Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz ubyegon2 #107518 üzenetére

Imádom a poénkodást, csipkelődést, azért is járok ide - házhoz a pofonért ;-) Nincs vele semmi baj, sőt! :-)

A parajelenségekből kijutott mostanában rendesen nekem, az tény, nem is értem...

De összességében persze kiválóan működik a linux, és igazából eszemben sincs váltani (főleg, mióta itt a midnenféle-os-26, és olvasok róla ezt-azt, meg a kisebbik lányom is használja telefonon és táblagépen - már tudom, hogy mac-re sem mostanában váltok ;-)

Talán jobban rá kellene gyúrnom a problémák megoldására, nem csak 1 perc google és pár kérdés itt, de nincs hozzá erőm. Annyira nem zavarnak... Nem fogok órákat, napokat elcseszni azért, hogy pl. néha ne kelljen visszapakolnom az asztalikonokat ;-)

Debian: nem teljesen idegen ;-) , mert még Bo-val kezdtem az igazi linuxos életemet, és kevéssel ezelőttig csak azt használtam (aztán úgy gondoltam pár éve, hogy asztali gépre egy Mint mégis egyszerűbb) De szerverekre, ha az ügyfél nem kért kimondottan mást, Debian-t telepítettem. Viszont sok éve nem telepítettem, és ellustultam ;-) Tovább-tovább olvasás nélkül. Ennyi: a virtuális gépe szívatott, mert azon ugye hiába nyomogatom az CTRL + ALT + F1-et, a gazda rendszer fog konzolra váltani, nem a virtuális gép ;-)

Windows-os rendszergazdi nem voltam, lövésem sincs hozzá ;-) Novell NetWare-el kezdtem (2.11, ha jól emlékszem, még routereket is gyártottunk a 2,4kbites netek mellé intézményeknek routegen-el, valami ilyesmi rémlik ;-) aztán 4.xx-ig meg is maradt az a vonal, de mellette már ott volt a linux, váltottunk arra. Pár helyen futott az ügyfeleinknél NT Workstation "szerverként" (pl. áruházakban a pénztárgépek szerverének) , azokat meg samba-ra cseréltük.

Új hozzászólás Aktív témák