokat, hogy pld retró 3DM01- hez hogyan kell beállítani az affinitást. Linux alatt is tán van hasonló, odáig még nem jutottam, a modern alaplapi hangkártyával küzdöttem egész éjszaka DOS alatt, végül persze megoldódott az SBEmu- val, spec UEFI beállításokkal, és a VSBHDASF- el is a 16bit retró + a DOS alatti soundfont feltöltés.
-
Vasti74
senior tag
Na még egy okos kérdés ;-)
Linux Mint Cinnamon alatt, VirtualBox-ban van valami módja, trükkje, hogy valami normális sebessége - késleltetése legyen a megjelenítésnek?
Már egy ideje nem szórakoztam ilyenekkel, de most próbálgatom a Debian 13-at Plasma-val, és idegesítően lassú számomra.
Telepítettem a Guest Additions "lemezről", amit telepíteni lehetett, újraindítottam, nem lett jobb.
Kipróbáltam mindenféle VGA-t a VirtualBox beállításainál, 16-64MB grafikus memóriával, 3D támogatással és anélkül, nem lett jobb.
Egy Ryzen 5 4650G proci, benne a grafika, 32GB memória, amiből 4 magot és 8GB memóriát kapott a virtuális gép.
Van valakinek ötlete, hogy valami hasonló sebességgel működjön virtuális gépen a rendszer, mint fizikai gépen?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Battlefield 6
- Vallás
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Túra és kirándulás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 17 - alap
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest